Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Ma boli me uvo, ne sekiram se previše jer imam osiguranje, samo je glup način. Nije da mi je ispao slučajno ili nešto, nego sam ga sam gurnuo pokušavajući da ga uzmem.
Bilo je "inevitable", jednom je moralo da se desi kad-tad.
Ako računamo da mi od 2011. Nije ispao telefon i da ga nisam polomio, miran sam narednih 12 godina 😬
Kakvo osiguranje imaš?

^ hoces sredjivati telefon ili neces, ja bih kad vec placas osiguranje

Wired je žičano a wireless bežično, ne znam da li pogrešio u pisanju ili si našao neki kabal tupe c i thunderbolt, ali svakako je mnogo, ja sam prebacio 200gb za sat vremena između s21u i s23u preko kabla, potrošnja je bila 18% i trajala je 30ak min, displej ugašen.
Nisam pogresio, zicano sam mislio. Prebacivao sam sa ajfona(ajfon org kabal C-lighting). Videcu za par dana kad bude realna potrosnja jer prvih par dana udjem u kalkulator i gledam okolo sta ima...

@psychofedex I posle kazu "brate tel ti je kao tenk, ne valja ti to".. j8g brate, cuvaj za dalje i aktiviraj osiguranje kad te bude smarala ogrebotina ili sta ti je vec tacno.
Da napisem situaciju od danas, imale dve ultre 8/256 i 12/512, ali obe bez kutije i jednostavno nisam hteo da uzmem, oba tel od preko i zbog svega toga narucio drugi, ali nebitno. Cene za s23u padaju prilicno i mislio sam da ce drzati cenu, ali klasika samsung. Posto nisam uzeo ultru da napisem nesto, mozda ce nekoga zanimati.
Ako neko uzme tel od preko moze da uzme sat, bez obzira sto ga nije kupio legalno kod nas, sto znaci da bas lepo proveravaju podatke.
Koristio sam polovni s23u, star par dana, samo cu reci lepa bela boja, za ostalo bolje da ne pisem.

Apropo popravke preko osiguranja, koliko ja znam, za svaku popravku ide neko ucesce, pa ako je tako, ne znam bas koliko se isplati za to malo potkacenu ivicu.

11900 je učešće za Ultru. Kasno sam ukapirao kako f-niše to osiguranje, ne uzeh 3m džabe.

@psychofedex I posle kazu "brate tel ti je kao tenk, ne valja ti to".. j8g brate, cuvaj za dalje i aktiviraj osiguranje kad te bude smarala ogrebotina ili sta ti je vec tacno.
Da napisem situaciju od danas, imale dve ultre 8/256 i 12/512, ali obe bez kutije i jednostavno nisam hteo da uzmem, oba tel od preko i zbog svega toga narucio drugi, ali nebitno. Cene za s23u padaju prilicno i mislio sam da ce drzati cenu, ali klasika samsung. Posto nisam uzeo ultru da napisem nesto, mozda ce nekoga zanimati.
Ako neko uzme tel od preko moze da uzme sat, bez obzira sto ga nije kupio legalno kod nas, sto znaci da bas lepo proveravaju podatke.
Koristio sam polovni s23u, star par dana, samo cu reci lepa bela boja, za ostalo bolje da ne pisem.
Ko ti to prodaje telefone od preko bez kutije? I zašto uopšte razmišljaš da kupiš tako nešto?

@Heinz sta god da mu bude (otisao ekran, razbio ga dobro) samo platis 12k dinara i resen problem ili ima neka caka pored toga?
@Amortizzer 1 je tako donet, nije moglo drugacije (sigurno ga uzeo taj neki drugi tako, tj bacio kutiju, a tel stavio u dzep takav prodao njemu), a za drugi je zamenjena kutija sa s22u i rekao je da treba da donese u toku dana, ali nisam hteo da uzmem tako.

Да одговорим сам себи, можда неком помогне.
Нашао сам више сајтова за проверу преко IMEI броја и сазнао да продавац лаже, тврди да је телефон из Yettela a провера показује да је порекло телефона Switzerland Open Carrier. Толико.
Izgleda da prodavac ne laze, evo ja sam svoj proverio na nekoliko tih sajtova, telefon juce aktiviran, uzet u mts-u, prvi otvorio kutiju,blabla...a isto izbaci Carrier:Switzerland Open.

Gde se to vidi?

Izgleda da prodavac ne laze, evo ja sam svoj proverio na nekoliko tih sajtova, telefon juce aktiviran, uzet u mts-u, prvi otvorio kutiju,blabla...a isto izbaci Carrier:Switzerland Open.
Занимљиво, хвала на информацији. Нисам сигуран шта то треба да значи али је можда нека шема у легалној дистрибуцији да се типа за неки део Европе поручује преко једног оператера као CH Open па они даље шаљу ситнијим оператерима. Само нагађање са моје стране.

Covek prica o Ultri
Nije tacno da je razlika izmedju s22 i s23 nebo i zemlja
Generalno nidje veze sa tim konotacijama,exy je s..e ,sd je wow
Ko malo vise zagrebe i zanima ga sta i kako lako dodje do zakljucka
Ja dosada apsolutno nikakav problem sa bilo kojim telefonom koji ima exy nisam imao sa sd bome jesam
Ali ne tvrdim zato da je sd sr...e,niti da je proslogodisnji pobednik u vecini recenzija sr...e s 22 ultra
Histerija je cudo ,a oni sa problemima uvek glasniji od onih bez problema
Interesantno je to i da ih uvek ima mnooogo manje ali su zato glasni za 10
Koliko vidim kod vecine preovladao iphone a s23 ultre nidje(a ludilo od fona)
Pa se pitam da li je to bio alibi za prelazak na iphone ili puka koincidencija
S21 je bolji od s22 s23 je najbolji jedino je bolji n20
Xiaomi 13 pro ludilo od fona (kupilo ga 5 ljudi ukupno)ako je i toliko,mrtva tema o njemu
X90 ima dimensity ali nebitno ,to je zver od fona uzelo ga 2 ljudi ako je i toliko,zamro u totalu kao da ga nije ni bilo u prodaji
Kad malo zagrebes vise po forumu skapiras koliko tu ima nelogicnosti i histerije
Primera malih milion pogubi se ko nije neki kakav takav znalac
SD 8+gen 1 i 8 gen 2 su daleko bolji od sd 888, 8 gen 1, exynos itd, nisam imao s21, ali sam imao s22 i brze bolje se resio i uzeo s23 koji je zaista daleko bolji i jeste razlika nebo i zemlja, baterija vise nego duplo bolja, slabo se greje, otisak prsta bolji, bolji zvucnik, snap gen 2 je predobar chipset i s23 je ono sto je s22 trebao da bude.

@psychofedex
Jel možeš da pojasniš ovo što si napisao?
Prvo za sat, pošto ne znam kako može bilo ko da pošalje ugovor ili fiskalni koji nisu domaći i da to prođe a plus što se u samsung members aplikaciji uopšte ne pojavljuje promocija ako telefon nije u Srbiji kupljen, i drugo pojasni ovo za ultru?

Ajde za sat cu da ti napisem u pm, ne bih o tome ovde.
A za ovo drugo- imao je polovni s23u, cackao sam ga pola sata, ako ne i vise i moje misljenje je: da je dobar tel stoji, upeglan i sve, ali takav je bio i s21u, rad, brzina isti kao kod njega, za to vreme sam jedino primetio da se nije zagrejao uopste i da je baterija odlicna, posto sam dosta koristio kameru. Tel je bio bele boje i boja je bruka, ali nazalost kvalitet obrade jos nije dostigao ip nivo. Ko koristi bez futrole svaka mu cast, meni bi ispao 10x dnevno.
Da kazem da nisam ip fan, sasvim mi je svejedno da li je samsung, ip ili nesto trece.

^ hoces sredjivati telefon ili neces, ja bih kad vec placas osiguranje
Apropo popravke preko osiguranja, koliko ja znam, za svaku popravku ide neko ucesce, pa ako je tako, ne znam bas koliko se isplati za to malo potkacenu ivicu.
Neću, kao što reče Nikornla, ne isplati se dati 12 hiljada samo za ram i još ostati bez telefona par dana dok ne poprave. Sad kad je prošao vatreno krštenje, nek se lomi još malo, ima vremena za popravke.
@Heinz sta god da mu bude (otisao ekran, razbio ga dobro) samo platis 12k dinara i resen problem ili ima neka caka pored toga?
Tako je. Ako nešto crkne što nije fizičko oštećenje, ekran, matična, zvučnik, to se popravlja normalno, bez doplate.
Ovo je osiguranje od fizičkih oštećenja i krađe.
Ako zvekneš ekran, daš 12k i poprave.
Ako izlomiš ceo telefon, dobićeš novi.
E sad tako je u teoriji, u praksi ne znam da li nešto dodatno istražuju, dokazuju itd.

Ako je tako svaka cast za samsung, napokon su se setili za to ( ako je stvarno tako u praksi).

Pa nije to nikakva novost, godinama vec operateri nude osiguranje uz neku pretplatu mesecno, ili gratis prvih x meseci

Trebao sam da ubacim sto su omogucili. :D
Ja se ne secam za to da je pre imalo za samsung, znam samo da su jednom davali 3god garancije.

Ako je tako svaka cast za samsung, napokon su se setili za to ( ako je stvarno tako u praksi).
Nije ovo Samsung nego A1 u kombinaciji da DDOR Novi Sad. Ima nešto slično i Yettel, za MTS nisam gledao.
Doduše nije osiguranje od krađe i gubitka, samo fizičkih oštećenja.

"Osigurani slučaj nastaje ukoliko nastupi:
1) neispravnost (defekt) koja ne odgovara predviđenom tehničkom stanju osiguranog mobilnog uređaja (npr. u
pogledu materijala i grešaka proizvođača)
2) šteta prouzrokovana vodom, tečnošću ili oksidacijom na osiguranom mobilnom uređaju
3) šteta nastala usled iznenadnih, neočekivanih i od spoljnih uticaja izazvanih oštećenja ili razaranja na osiguranom
mobilnom uređaju
4) šteta na osiguranom mobilnom uređaju prouzrokovana vatrom, koja se sa štetnim dejstvom i iz sopstvenih snaga
širi, samo ukoliko IMEI broj na osiguranom mobilnom uređaju čitljiv i jasno prepozn atljiv."

Doduše piše isključenje osiguranja tipa ne važi ako je oštećen u prirodnoj nepogodi, zemljotres i ostalo i

18) kod šteta koje su prouzrokovane sa namerom ili grubom nepažnjom;

E sad da li oni smatraju da kad ti telefon ispadne kao nepažnja ili namera, ne znam.
Bilo bi lepo ako je neko imao praksu s ovim da kaže iskustva, po ovim stavkama deluje da mogu da otkače za bilo šta osim oštećenjima nastala vodom.

Jel možeš da pojasniš ovo što si napisao?
Prvo za sat, pošto ne znam kako može bilo ko da pošalje ugovor ili fiskalni koji nisu domaći i da to prođe a plus što se u samsung members aplikaciji uopšte ne pojavljuje promocija ako telefon nije u Srbiji kupljen, i drugo pojasni ovo za ultru?
Da li se u samsung members aplikaciji svim korisnicima S23 serije pokazuje mogucnost za registrovanje za sat, cak i onima koji su kupili i aktivirali uredjaj dosta pre pocetka promo perioda za sat?

Da li se u samsung members aplikaciji svim korisnicima S23 serije pokazuje mogucnost za registrovanje za sat, cak i onima koji su kupili i aktivirali uredjaj dosta pre pocetka promo perioda za sat?
Ne, samo onima koji telefon aktiviraju u periodu promocije i uređaj mora da bude iz domaćeg uvoza.

Traže fiskalni, a na njemu je datum jel.

po ovim stavkama deluje da mogu da otkače za bilo šta osim oštećenjima nastala vodom.
Kad ga razbiješ, onda ga i potopi par sati pod vodom i onda odnesi 😅

Nisam imao iskustva sa našim, ali generalno se nema problema sa tim. Revolut je ranije imao osiguranje telefona koje se moglo kupiti čak i po aktivaciji telefona, i učešće za ekran koji sam nešto ubrzo razbio je bilo 70-80e. Nikakav problem nisu pravili.

Kad ga razbiješ, onda ga i potopi par sati pod vodom i onda odnesi
I meni je to palo na pamet 🤣

Ni ja ne mislim da će praviti neke probleme, pogotovo što im u poslovnicama stoji onaj razbijeni telefon i reklamiraju kao osiguranje od padova/lomljenja.
"A1 ti omogućava da osiguraš svoj telefon i tablet od nenamernih fizičkih oštećenja"
Svakako ga nisam namerno bacio ali otkud znaš šta će da kažu.

Jedan čudan problem. Zvuk za zvono telefona,kada pustim preko zvučnika,glasnije se čuje,nego taj isti zvuk kada mi telefon zvoni. Ima li neka kvaka kako namestiti da se isto tako glasno čuje,kao kada tu melodiju preslušam u izborniku ringtonova?

Vrh Dno