Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moja procena je da samo tamo gde imaju "problema" sa isporukom na adresu pakete preusmeravaju na paketomat.

Nema to nikakve veze, tamo se ne zna ko pije ko placa, meni obican postar doneo postexpress jer je "kolegu mrzelo da ide taj dan u taj kraj samo zbog jednog paketa" a ovaj nosi racune i pisma pa mu uvalili...

Ajd da vam ponovim.
OMP posiljke se stavljaju u paketomate samo zbog statistike. Da paketomati ne zvrje prazni i da opravdaju skrkane pare za njih.

@Stefann7
Nešta ti je mnogo muka za 10$, čekaj kada se pojavi spremno za isporuku ako te u medjuvremenu ne kontaktiraju iz Fedexa.

@Stefann7
Sam znaš koliko si platio i sad čekaš ishod pa šta bude, 10 dana si se ovde raspisao koja kurirska služba i sad ti hitno kada će da stigne. Imaš u statusima kada je sleteo avion, kada je carina pustila fedexu u skladište da spreme papire za podnošenje carini i to je to. Ako je napisano na pošiljci da je vrednost 10$ (to ti je kao taraba sve se može) ništa ne znači carini osim ako nema u pošiljci faktura. Ako ti je poslalo pravno lice radi se špedicija i u Turskoj i prilažu se dve fakture, jedna za njihovu carinu a druga za našu, svaku pošiljku prati dokumentacija za koju mi i nemamo pojma da postoji.

Meni je već muka od paketomata. Do sada sam podizao pošiljke u svojoj dostavnoj pošti gde sam već poznavao sve, sada nekad ode u njihov paketomat, nekad u onaj u mojoj lokalnoj poštici.
Pre neki dan sam saznao da je došao čovek u poštu i vratio par pošiljki koje je podigao iz paketomata i posle video da nisu adresirane na njega (nego na mene), ali sad on ne zna gde su nestale njegove pošiljke (pa neka je i samo jedna odvratan je osećaj). Kako je došlo do ovog niko ne zna (ne želi?) da mi kaže.
Ja sam mislio da te paketomate puni neka super-obučena mobilna poštarska ekipa, međutim ispostavilo se da ih pune službenice iz pošte ispred koje se nalaze. Uz to nisu prošle nikakvu posebnu obuku nego nešto na brzinu tipa "sad ovako pa ovako".
O nekim detaljima koje sam imao prilike da vidim iz prve ruke ne bih želeo da pričam jer ne želim nikom da pravim dodatne probleme. Realno nisu ni ovi radnici u Pošti krivi, uvaljeno im je da rade nešto čemu nisu svi dorasli, plus je mnogo nedefinisanih situacija, plus je ovo veliki dodatni posao na one već postojeće poslove. Ogromna je dodatna procedura za nešto što je već imalo svoju ustaljenu proceduru.
I na kraju ako se ne podigne za 48 sati iz paketomata, sve ide po starom na dostavu, dakle u jednom značajnom procentu slučajeva dupli posao. Ako naravno usput i ne odu pogrešnom primaocu. Pri tome nije jasno da li to znači da prvo ide iz dostavne pošte u lokalnu, pa u paketomat, pa ako se ne podigne ponovo se vraća u dostavnu poštu na dostavu / preuzimanje na šalteru ?
Bojim se da će u jednom nastupajućem periodu biti prava lutrija naručivanje neregistrovanih pošiljki. Daj bože da grešim.

od cega zavisi da li ce da ti donesu na vrata ili u paketomat? ono da li ce mi uruciti moju rb_sg posiljku u ruke ili cu morati na paketomat. bukvalno sam jednu ili dve ulice pre lokacije poste

@floppy drive

Za Rx...xx treba potpis , pa ih ne trpaju u paketomate.

Maksimalno se "glupiraju" sa paketomatima , bilo bi tu "leka" , ali
nazalost niko od korisnika nista nece da slusa , a radnici ne smeju da
se pobune protiv nesposobnih sefova...

@floppy drive

u normalnim zemljama, sto mi nismo, sam izaberes hoces li paketomat ili na ruke kad nesto narucis. recimo privremeno si u tom nekom gradu, nemas stalnu adresu nego si u hotelu, stavis da dostave u paketomat, dodjes, pokupis to je to. ali da oni guraju i ko hoce i ko nece to nema smisla.

imao sam prosle god jedan Rx...NL, dosao postar, samo mi tutnu ono u ruke i ode. na pracanju pise potpisao moje ime i prezime, al ja nis nisam potpisao. i to izgleda kako se hoce postaru i ako realno treba potpis

okej update moja SG pošiljka je na putu za carinu

12.04.2023 08:32:0311003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТАПриспелa

znaci negde posle uskrsa će biti ovde?

okej update moja SG pošiljka je na putu za carinu

12.04.2023 08:32:0311003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТАПриспелa

znaci negde posle uskrsa će biti ovde?
I SG su lutrija.

Meni jedan stigao za 10, drugi za 13 dana, a treći već 23 dana u tranzitu, ako je verovati tracking-u još nije napustio transit country/region.

Početkom marta slao nešto za SG preko naše pošte, poslao 03. uručeno 17.03.

I SG su lutrija.

Meni jedan stigao za 10, drugi za 13 dana, a treći već 23 dana u tranzitu, ako je verovati tracking-u još nije napustio transit country/region.

Početkom marta slao nešto za SG preko naše pošte, poslao 03. uručeno 17.03.
po trackingu je u izmenični pošti tho, zato pitam jel posle uskrsa, je ne verujem da carina radi za praznike, hoće zabole ih.
od kine to izmenične prođe 6 dana, nikad kraće

Ima neko da je narucivao direktno od 1zpressa mlin, kako je prosla situacija sa dostavom i carinom. Rekli su mi da je preko dhl standard shipping

A koja carina ili posta radi za verske ili drzavne praznike.preko ne rade ni prdavnice a kamoli carina ili posta.ako prodje carinu danas mozda ti i stigne ali u postu kod tebe.
@floppy drive

Sale meni je recimo samo 3-4 puta prebaceno u pametoman jer moj postar nije radio,na bolovanju a menjao ga mozda neki klinac koga boli uvo da nosi posiljke nego samo ubaci kartonce u sanduce i kao napise da je pokusano urucenje posiljke iako nije bio na vrata,cak i sa posiljkama sa potpisom.

A koja carina ili posta radi za verske ili drzavne praznike.preko ne rade ni prdavnice a kamoli carina ili posta.ako prodje carinu danas mozda ti i stigne ali u postu kod tebe.
pa zato i kazem posle uskrska. ni ne treba da rade prodavnice, svima je praznik. sta je bitno paket je stigao u srbiju, sad kad stigne do vrata, stigao
Ima neko da je narucivao direktno od 1zpressa mlin, kako je prosla situacija sa dostavom i carinom. Rekli su mi da je preko dhl standard shipping
Mlin je na tom sajtu $159.00, na carini ce to da ti prekrste u evre, jer je tako njima lakse, tako da 159 x 116.5 = 18523.5
na tih 18 k prvo dodajes 10% za carinu. tako da 18523.5+10% = 20375.85. Sad na ovih 20k dodajes 20% poreza. tako da 20375.85 + 20% = 24451.02.
sad od ovih 24k oduzmes ovih 18k sto je cena proizvoda.
24451.02-18523.5 =5927.52

sad na ovih 5927.52 dodajes 300 jer pregledan paket, i jos 3k za spediciju DHL-a
5927.52+300+3000 = 9227.52

tako da ces morati da platis jos pola cene tog mlina samo da bi ga dobio

Poslednja izmena:
@tobacco road

Ti onda imas i srece - ima mnogo primera gde se za Rx...xx pojavi status da
je ostavljena potvrda , a postar nije ni svracao na adresu.

I dalje ponavljam , maksimalno se glupiraju sa paketomatima , umesto da uvedu
evidenciju svih posiljki.
Kao sto postoji pracenje za Rx...xx , tako moze da stoji i status za Ux...xx posiljke da se
nalaze u lokalnoj posti i da su spremne za preuzimanje.
Za 15-20 dana bi ispraznili magacine i onda bi isporuka tekla u roku od par dana.

I to mi se desavalo da pise da je ostavljen izvestaj a postar nije ni bio.Inace mog postara znam i cimnem ga povremeno da pogleda da li ima nesto za mene,i tek kada proveri dzakove nadje neke posiljke.

Odavno nisam uzimao preko Ebay, SpeedPAK sasvim ok, danas stiglo u postu.

Prilozi

• Screenshot 2023-04-12 at 14-43-46 Track & Trace - Input Tracking Number and Track It Online Po...png
    Screenshot 2023-04-12 at 14-43-46 Track & Trace - Input Tracking Number and Track It Online Po...png
    69.8 KB · Pregleda: 27
Mlin je na tom sajtu $159.00, na carini ce to da ti prekrste u evre, jer je tako njima lakse, tako da 159 x 116.5 = 18523.5
Ovo nije tačno. Na carinskoj deklaraciji piše i koja je valuta i kurs i na osnovu toga se uzima osnovica. Isto tako kada ide preko kurirske službe ne naplaćuju otvaranje paketa. Slažem se da nam carina nije neka ali ne treba da mračimo više nego što jeste.

Zna se kolika je carina i koliko iznosi pdv, carina 10% i pdv 20% na tu cenuod 159$.nista vise i nista manje.

Ovo nije tačno. Na carinskoj deklaraciji piše i koja je valuta i kurs i na osnovu toga se uzima osnovica. Isto tako kada ide preko kurirske službe ne naplaćuju otvaranje paketa. Slažem se da nam carina nije neka ali ne treba da mračimo više nego što jeste.
dobro, tu jesam u krivu. ali ce opet morati da plati oko 9k da bi dobio paket, opet mnogo

dobro, tu jesam u krivu. ali ce opet morati da plati oko 9k da bi dobio paket, opet mnogo
Ne bi uzeo taj od 159€ vec od 89€, ali ako uzmem i primenim istu racunicu onda mi dodje oko 4000 preko cene mlina
Hteo sam da vidim da li mi se isplati direktno od njih (kao besplatna dostava sirom sveta) ili da uzmem preko Ali-ja gde mlin inicijalno skuplji ~1k dinara ali je dostava preko sunyu

Ne bi uzeo taj od 159€ vec od 89€, ali ako uzmem i primenim istu racunicu onda mi dodje oko 4000 preko cene mlina
Hteo sam da vidim da li mi se isplati direktno od njih (kao besplatna dostava sirom sveta) ili da uzmem preko Ali-ja gde mlin inicijalno skuplji ~1k dinara ali je dostava preko sunyu
na aliju samo narucujes do vrednosti novca koju mozes da pregazis, ako se ne pojavi paket, vrlo tesko ces dokazati da nije stigao, tako da se tesko dobijaju pare nazad.
ali "dobra" stvar alija sto neregistrovane posiljke idu kao pismo, a registrovane kao preporucena posiljka, pa dosta puta prodje i bez carine (ne uvek)

na aliju samo narucujes do vrednosti novca koju mozes da pregazis, ako se ne pojavi paket, vrlo tesko ces dokazati da nije stigao, tako da se tesko dobijaju pare nazad.
ali "dobra" stvar alija sto neregistrovane posiljke idu kao pismo, a registrovane kao preporucena posiljka, pa dosta puta prodje i bez carine (ne uvek)
Valjda AliExpress selection standard je registrovana posiljka

Valjda AliExpress selection standard je registrovana posiljka
sve zavisi od sellera do sellera. meni je recimo na posiljci koju cekam pisalo tracking unavailable kad sam narucivao, ali posiljka ima Rx u broju za pracenje..
ti statusi pri narucivanju available/unavailable ti nista ne znace, niti kurir koji tamo pise. kinez salje kako se njemu hoce

sve zavisi od sellera do sellera. meni je recimo na posiljci koju cekam pisalo tracking unavailable kad sam narucivao, ali posiljka ima Rx u broju za pracenje..
ti statusi pri narucivanju available/unavailable ti nista ne znace, niti kurir koji tamo pise. kinez salje kako se njemu hoce
Treba da nadjem dobrog sellera, sto nije neizvodljivo. Ima jaffee i yuhang koji su ok

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno