Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Prikazana precrtana je cena uz UO 24 meseca i e-račun popust = poslednja kolona u PDF cenovniku.

A prave obmane u tom grafičkom prikazu su ostavili za sekciju mobilnih postpaid tarifa :D (hint: vidi Morava tarife).

Malo po malo odose cene u nebesa kod svih provajdera. Okreni obrni kad tad cemo platiti tu visu cenu bez obzira na menjanje provajdera. Kada se pojavila optika kod mene uzeo sam BOX3 paket, To je bilo pre nekih 2,5 godine. Sad ovde citam da ce taj BOX# uskoro biti 4000rsd. To je povecanje od 30% ljudi! Zbog cega? Rata u Ukrajini?
KATASTROFA!
PS. u yetelu sam jos 2 godine sam pa me mts nesto i ne zanima ali bez obzira losa prica skroz.

Malo po malo odose cene u nebesa kod svih provajdera. Okreni obrni kad tad cemo platiti tu visu cenu bez obzira na menjanje provajdera. Kada se pojavila optika kod mene uzeo sam BOX3 paket, To je bilo pre nekih 2,5 godine. Sad ovde citam da ce taj BOX# uskoro biti 4000rsd. To je povecanje od 30% ljudi! Zbog cega? Rata u Ukrajini?
KATASTROFA!
PS. u yetelu sam jos 2 godine sam pa me mts nesto i ne zanima ali bez obzira losa prica skroz.
Znas kako mts sve naplati gradjanima.
Krimi ugovori za promociju vlasti , ovo sto mi uzmemo na 50% , 1 din 12 meseci itd ... sve to vecina placa.

KATASTROFA!
Povećanje je zbog Premijer lige i pravljenja duopola, i povećanja cene distribucije njihovih kanala te će kad-tad Arene, Superstar itd. ostati samo na Supernovi i MTS-u, samo da isteknu aktuelni ugovori te će Arene ostati samo na Telekomu sem ako neko ne pristane da plaća papreno veliku cenu što sumnjam... Teško ovim ADSL korisnicima kojima samo cena skače, na optici bar povećali brzine...

Знам, читао сам. Оптику имам.
Одговара ми да сам на Боксу 4, због мобилног, 100ГБ, мтел..

Него да ли мора прекосутра, не може на дан истека.
Mora po isteku ugovora . Zatražiš IDP broj i kažeš da ćeš sve usluge da raskačiš . Rećiće ti da će to javiti centrali i da će te neko ubrzo zvati , možda i do petka eventualno u ponedeljak ce te nazovu .

Meni su te mts cene krajnje nejasne. Ne govorim o ovim današnjem poskupljenju koje nije još na sajtu nego pre toga.
Stave za neki paket regularnu cenu pa je precrtaju i stave 50% popusta, a u tekstu piše npr max 5 meseci tih 50% popusta. Onda kad izaberete opciju 12 meseci po 1 din iskoče neke skroz druge cene (znači ne one precrtane) nego skuplje. Promoter vam onda kaže neku četvrtu cenu. Jako konfuzno

Namerno konfuzno, da potencijalno prevare one koji ne čitaju dovoljno pažljivo i ne znaju fore i forice.

A tek koliko su zavukli / sakrili cenu paketa po isteku ugovorne obaveze...

Piše i na toj stranici sa paketima ali je majstorski zavučeno X klikova duboko.
PDF cenovnici su svakako najdetaljnija opcija. Pošto npr mnogi provajderi vole da ne navedu upload brzinu paketa na drugim mestima.

Po meni je to prevara potrošača. Ako prvo kažu npr. 12 meseci po 1 din, a onda stave drugu cenu za onoga ko to iskoristi. Onda je to prevara jer realno nije 12 meseci po dinar nego ispadne npr. 10

Jel ima još neko problem da mu tv signal prekida na 20-30 sekundi?

Zacrni se slika, nestane je, TV ostane uključen i posle 20-30 sekundi se vrati i počne da secka....onda radi 15-20minuta,pola sata, sat pa opet počne isto.

