Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Pa zahtev za idp nije opcija da ostanes kod njih nego da ti izdaju kod sa kojim prelazis u yettel, tek u tom slucaju nude nove povlastice od 12 meseci po 1 dinar ili 24 meseca po 50% od cene izabranog paketa.
Nije bas tako .
Kada sam zatrazio IDP broj , bio je petak popodne , zvali me u ponedeljak ujutru i pitali jel stvarno hocu da pređem ili se možemo dogovoriti . Rezultat je 24 x 50 % za ceo ugovor .
Svi ste zaboravili kako je sbb unistio targo , kako je unistavao mts , a sada kuknjava o slobodi medija . Targo je bio prvi sa optikom i mts tv bili su odlični , ali su smetali sbb-u .
Dvolični ste mnogo .

U normalnim zemljama, infrastrukturu gradi država, napravi se firma koja ima zadatak da prešparta celu državu i onda izdaje operatorima tako da oni ne moraju da investiraju previše i odmah imaju pristup svim korisnicima, pa je tržišna utakmica jaka. Da neće neko možda da gradi paralelnu elektroenergetsku mrežu jer EMS ne da pristup? Ili možda da se grade nove pruge? To je apsolutno suludo, već kad jednom kopaš kanale i postavljaš šahte, cena da udesetostručiš vlakna koja tu provlačiš je smešna. Ali očigledno ne odgovara nekome da svi mogu da imaju pristup toj mreži, pa imamo targo "mikrorovove", svako malo neko nekome "slučajno" prekida kablove... Postoji način da se to reši, naravno, ali ništa od toga.

Kamo sreće da je tada bilo 10 Targa. Sad bismo imali internet u svakom zaseoku, i to optički ko u Rumuniji.
To nije bilo pitanje njegovo uopste, vec da li bi smela neka privatna firma da rovari po gradu i postavlja optiku, rekoh mu muze, bilo i uputio ga da procita ako je bio mlad pre 11-12 godina.
E sad, si bio u Rumuniji, znas li ko je i sa koliko finansirao izgradnju te optike i kako izgleda ista po banderama, ja znam bio sam u Rumuniji najmanje 50 puta u raznim gradovima. Bukurest je uzasan kad pogledas te kablove po zgradama i tim banderama, isto video u Bugarskoj, takodje isto u Albaniji, imam i sve slike iz sve tri drzave, ipak je meni bolje ovako pod zemljom nema nikakvih vidljivih kablova a to je i po PSu tj zakonu, ali ko se jos drzi zakona😎
Al nebitno razumem sta si hteo da kazes.

I jedan i drugi ste u pravu. Sto se tice iznajmljivanja infrastrukture tu smo imali i imamo Telekom koji smo naterali, jelte, davno, da ponudi adsl i drugima koji žele da ga prodaju. A fiksni? Zašto ne? Zašto ne svima optiku - ovo znamo već zašto ne.
Drugo, meni se sviđa kako rade i tako treba i da rade optiku, urednije je. Ima urednij gradova i kod suseda, na primer u Temišvaru je sve podzemno rađeno, uredno obeleženi šahtovi operatera gde su instalacije. To nisu mikrorovovi kao kod nas, već tt kanalizacija.

Telekomu se sad ne isplati da proširuje optičku mrežu jer mu Yettel ubija cenu :D

Pozdrav svima.

Imam problem sa televizijom u Box 4 paketu. Problem traje čitav dan.
Na TV mu izbacuje poruku:
"Service is temporarily unavailable.
Code:bootstrap_url_error"
a ponekad i:
"Usluga je trenutno nedostupna. (102011)
Codigo:102011"

Pri pokretanju Testiranja, prva tri koraka (Test kabla, Test IP povezanosti i Test veze ka IP mreži) su OK, ali korak 4 (NTP test) i korak 5 (Test centralne lokacije) su Neuspešni.

Da li je moguće da je problem do njih ili je neki kvar kod mene?

Internet radi normalno. Oba STB uređaja rade, sijaju zelene lampice. Modem radi normalno, lampice za STB su zelene (Lan 1 i Lan4 su mi portovi preko kojih su povezani STB uređaji).
Probao sam preko Lan2 i Lan3, ali oni ne reaguju nikako, tada lampice ne sijaju uopšte.

Jesam, druže. Resetovao sam oba STB-a i modem. Fizički, a i preko portala (192.168.1.1).

Dakle, nekada ranije su mi ovi likovi iz mts-a namestili da Lan1 i Lan4 portovi budu za IPTV. Znam da bi to po difoltu trebalo da su Lan2 i Lan3.

Uradio sam i fabrički reset, sve je vraćeno u normalu, ali je i dalje isti problem.

Dakle, bežična i žičana (sada su to Lan1 i Lan4) internet veza rade kako treba, ali mi televizija ne radi. Uopšte ne sijaju lampice za Lan2 i Lan3 i izbacuje grešku:

"Greška na mreži (102001)"

Probao sam i drugi kabal, ista stvar.
Biće da je problem u modemu, da su "sprženi" ovi portovi. Bilo je kiše i grmljavine u toku dana, moguće je da su posledice toga.

100% su izgoreli portovi - ne bi bio prvi put.

je l' to važi i ako imam box 3 bez tv-a? ima neko iskustvo?
ističe mi obaveza u junu

posle kolko dana od isteka si išao do poslovnice?i da li uz takav deal može pride da se uzme tel ,sat itd..na rate?

posle kolko dana od isteka si išao do poslovnice?i da li uz takav deal može pride da se uzme tel ,sat itd..na rate?
Hronoloski:
1.mesec dana pre isteka ugovora zvali su me da mi kazu da mi istice ugovor i da mogu da dobijem 1 mesec gratis za potpis novog...
Naravno odbio.
15 dana pre isteka ugovora zvali su me iz Brige o korisnicima da imaju extra ponudu za mene kao dugogodisnjeg korisnika. 6 meseci 50%.
Na sta sam im reko da mi ne odgovara daimam bolju ponudu od drugih opereteera.
3 dana nakon isteka ugovora sam otiso u poslovnicu ( sad petak) podneo zahtev za IDP broj, i jutros su me zvali sa ponudom od 24x50% sto sam prihvatrio pa su me poslali samo u bilo koju poslovnicu da potpisem ugovor.
Da li vazi za box 3 i sl ne znam ja sam na box 4

Hronoloski:
1.mesec dana pre isteka ugovora zvali su me da mi kazu da mi istice ugovor i da mogu da dobijem 1 mesec gratis za potpis novog...
Naravno odbio.
15 dana pre isteka ugovora zvali su me iz Brige o korisnicima da imaju extra ponudu za mene kao dugogodisnjeg korisnika. 6 meseci 50%.
Na sta sam im reko da mi ne odgovara daimam bolju ponudu od drugih opereteera.
3 dana nakon isteka ugovora sam otiso u poslovnicu ( sad petak) podneo zahtev za IDP broj, i jutros su me zvali sa ponudom od 24x50% sto sam prihvatrio pa su me poslali samo u bilo koju poslovnicu da potpisem ugovor.
Da li vazi za box 3 i sl ne znam ja sam na box 4
Vayi
A moyes u poslovnicu otici odmah sutradan po isteku UO i yatrayiti IDP broj i reci da ces sve usluge da raskacis . Onda ide ovo gore opisano posle dan dva tri poyiv i pitanje da se dogovorite o 24 x 50 %
Srecno

Istice mi 31.05 (optika) niko me iz mts nije zvao. Zato zvali iz Yettela, 14+12 meseci (oko 1400 izadje meaečno).
Ako Mts i ponudi 50%, verovatno prelazim na Yettel.
Mada imam opciju i Orion i Sbb pa i dalje ne znam šta ću 🤔

Pa ako ti je TV bitan onda ...
A zatraži IDP broj
Sve je pisano pre par postova , pogledajte malo . Stalno se o tome piše .

Ma sve OK, znam za IDP i 50% Mts.
TV i ne gledam, deca crtaće uglavnom. Arene su tu kada mi zatreba, poslužiće valjda i yettel za toliko 😬
Tražiću svakako IDP dok ne vidim šta ću.
Inače MTS za ove 2 godine bez problema, i net i TV, ali malo su se zaleteli sa visinom pretplate.

poslužiće valjda i yettel za toliko 😬
Lepo je nadati se :D Ali ne bi bilo loše da prelistaš iskustva sa Hipernet TV uslugom:

Ma sve OK, znam za IDP i 50% Mts.
TV i ne gledam, deca crtaće uglavnom. Arene su tu kada mi zatreba, poslužiće valjda i yettel za toliko 😬
Tražiću svakako IDP dok ne vidim šta ću.
Inače MTS za ove 2 godine bez problema, i net i TV, ali malo su se zaleteli sa visinom pretplate.
Svi dizu cene pa i oni
Da su samo oni ni po jada
Udji sa crvenom u market i šta ćeš kupiti - to je važnije

Gubitak „Arene“ u 2022. 106,7 miliona evra, troškove snosi državni „Telekom“​

Ajte da odgovorim sam na svoju poruku, neki covek iz mts-a je zvao i tvrdi kako on nema firmware-e za wa8021v5, navodno dolaze tako sa tim verzijama, huawei na svom sajtu ne zeli da okaci FW, niti zeli da pomogne u obracanju na supportu, vec upucuje na mts i sad problem nije moguce resiti oko obicnog softvera za uredjaj jer ocigledno MTS nece da da firmware koji sigurno ima kao i huawei .

Interesantno...

Da li bi mogao da postuješ device information stranu sa oba uređaja (Description, Hw version, Sw version, Manufacture info, Custom info)?

Mts-u je zamena firmware-a na tim uredjajima misaona imenica (dok god rade). Može biti da je drugi uredjaj bio namenjen za drugo tržište, pa je samo "preusmeren" Telekomu...

Neko ovde uzima lovu i laze.

Prilozi

• Screenshot 2023-05-31 at 12-34-15 Novi kanal u našoj ponudi.png
    Screenshot 2023-05-31 at 12-34-15 Novi kanal u našoj ponudi.png
    99.6 KB · Pregleda: 96
  • Screenshot 2023-05-31 at 12-33-45 OVDE SE NEĆE GLEDATI FILMOVI I SERIJE PRIČAĆEMO O VESTIMA I ...png
    Screenshot 2023-05-31 at 12-33-45 OVDE SE NEĆE GLEDATI FILMOVI I SERIJE PRIČAĆEMO O VESTIMA I ...png
    478.2 KB · Pregleda: 96
Ajte da odgovorim sam na svoju poruku, neki covek iz mts-a je zvao i tvrdi kako on nema firmware-e za wa8021v5, navodno dolaze tako sa tim verzijama, huawei na svom sajtu ne zeli da okaci FW, niti zeli da pomogne u obracanju na supportu, vec upucuje na mts i sad problem nije moguce resiti oko obicnog softvera za uredjaj jer ocigledno MTS nece da da firmware koji sigurno ima kao i huawei .
Možda je jedino rešenje ostalo da odneseš kod nekog ko se bavi servisom laptopova ili sličnim stvarima, pa da se isčita FW direkt iz čipa. Sad ima onih štipaljki, nakači se na čip i lagano se to odradi. Jedino proveriti za softver na osnovu oznake čipa...

Nazad
Vrh Dno