Šta je novo?

Pametni uređaji Satić smartić

Fitnes narukvice, sijalice, pametni usisivači i sl.

faca

Čuven
Učlanjen(a)
08.08.2004
Poena
755
Moja oprema  
Laptop
Acer Aspire A5 515 Ryzen 5 5500
Mobilni telefon
Xiaomi Poco F4 8/256
Pametni uređaji
Xiaomi watch S1
Xiaomi Body Composition Scale 2
Pristup internetu
  1. Optički internet
Планирам да узмем неки сатић смартић за дете од 7 година у септембру полази у школу.
Занима ме шта је најповољније и где.
Колико сам видео Вип има најповољнију понуду па Теленор, МТС има најнеповољнију.
У МТСу ми нуде О1+350 за сат за дете од 7 година=1750 😀.
У Випу је ок цена, не свиђа ми се сат, МТ40 ми је ок сатић.
Можда узети овако неки сат и неку другу картицу.
Шта је најисплативије?

Evo mene opet:
TCL MT40

Da li je neko imao situaciju da su poruke u ĆASKANJU koje satić pošalje ili dobije sa drugih satića zasivljene, bez mogućnosti da se odslušaju/pogledaju.

Kada pošaljem Ćaskanje iz TCL aplikacije na telefonu, sve je u redu, ali kada su u pitanju Ćaskanja ka i od drugih satića, sve je zasivljeno.
Pozivi rade normalno.
Probao sam fabrički restart i zamenu sim kartice.

Ne znam više gde da bucam

Cini mi se samo jednom do sad da smo imali takvu situaciju i to kada sam ja iz aplikacije poslao poruku na satic. Mada ima samo 2 kontakta sa saticima i ne caska mnogo sa njima.

Nas muce drugi problemi, cudan rad sa aplikacijom na dva telefona, znaci da je satic registrovan i kod mene i kod supruge. Kad je neko od nas u aplikaciji, drugo ne moze da udje u app. Pri tom supruzi uopste ne stizu notifikacije. Gps cesto ne ocita poziciju i duze od sat-dva, notifikacije kod mene brljave u smislu da po nekoliko puta stigne isto obavestenje da je recimo usla u kucu/skolu, a desi se da uopste i ne stigne da je napustila ili usla u neku zonu...

Da ne bude da samo hejtujem, cini mi se da je znacajno bolje napravljen od ostalih sto sam video, a sudeci po nekim recenzijama i komentarima sa neta, ipak bolje radi i funkcionalniji je od konkurencije.

ostao sam dužan epilog:
Satić otišao na servis pod garancijom.
Servisna intervencija: Zamena zvučnika(!?!) i re-flesh software-a.
Što je po meni težak nonsens jer je satić normalno radio u mreži, a problem imao van mreže i po meni je re-flash rešio problem.
Sada radi normalno, što je jedino bitno
A zaštitu za ekran sam uspeo da nađem na Amazonu, u obliku folije. Skuplje me izašao shipping nego same folije.

Da li je neko uzeo TCL MT42 u Yettel-u? Zanima me da li je veliki za dečiju ruku jer je po specifikaciji 3mm veći od TCL MT40?

Ne znam da li si video mt40 na ruci nekog deteta? To je daleko od neceg prilagodjenog njihovim rukama... Mozda na ruci decaka od 10 godina... Mt42 i na slikama deluje prenabudzeno, uzivo moze izgledati samo drasticnije...

Ne znam da li si video mt40 na ruci nekog deteta? To je daleko od neceg prilagodjenog njihovim rukama... Mozda na ruci decaka od 10 godina... Mt42 i na slikama deluje prenabudzeno, uzivo moze izgledati samo drasticnije...
To se i meni čini, ali se nadam da je drugačije uživo. Uzeću mu verovatno MT40, opet pristojnije izgleda na dečijoj ruci. Hteo sam MT42 zbog 2MP kamere, lepše je kod video poziva.

ostao sam dužan epilog:
Satić otišao na servis pod garancijom.
Servisna intervencija: Zamena zvučnika(!?!) i re-flesh software-a.
Što je po meni težak nonsens jer je satić normalno radio u mreži, a problem imao van mreže i po meni je re-flash rešio problem.
Sada radi normalno, što je jedino bitno
A zaštitu za ekran sam uspeo da nađem na Amazonu, u obliku folije. Skuplje me izašao shipping nego same folije.
Ja sam ostavio fabricku foliju. Nije se odlepila.

Myki se sam gasi, pojma nemam zašto gotovo je postao neupotrebljiv do sada je normalno radio nemam pojma koj mu đavo. Izvadim karticu, vratim i opet isto. Mislim da je sledeća kupovina land rover, telefon otporan na udarce, baterija 3 nedelje 😃
Kad izvadim karticu ne gasi se 🤔

Mislim da možeš koje hoćeš jedino za praćenje mora imati uključene podatke. Ja sam klincu dopunjavao s 200 din samo da može da mi se javi kad mi treba. Lokacija mi nije trebala. To je radilo dok sat nije počeo da brljavi

Takođe pri pejd karticu ima ćerka i lokacija ne radi ali mi to nije bitno

Na kraju mozemo doci do zakljucka da ni jedan od tih satica ne valja,kad se pogleda ni onaj od 3-4k pa cak ni TCL koji je najskuplji 13k din.
Slabo iskustava ima sa TCL 42 ali za 20k din priznacete ima veoma dobar telefon da se uzme NOV. I sve te aplikacije za pracenje pretpostavljam da mogu da se instaliraju na telefon i da sluzi kao sat...

Nije isto, malo dete treba da pazi gde mu je telefon, a takav telefon zgodan za praćenje nije mali i lagan, verovatno mora neki smartphone. Pritom, Google Family Link ne radi praćenje ni blizu efikasno kao Myki recimo - nekad zabode i po pola sata ne menja lokaciju deteta, dok satić radi bez greške. Zatim, telefon je distrakcija, a satić nema ništa, smor je, nije zabavan detetu da troši vreme na njega, već samo služi svrsi perfektno.

Da li neki od satica ima opciju da primi SMS koji mu ja posaljem najnormalnije bez aplikacije,,da moze normalno samo da ga procita?
Svi imaju one voice chat ali za SMS ne znam.

Nazad
Vrh Dno