Proverio sam kablove sve, proverio i onu kutijicu gde ide optički kablić, proverio vizeuleno i celu optičku nit da nije negde nešto, pokušao i sa drugim kablovima, menjao one boxove /q11 piše na njima čini mi se/ i dalje isto

Ne znam šta još da pogledam jer tv ne gledam ali me matorci smaraju jer čim nestane slika hvataju se za telefon i zivkaju me, izludeću od njih

box 4 plavi sa optikom od 200mb je u pitanju
internet radi normalno samo tv zeza

Da li su ovi prekidi bili danas?
Ja isto tv ne gledam ali sada kada dodjoh s posla majka odmah digla frku odmah s vrata pita sta sam zahebo nije mogla da gleda tv :)
Evo sada sam upalio tv i vidim normalno radi.

Bili su večeras - ja mislio da je to zbog lošeg prenosa meča iz Podgorice kad ono žena kaže da je isto i na drugom TV.

Teško ovim ADSL korisnicima kojima samo cena skače, na optici bar povećali brzine...
Ne razumem ekonomsku opravdanost povećanja cene adsl-a? Uvozimo adsl iz Ukrajine? Brzina ista godinama, godinama degradiranje, nemogućnost ostvariti i tih 10 ili 20 mbps zbog starih centrala. Ulaganje u poslednjih 20 godina 0 dinara.
Kako može Beotel da nudi 15 mbps bez uo za 900 dinara? Zašto bi neko potpisivao ugovor sa mts-om na 24 meseca, šta dobija?

Cekajte ako sam dobro shvatio ili nisam , korisnici koji su dobili 12 meseci po dinar posle tog perioda ce placati cenu koja stoji u ugovoru ili onu aktuelnu naravno koja je veca , recimo poskupeli su od tada paketi vec 2 x ... od po recimo 100 ili 200 din.
Da li se neko seca koliko je tada kostao recimo box 2 fixni + net 250 /75 ?!

Placas tu koja ti stoji u ugovoru. Tek posle 24 meseca smeju da ti podignu cenu. U slucaju da ti promene uslove ugovora odnosno cenu imas pravo na raskid ugovora bez penala.

Ne razumem ekonomsku opravdanost povećanja cene adsl-a? Uvozimo adsl iz Ukrajine? Brzina ista godinama, godinama degradiranje, nemogućnost ostvariti i tih 10 ili 20 mbps zbog starih centrala. Ulaganje u poslednjih 20 godina 0 dinara.
Kako može Beotel da nudi 15 mbps bez uo za 900 dinara? Zašto bi neko potpisivao ugovor sa mts-om na 24 meseca, šta dobija?
Slažem se, ovo je direktna ucena za ADSL korisnike, njihova glupa politika je što se isti paketi koriste i za ADSL i za optiku, to treba da budu drugačiji paketi sa drugim cenama za oba.

Ista stvar kao kod Supernove koja koristi istu ponudu DTV kanala i na optici i na HFC, iako na optici imaju dosta više kapaciteta za HD kanale jer se ne zauzimaju frekvencije za internet, ali... Ko smo mi da se pitamo :D

И код мене је вечерас било прекида и сецкања и то баш често.

Cekajte ako sam dobro shvatio ili nisam , korisnici koji su dobili 12 meseci po dinar posle tog perioda ce placati cenu koja stoji u ugovoru ili onu aktuelnu naravno koja je veca , recimo poskupeli su od tada paketi vec 2 x ... od po recimo 100 ili 200 din.
Da li se neko seca koliko je tada kostao recimo box 2 fixni + net 250 /75 ?!
Ono što ti piše u ugovoru. Nisi novi korisnik ili ne potpisuješ novi ugovor pa se ne odnosi na tebe.

Ćao narode. Jel ima ko kakva iskustva sa agentima i box ponudom za dinar na 18 meseci? Jel u praksi ispoštuje se to? Mislim on moze reći da je i dve godine za dinar. To u ugovoru treba da stoji ili je rekla kazala?

Naravno da stoji u ugovoru.
Uzeo sam ja 18 meseci za dinar, prošlo nekih 6 meseci, do sada je bilo za svaki mesec po dinar, ne vidim zašto bi se to menjalo pa da i nadalje ne bude tako.

