Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Meni ona baš odgovara, imao sam je na 11 pro 2 godine i to je za mene jedna od boljih maski na tržištu. Svakako zavisi i od telefona, jer nisu isti 11 pro i S23 ali videćemo kada stigne.
I čuva veoma dobro telefon, iphone mi je ispadao više puta pa se nije polomio. Tih problema sa znojenjem pa da bi mi klizio telefon nisam primetio, trenutno imam na s23 onu originalnu silikonsku i to je magnet za prašinu, baš mi ide na živce.

Imao na s21 Fusion-x i Onyx, upravo porucio Fusion black i Fusion - X camo, uze bi i za s23 Onyx, ali mi se ne svidja ovaj model za s23. Do sada sam bio prezadovoljan sa ovim maskama, jedino sto je na Fusion-camo pocela po malo da se ljusti pozadi.

Kakva je kamera naspram p30 pro... Tacnije vresi li menjati ovaj za s23u... Prodati i doplatiti...da li je razlika u kameri toliko vredna? Ostalo me ne zanima...

Kakva je kamera naspram p30 pro... Tacnije vresi li menjati ovaj za s23u... Prodati i doplatiti...da li je razlika u kameri toliko vredna? Ostalo me ne zanima...

Ako tako razmisljas nebi niko nikad zamenio telefon zadnjih 5 godina.Kamera je svakako bolja tu nema dileme i sam telefon u svakom segmentu od p30 pro to valjda i ne treba nesta mnogo da se filozofira oko toga.E sad dali je vredno da doplatis 700-800e...😅Godine idu vreme gazi i cena brzo pada a noviji modeli sve skuplji i skuplji.

Šta se najviše koristi ovde kao zaštita ekrana S23U? Ja sam aplicirao početkom aprila (u radnji) ShieldUP foliju, međutim dosta kupi otiske prstiju, i već se gore desno malo odlepila (u startu nije bila najbolje zalepljena, imala je mehurić). Da li je Brendion bolja opcija? Kod mene u gradu nema MobileOutfitters.

Šta se najviše koristi ovde kao zaštita ekrana S23U? Ja sam aplicirao početkom aprila (u radnji) ShieldUP foliju, međutim dosta kupi otiske prstiju, i već se gore desno malo odlepila (u startu nije bila najbolje zalepljena, imala je mehurić). Da li je Brendion bolja opcija? Kod mene u gradu nema MobileOutfitters.
Brate samo Whitestone Dome, da se ne ponavljam kao i 50 ostalih ovde što preporučuju. Ja sam naručio kada sam uzeo telefon, početkom februara u preorderu, kao i većina ovde koji su isto uradili. Posle oko mesec dana njima su počeli da stižu paketi, meni i dalje ništa nije stizalo. Posle 45 i više dana izgubio sam nadu da će išta ikada stići i pisao im u nadi da će refundirati bar neki deo novca jer se pošiljka verovatno zagubila međutim oni nisu odobrili refund nego su rekli da će poslati drugi paket, poslao im ja podatke i sve to uredno, poslali mi potvrdu da je poslato s njihove strane po drugi put. I nakon 2 dana zvoni meni poštar na vrata i uručuje mi prvi paket, izvinjava se što kasni, bio neki problem ne znam ni ja šta i ja skapiram da će meni kroz 40-ak dana stići još jedno pakovanje od 2 stakla praktično besplatno 😅 Doduše ništa još uvek nije stiglo ali očekujem ovih dana poštar da još jednom zazvoni na vrata i uruči mi paket iz Birmingema sa izvinjenjem što opet kasni haha.
Mnogo napravih digresiju, što se samog stakla tiče ja sam oduševljen, nikad pre nisam koristio WSD i drago mi je što sam poslušao ljude ovde da poručim tako da od mene ide puna podrška za njih

Da li je do mene ili se na S23 vibracija baš slabo oseća? Kad sam u bučnom okruženju ponekad jedva osetim poziv (ostale notifikacije da ne pominjem).

Meni Ringke otpada jer maska oko kamere je samo šuplja a volim da pokrije između kamera prostor.
Tako da obratite pažnju vi koji uzimate.

Hint: Neo Hybrid 😉

Ringke Fusion X Camo za S23U na official site-u $20.98, poručio sam na ali....... za $15.65😁(bilo na popustu sa $16.99), official preko UPS-a(verovatnoća da će da naplate carinu 99%) putuje mesec i po - dva meseca, ali....... Ringke Direct Store stiže za dve - tri nedelje(1% verovatnoća za naplatu carine) - imate izbor...
Trenutno koristim Spigen Liquid Air za S23U odličan ''grip'' za držanje sa strane - od nazad malo klizi(specifična tekstura za Liquid Air), minimalno povećava telefon.
Zaštita za ekran hydrogel folija(ali.......) koristio sam je i na S22U, nema mehurića ne odlepljuje se, lično sam je ''zalepio'' na telefon i preporučio je...

edit: Ringke Fusion X Camo popunjeno oko kamera kod senzora rupa.

Poslednja izmena:
Brate samo Whitestone Dome, da se ne ponavljam kao i 50 ostalih ovde što preporučuju. Ja sam naručio kada sam uzeo telefon, početkom februara u preorderu, kao i većina ovde koji su isto uradili. Posle oko mesec dana njima su počeli da stižu paketi, meni i dalje ništa nije stizalo. Posle 45 i više dana izgubio sam nadu da će išta ikada stići i pisao im u nadi da će refundirati bar neki deo novca jer se pošiljka verovatno zagubila međutim oni nisu odobrili refund nego su rekli da će poslati drugi paket, poslao im ja podatke i sve to uredno, poslali mi potvrdu da je poslato s njihove strane po drugi put. I nakon 2 dana zvoni meni poštar na vrata i uručuje mi prvi paket, izvinjava se što kasni, bio neki problem ne znam ni ja šta i ja skapiram da će meni kroz 40-ak dana stići još jedno pakovanje od 2 stakla praktično besplatno 😅 Doduše ništa još uvek nije stiglo ali očekujem ovih dana poštar da još jednom zazvoni na vrata i uruči mi paket iz Birmingema sa izvinjenjem što opet kasni haha.
Mnogo napravih digresiju, što se samog stakla tiče ja sam oduševljen, nikad pre nisam koristio WSD i drago mi je što sam poslušao ljude ovde da poručim tako da od mene ide puna podrška za njih
Će daaaš neki komaaad komšO, sreću imao, žene da te volU, deca da ti rastu ko gliste posle kišU?

Stigla Spigen liquid crystal, dosta dobar fit, ima ovaj fini zarez kod olovčice da se lakše pristupi, što me je nerviralo na nekoj Nillkin. Lepo leži u ruci, pošto zaobli ivice i oko sočiva pozadi je dosta svedenija od ove pomenute. Poredio sam sada S23U i N10+ i mnogo je elegantniji N10, nedostaje mi to malo, moram da priznam. :)

Prilozi

• 20230516_111422.jpg
    20230516_111422.jpg
    114.9 KB · Pregleda: 112
  • 20230516_113511.jpg
    20230516_113511.jpg
    95.2 KB · Pregleda: 110
  • 20230516_113528.jpg
    20230516_113528.jpg
    105.7 KB · Pregleda: 111
  • 20230516_113545.jpg
    20230516_113545.jpg
    73.2 KB · Pregleda: 117
I ta je dobra, ali meni najbolja Ultra Hybrid!

Ultra Hybrid:
Screenshot-20230516-120457-Chrome.png

Liquid Crystal:
Screenshot-20230516-120421-Chrome.png

Mada i ona vremenom malo požuti, ali mnogo mnogo sporije u odnosu na jeftinije providne maske :)

Poslednja izmena:
Da li je neko imao problema sa stucanjem na S23 ultra telefonu? Bilo je i pre i posle update-a. Nije vezano za neku konkretno aplikaciju ali primetila sam npr na yt ili wap-u. Radi se o modelu 512/12Gb, nije pretrpan aplikacijama, ne radi gomila necega u pozadini i kao da se stucanje javlja u nekim odredjenim intervalima koriscenja, npr dok sam na yt na svakih par minuta kao stucne.

Da li je neko imao problema sa stucanjem na S23 ultra telefonu? Bilo je i pre i posle update-a. Nije vezano za neku konkretno aplikaciju ali primetila sam npr na yt ili wap-u. Radi se o modelu 512/12Gb, nije pretrpan aplikacijama, ne radi gomila necega u pozadini i kao da se stucanje javlja u nekim odredjenim intervalima koriscenja, npr dok sam na yt na svakih par minuta kao stucne.
Nije mi se nikad desilo u ovih 3 meseca korišćenja, ali svakako bi možda mogla da povremeno restartuješ telefon, ako to već ne radiš

ne mora ni restart sama, opcija Auto Optimization to radi za korisnike kada je uključena.
Ne znam da li je to ovo što misliš ali nisam primetio da se telefon nikad automatski restartuje iako je ta opcija upaljena od početka korišćenja telefona i vreme uključenosti se ne resetuje nikad osim kad ga ručno restartujem

Prilozi

• Screenshot_20230516_184629_Device care.jpg
    Screenshot_20230516_184629_Device care.jpg
    77.5 KB · Pregleda: 37
  • Screenshot_20230516_184634_Device care.jpg
    Screenshot_20230516_184634_Device care.jpg
    79.8 KB · Pregleda: 29
  • Screenshot_20230516_184905_Settings.jpg
    Screenshot_20230516_184905_Settings.jpg
    61 KB · Pregleda: 51
Ukljucena mi je automatska optimizacija a i sama sam restartovala telefon i dalje se to desava. Da li je moguce reklamirati teelfon zbog toga? Imala sam i ranije samsung galaxy modele i to se desavalo samo sa jednim i to posle par godina koriscenja kad je memorija bila prenatrpana.

@BoškoM to je opcija i mislim da lepo ilustruje koliko ima potrebe ovaj model restartovati 😅

@Sophie možeš probati reklamirati, mada ti može možda biti brže da sama uradiš reset na fabrička podešavanja. I vidi da li imaš možda neki update softvera koji čeka na instalaciju. Zauzeće memorije nije boljka kod novih verzija sistema i jačih modela telefona.

Sve je updateovano, jedino da vratim na fabricka ali me toliko mrzi da sve ponovo podesavam :/ ali izgleda da mi to ne gine u svakom slucaju. Hvala

Da, to m bi morala raditi i da ti zamene telefon. Barem ćeš moći vrlo brzo proveriti da li ti se to dešava, a ako se i dešava, onda ćeš imati klot telefon za reklamaciju.

Koliko ta maska poveća gabarite telefona? Jako je zanimljiva ali mi deluje i podebelo...
Pa nije baš kao tanki silikon malo je deblja od njega ali lepo leži u ruci. Imao sam UAG plasma koje je em teška em ppdebela tako da mi ova dođe tanka 🤣. Evo dimenzije sa kutije

Prilozi

• 20230516_221637.jpg
    20230516_221637.jpg
    207.7 KB · Pregleda: 47
Vrh Dno