Šta je novo?

Pametni uređaji Satić smartić

Fitnes narukvice, sijalice, pametni usisivači i sl.

faca

Čuven
Učlanjen(a)
08.08.2004
Poena
755
Moja oprema  
Laptop
Acer Aspire A5 515 Ryzen 5 5500
Mobilni telefon
Xiaomi Poco F4 8/256
Pametni uređaji
Xiaomi watch S1
Xiaomi Body Composition Scale 2
Pristup internetu
  1. Optički internet
Планирам да узмем неки сатић смартић за дете од 7 година у септембру полази у школу.
Занима ме шта је најповољније и где.
Колико сам видео Вип има најповољнију понуду па Теленор, МТС има најнеповољнију.
У МТСу ми нуде О1+350 за сат за дете од 7 година=1750 😀.
У Випу је ок цена, не свиђа ми се сат, МТ40 ми је ок сатић.
Можда узети овако неки сат и неку другу картицу.
Шта је најисплативије?

Pozdrav. Gledam i ja neki sat za dete, do sada nisam imao iskustva sa tim. Potrebo je za pozive i poruke, pracenje lokacije nije prioritet. Cuo sam da na nekim satovima ima ogranicenje sa brojem kontakata (5) koje mogu da se dodaju na sat. To mi nikako ne bi odgovaralo. I kako funcionisu pozivi i poruke, preko odgovarajuce aplikacije ili je moguce i bez toga?

I koja je uopste preporuka za neki sat, posto to definitivno nisam nasao? :)

Myki je odličan, jako jednostavan, softver na strani telefona i kompa (web portal) je takođe sasvim OK. Sve između sata i roditelja ide kroz aplikaciju sem pozivanja, to je kao svaki normalan broj. Sat sve pozive odbija sem one iz njegovog imenika i definitivno ih ima više od 5, sad sam na brzinu izbrojao 18. Ima i odvojeno whitelist od koga dodatno može da prima pozive, ali mi ni tih 18 nismo popunili. Oni su automatski whitelistovani.

Lokacija je uvek bitna, koliko god da imaš poslušno dete, kad već postoji mogućnost neka je. Ne moraš da ga smaraš kada ode negde da se javlja svaki čas da li je stigao. Nama je super korisna za skijanje, mirna mi glava kad skija bez nas, vozi bicikl, bleji napolju. (7g takođe).

Myki je odličan, jako jednostavan, softver na strani telefona i kompa (web portal) je takođe sasvim OK. Sve između sata i roditelja ide kroz aplikaciju sem pozivanja, to je kao svaki normalan broj. Sat sve pozive odbija sem one iz njegovog imenika i definitivno ih ima više od 5, sad sam na brzinu izbrojao 18. Ima i odvojeno whitelist od koga dodatno može da prima pozive, ali mi ni tih 18 nismo popunili. Oni su automatski whitelistovani.

Lokacija je uvek bitna, koliko god da imaš poslušno dete, kad već postoji mogućnost neka je. Ne moraš da ga smaraš kada ode negde da se javlja svaki čas da li je stigao. Nama je super korisna za skijanje, mirna mi glava kad skija bez nas, vozi bicikl, bleji napolju. (7g takođe).
Ja sam detetu uzeo TCL MT40 i odličan je. A za te probleme sam čuo da imaju sa kineskim satićima, nisam čuo za MyKI, TCL i sl.

Nismo nikakve probleme imali sa Myki. Prvi koji smo dobili je bio onaj crno beli stari, odlično je radio i poklonili smo ga kad smo dobili ovaj noviji u koloru, on i dalje dobro radi.

Nisam znao da TCL, evo gledam na A1, deluje skroz ok.

Super, hvala na detaljnom opisu. Predpostavljam da aplikacija moze da se instalira na vise uredjaja (oba roditelja) i da je podrzana na iOS i Android?
Mozes mi samo reci koji model je taj noviji?

Ja sam detetu uzeo TCL MT40 i odličan je. A za te probleme sam čuo da imaju sa kineskim satićima, nisam čuo za MyKI, TCL i sl.
Hvala na pomoci. Verovatno ce odluka pasti izmedju TCL i Myki, pogledacu sta budem nasao od tih modela.

@LukasP nisam još uvek, baš bih voleo da ako neko zna neki model da preporuči

Da li ste našli neko rešenje?
Potrebno mi je za odraslu osobu, da više ljudi može da vidi lokaciju. Nikakva druga funkcija nije potrebna. Eventualno jedan emergency call broj, ali može i bez toga.

Bilo koji Android telefon. Osoba može da ga drži oko vrata. Smart satići imaju malu autonomiju, što bi značilo da će osoba često da je skida, a ako je zaboravna, neće je nositi. Telefon možda bude zanimljiv, pa će da se seti kad-tad.

Ako treba za stariju osobu i to bez komunikacije, mozda moze da se ubaci neki onaj tag uredjaj u nesto sto koristi cesto. Npr ako koristi stap za hodanje ili tako nesto.

GPS tag uređaji koje sam video se uglavnom "okidaju" SMS porukom. I onda uključe i voice. Koji je bespotreban.

Telefon se trenutno koristi i veliki je.

Baterija na bi trebalo da bude problem, jer je stvar potrebna za maks 8 do 12 sati u kontinuitetu. Ima ko da brine o punjenju baterije.

Mislio sam na tipa Apple AirTag ili Samsung Galaxy SmartTag, oni rade kontinualno valjda 🤷‍♂️

Aha, to svakako ne bi radilo posao, ako se ne varam, to se oslanja na druge uređaje, kojih u blizini možda ima, a možda i ne.

Aha, to svakako ne bi radilo posao, ako se ne varam, to se oslanja na druge uređaje, kojih u blizini možda ima, a možda i ne.
Da, bas tako. Oslanja se na druge uredjaje i ne mozes ocekivati da ces imati tacnu lokaciju u svakom trenutku.

Pozdrav. Gledam i ja neki sat za dete, do sada nisam imao iskustva sa tim. Potrebo je za pozive i poruke, pracenje lokacije nije prioritet. Cuo sam da na nekim satovima ima ogranicenje sa brojem kontakata (5) koje mogu da se dodaju na sat. To mi nikako ne bi odgovaralo. I kako funcionisu pozivi i poruke, preko odgovarajuce aplikacije ili je moguce i bez toga?

I koja je uopste preporuka za neki sat, posto to definitivno nisam nasao? :)
Kako sam ja ukapirao ove satove jedino TCL 40 ima opciju da primi sms koji se pošalje normalno sa telefona bez aplikacije i da dete to može da pročita a ne kao kod ovih ostalih krntija sms koji se pošalje detetu stiže meni u aplikaciju što je glupo a detetu ništa.E sad ne znam ovaj novi kolor myjki da li moze da primi običan sms?

Myki je imao nekih ozbiljnih problema ranije, ne znam da li je to reseno, ali desavalo se da imei (ili neki drugi serijski br) sa jednog satica koji se ne koristi, nekako upisu na drugi satic. I onda roditeljima prvog korisnika satica, pocinju da stizu poruke od drugog, promene lokacije i sl... Ima i na ovoj temi par losih iskustava...
Zbog toga sam ja za ceru uzeo tcl, koji je generalno nudio najvise opcija, meni najbitnije ovo sto je @Igorn rekao za poruke i definisanje sigurnih lokacija nekom povrsinom koju vi odredjujete pomocu tacaka na telefonu, a ne samo jednim krugom... Mislim da je najkompletniji, mada i njihova aplikacija nije za pohvalu, ima dosta problemcica, rad sa povezanoscu na dva telefona je bio nikakav dok je jedan bio samsung drugi huawei, sada su oba samsung, pa je bolja situacija. Desava se i da ne stigne obavestenje kad se sa satica posalje glasovna poruka. Slanje slika nekad nece da radi... Dobro je sto je sa telefona moguce zabraniti koriscenje nekih funkcija sata (igrice, poruke, pozivi, prijatelji i najbitnije mogucnost da dete samo ugasi sat). Sms poruke i pozive prima normalno a i tu postoji mogucnost da se ogranici samo na kontakte... U globalu, cini mi se da se sa tcl-om dobija najkompletniji uredjaj...

@Igorn @Mihailo02 Hvala obojici na detaljnim objasnjenjima. Generalno pozivi i poruke me najvise zanimaju. I definitivno mi izgleda kao bolja opcija slanje poruke bez aplikacije. Posto osim zene i mene, dete bi kontaktirali i babe, dede itd. A aplikaciju bi definitivno instalirao na dva telefona. Samo sto bi meni bili razliciti sistemi, iOS i Android pa cemo videti kako ce to raditi.

U svakom slucaju jos istrazujem i citam pre nego sto izaberem sat.

Krece sincic u skolu i resismo da uzmemo neki satic, gledam ponudu u MTS-u i izbor ce verovatno biti TCL Movietime Family Watch uz tarifu Sokolic, to je negde 850din mesecno ako dobro vidim. Nego u sklopu paketa imamo 1gb neta, a interesuje me na sta tacno se trosi net na satu?

Krece sincic u skolu i resismo da uzmemo neki satic, gledam ponudu u MTS-u i izbor ce verovatno biti TCL Movietime Family Watch uz tarifu Sokolic, to je negde 850din mesecno ako dobro vidim. Nego u sklopu paketa imamo 1gb neta, a interesuje me na sta tacno se trosi net na satu?
Troši se na lokaciju, video pozive... Mom klincu se pokvario MT40. Ovi iz servisa se već dva dana ne javljaju na telefon,a formular za prijavu kvara na sajtu im ne radi. Ima li neko iskustva sa ovim "ribrendiranim Kinezima" tipa MOYE i slično? Za njih recimo baš nikakva iskustva nisam našao, ali generalno za te sa Aliexpressa kažu da je lokacija neprecizna, a neki su imali problema da ih povežu sa Setracker aplikacijom.

Troši se na lokaciju, video pozive... Mom klincu se pokvario MT40. Ovi iz servisa se već dva dana ne javljaju na telefon,a formular za prijavu kvara na sajtu im ne radi. Ima li neko iskustva sa ovim "ribrendiranim Kinezima" tipa MOYE i slično? Za njih recimo baš nikakva iskustva nisam našao, ali generalno za te sa Aliexpressa kažu da je lokacija neprecizna, a neki su imali problema da ih povežu sa Setracker aplikacijom.
MOYE nikako,uzeo ga hvale nemam ni na jednu stavku,na kraju posle par dana vratio jer nema sms koji je izričito nazna en da ima.Imao 1 dan TCL MT40 fabrički neispravan pregrevao se razvijao preko 56c.
Tako da ne znam šta da ti kažem,ni sam ne znam još uvek.

Ma svašta prodaju, a izgleda da nijedan nije kvalitetan. Našao sam neki na Aliju, košta oko 4000 sa dostavom, a ovde su mu dali neko ime i košta 8999. Debelo se razmišljam da ga poručim. Jedino što nema praćenje pošiljke, ali prodavnica mi izgleda pouzdano. https://a.aliexpress.com/_mtPwnSI

Koji je to kod nas napiši slobodno jer nije reklama već poredjenje? I ja sam ovaj gledao prošle godine ali ne znam koja mu je paralela kod nas.
Ipak ne sme, obrisali mi post.
Našao sam ovaj, jedini koji ima praćenje pošiljke. Malo mi je čudno, baš je jeftin, a izgleda ok.
Naručih jedan plavi, pa kakav bude...

Pošalji mi na po kad su obrisali,iako je navedeno da je u edukativne a ne reklamne svrhe......ali.
Ovaj sto si našao je ok ako je stvarno tačan podatak što se tiče ram i Rom podataka,prosto neverovatno_Ono MOYE go..nice nije imalo ni 200mb Rama....
Ne verujem da ima toliko memorije, bitno mi je samo da podržava 4G zbog manjeg zračenja i kvalitetnijeg razgovora. Ima oznaku "Choice", pa mi se čini pouzdanim. Videćemo kad stigne...

Ja kupio detetu Elari, i crkao posle nepunih 2 godine. I prelistam one papire od njega i tu piše da je garancija jednu godinu a vek trajanja max 2 godine... Ne očekujte ništa od tih satića, ako 2godine isteraju, puna kapa, to su jednostavno igračke.

Nazad
Vrh Dno