Zove me prošlog ponedeljka agent MTS-a u vez sa prelaskom na MTS internet. Prvo pitanje mi je bilo, da li još važi akcija 18 po dinar za ugovor od 24 meseca za prelazak sa SBB na MTS. Agent kaže, ne važi više. Ukinuto. Može samo 12 meseci po dinar. Obzirom da mi je optika već u ulazu i da uskoro (valjda) kreće signal preko nje, pitam, da li može da se rezerviše, pa kad mi prođe otkazni rok u SBB i stigne optika da popunimo prijavu. Uz to, da mi ostane vremena da razmislim i da donesem definitivnu odluku. Kaže naravno da može, samo da mu dam par osnovnih podataka, pa će me nazvati drugi agent da finalizujemo, ako se konačno odlučim. I onda počne traži podatke. Posle traženja i broja lične karte, bi mi sumnjivo. ali (moja greška) dam mu praktično sve podatke potrebne za prijavu. Na kraju mi kaže da će me za sedam do deset dana nazvati drugi agent da finalizujemo posao, ako se definitivno opredelim za MTS.

Nekoliko dana posle toga sasvim slučajno nađem letak drugog agenta, gde stoji da se za prelazak sa SBB na MTS dobija 18 meseci po dinar na ugovor od 24 meseca. Nazovem tog agenta i on potvrdi da ta akcija još važi. Prekjuče mi je, po dogovoru, došao. Popunismo prijavu (uneto da je 18 meseci za 1 dinar, priložen račun SBB za april ove godine). Neposedno posle toga zovem onog prvog, koji mi je dao netačnu informaciju i kažem mu da sam uradio prijavu sa drugim agentom, koji mi je obezbedio popust na 18 meseci, i da zaustavi postupak (još uvek verujući da će me nazvati njegov kolega da okončamo posao). Sagovornik pomalo nervozno kaže da je postupak prijave već "zaključan" (!?), da me je on prvi kontaktirao, da je postupak u toku i da ako želim da se brzo prekine, da mu pošaljem kopiju SBB računa. Naravno da mu ne šaljem kopiju računa, već ponavljam da okonča postupak po podacima koje je on prikupio.

Danas, malopre, zovu me iz Telekoma da dogovorimo datum instalacije po prijavi onog prvog agenta (koji mi je dao, znači, dve bitne netačne informacije: da nema više akcije 18 meseci po dinar i da podatke uzima preliminarno, a da će me za konačnu prijavu zvati njegov kolega). Dogovor oko instalacije zaustavljam, u najkraćem im saopštavam kako me je njihov agent doveo u zabludu oko bitnih stvari i kažem da ćemo se dogovoriti po prijavi koju je sastavio drugi agent, sa podacima iz te prijave (paket koji uzimam i na koji period da važi popust iz akcije). Posle razgovora sa Telekomom zovem onog drugog agenta i obaveštavam ga o svemu.

Čekam da me zovu za dogovor oko datuma i vremena instalacije po prijavi koju je sastavio drugi agent.

Prosto ovako cu napisem, oni to rade tako sto od svakog novog korisnika imaju zaradu. Ali to vec svi znate ali ono sto ne znate je koliki je to iznos, za mts ne znam ni ja ali za Yettel je donedavno vazilo da na 12 novih ugovora su dobijali pride 60.000 dinara ali to su promenuli pa da bi sada dobili taj iznos treba im 20 novih korisnika/ugovora.

I normalno je da ce svaki pokusati da vas nagovori da sa njime saradjujete i da daju sto vise pozitivnih odgovora u prevodu sve moze samo potpisi, mada ovo prvi put vidim da na ovakav nacin akviziter ponasa i da svesno krsi pravila i da na svoju ruku zakljucuje ugovor umesto korisnika sto je sasvim novi nivo bezobrazluka ali jos vec problem je sto isti nece biti kaznjen i uklonjen sa te pozicije.

Pravo pitanje je da li njihova zarada zavisi od toga koliko benefita daju korisniku.
Drugim rečima da li će zaraditi više ako proda korisniku 12m po dinar nego 18m po dinar, jer mislim da je to u prethodnom slučaju problem

Jel je gotova ta promocija 18 meseci ili važi i dalje na kraju?

Nazad
Vrh Dno