Jeste profil koji se izveze. Kada se cmo file pojavio mogao je da radi samo sa istom verzijom biosa odakle je izvedem a od prosle generacije je mogao da se seli na bilo koju verziju biosa. Ali eto sada kolika je izmena u bios u velika da vise ne daju da se seli cmo..cmo je sacuvan profil za podesavanja BIOSa?
Ni jedan proizvodjac nije idealan ali Asus je stekao gomilu fan boyeva tokom poslednje decenije tako ni ovo sto ovi youtuberi kukaju nece sada njima prodaju da prepolovi.Jedva čekam, iskreno. Asus toliko dugo uživa reputaciju najboljeg i najpouzdanijeg, iako već godinama pokazuju da nisu ništa bolji od drugih i skloni su brljotinama. Brljotine imaju i drugi, naravno, ali ne daju sami sebi premium status uz premium cene. Vreme je da ih neko oplete i spusti na zemlju...
Naći ćeš "kosture u ormaru" i za njih, ne brini. ASRock je već dovoljno napljuvan zahvaljujući Hardware Unboxed a i MSI ima listu brljotina iz sebe...niko nije čist.
Koliko i ja znam da jesu povezani kao cerka firma e sad ne znam nista vise.Zar nisu ASUS i ASRock povezani?
Ako će ti služiti samo kao render node, onda ti ni EXPO ne treba, tako da ne bi imao problem ni sa starim bios-ima.Ljudi uzimajuci u obzir sve sto se izdesavalo u proteklih 2-3 nedelje sa AM5 maticnim plocama da li biste uopste pravili Ryzen ili bi isli na Intel?
Dvoumim se izmedju ryzen 7950x i intel 13900k.
Pravim masinu iskljucivo za render i drzacu eco mode na jednom ili drugom 105W verovatno. E sad, ryzen na 105W eco mnogo bolje performira i manje trosi, ali svi ovi problemi koji su se pojavili sa AM5 maticnim se desavaju pa zbog toga nisam pametan sta da uzmem.
Hitno mi je da napravim ovu masinu sto pre i zato ne mogu dugo da cekam.
Bilo kakav savet pomaze dosta.
Hvala
Digla se tu frka sada se to sredilo i bice sve to ok. Uzmi sta ti vise odgovara.Ljudi uzimajuci u obzir sve sto se izdesavalo u proteklih 2-3 nedelje sa AM5 maticnim plocama da li biste uopste pravili Ryzen ili bi isli na Intel?
Dvoumim se izmedju ryzen 7950x i intel 13900k.
Pravim masinu iskljucivo za render i drzacu eco mode na jednom ili drugom 105W verovatno. E sad, ryzen na 105W eco mnogo bolje performira i manje trosi, ali svi ovi problemi koji su se pojavili sa AM5 maticnim se desavaju pa zbog toga nisam pametan sta da uzmem.
Hitno mi je da napravim ovu masinu sto pre i zato ne mogu dugo da cekam.
Bilo kakav savet pomaze dosta.
Hvala
E sad ja imam jedno laičko pitanje:![]()
Higher EXPO and SoC voltages before and after the BIOS update on a Gigabyte Aorus Master X670E? | igor´sLAB
Recently, there has been and continues to be a lot of uproar about ASUS motherboards maintaining excessively high SoC voltages, which appear to be the problem with the Ryzen 7000X3D failures. However…www.igorslab.de
Evo pravog teksta od pravih ljudi ne od indijanca sa YT
A zašto to, pobogu rade? Jel ima neke namere u tome ili ih eventualno mrzi da dodatno tweek-uju svoj proizvod da bi bio po amd specifikacijama?We see that besides Asus, Gigabte also ignores AMD’s proposed solution and applies higher SOC voltages by creating these voltages on the motherboard VRMs different from the visible BIOS settings.
Hmmm u tom tekstu je on testirao gigabyte koji i dalje daje 1.35V, sto znaci da problem nije resen. Da li mislis da je sigurica da uzimem ASRock? Mislim da oni jedini nisu imali nikakve probleme.Digla se tu frka sada se to sredilo i bice sve to ok. Uzmi sta ti vise odgovara.
![]()
Higher EXPO and SoC voltages before and after the BIOS update on a Gigabyte Aorus Master X670E? | igor´sLAB
Recently, there has been and continues to be a lot of uproar about ASUS motherboards maintaining excessively high SoC voltages, which appear to be the problem with the Ryzen 7000X3D failures. However…www.igorslab.de
Evo pravog teksta od pravih ljudi ne od indijanca sa YT
Gledaj to kao generalni odgovor.Ne videh da je ikom ista izgorelo na forumu, a i sam broj izgorenih "uzoraka" je mali.A ima ljudi ovde sa AM5 RoG plocama i jos nekim.Ja przim Rog plocu 7800x3D i EXPO upaljenim..evo vec 3nedelje.Sa starim bios-om koji je imao probleme, i nista se nije desilo.Sad sam stavio novi koji je zadnji izasao i to je to.Niko ti ne moze dati garanciju za bilo sta.Osim prodavnice na papiru i uz fiskalni racunHmmm u tom tekstu je on testirao gigabyte koji i dalje daje 1.35V, sto znaci da problem nije resen. Da li mislis da je sigurica da uzimem ASRock? Mislim da oni jedini nisu imali nikakve probleme.
Ja sam uzeo arctic liquid freezer II 420Ovo bi trebalo biti dovoljno za 7950x3D, dok ne stigne WB za grafiku.
Modularan je pa ću ga iskoristiti za neki drugi build kasnije.
Pogledajte prilog 390050
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari