Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
The Super Mario Bros. Movie (2023) - 8/10

Odgledao zajedno sa decom u bioskopu, 3D. Naši glumci su odličan posao uradili sa sinhronizacijom. Uživali smo. Prilično dosta stvari iz Mario univerzuma je prikazano i sve je fino uklopljeno.

Ne znam otkud taj narativ da se neko mrzi ako se recimo kao u ovom slučaju ne dopada ljudima kao glumac, iz bilo kog razloga? Nije Driver jedini koji mi se ne dopada - Džim Keri mi se recimo takođe ne dopada mada je imao par izvanrednih glumačkih ostvarenja ali mi jednostavno ne leži kao glumac. Driver se bar po mom mišljenju nije pokazao ni kao neki posebno dobar glumac ali daleko od toga da ga mrzim, jednostavno me odbija da gledam njegove filmove.

I uopšteno, ljudi često olako izjednačavaju pojmove "ne voleti" i "mrzeti" - to što nešto ne volim uopšte ne znači da isto to mrzim...

Možda je jači izraz i postoji razlika, slažem se.
Ali nije sada samo tvoj post na prethodnih par strana. Pominje se i animozitet npr.
Mislim da je čovek u smislu posla koji radi sasvim OK, ne vidim na osnovu čega se tako piše. Posebno ako si odgledao neki film sa njim.
Ali u redu, to je subjektivno i na tebi je kupovina karte.

Pa upravo sam ja napisao da je to počelo od uloge u seriji Girls u kojoj je glumio pa preko ostalih filmova gde nisam video apsolutno ništa što bi ga izdiglo iz mora prosečnih glumaca. Niti mu je gluma nešto posebno, spada u red glumaca koji u čemu god da je glumio nije uspevao da izazove neke emocije i gde bez obzira na ulogu vrti uglavnom isti tugaljivi izraz lica prodavca nadgrobnih spomenika... I opet animozitet (u stvari prava reč je averzija) prema filmovima u kojima glumi (ne prema njemu) u smislu bez ikakve želje da ih gledam.

Poslednja izmena:
Možda je jači izraz i postoji razlika, slažem se.
Ali nije sada samo tvoj post na prethodnih par strana. Pominje se i animozitet npr.
Mislim da je čovek u smislu posla koji radi sasvim OK, ne vidim na osnovu čega se tako piše. Posebno ako si odgledao neki film sa njim.
Ali u redu, to je subjektivno i na tebi je kupovina karte.
Od kada je to potrebno se izjasnjavati zasto ti je neko antipatican? Ja sam reko da mi je antipatican i da mi njegovi filmovi ne leze, jednostavno ta njegova faca nije nesto sto hocu da gledam 2 sata na tv-u. Neke glumce bih mogo da gledam kako spavaju i da ne rade nista u zivotu a ovaj da se penje na planinu me ne zanima ili ne znam sta da radi. Isto tako sam napisao da mogu da pogledam filmove sa njime ali smatram da je on ko licnost koja se pojavljuje na platnu ili ekranu nije nesto sto hocu da gledam. Jednostavno ne dopada mi se njegova njuska i kraj. Nema tu mrzim, volim ili ne znam sta. Prosto anitpatican je... ako je to novi izraz za mrzim ga onda ok neka bude.

Sto je reko @Martin Mystere isto Dzim Kerija ne mogu da smislim da gledam njegove filmove i to njegovo kreveljenje i te njegove face koje pravi. Jedini film koji sam pogledao sa njime je The Mask da kazem da nisam imao potrebu da ugasim film, naravno gledao sam i druge nejgove filmove ali jednostavno kada ne lezi onda ne lezi i zato i izbegavam u posednje vreme da gledam filmove koji mi se ne dopadaju.

Zato što je žalosno, ali dobro.
Znači, ne volim/mrzim čoveka i njegovi filmovi su đubre. Tako odmah kažeš i to je to 🙂
Edit: samoposlao telefon.
Tako napišeš utisak za film 65 i ostale gde glumi i sve u redu.
Nije da volim Kerija ali ima on svoja dela koja treba pogledati.

@ nesa69

Nije uopšte rečeno tako kako si ti predstavio čitavu priču, bar kada je u pitanju ono što sam ja napisao, ali ako si ti tako razumeo napisano neka i bude da je tako.

Btw. u međuvremenu sam baš iz razloga tvog pisanja o tom filmu pogledao film 65 koji je potvrdio moje mišljenje - prizeman film, čak ni neka vrhunska zabava tokom kog mi je pažnja često iz razumljivog razloga lutala. Njegova izvedba Millsa u najboljem slučaju meh pri čemu je klinka koja glumi Koa i kao lik u samom filmu i kao glumica objasnila Driverovom liku neke stvari. Da ne bude spoiler ali čak ni tamo gde je trebalo biti nekih emocija (ko je gledao zna o čemu se radi) on nije to znao/uspeo da prenese ni približno kako je moglo/trebalo.

Ocena u najboljem slučaju 4/10.

Zato što je žalosno, ali dobro.
Znači, ne volim/mrzim čoveka i njegovi filmovi su đubre. Tako odmah kažeš i to je to 🙂
Edit: samoposlao telefon.
Tako napišeš utisak za film 65 i ostale gde glumi i sve u redu.
Nije da volim Kerija ali ima on svoja dela koja treba pogledati.
A sto mi stavljas reci u post koje nisam napisao, ni u jednom trenutku nisam napisao da su filmovi djubre. Odgledao sam i star wars i gucci, 65 i ok su ali on kao glumac mi kvari ceo utisak o filmu. Ali ni za jedan film nisam napisao da je djubre, i to nije lepo sto pises nesto sto nije napisano.

Nove Munje

Zaista nisam nista ocekivao, gledao sam ga u skoro praznoj sali...znaci niko nista od njega ne ocekuje:sneaky:
Ali film je bas odlican u svakom pogledu, i treba ga gledati vise puta da bi se sve povatalo, pun je forica...
u rangu je prvog dela ako ne i bolji, sve je ludacki dobro uklopljeno za jedan srpski budzet film.

Film je cista pozitivna energija!

Eto koliko su ukusi razliciti. Meni su Munje opet krs neopevani. Prvih 20 minuta filma su OK to je valjda jer je napravljen omaz prvom delu, posle toga ide ogroman pad. Apsolutno nijedna replika nije za pamcenje, a o glumi da ne pricam. Imam utisak da je film snimljen da bi se glumci zabavili na setu a od sentimentalne publike uzeo novac. Daleko je ovo od nekog novog kultnog filma. Ovo ce proci kao Mi nismo andjeli 2 i 3. Defnitivno jos jedan dokaz da ne treba cediti suvu drenovinu.

Odgledah čuveni 2001: Space Odyssey. Stoji mi na listi odavno, pošto volim space-based tematiku, a kažu da je ovo jedan od najboljih takvih filmova.
Elem, film je tešak shit po meni, izgubio sam 2 i po sata života bespovratno. Toliko je spor da to prosto boli, moglo je da se spakuje u sat vremena ovo. Plus nema neku poentu na kraju.

Ne znam, voleo bih da čujem mišljenja drugih, zašto je ovaj film toliko visoko kotiran?

Film je popularan pre svega zbog poruke koju nosi, dve osnovne pretnje za čovečansvo koje su danas sve aktuelnije:
Pre svega: "megatoni", u filmu nisu prikazane "svemirske stanice" kako većina misli, već "kružeći megatoni" kako piše u romanu, tj. pretnja nuklearnog rata.
Pored toga, druga pretnja je danas sve popularnija veštačka inteligencija.

Takodje pogledao odiseju prekjuce 🤣
Pre svega efekti su za 1968 godinu predobri. Verovatno na cari daje i to sto naravno nista nije cgi. Sto se tice pouke tj shvatanja filma takodje nisam pristalica toga da mi je potrebno da procitam sta je zapravo pisac hteo da kaze a mi nismo shvatili.
Neko rece da su pouke
pretnja vestacke inteligencije i postojanje viseg bica koje je prikazano kroz one monolite.
Po meni 7/10

Odgledah čuveni 2001: Space Odyssey. Stoji mi na listi odavno, pošto volim space-based tematiku, a kažu da je ovo jedan od najboljih takvih filmova.
Elem, film je tešak shit po meni, izgubio sam 2 i po sata života bespovratno. Toliko je spor da to prosto boli, moglo je da se spakuje u sat vremena ovo. Plus nema neku poentu na kraju.

Ne znam, voleo bih da čujem mišljenja drugih, zašto je ovaj film toliko visoko kotiran?
Koji bi odgovor tebe zadovoljio?
Mislim, razumem šta hoćeš da kažeš. Evo do pre mesec-dva nisam mogao da pogledam The Godfather (a ni drugi deo). Svaki put dođem do svadbe na početku filma i ne mogu dalje. Toliko mi sporo izgleda kao da gledam pravu svadbu. Film mi nije ispao loš ali pozicija na IMDb listi... Kao da je Koza nostra napumpala ocenu.
Znam, neki će reći da je film kultni. Dobri su ti Goodfellas i The Sopranos i slični a samu osnovu ne ceniš? Ili da je film jedinstven i da stavim sebe u doba kad je taj film snimljen, da je tada takav bio tempo života i sl. Šta da kažem, Bogu hvala pa braća Gib uskoro pređoše na disko?! Neki bi me sad verovatno streljali (moguće većina) ali šta ću, film ni nije toliko dobro legao.
Dirty Harry - The Dead Pool: "Opinions are like a-holes, everybody has one". U prevodu, možeš da tražiš tuđa mišljenja i kod svakog ćeš naći neko ali nijedno ti neće suštinski promeniti sliku ako si se tome nadao, to moraš sam.

Saće te linčuju kao mene što su.
Teška glupost film.

Meni taj film nije ni u top 30, iako je odličan, klasik. Što samo dokazuje koliko su ovakve polemike besmislene.

Мени није ни у топ 1000, толико о мишљењима и критеријумима.

Cinjenica je da se vreme ubrzalo, imamo sve manje vremena, a paznja i koncetracija opala.
Ne znam kako je vama, ali ja vise ne mogu da se nateram da sednem da odgledam ni film od sat ipo kod kuce, a kamoli od preko 2h.
Cak ni muziku ne slusam do kraja nego samo repeat refrena kao sto je coub sajt.
Tako da odgledati ponovo kuma ili te kjubrikove filmove mislim da necu ni kad odem u penziju.

Ja sam nedavno pogledao kuma prvi i drugi deo a treci sam bukvalno na premotavanje pogledao, nisam vec imao strpljenja da ga pogledam.

Zaboravih Eternal…da, jeste, tu je bio super.
Man on the Moon mi nikad nije kao film legao, pa ni “omraženi” Jim Carrey.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno