Šta je novo?

Iris TV box mts (nije tema o Iris Go ni Iris Smart aplikaciji)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li nekome radi CEC na HP4024? Imam LGTV i nikako da proradi.
Meni jok. Na Orionovom Mbox-u je radio. Ja doduše ne mogu da uparim kako treba ni daljinski od HP4024 sa televizorom. Tj. kad se isključi IRIS da oslobodi daljinski upari se on sa televizorom, ali onda nije u stanju da kontroliše IRIS :D

Pozz drugari planiram da uzmem Iris tv(zbog Arena) zivim u Opovu(nemam opticiki net),vredi li sta Iris ili ne? Hvala unapred

Zavisi od toga kakva ti je telefonska parica i kolko si daleko od centrale ili isturenog stepena. Takođe, bitno da li uzimaš samo TV ili i Internet.

Za svaki Iris TV box ti treba oko 4Mbps na liniji za SD uslugu ili 8Mbps za HD.

• Ako si do 200-300m od centrale / isturenog stepena verovatno možeš verovatno 2xIris HD + 50/8Mbps.
  • Na 300-500m može 50/8Mbps + 2xIris SD ili 20/4 + 2xIris HD
  • Na 500-800m može 20/4 + 2xIris SD ili samo 2xIris HD (bez neta).
  • Na 800-1500m može 2xIris HD ili 10-15/1-4Mbps + 2xIris SD.

Ako je dovoljan jedan Iris box, bilo gde gde sam napisao SD može HD.

Ovo je čisto informativno, da znaš odprilike kako se kreću stvari.

Zavisi od toga kakva ti je telefonska parica i kolko si daleko od centrale ili isturenog stepena. Takođe, bitno da li uzimaš samo TV ili i Internet.

Za svaki Iris TV box ti treba oko 4Mbps na liniji za SD uslugu ili 8Mbps za HD.

• Ako si do 200-300m od centrale / isturenog stepena verovatno možeš verovatno 2xIris HD + 50/8Mbps.
  • Na 300-500m može 50/8Mbps + 2xIris SD ili 20/4 + 2xIris HD
  • Na 500-800m može 20/4 + 2xIris SD ili samo 2xIris HD (bez neta).
  • Na 800-1500m može 2xIris HD ili 10-15/1-4Mbps + 2xIris SD.

Ako je dovoljan jedan Iris box, bilo gde gde sam napisao SD može HD.

Ovo je čisto informativno, da znaš odprilike kako se kreću stvari.
Juce mi isteklo 2 god sa total i planiram da predjem na nesto gde ima arene,e sad lomim se jedni mi kazu iris jedni Orion tv,nisam pametan.(da kazem da bih uzeo i net uz tv)

Možeš li parametre DSL linije da mi pošalješ ako znaš kako... U principu otvoriš podešavanja rutera i negde bi trebalo tabela sa parametrima. Ako je TP-Link trebalo bi da nađeš: device info > statistics > xDSL ... Pa napravi screenshot.

(Može i privatna poruka)

Možeš li parametre DSL linije da mi pošalješ ako znaš kako... U principu otvoriš podešavanja rutera i negde bi trebalo tabela sa parametrima. Ako je TP-Link trebalo bi da nađeš: device info > statistics > xDSL ... Pa napravi screenshot.

(Može i privatna poruka)
Aj samo da dodjem s posla 😊

Juce mi isteklo 2 god sa total i planiram da predjem na nesto gde ima arene,e sad lomim se jedni mi kazu iris jedni Orion tv,nisam pametan.(da kazem da bih uzeo i net uz tv)
Vidi, Orionov net kida, niko mu nije ni blizu, ne znam kako je van Beograda, ali u BG im je najsporiji paket 1Gbps down / 200 Mbps up, ali im je kvalitet TV-a bulja. Sam Laki Box je nikakav, tj. njihov softver je nikakav, ali je sreća što je poprilično otvoren Android sistem i možeš da instaliraš štošta. Već dolazi sa preinstaliranim Netflix-om, HBO GO (ako se sećam) i još koječime.

EDIT: a da, ja sam baš pre par dana prešao sa Oriona na mts :D Ne toliko zbog kvaliteta, koliko zbog toga što se isplati na dve godine menjati provajdera. Kad su glupi pa ne misle na stare korisnike.

Poslednja izmena:
Pozzz ljudi...
Planiram da uzmem MTS, BOX 4 sa Iris tv-zlatni (optika)... pa me interesuje, da me posavetujete koji STB, RUTER, da im trazim odmah (ako je to moguce) , ako nije, cisto da znam informacije radi,vidim ima dosta rasprava oko toga, da ne listam sve postove unazad, koliko sam video to su HP4024, HPH07, Q11...to jest da sve radi bez stucanja, seckanja, kocenja, da premotavanje bude ok, itd, planiram ukupmo 3 STB - a... tv je 4K HDR nista spec, nadam se da nisam omasio temu... hvala unaped...

Poslednja izmena:
Pozzz ljudi...
Planiram da uzmem MTS, BOX 4 sa Iris tv-zlatni (optika)... pa me interesuje, da me posavetujete koji STB, RUTER, da im trazim odmah (ako je to moguce) , ako nije, cisto da znam informacije radi,vidim ima dosta rasprava oko toga, da ne listam sve postove unazad, koliko sam video to su HP4024, HPH07, Q11...to jest da sve radi bez stucanja, seckanja, kocenja, da premotavanje bude ok, itd, planiram ukupmo 3 STB - a... tv je 4K HDR nista spec, nadam se da nisam omasio temu... hvala unaped...
Znam da novim korisnicima daju hp4024, ujedno to je i najnoviji stb. Hph07 je nesto stariji, imam ga ja, nisam bas nesto zadovoljan, zavisi, nekom i radi dobro. Q11 je najstariji. Modem imam hg8245q2, lepo vrsi posao, nemam zamerke. Sacekaj jos neko da ti se javi, pa vidi sta ces.

Pozzz ljudi...
Bas kako ti je napisao @meteorr

Ok, hvala.... ja koliko sam kao laik video po forumima, ispada da je Q11 najbolji, dobra HD slika, brzo i bez problema premotava....sad ne znam kakvi su HPH07 i HP4024...
Kod mene na q11 sve radi kako valja.
Jel ima negde napisano koje su razlike izmedju ta tri "stb" -@ ?
Da, to bih i ja voleo da procitam....

Ok, hvala.... ja koliko sam kao laik video po forumima, ispada da je Q11 najbolji, dobra HD slika, brzo i bez problema premotava....sad ne znam kakvi su HPH07 i HP4024...

Ja bih ti rekao da je najbolji HP4024 radi savrseno i bez greske u sekundi menja kanale, premotava bez greske ne koci nikad, Q11 sam imao pre bese 4 god. tada je bio ok ali ni blizu ovom, obaska sto je ovaj android a Q11 nije, pa ovaj HP4024 ima BT opciju koja radi odlicno itd...
Verovatno ce ti mnogi reci da je Q11 najbolji ali ja sam imao oba i iskreno ti kazem moje misljenje na tebi je da odlucis.

Ja bih ti rekao da je najbolji HP4024 radi savrseno i bez greske u sekundi menja kanale, premotava bez greske ne koci nikad, Q11 sam imao pre bese 4 god. tada je bio ok ali ni blizu ovom, obaska sto je ovaj android a Q11 nije, pa ovaj HP4024 ima BT opciju koja radi odlicno itd...
Verovatno ce ti mnogi reci da je Q11 najbolji ali ja sam imao oba i iskreno ti kazem moje misljenje na tebi je da odlucis.
E hvala ti puno...

Ja imam i q11 i hp4024. Iskreno nema neke velike razlike. Oba rade za ovo što treba korektno. Jedina veća razlika je što hp4024 može da se namesti da daljinski bude na bluetooth. To može nekome značiti ko ne može da stavi stb na vidno mesto.
Mada mislim da ne možeš da biraš, vrv ćeš dobiti hp4024

Na Q11 više ne radi Back dugme.
Uzmi HP4024, mnogo brži i bolji daljinski i trebalo bi da dobiješ NOV uređaj :)
Q11 je jedini linux, radi odlično ali ima već jako puno godina da bi dobio nov uređaj.
HpH07 isto odličan ali i to se deli već godinama.

Na belom debelom radi "back". Ako imate ovaj uredjaj, nabavite daljinac od HP4024 i drastično će se ubrzati performanse. Svi daljinci su kompatibilni sa bilo kojim STB koje nudi MTS.

Žali mi se sestra na instalaciju optike.
Imala je SBB dugo i prilikom renoviranja stana sklonjeni su priključci za telefon, ako su uopšte bitni za celu priču.
Elem, razvlačili su optički kabl do kutije maltene preko pola stana ( kod mene kad su radili, gledali smo da to bude što bliže ul vratima) , tu je postavljen i ruter, a onda su joj izbušili zidove kako bi razvukli koaks do ostalih soba, jer navodno tako treba zbog TVa, dobila je 3 Iris uređaja jer navodno ni jedan TV nije smart.
Pa zar ne može WIFI jem da se prenese signal od rutera do irisa?!

Žali mi se sestra na instalaciju optike.
Imala je SBB dugo i prilikom renoviranja stana sklonjeni su priključci za telefon, ako su uopšte bitni za celu priču.
Elem, razvlačili su optički kabl do kutije maltene preko pola stana ( kod mene kad su radili, gledali smo da to bude što bliže ul vratima) , tu je postavljen i ruter, a onda su joj izbušili zidove kako bi razvukli koaks do ostalih soba, jer navodno tako treba zbog TVa, dobila je 3 Iris uređaja jer navodno ni jedan TV nije smart.
Pa zar ne može WIFI jem da se prenese signal od rutera do irisa?!
Moze pla adapter u zid i iz njega mrezni kabel do stba

Signal od rutera do Iris box-a ne može wifi da se prenese (osim uz veliku gimnastiku). Postoji dobar tehnički razlog za to, pisali smo više puta.

Iris koristi IP Multicast i na taj način nikad neće biti problem sa kapacitetom mreže, bufferovanjem i ostalim čudima na koje se žale korisnici Yettel-a. Takođe kašnjenje je malo (par sekundi) a ne 30+ sekundi kao kroz OTT.

Ali to takođe znači da prenos Multicast signala kroz wireless nije moguć bez prilično gimnastike.

Kako ne moze, a wi-fi extender?
I ovo mi nije jasno....zasto koaks od rutera kad se stb povezuje sa mreznim?

Na Q11 više ne radi Back dugme.
Uzmi HP4024, mnogo brži i bolji daljinski i trebalo bi da dobiješ NOV uređaj :)
Q11 je jedini linux, radi odlično ali ima već jako puno godina da bi dobio nov uređaj.
HpH07 isto odličan ali i to se deli već godinama.
Na q11 radi back dugme bez greske samo je na mestu gde je bio PIP

Postoji način sa dva konkretna Huawei wifi rutera i konkretnim jednim extenderom da se poveže - koriste njihovu (huawei) implementaciju wifi mesh mreže gde šalju "multicast as unicast" i može da radi - ali treba imati tačno te modele rutera i extendera.

Inače to da coax ide do STB-ova je potpuna besmislica.

Na q11 radi back dugme bez greske samo je na mestu gde je bio PIP
Sada sam morao da opet proverim🙂
U pravu si, ali, samo sa bluetut daljinskim.
Ako imaš one stare daljinske, kao što sam ja dobio uz njih pre milion godina, gde su brojevi u gornjoj polovini, onda ne radi back dugme 🙂
Znam da je pip sada back.

Imam jedan daljinski sa bluetutom, što je išao uz hph07 pa proverio.
Recimo, kod mene ti stari daljinski ne rade uopšte na hph07. Dok ovaj novi što ima bluetut radi na Q11.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno