Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Za groupbuy kad je bio aktivan ovde (čuveni usb hub koji sam shareovao i nikada uspeo da naručim), ja sam ih kontaktirao 7-8 puta i svaki put pričao sa pravim agentom i svi do jednog su "eskalirali" slučaj koji naravno nikad nije bio rešen, niti sam dobio bilo kakav follow up email.

Svaki put bez problema idem na agenta ako ukucam coupon, I cannot get coupon, Cannot get coupon with error message, None of above. Ponovi to jos jednom i odmah dobijas agenta. Logicno je da agent mora da bude raspoloziv za takve stvari, odnosno za masu koja bi da kupuje uz kupon.

@sasa022 Uglavnom kupujem ili nesto skupo sto ne moze da se kupi povoljno kod nas ili neke sitnice poput alata ili nekih kul gedzeta, ali do sada mi se desilo samo jednom da mi traze da doplatim(jos u prvoj godini koriscenja AE). Uglavnom dobro istrazim sta kupujem, reputacija prodavca i slicno. Ovo je trebao da bude slam dunk.

Ja imam Platinum status, malo mi fali za Diamond. Taj status ne znači ama baš ništa. Nedavno su mi odbili dispute, kada mi je dostavljena nepotpuna porudžbina. Slikao sam sve, objasnio da ima X predmeta, a ja poručio Y. Bukvalno sam crtao i objašnjavao da na porudžbini ima toliko, a da je meni stiglo toliko. Prvo me je odbio prodavac, pravio se lud, kao ne razume me, a potom i AliExpress. Isti slučaj i sa punjačem koji sam poručio u oktobru-novembru, on je kao stigao do nas i toliko - nikada nije stigao. Sve je kako ti se zalomi, i kod prodavca i kod AliExpress agenta.

Bukvalno sam otvarao nedavno dispute za maltene istu stvar, poslali mi skroz nešto levo od onoga što sam tražio i pritom pogrešili i količinu. Presudili u moju korist za 2 dana. Isto tako i ranije su uvek presudjivali u moju korist kada pogreše tipa veličinu majice ili tako nešto (ja poručim 3XL oni pošalju XL). I mene su prodavci odbijali u startu i sada ih više ni ne kontaktiram jer je većina bezobrazna nego odmah idem na agenta

@Corvus Corax
U pravu si za status da nema nikakve veze da li će ti prihvatiti ili ne dispute, zavisi kakav ti je dosije kod njih :D. Ako si u početku razjasnio podršci razlog za povraćaj i da znaš svoja prava svaki sledeći put te negledaju kao klinca (to ti je fazon i kod nas na KP ili Etsy što mnogi vole da ocenjuju) i fazon je da tvoja uvek bude zadnja u dispute. Kineščići čuče i čekaju zadnji tren da zalepe svoju ponudu za povraćaj 0, slao sam ja prodavcu i fotku kesice sa maskiranim brojem pošiljke sa pitanjem da li je to njegova pošiljka a znam da nije ni poslao sa kojom je on istčao u dispute kao dokaz i komentar da sam primio pošiljku. Šta da radim zalepim istu fotku sa brojem i pitam da li se poklapaju brojevi. Jednom sam rekao podršci da mi naručena stvar treba hitno a prodavac nije poslao a nemam novca na računu da bih naručio na drugom mestu, sešću u taxi i pravac do banke i normalno da mi AE refundira troškove da vidiš kako sami otvaraju dispute i rešavaju u roku od par dana.

@Corvus Corax
U pravu si za status da nema nikakve veze da li će ti prihvatiti ili ne dispute, zavisi kakav ti je dosije kod njih :D. Ako si u početku razjasnio podršci razlog za povraćaj i da znaš svoja prava svaki sledeći put te negledaju kao klinca (to ti je fazon i kod nas na KP ili Etsy što mnogi vole da ocenjuju) i fazon je da tvoja uvek bude zadnja u dispute.
Moj record kod njih je takoreći perfektan. Na 100+ pošiljki, za jednu otvorim dispute. To sigurno ima uticaja, ali u ovim slučajevima nije ni to bilo važno. Ne dam nikom da me gazi, odsečan sam, samo u ova dva slučaja AE nije bilo briga i to je to. Imao sam i izuzetno pozitivnih iskustava sa AE, ali nemam nameru da širim dalje diskusiju na ovu temu. Moja poenta je da status člana nema neke veze da li će AE da prevagne na stranu prodavca ili kupca.

Da li je neko u proteklih par dana pokusao da napravi grupu na GroupBuy za bilo koji proizvod ?

@ Miki_ je na drugoj temi postavio link za grupu za flesic od 128GB , ali grupa se kasnije ne pojavljuje na profilu

Stigao mi lcd za samsung note 8, polomljen i neupotrebljiv. Naravno, po savetu stranice na Aliju, prethodno snimim video kako otvaram paket i uslikam ekran iz svih pravaca. Otvorim dispute, sve lepo objasnim, pošaljem video i sike, zatražim refund... i stigne mi odgovor (slika ispod). Šta raditi dalje, ima li smisla tražiti od pošte službenu potvrdu da nisu oštetili predmet, pošto Kinez to zahteva?

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    126.1 KB · Pregleda: 81
Možeš tražiti od pošte, ali sumnjam da ćeš takvu potvrdu dobiti...

EDIT: Ovi kinezi više nisu normalni da ne dampinguju sve u bescenje, sumnjam da bi iko kupovao išta od njih sa ovakvom poslovnom politikom... Ovako kad je jeftino, pa i rizikuješ...

Možeš tražiti od pošte, ali sumnjam da ćeš takvu potvrdu dobiti...

EDIT: Ovi kinezi više nisu normalni da ne dampinguju sve u bescenje, sumnjam da bi iko kupovao išta od njih sa ovakvom poslovnom politikom... Ovako kad je jeftino, pa i rizikuješ...
Nije jeftino, 37$ me košta sa carinom Ne bi se cimao za 5-6$, al ovo..

Apropo tog oštećenja pošiljke, i meni je juče stigla singapore post-om pošiljka prilično ulubljena s jedne strane (pojačalo je u pitanju), plaćena 55 dolara.
Srećom, oštećenje je bilo u delu gde su stajali kablovi za povezivanje uređaja. Da je kojim slučajem bilo oštećeno samo pojačalo, morao bih da se žalim Ali-ju, i onda bi mi tražili ovakav dokaz naveden gore? Strašno.

Zar ne postoji opcija da se obdnije prijem vidno oštećene pošiljke?
Mislim na @Bassnectar91 pošilku, kontam da se na pošiljci @aster5 nije videlo oštećenje dok nije otvorio...

Zar ne postoji opcija da se obdnije prijem vidno oštećene pošiljke?
Mislim na @Bassnectar91 pošilku, kontam da se na pošiljci @aster5 nije videlo oštećenje dok nije otvorio...
Nije se videlo pre otvaranja, upakovano lepo u kutiju od stiropora. Ali je otvarano zbog carine.
Update: Bio do pošte, ne može reklamacija i zapisnik jer je prošlo više od 24h od preuzimanja pošiljke.

@Čika_Kure
Kod mene je žena preuzela pošiljku, ali se spolja ne vidi toliko na prvi pogled, dok se ne otpakuje debeo sloj celofana. Kažem sreća što je taj deo gde su kablovi...

Oboren lični rekord sa LA......HU pošiljkom. Poručen paket 26.1 iz Kine (poslat 2.2), na našoj carini od 14.3 i još uvek nije stigao iako ima status "Arrived at local delivery center". Sve ukupno 2.5 meseca :mad::poop: ....i to je usrani kinez paket vrednosti od 10€ i težine 20g poslao najgorom mogućom poštom

Pogledajte prilog 384452
Jel ima pracenje ovaj LA na sajtu nase poste kada stigne u Srbiju?

Oboren lični rekord sa LA......HU pošiljkom. Poručen paket 26.1 iz Kine (poslat 2.2), na našoj carini od 14.3 i još uvek nije stigao iako ima status "Arrived at local delivery center". Sve ukupno 2.5 meseca :mad::poop: ....i to je usrani kinez paket vrednosti od 10€ i težine 20g poslao najgorom mogućom poštom

Pogledajte prilog 384452

Da se nadovežem na svoj post, malopre proverim status pošiljke na Postal-Ninja i izbaci mi ovo.....sada sam u dilemi da li paket ide ka meni ili ga vraćaju nazad ?

aliiiii.jpg

PS. Sasvim slučajno ukucam tracking kod naše pošte i izbaci mi ladno....ovo prvi put vidim za LA.....HU pakete

Screenshot_57.jpg

Poslednja izmena:
Ista stvar za LAxxxxxHU pošiljku. Izgleda da ima praćenje i kod nas. Screenshot_2023_0406_110108.jpg

Da se nadovežem na svoj post, malopre proverim status pošiljke na Postal-Ninja i izbaci mi ovo.....sada sam u dilemi da li paket ide ka meni ili ga vraćaju nazad ?

Pogledajte prilog 384626

PS. Sasvim slučajno ukucam tracking kod naše pošte i izbaci mi ladno....ovo prvi put vidim za LA.....HU pakete

Pogledajte prilog 384628
Ide tebi,sutra ces ga verovatno dobiti ili u ponedeljak posto je vikend.
Ista stvar za LAxxxxxHU pošiljku. Izgleda da ima praćenje i kod nas. Pogledajte prilog 384634
Kada ti je bilo ono arrived at local delivery center?Koji datum?

Meni su do sada uvek paketi stizali za tipa 3 do 7 dana nakon što dobijem taj status "Arrived at local delivery center" ali mi se sada desilo prvi put da mi je paket nakon istog stajao 3 nedelje na carini i eto tek juče pušten. Isto tako prvi put sada vidim da mogu da se prate LA.....HU pošiljke preko naše pošte a poručio sam do sada masu paketa i mislio sam da mogu samo ovi iz Singapura da se prate. Obično na Postal-Ninja može pristojno da se prati kretanje svih paketa sa Alija pa preko njega uglavnom pratim.

^ LAxxxxxxHU i nisu mogli da se prate kada stignu u Mađarsku. Ovo je novo, bar za mene.

Jel stizu baterije za telefone kada se naruce,posto se smatraju opasnim,da li carina zna da oduzme?

Ako posalju uopste. Ja sam narucivao neke LiPo baterije poslali mi iz petog pokusaja.

@Bojan42

Nece ih carina oduzeti ( pod uslovom da ne narucis gomilu ) ,
ali transport baterija je problem pa je potrebno naci distributera
koji ima dostupan siguran nacin za isporuku.

Hoću na monitor da priključim smart tv box ali mi je potreban konvertor, da li ih je kupovao neko na aliju, ja nadjoh ovako nešto i jeftino je, trebalo bi da završi poso.

Prilozi

• Convertisseur-HDMI-vers-VGA-avec-c-ble-audio-3-5mm-PS4-PC-ordinateur-portable-TV1-moniteur.jpg...png
    Convertisseur-HDMI-vers-VGA-avec-c-ble-audio-3-5mm-PS4-PC-ordinateur-portable-TV1-moniteur.jpg...png
    265.1 KB · Pregleda: 38
Nazad
Vrh Dno