Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Završio Black Sails, season 01.
I pitanje za one koji su gledali seriju glasi: ima li ova serija da ponudi nešto drugo osim sisa na sve strane?

Ovo mi je po "(ne)kvalitetu" tu negde nivo prve sezone Vikings, samo sa većim budžetom / manje jeftinom produkcijom. Pogotovo su prve 3 epizode krš i pune predvidljivih klišea...
Nastavi da gledas. Za razliku od Vikings ovde je bolji razvoj likova. Narocito Silver, Capt. Vane pa i Capt. Flint. Serija nije savrsena ali je meni Black Sails jedan od najvecih "guilty pleasure" ( Banshee takodje) bas zbog tih klisea. Ali u nedostatku sadrzaja sa gusarima ovo je bila zanimljiva voznja.

Vane mi ide na živce, i izgledom i taj hrapavi glas.
Posle ovih 8 epizoda od i dalje živih likova jedini iole zanimljiviji karakter mi je ova Anne Bonny :)
Ja sam Banshee batalio posle 2-3 epizode. Džabe im mala Amiš-ica...

Nema tu šta da bude guilty pleasure, obe serije su odlične (mada su vikinzi duplo bolji od Black Sails, baš zbog likova, kostimografije i sjajnih glumaca).

Banshee je jedno totalno ludilo od serije. Iako je u žanru koji po običaju ne daje mnogo, uspeva da oduševi na skoro svim nivoima. Obožavam banshee baš zato što je nepretenciozan ali skrojen po svim merama da ne preteruje mnogo ni u čemu a ima svega taman koliko treba. (Naravno, preteruje se u tučama, mrtvima i količini krvi, ali u svemu ostalom ne haha).

Ne mogu posle Breaking Bad da se oduševim nekom serijom nikako... Pogledao toliko hvaljeni Yellowstone, ništa posebno. Klarksonova farma S02 nije loše zezanje, uz to F1 Drive to Survive S05 i Break Point sa Netflix-a, to pratim trenutno.

Čekam Mandu treću sezonu da se zavšri. Vi koji ste gledali recite mi da li treba da se zabrinem zbog ovoga?

Najgora epizoda do sada u seriji, malo gube fokus za priče koja treba da bude glavna u ovoj sezoni.
Vrlo iritantna glumica, naravno nema veze sa bojom kože nisam iz te priče.

Andor rasturio ,znači pravo u centar !Skoro da nema praznog hoda,malo iritantan glavni lik Diego Luna ali zato Skarsgård nosi seriju .Ubedljivo najbolja serija iz Disney kuhinje.
Da nije blago iritantnog Diega serija bi bila 9/10.Ovako je ipak 8/10
Moraće da se ponovi Rogue One jer sam celu radnju zaboravio .

Nastavi da gledas. Za razliku od Vikings ovde je bolji razvoj likova. Narocito Silver, Capt. Vane pa i Capt. Flint. Serija nije savrsena ali je meni Black Sails jedan od najvecih "guilty pleasure" ( Banshee takodje) bas zbog tih klisea. Ali u nedostatku sadrzaja sa gusarima ovo je bila zanimljiva voznja.
Ova tvoja konstatacija iz mog ugla gledano vazi recimo do pred kraj trece sezone
Tada se "par cika poigra" te u zavisnosti od afiniteta 93% (ili ti nadporsecna vecina) gledaoca odustane od gledanja a 7% (ispodprosecna manjina) nabija ocenu na IMDB samo na osnovu licne orjentacije a ne po osnovu kvaliteta same serije...
Sve u svemu Crna Jedra bar za ono sto sam ja odgledao nije za visu ocenu od 5/10 a i ta ocena je bar sto se mene tice prilicno nategnuta.

Elem upravo pogledah prvu epizodu "Extrapolations" i onako...
Da li je problem u mojim godinama starijeg gradjanina ili je problem u blaziranom standardu koga se drzi produkcija jabuke,ALI ovo deluje kao teska dijareja od serije...
Sto bi General Admiral Aladin rekao previse privce a premalo "puckanja".

Odustajem zato sto se vreme moze daleko kvalitetnije "gubiti" na citanje (mozda cak i ponovljeno) nekih knjiga.

Poslednja izmena:
From, tek sam sada odgledao prvu sezonu, a evo za neki dan izlazi i druga. Dosta dobra horor misterija, malo podseca na Lost, sto i ne cudi s obzirom da su glavni glumac i producent odatle :) Sve u svemu, kome se svidja taj zanr vredi pogledati. Od mene ocena 8/10, s tim sto sada sledi kljucna druga sezona kada treba produbiti pricu.

Odgledah i ja, iako viđeno već X puta vuče da se gleda, dopala mi se, čeka se druga sezona. :) Dajte neku sličnu misteriju, gledao sam na ovu foru već Wayward Pines, Under The Dome, Les Revenants, Lost, FlashForward, Dark...

The Leftovers je dosta hvaljena mada mi nije bila legla prvih par epizoda i nisam nastavljao, nije me uvukla što se kaže. :)
Pretpostavljam da joj treba dati šansu?

Odgledah i ja, iako viđeno već X puta vuče da se gleda, dopala mi se, čeka se druga sezona. :) Dajte neku sličnu misteriju, gledao sam na ovu foru već Wayward Pines, Under The Dome, Les Revenants, Lost, FlashForward, Dark...

The Leftovers je dosta hvaljena mada mi nije bila legla prvih par epizoda i nisam nastavljao, nije me uvukla što se kaže. :)
Pretpostavljam da joj treba dati šansu?
Apsolutno. Kad se u tu watchlistu uvukao Under the dome greota je ne odgledati The Leftovers. 😜
Ja upravo repriziram The Leftovers sa svojom gospodjom. Sta znam jeste "teska" serija ali je must watch sto se tice misterija. Mislim da je pre svega prvo drama pa tek misterija. Mi smo na polovini druge sezone. Cak i posle drugog gledanja peta epizoda druge sezone me je bas emotivno i psihicki ispraznila. I gospodji nije bilo svejedno 🤣.

Odgledao sam i ja "From" pre par dana. Ja bih zabranio da se ovakve serije snimaju. :)
Vec su me jednom zestoko navukli i zeznuli sa serijom "Lost" i sada opet moram da prolazim kroz sve iz pocetka.
Jednostavno ne mogu da prestanem da gledam ovakav tip "misterija", a znam u startu da nema teorije da se ovo zavrsi sa bilo kakvim smislenim krajem.
Dok gledam osecam kako me varaju, a i dalje gledam. Sto je ponzijeva sema za ekonomiju, to su Lost, From (i slicni radovi) za serije :p
I eto, nakon svega sto napisah, kad krene za 2 nedelje druga sezona opet cu da gledam.
Prvoj sezoni dajem ocenu 7/10

Pre par dana na SkyShowtime odgledah s devojkom Funny Woman. Iznenadila me doza humora i preporučio bih svakome za opuštanje. Od mene jaka sedmica.

Prica naivna, totalni klise, vizuelno dopadljiva, glavni glumac uglavnom nikad nije izgurao seriju sa vise od jedne sezone, sve u svemu 5/10

Treba mi da malo pustim mozak na pašu i za promenu gledam nešto stvarno zabavno, opuštajuće, kraćeg vremenskog trajanja po epizodi...
Dakle neka sitkom serija...
Neki dan mi je "kliknulo" da mi ovako nešto treba kada sam slučajno na TV nabasao na neku random epizodu Svi vole Rejmonda, i sa uživanjem je pogledao, iako mi ta serija nikad nije bila ni u prvih 50 koje bih gledao...

Vidim da ima baš baš baš dosta preporuka za The office i Silicon Valley kao serije tog tipa, a obe su dostupne na streaming servisima koje plaćam...

Iz opisa mi je tematski privlačniji Silicon, a ima i dosta manje epizoda (što je, nažalost, nešto što se mora uzeti u obzir)... The office mi deluje da nema tu toliko šta da se dešava u tako "usko" postavljenoj sceni i radnji (kancelarija), ali verovatno grdno grešim...

Format od 25-30 min po epizodi, 6-8 epizoda po sezoni, mi baš odgovara...

Znam da je bila aktuelna i neka parodija na Star Trek, na ovaj fazon, ali zaboravih kako se zove, niti da li je vredna gledanja.

Tek sad sam pogledao "Star Wars: The Bad Batch", odlična serija, nadam se da će biti nastavak.

• Like
Reagovanja: Ira

Čika_Kure

The Office je obavezna lektira. Kad preguraš prvu sezonu i malo prisvojiš taj koncept nećeš se odvojiti od serije. Bar je to bio slučaj kod mene.

Treba mi da malo pustim mozak na pašu i za promenu gledam nešto stvarno zabavno, opuštajuće, kraćeg vremenskog trajanja po epizodi...
Neki dan mi je "kliknulo" da mi ovako nešto treba kada sam slučajno na TV nabasao na neku random epizodu Svi vole Rejmonda, i sa uživanjem je pogledao, iako mi ta serija nikad nije bila ni u prvih 50 koje bih gledao...

Vidim da ima baš baš baš dosta preporuka za The office i Silicon Valley kao serije tog tipa, a obe su dostupne na streaming servisima koje plaćam...

Iz opisa mi je tematski privlačniji Silicon, a ima i dosta manje epizoda (što je, nažalost, nešto što se mora uzeti u obzir)... The office mi deluje da nema tu toliko šta da se dešava u tako "usko" postavljenoj sceni i radnji (kancelarija), ali verovatno grdno grešim...

Znam da je bila aktuelna i neka parodija na Star Trek, na ovaj fazon, ali zaboravih kako se zove, niti da li je vredna gledanja.
The Orville, bolja nego nove ST serije (generalno), iako je komedija ima bas nekih ST momenata gde nije sve srecno i veselo i nema mnogo sezona za sada.
On topic, Six feet under 2. sezona, odlicna serija za sada

Orvil ima delove gde je bas odradjeno odlicno, kao ST, ali ima delove gde je propagandni pamflet, kao novi ST. Poslednju sezonu sam i prestao, stvarno je postalo besmisleno. Ne pricamo samo o onome sto je ovde zabranjeno, vec su isli na ljudska prava robota 🙂

Ja sam poceo da gledam ovo i moram reci da sam se prijatno iznenadio, totalno opustena serija i bez nekog napora za gledanje, epizode 25-30 min i dosta me podseca me na rusku seriju Kuhinja, taj neki koncept je radnje... jedan sef i ostali pomocnici isto je i ovde. Ima po 10 epizoda u svakoj sezoni i do sada je izaslo 3 sezone. Inace u seriji glumi cerka od Phil Collins-a.

Počeo da gledam Lucky Hank. Za sada dve epizode prilično bezveze prevedene, oko četiri emitovane...
Meni ok, opušteno 🙂

Beef na Netflixu, gledao neko?

@Čika_Kure

evo par preporuka ako ve'nisi gledao
ovo samo sezona 1
to mi je onako na brzinu palo na pamet,a ako si gledao sve ovo da preporučujem dalje

Dobro, ne leži sve isto svakome. Preskoči ako ti se ne sviđa.

Ted Laso
Blood Drive
Still Open All Hours (Dell Boy)
Cougar Town
Cold Feet (sezone sa po 6-8 epizoda)
Chuck (shazam)
Our Flag Means Death
Winning Time The Rise of the Lakers Dynasty
The Orville (star trek)
...

The Night agent na Netflixu u Sony produkciji - 7/10 nije losih 8h raznibrige odmora uz blagi nivo akcije i trilera.

Beef na Netflixu, gledao neko?
Каже мени жена, е ај да гледамо ову серију, нису дуге епизоде, комедија је, да се мало опустимо... Још ми помене, све креће са road rage, а мени одмах у глави "Дивље приче" које су ми један од омиљених филмова и рекох ајде, супер.
Одгледали смо прву епизоду, ја сам хтео да баталимо после 10 минута, она је инсистирала да одгледамо до краја јер "мора се десити нешто екстра да би серија имала оваку оцену, дајмо јој шансу". Жали Боже изгубљеног времена. Не зна се ко је од нас двоје био више разочаран.
Можда је фора у томе што је серија asian american, па ми нешто нисмо сконтали или можда касније буде боље, не знам.
Стварно не бих губио време на ово, ако неко погледа и свиди му се, волео бих да чујем и друго мишљење.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno