Šta je novo?

Diablo IV

Pročitao sam ovaj članak i mogu da kažem za neke stvari ima pravo, ali većinu je prenaduvao. Nije da branim D4, ali mislim da bolje da sad dobijemo igru da je igramo i da ima manje mehanika a da vremenom ih dodaju. Jer očigledno papan i ako u opisu ima da igra ARPG i strategije nije igrao Path of Exile na početku, D3 kad se pojavio a Lost Ark sigurno nije igrao i video kako su tamo naklemili mehanike.
I ovo za balans klasa u prvih 25 levela za takvo pisanje nema reči. Izvinjavam se ako neko ovde novinar ili se bavi novinarstvom, ali ovakvi članci su čisto parazitiranje i uzimanje tuđeg vremena.

Samo ću da ubacim qoute iz njegovog drugo članka od ranije (vezan za beta vikend).

Those long cooldowns and tight constraints on what generates and what spends resources all discourage experimentation or unusual combinations.
:ROFLMAO: lik se tako posrao da nemam reči. U prevodu ne sviđa mu se mehanika igre. I krenuo da sudi da će biti ****** to što video u prvih 25 level i 1/8 sadržaja.
Realno da je igra dizajnirana da bude kompetitivna onda ajde klas balanse, ali nije ovo Dota, Valorant ili CS:GO.
Ni u WoW-u nemaš sve klase maksimalno balansirane. I koja je čar da sve bude balansirano pa kad dođe sezona bude ti isto sa kojim god likom igrao, nećeš osetiti da si jači od drugih tj. neki power spike.
Meni bilo baš zabavno u D2R sa cold sorc (Frost Spike + Frost Orb + Blizzard) a vidim da je ljudima u prošloj sezoni bilo za Assassins. Ako je baš prejaki build malo ga nerfuju što su uradili sa Cold Sorc. ali i dalje melje sve pred sobom ali tipa 10-15% slabije što nije sad da kažeš uništili mi build neću više da igram.

Evo ovaj drugi njegov kolega PCGamer novinar se žali lik na dizajn boss borbi (Ashava):

Evo jedne glupoisti.
The early game is never where ARPGs shine, but even by the standards set by the likes of Diablo 3, Path of Exile and Lost Ark, Diablo 4 is very restrained, revealing little in the way of novelties or fresh ideas. From the skill trees to the quest design, it all just felt incredibly basic—not what I'd expect from ARPG royalty.
Diablo 3 je isti ako ne i gori, Path of Exile sličan fazon. Za Lost Ark nemam reči.

Lik misli da ti D4 sve sune odmah u prvih 2 sata igre, i PvP, mount, one endgame dungeone. :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:
A D2(R) nije spomenuo, gde endgame build se vrti oko 2 skilla max. i eventualno teleport iz Enigme. A sigurno bi se začudio da to ljudi igraju.

Neka svi ovi lepo canceluju igru, neće Blizzard propasti, bar će manje smeća pisati po Internetu. Iskreno treba da se uvede provera datuma rođenja i neki digitalni identitet koji bi bio privatan ali ako pišeš smeće onda nisi relevantan.

@KovacTibor Strašno davno sam igrao D3 (negde kad su počele sezone tipa 3. ili 4. sam igrao).
Ovo u klipu je dosadno dosadnije i od D2(R) čak i gore, jer samo ideš brzo ne vidiš ni šta ubijaš. A razlog zašto je dosadno jer ne igraš protiv neprijatelja nego protiv vremena, nije ti bitno koja elita se pojavi kad je ubiješ za 0.3s nego timer u igri.

Nadam se da će u D4 ispoštovati koliko je moguće da borba bude taktička i bitno je pozicioniranje, što bar recimo sa Barbom u early game-u je bitno.

Nadam se da će u D4 ispoštovati koliko je moguće da borba bude taktička i bitno je pozicioniranje, što bar recimo sa Barbom u early game-u je bitno.
Možda early game. End game barb će biti WW koji topi masu kroz dungeon.

Meni je samo zao sto ce D4 da zavrsi na kraju ko D3. Spocetka D3 je bio daleko tezi i zanimljiviji za igru onda je krenulo da se kuka i sta se dogodilo igra je olaksana i to ne jednom nego dva puta posto gospodi se nije igralo mesecima da skupe opremu nego bi sve pa sada i odmah.

Prošla su vremena gde kao u D2R igraš 2 godine i ne padne ti Tyriel Migth sacred armor.

A sad lakše pada zbog terror zona, ranije je bilo šačica monstera koji imaju taj TC za šansu za drop.

@Alex sve zavisi od Unique itema, vidim da će i Bleeding build biti zanimljiv. A zavisi kakav je WW u end game-u. Iskreno pre bi koristio Upheaval ako tipa ima +3 na taj skill preko nego običan WW.

I ne znam da li ste primetili promenili login/character selection screen muziku (ova mi je iskreno bolja od stare):

I dodali dramatičniju muziku dok se maklja Ashava (što dodaje epsku notu toj borbi, ma koliko puta ginuli):

Nije direktno vezano za d4 ali...

Iskreno sve zavisi koji glavni ljudi će biti dodeljeni da donose odluke sa strane M$. Nije da će odmah skinuti sav menadžment na strani Activision i Blizzard. To će verovatno neće biti ni slučaj samo će M$ dodati neke ljude koji će nadgledati stvari, jer nemaju šta oni da se mešaju u projekte jedino će finansije drugačije posmatrati.

Ali ako bude neki matori papan koji će misliti da poveća profit tako što će najgore gluposti da prepiše od EA (ili ovo što Acti radi na CoD) i primeni to na WoW i D4 grdno se vara. Samo će još više navući gnev igrača i uništiti totalno kredibilitet oba studija.

Sve dok Blizzard bude imao neku nezavisnot sve je OK, a realno za 3-5+ godina možemo da gledamo situaciju gde M$ zatvara Blizzard je projekti im proali zbog XYZ razloga i to bi bio kraj jedne ere. Kao nekad davno kad Interplay propao i povukao dosta toga sa sobom.

Poslednja izmena:
Screenshot (112).png

Screenshot (113).png

Tacno sam znao da ce ovaj problem da bude posle test servera i open beta testa gde je drop bio povecan a sada na server slam je vracen kako treba da bude i odmah problem. Svi bi na lvl 10 da imaju full legendarnu opremu i da se za tako nesto ne oznoje, upravo je to problem sto svi koji su dosli sada sa D3 su navikli da udje u bilo koju bitku i posle 2 minuta da je vec pokupio 2 legendarna itema i 1 set a do zavrsetka te mape da se vraca dva puta u grad da izprazni stash i da probere sta valja a sta ne valja od leg itema.

Screenshot (114).png

Neverovatno koliko ima retarda i koliko ljudi ne svataju ovu igru i samo koncept arpg igara. Pa kada bi svako dobijao ono sto mu treba pa koja onda svrha igranja i grindanja.

To je upravo ono sto sam gore napisao da ljudi hoce sve i odmah, jos najbolje sto je napisao d3 fanovi ce ih naterati da ovo poprave. Tacno bih svim tim d*bilima vratio pare i reko mrs mi sa igre.

Poslednja izmena:
Ovo je problem odavno, ljudi hoće da svaka igra bude casual i nerviraju se što ne mogu da budu PRO igrači kao streameri koji igraju 12 sati dnevno a oni igraju po par sati dnevno ako i toliko to ti je neka vrsta zavisiti.
Ovo što si screenshotovao pišu razmaženi casual igrači zbog kojih će samo igru da olakšaju i useru za veliku većinu ostalih igrača.

Kad pogledaš koliko teške igre su bile nekad. Krenuću od D2(R) - farmaš nedeljam i ne dobiješ ni jedan item koji je blizu best in slot za buid ili ni jednu HR. Padne ti možda Vex ili Ist koje se lako skupe i nekim tradeom prodaš 10-12 Perft Amy. za te rune a bar gemovi padaju redovno samo treba igrati.

TES Morrowind - ako mi neko kaže da je igra lagana nek dobro obrati pažnju. Nema voice overa za dialoge sve moraš pažljivo da čitaš. Nema quest pointera nego moraš pažljivo da čitaš quest da skontaš gde treba da ideš i šta da tražiš. I onda ja 15 minuta lupam glavu šta tražim gledam strane sveta a na kraju trebalo je da uđem u pećinu pored nekog neke kamene ploče pored puta koji ima taj neki naziv. A ploča se skoro nije videla od žbunja (koristio sam mod za vegetaciju).

Ima još brdo primera za teške igre koje zahtevaju veštinu i posvećenost. Da ne spominjem Dark Souls serija čak i Elden Ring koji je olakšan je težak naspram DS-a.

A realno mislim da će biti lakša u odnosu na D3 čak, čim su spomenuli da je moguće stići do lvl 100 za tipa 60-80 sati igranja i onda verovatno još toliko da se ubije pinnacle boss.
Ja nisam pristalica da treba mesec dana da farmam samo da bi dobio neki item koji mi treba za build, ili igram dva dana za 0.1% veći DMG, Neću da mi igrao bude mučenje a opet neču da lagano stignem do lvl 100 i imam 90% best in slot opreme za tipa 50 sati igranja. A ovde video sam da u Helltide će biti chestovi iz kojih ispada određen deo opreme, tako da ko juri gloves recimo samo će te kovčege otvarati što je opet olakšanje u odnosu na D2R gde ti je drop skoro pa random, zna se koji bosove imaju veće šanse za nešto ali i to je i dalje 1:par hiljada ili desetine hiljada šanse.

Upravo je to problem sto ce oni zbog nekolicine koji ce biti toliko glasni da olaksaju igru da bi ti isti igrali mesec dva dana dobili sve sta ih zanima i onda ce napuste igru a svima ostalima su prakticki unistili zelju da igraju bilo sta posle toga.

Upravo ovo sto sam napisao se dogodilo d3 i videli smo gde je to odvelo d3. Videli smo koliko akciska kuca je bila vredan dodatak, mogo si da kupujes stvari ali isto tako i da prodajes ali mogo si i da zaradis od prodaje itema ali naravno kineski botovi su to morali da uniste svojom gramzivoscu da zarade sto vise za nedelju dve dana i onda je sve propalo.

RMAH (Real money auction house) u D3 je bila vrlo brzo bio sklonjen. Ne sećam se, ali nije ni izdržala više od 6 meseci. A botovi su bili neminovni kao u svakoj MMO igri ovog tipa. Tako da to nije uništilo igru nego samo loša osnova i loše odluke.

Više je bilo olakšavanje igre da što više igrača privuče. A to u smislu e kako on može Rift lvl 70 da igra a ja ne mogu preko lvl 52 a ista smo klasa. I onda šta uradi blizzard poveća dropove legendary itema i doda šansa da neki bude onaj jači ancestral legendary.

Iskreno to kad sam video smejao sam se. Šta kao sad ima 5 vrsta legendary itema, samo veće brojke. Vrlo kreativno. Radije bih farmao D2R za High Rune i beli item sa socketima nego to u D3 da mi donese neku želju za igranjem.

Lost Ark ima uništenu ekonomiju zbog botova, ne možeš naći grupu osim ako ne tražiš za baš endgame raidove za sve ranije imaš samo botove okolo.
Evo dobro post. Ko nema prilike da poseti onu crkvu u francuskoj.

15.05.2012 je D3 izasao a RMAH je uklonjen 18.03.2014 tako da nije bas brzo uklonjen, nego dok kinezi nisu poceli naveliko da kupuju d3 naloge i instaliraju na tu masinu bota sa zadatom radnjom koju ce da ponavlja 1000x i da kupi iteme koji padnu.

Drugar kupio laptop sa 4090 i poslao mi key da aktiviram Diablo, ali *** ne znam da li moze on da aktivira key i da posalje?
Untitled.jpg

Daj mu podatke od tvog b.net naloga i neka ti aktivira. To je kod koji se deli uz rtx 40xx seriju kartica. A onda vodi druga negde na klopu i pice da mu se revansiras za poklon.

Da cuvas takve prijatelje, danas su retki takvi ljudi koji poklanjaju nesto. A pogotovo ovakvu igru, da je stavio na kp za 45 evra telefon bi mu do jutra zvonio.

Kure nane, ne moze on da aktivira jer je firmin laptop, ne sme da se instalira i ne moze :D Daj nek se javi neko ko ima 4090 da mu posaljem key za aktivaciju :)
Da cuvas takve prijatelje, danas su retki takvi ljudi koji poklanjaju nesto. A pogotovo ovakvu igru, da je stavio na kp za 45 evra telefon bi mu do jutra zvonio.
Zna da volim Diablo pa se setio, to mi je stari drugar iz detinjstva.

Mislim da moze i 4080 ko ima, predlazem da odes u temu o Nvidia 4000 seriji i tamo pitas, naci ce se neko

Ok, hvala momci
sad videh 4070, 80 i naravno 90 mogu da aktiviraju.

Poslednja izmena:

Odlicno sto su ovo napravili, bice jos epizoda

Drugar kupio laptop sa 4090 i poslao mi key da aktiviram Diablo, ali *** ne znam da li moze on da aktivira key i da posalje?
Pogledajte prilog 389691
Ladno su ubacili proveru da li imaš odgovarajuću grafičku u kompu. Ništa nađi nekog sa 4090. Ja imam 4080 možda traži baš 4090.

Mislim game code je za jednu aktivaciju, tj. jedna igra. Mogao si ti da ubaciš onda neku 40x0 grafičku u komp privremeno i aktivirao bi i vratio staru grafičku.

A i živo me zanima koja to firma kupuje službene laptopove sa 4090. Biznis varijante laptopova mislim da su jako retki i skupi sa najačom gaming grafičkom (obično su sa nekom Quadro ili Radeon Pro).

Odlicno sto su ovo napravili, bice jos epizoda

Ladno će da nas bombarduju sa ovakvim stvarima do launcha. Marketing mašinerija radi punom parom :D.
Sad moram da palim komp da odgledam.

Neka firma iz US. Drugar je tamo zivi radi. E da, nije laptop, desktop je :) Gde baajo da nabavim 4000 seriju :D Evo pitacu clana Lemaju on ima 4090

Da ne gledam klip, što si quote-ovao ovaj post, ispostavilo se da ne radi dobro na PS4, ili radi dobro, ili pričaju da će da izbace D IV na BP pa da ne kupujem 😈?

Nazad
Vrh Dno