u normalnim zemljama, sto mi nismo, sam izaberes hoces li paketomat ili na ruke kad nesto narucis. recimo privremeno si u tom nekom gradu, nemas stalnu adresu nego si u hotelu, stavis da dostave u paketomat, dodjes, pokupis to je to. ali da oni guraju i ko hoce i ko nece to nema smisla.@floppy drive
Za Rx...xx treba potpis , pa ih ne trpaju u paketomate.
Maksimalno se "glupiraju" sa paketomatima , bilo bi tu "leka" , ali
nazalost niko od korisnika nista nece da slusa , a radnici ne smeju da
se pobune protiv nesposobnih sefova...
I SG su lutrija.okej update moja SG pošiljka je na putu za carinu
12.04.2023 08:32:0311003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТАПриспелa
znaci negde posle uskrsa će biti ovde?
po trackingu je u izmenični pošti tho, zato pitam jel posle uskrsa, je ne verujem da carina radi za praznike, hoće zabole ih.I SG su lutrija.
Meni jedan stigao za 10, drugi za 13 dana, a treći već 23 dana u tranzitu, ako je verovati tracking-u još nije napustio transit country/region.
Početkom marta slao nešto za SG preko naše pošte, poslao 03. uručeno 17.03.
Sale meni je recimo samo 3-4 puta prebaceno u pametoman jer moj postar nije radio,na bolovanju a menjao ga mozda neki klinac koga boli uvo da nosi posiljke nego samo ubaci kartonce u sanduce i kao napise da je pokusano urucenje posiljke iako nije bio na vrata,cak i sa posiljkama sa potpisom.@floppy drive
Za Rx...xx treba potpis , pa ih ne trpaju u paketomate.
Maksimalno se "glupiraju" sa paketomatima , bilo bi tu "leka" , ali
nazalost niko od korisnika nista nece da slusa , a radnici ne smeju da
se pobune protiv nesposobnih sefova...
pa zato i kazem posle uskrska. ni ne treba da rade prodavnice, svima je praznik. sta je bitno paket je stigao u srbiju, sad kad stigne do vrata, stigaoA koja carina ili posta radi za verske ili drzavne praznike.preko ne rade ni prdavnice a kamoli carina ili posta.ako prodje carinu danas mozda ti i stigne ali u postu kod tebe.
Mlin je na tom sajtu $159.00, na carini ce to da ti prekrste u evre, jer je tako njima lakse, tako da 159 x 116.5 = 18523.5Ima neko da je narucivao direktno od 1zpressa mlin, kako je prosla situacija sa dostavom i carinom. Rekli su mi da je preko dhl standard shipping
Ovo nije tačno. Na carinskoj deklaraciji piše i koja je valuta i kurs i na osnovu toga se uzima osnovica. Isto tako kada ide preko kurirske službe ne naplaćuju otvaranje paketa. Slažem se da nam carina nije neka ali ne treba da mračimo više nego što jeste.Mlin je na tom sajtu $159.00, na carini ce to da ti prekrste u evre, jer je tako njima lakse, tako da 159 x 116.5 = 18523.5
dobro, tu jesam u krivu. ali ce opet morati da plati oko 9k da bi dobio paket, opet mnogoOvo nije tačno. Na carinskoj deklaraciji piše i koja je valuta i kurs i na osnovu toga se uzima osnovica. Isto tako kada ide preko kurirske službe ne naplaćuju otvaranje paketa. Slažem se da nam carina nije neka ali ne treba da mračimo više nego što jeste.
Ne bi uzeo taj od 159€ vec od 89€, ali ako uzmem i primenim istu racunicu onda mi dodje oko 4000 preko cene mlinadobro, tu jesam u krivu. ali ce opet morati da plati oko 9k da bi dobio paket, opet mnogo
na aliju samo narucujes do vrednosti novca koju mozes da pregazis, ako se ne pojavi paket, vrlo tesko ces dokazati da nije stigao, tako da se tesko dobijaju pare nazad.Ne bi uzeo taj od 159€ vec od 89€, ali ako uzmem i primenim istu racunicu onda mi dodje oko 4000 preko cene mlina
Hteo sam da vidim da li mi se isplati direktno od njih (kao besplatna dostava sirom sveta) ili da uzmem preko Ali-ja gde mlin inicijalno skuplji ~1k dinara ali je dostava preko sunyu
Valjda AliExpress selection standard je registrovana posiljkana aliju samo narucujes do vrednosti novca koju mozes da pregazis, ako se ne pojavi paket, vrlo tesko ces dokazati da nije stigao, tako da se tesko dobijaju pare nazad.
ali "dobra" stvar alija sto neregistrovane posiljke idu kao pismo, a registrovane kao preporucena posiljka, pa dosta puta prodje i bez carine (ne uvek)
sve zavisi od sellera do sellera. meni je recimo na posiljci koju cekam pisalo tracking unavailable kad sam narucivao, ali posiljka ima Rx u broju za pracenje..Valjda AliExpress selection standard je registrovana posiljka
Treba da nadjem dobrog sellera, sto nije neizvodljivo. Ima jaffee i yuhang koji su oksve zavisi od sellera do sellera. meni je recimo na posiljci koju cekam pisalo tracking unavailable kad sam narucivao, ali posiljka ima Rx u broju za pracenje..
ti statusi pri narucivanju available/unavailable ti nista ne znace, niti kurir koji tamo pise. kinez salje kako se njemu hoce
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari