Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sigla u moju postu LA HU nakon 45 dana,dobri su ocekivao sam 60 minimum.

Ako ima taj status onda je neregistrovana,znaci stigao do nas i sada cekas 5,10,15,20 dana a mozda nikad ne stigne.....mozes se zaliti ali neces dobiti novac nazad.Ali verovatno ce biti isporucen,mali je to preiod 13 dana,meni je tako stajalo i vise od mesec dana pa stigne.
Evo meni vec 26 dana stoji u nasoj posti i niko da mi donese cekam od 24.03 kad je doslo kod nas, do sad sam max 5 dana cekao da mi isporuce sad vec 26 i brojim dalje.

Evo meni vec 26 dana stoji u nasoj posti i niko da mi donese cekam od 24.03 kad je doslo kod nas, do sad sam max 5 dana cekao da mi isporuce sad vec 26 i brojim dalje.
Meni je jedna dosla nakon 80 dana,u nasoj zemlji 60 dana bila,taman otvorio dispute i oprostio se od para ali reko da pokusam kada ono postar taj dan donese.Izgleda da su negde zaglavili sa tim neregisrovanim,kasne svima vise nego inace zadnji mesec dana.Inace cekam jos jedan od jula prosle godina,nada ne umire :D

Meni jedan signapurćanin nema promenu statusa od 23.03 (predat radi dostave 22.03).
Nisam do sada imao problema sa njima, ali ako ništa, biće lako dobiti dispute, jer se tačno vidi da paket nije uručen (jedino što se ne vidi razlog zašto se maltene nije pomerio od momenta slanja.

@Čika_Kure
To predato radi dostave je verovatno status iz Kine, teško da je i predata jer logističke kompanije odmah ubacuju preuzeto. Malo prodavca za uši u vidu poruke tipa a šta se dogadja sa pošiljkom i ako ne odgovori odmah dispute. Što više čekaš više mora da se dokazuješ sa AE.

Auuuu da se ja oprostim od mog paket
Ima nade,ne brini....za dva meseca se oprosti ako ne dodje.
Meni jedan signapurćanin nema promenu statusa od 23.03 (predat radi dostave 22.03).
Nisam do sada imao problema sa njima, ali ako ništa, biće lako dobiti dispute, jer se tačno vidi da paket nije uručen (jedino što se ne vidi razlog zašto se maltene nije pomerio od momenta slanja.
Nije ni poslao,kada nema na stanju rezervise broj i postavi da se ne bi otkazala posiljka sama nakon par dana.....izgleda da te zaboravio ili jos nema to sto treba da posalje.

@Čika_Kure
To predato radi dostave je verovatno status iz Kine, teško da je i predata jer logističke kompanije odmah ubacuju preuzeto. Malo prodavca za uši u vidu poruke tipa a šta se dogadja sa pošiljkom i ako ne odgovori odmah dispute. Što više čekaš više mora da se dokazuješ sa AE.
Tako nešto i ja sumnjam...

Ovo su statusi:

O1CN01MZ8JBd1yVWTLbfuHQ_!!6000000006584-2-tps-48-48.png

Arrived in transit country/regionCarrier note: Arrive at transit country or district
2023-03-26 13:02:00 GMT+8

O1CN0105wJp023L3Uvas9vZ_!!6000000007238-2-tps-48-48.png

Leaving from departure country/regionCarrier note: Hand over to airline.
2023-03-24 09:17:30 GMT+8

Arrived at departure transport hubCarrier note: Arrived at departure transport hub
2023-03-22 07:39:34 GMT+8

O1CN01fPAIee1a5pTIgKnuB_!!6000000003279-2-tps-48-48.png

[Fenggang Town] Departed from sorting centerCarrier note: Outbound in sorting center
2023-03-22 07:26:40 GMT+8

[Fenggang Town] Processing at sorting centerCarrier note: Inbound in sorting center
2023-03-21 19:03:01 GMT+8

Received by logistics companyCarrier note: Accepted by carrier
2023-03-21 14:10:30 GMT+8

Tako nešto i ja sumnjam...

Ovo su statusi:

O1CN01MZ8JBd1yVWTLbfuHQ_!!6000000006584-2-tps-48-48.png

Arrived in transit country/regionCarrier note: Arrive at transit country or district
2023-03-26 13:02:00 GMT+8

O1CN0105wJp023L3Uvas9vZ_!!6000000007238-2-tps-48-48.png

Leaving from departure country/regionCarrier note: Hand over to airline.
2023-03-24 09:17:30 GMT+8

Arrived at departure transport hubCarrier note: Arrived at departure transport hub
2023-03-22 07:39:34 GMT+8

[Fenggang Town] Departed from sorting centerCarrier note: Outbound in sorting center
2023-03-22 07:26:40 GMT+8

[Fenggang Town] Processing at sorting centerCarrier note: Inbound in sorting center
2023-03-21 19:03:01 GMT+8

Received by logistics companyCarrier note: Accepted by carrier
2023-03-21 14:10:30 GMT+8
Sledece bi trebalo bi departed transit country (valjda Singapur) i to je uglavnom sutradan,nesto zapelo u Singapuru....zagubljena,dispute dobices odmah pare,ali tek kad izadje vreme ocekivane dostave.

Sledece bi trebalo bi departed transit country (valjda Singapur) i to je uglavnom sutradan,nesto zapelo u Singapuru....zagubljena,dispute dobices odmah pare,ali tek kad izadje vreme ocekivane dostave.
Ovo piše na sajtu singapurske pošte:

23/03/2023 18:29 Information Received - Item En Route to Postal Facility

Da jedino što vreme očekivane dostave ističe polovinom maja. :)

Sad ću pisati singapurćanima.

Rece ti budite strpljivi,bar meni uvek to kazu :D...Inace na sajtu Singapurske psote uvek pise to sto si naveo i sledece je kada uzleti avion iz Singapura prema nama,a taj je trebao tebi biti sledeci.

Pošiljka je preuzeta od strane logističke kompanije i krenula je dalje a po tvom slobodnom prevodu iz prvog komentara ličilo je da je samo rezervisan broj. Pitanje je preko koje logističke kompanije ide, može biti da je krenula preko Hong Konga, može biti da je vreća zaturena ili pak usmerena na drugu stranu i ko zna šta još. Ako ima nekog na forumu ko očekuje SG pošiljku sa statusom "Arrived in transit country/regionCarrier note: Arrive at transit country or district 2023-03-26 13:02:00 GMT+8" može da pomogne.
Za bilo kakvo pitanje postavljeno Singapurskoj pošti možeš dobiti neki uopšten odgovor ili nikakav odgovor jer nisi ti vlasnik pošiljke i ako je potrebno pokrenuti potražni postupak to može samo prodavac te se obrati prvo njemu da vidiš šta će ti odgovoriti. Singapurćani su dobili 23.03. obaveštenje da postoji pošiljka koja treba da im stigne.

Juče mi stigao paket(registrovana pošiljka aliexxpresa standard shipping)posle 42 dana a da mi nije uopšte izbacio status da je stiglo u našu zemlju,samo onaj status "prijem" na poštinom sajtu...to mi se prvi put desilo za 10 g. Koliko kupujem na Aliju...tako da nema pravila samo strpljenja

Juče mi stigao paket(registrovana pošiljka aliexxpresa standard shipping)posle 42 dana a da mi nije uopšte izbacio status da je stiglo u našu zemlju,samo onaj status "prijem" na poštinom sajtu...to mi se prvi put desilo za 10 g. Koliko kupujem na Aliju...tako da nema pravila samo strpljenja
Kad je napisano npr. SG-SGSINA Prijem to je da je naša pošta dobila informaciju od SG pošte da postoji pošiljka sa brojem xxxxx za našu zemlju. Po pisanju ovde na forumu smrdi mi da će biti sve manje statusa jer R pošiljke su registrovane a ne pošiljke sa punim praćenjem i ne piše dž statusi su informativnog karaktera, mnogi su dali sebi slobodu i piskaraju pošti pa čak i na carinu idu da pitaju šta je sa "njihovim" pošiljkama a daleko su od toga da je njihova, vlasnik je pošiljalac. Pišem jer sam slao i kao pravno i kao fizičko lice a o prijemu da ne pišem te sam tako bar malo upućen.

mnogi su dali sebi slobodu i piskaraju pošti pa čak i na carinu idu da pitaju šta je sa "njihovim" pošiljkama a daleko su od toga da je njihova, vlasnik je pošiljalac.
nemam preca posla nego da se cimam sa carinom/postom, kad dodje, dodje. nego pitanje -- kako je vlasnik posiljalac kad je narucilac to vec platio?

nemam preca posla nego da se cimam sa carinom/postom, kad dodje, dodje. nego pitanje -- kako je vlasnik posiljalac kad je narucilac to vec platio?
Dok ne primiš pošiljku nije tvoja, nije u pitanju da li si ti platio ili ne proizvod i da li si dao novac pošiljaocu za shiping, pošiljalac je platio pošti za neku uslugu i potražni postupak ili postupak za oštećenje može da pokrene samo pošiljalac. Za nestanak pošiljke ili oštećenja nastala u rukovanju pošiljkom pošta isplaćuje pošiljaocu ako je predvidjeno vrstom usluge za koju je plaćena poštarina.

a ko je vlasnik novca?

Drugari samo da javim da meni ni jedna UA.....HU nije stigla u zadnjih mesec ipo dana. Izgleda da negde blokiraju.

Da li se nesto promenilo oko pracenja kada se posalje registrovana posiljka za SAD preko nase poste? Da li se moze pratiti online?
Zadnji put sam slao pre vise godina i secam se da nije bilo moguce pratiti posiljku kada udje u SAD vec si morao zvati USPS da ih pitas gde je...

Da li se nesto promenilo oko pracenja kada se posalje registrovana posiljka za SAD preko nase poste? Da li se moze pratiti online?
Zadnji put sam slao pre vise godina i secam se da nije bilo moguce pratiti posiljku kada udje u SAD vec si morao zvati USPS da ih pitas gde je...
EMS tj. EE pošiljke možeš pratiti svaku promenu statusa, RR pošiljke možeš pratiti isto, ako šalješ putem Ebay kroz njihov softver, a na sajtu Pošte ažuriranje statusa za RR pošiljke kasni, ali dobiješ konačan info i pregled kad pošiljka bude uručena...

Tako da obrni-okreni, imaćeš podatke kad pošiljka bude uručena.

Ako je u pitanju istočna obala USA uručenje RR pošiljke bude za 15-20 dana (ako sve ide dobro), zapadna obala ume da bude crna rupa i tu dostava ume dosta da kasni...

Jel normalno da sa poštinog portala za praćenje u toku dana nestanu pojedini statusi? Radi se konkretno o LB..LT paketu. Danas mi je isporučen nenadano, bio je status o zaduženju za dostavu sa imenom i prezimenom. Nakon par sati to nestaje i poslednji status je od 18.04. sa RSBEGC.
Ovo me interesuje zbog drugog LB..LT paketa koji je u isto vreme došao na carinu (veoma mali sa par dolara vrednošću). Da i on nije došao u poštu, ali mu je status izbrisan.

Jel normalno da sa poštinog portala za praćenje u toku dana nestanu pojedini statusi? Radi se konkretno o LB..LT paketu. Danas mi je isporučen nenadano, bio je status o zaduženju za dostavu sa imenom i prezimenom. Nakon par sati to nestaje i poslednji status je od 18.04. sa RSBEGC.
Ovo me interesuje zbog drugog LB..LT paketa koji je u isto vreme došao na carinu (veoma mali sa par dolara vrednošću). Da i on nije došao u poštu, ali mu je status izbrisan.
To radi tvoja posta,prvo zaduzena za dostavu napise pa obrise,i kada predignes upise isporuceno i tvoje ime,nigde otpreme.

Inace jedan info za sve,LA HU naruceno pre 6 dana i vec stigla u Madjarsku,inace prosla da poleti iz Kine trebalo 15 dana,a da je stigla u Madjarsku plus jos 12 dana.....nesto ubrzali.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno