- Učlanjen(a)
- 04.12.2020
- Poena
- 185
Konacno se pojavio monitor u USA,neki lik ga je kupio i solidno napljuvao i vraca ga nazad...kao motion blur los,ghostinga koliko hoces,probijanje svetlosti.......bas bzvz
Jel primetis nna svom monitoru ghosting ? Ne kazem da nema kod mene al je skoro neprimetno . Meni vise smeta backlight na IPS monitoru . Treba da menam monitor smara 60hz . Igrao sam na 3 ips na 144hz ne bi ja to . Pre cu opet VA panel ponovoPrimetio sam da gro ljudi koji se baš žale na ghosting kod VA monitora su ljudi koji su prešli na VA sa IPS ili TN monitora...što ne treba da čudi nikog.
Ne znam da li je to slučaj i sa ovim, samo kažem.
Pogledajte prilog 383378
Nista nema od pomenutih problema, nadam se da vidi.
Cool, hvala.Pogledajte prilog 383378
Nista nema od pomenutih problema, nadam se da vidi.
Stigao je monitor sinoć, instalirao sam drajver/kolorni profil i Freesync radi kako treba.
Odigrao sam par partija World of Warships i oduševljen sam. Smearing nisam primetio,
kad probam neku pucačinu obratiću pažnju ali to slabo igram.
Možda preblizu stoji, daljina rukohvata ali utisak dok gledam gigantske brodove je filmski 😀
Kao manu izdvojio bi da nema podešavanja po visini i swivel ali pošto će ići na zid uskoro ne smeta mi.
Takođe, ta sisica kojom radiš navigaciju kroz monitor je po meni bezveze, ali kad jednom podesim sve neću je više dirati.
Uglovi gledanja su dobri po meni, ne lape boje drastično kako se pomeram levo desno/gore dole.
Priključen mi je i Dell Ultrasharp 29" koga jašem od 2013-te. Dell je oštriji i lepših boja, ali je manji i samo 60Hz.
Dodaću još zapažanja kako vreme prolazi ali ako prvi utisak zadovoljan sam.
| Panel Type IPS | VA LCD |
| 300 cd/m² | 550 cd/m² |
| 1000:1 | 3000:1 |
| HDCP, 99% sRGB color gamut, 99% Rec 709 color gamut | NTSC 100.8%, sRGB 120.6%, Adobe RGB 89.9%* |
| 2560 x 1080 at 60 Hz | 2560 x 1440 @ 144 Hz, DP: 2560 x 1440 @ 165 Hz |
| 96 | 93.24 PPI |
ostiji jeste malo zbog PPI ali sada ne znam za boje ovaj da napiru deluje bolje ali ima i onaj deo IPS vs VA koji se reklamiraMožda je navika u pitanju, u ovaj Dell sam gledao 10 godina.
Jel' planiraš upgrade računara, pošto se sa ovim komplonentama koje si napisao u my gear baš i nećeš naigrati u 4k rezoluciji 160FPS.Gle,ovaj Gigabajtov 32" 2160p VA 144hz monitor se sada našao na benchmark testu......iako je na tržištu već skoro godinu dana.....
![]()
Gigabyte M32UC Gaming monitor test - Benchmark
Na testu nam se našao Gigabyte M32UC Gaming monitor sa zanimljivom kombinacijom 4K rezolucije i visokog osvežavanja do 160Hz. Pogledajte kako se pokazao...benchmark.rs
Zanimljivo da primerak koji je bio na testu imao statički kontrast od samo 2395:1.....dok npr primerak sa testa RTINGS-a 2,776 : 1.....osetno više i približnije fabričkim specifikacijama 3000 : 1
![]()
Gigabyte M32UC Review
The Gigabyte M32UC is a 32-inch, 4k gaming monitor with a native 144Hz refresh rate and a 160Hz overclock. As a part of Gigabyte's M Series monitors, it sits alo...www.rtings.com
Znači postoji i neka "lutrija" sa kontrastima,pored lutrije sa mrtvim pixelima,flekama,mrljama.......bzvz za VA monitor kome bi kontrast i crna trebalo da budu najači aduti...
Btw,u Ugarskoj se sada može kupiti za osetno manje para nego što se pominje u benchmarkovom testu....ali brate,šta da radim ako mi stigne iz Ugarske sa 5 mrtvih pixela(ili još gluplje jednim) po sred ekrana znajući Gigabajtov quality control....🙁
Pa ima sigurno 10-15% razlike zavisnosti od situacije do situacije...Da svakako,mozda ne bas odmah apgrejd ali polako vremenom bi me nerviralo što nemam više fps u igrama sa tim 2160p monitorom,pa bih kupio 3080 ili možda čak i 4080 grafiku...
..procesor sam već uzeo 5700x ali se pitam da li da ga zadržim,pošto nema neke baš spektakularne prednosti u odnosu na 3600,bar za moje neke potrebe.......tj razmisljam da ostanem još neko vreme sa 3600/b450 konfiguracijom dok ne predjem na 7600x/b650 kofu.....(kad još padnu cene)
Btw,neke igre sa kojima se u zadnje vreme zaludjujem su nešto starije,pa bi njih pokretala koliko toliko OK i 1080ti u 2160p rezoluciji 🙂
Šta je bre ovo 1998-99?!?"3 godine garancije! GIGABYTE M32UC nema 3 day pixel damage warranty, upravo proverili. Sustinski nigde necete dobiti zamenu za jedan mrtvi piksel, ako je par komada i na nezgodnom mestu sasvim sigurno da ce da se reklamira, ali i u tom slucaju mora da se ceka standardno kao i za svaku reklamaciju 45 dana zakonski rok (u praksi dve, tri nedelje ovisno o prevozu). Nama do sada niko jos nije vratio/reklamirao monitor."
Sad sam proverio sa jednom COOL ugarskim prodavcem i ovo mi je napisao što se tiče garancije i mrtvih pixela....znači,ako se potrefi da po sred ekrana ima 1 (možda i dva) dead pixel- to mi je što mi je,nema garancije i vraćanja...
A znajući sebe,izludjivalo bi me da stalno gledam u taj mrtvi pixel u sred ekrana 🙁
Btw,apdejtovao sam My Gear

Ne daju da vratis jer im 15% monitora sto izadje sa trake i zavrsi u kutiji ima dead pixel/subpixel 😀"3 godine garancije! GIGABYTE M32UC nema 3 day pixel damage warranty, upravo proverili. Sustinski nigde necete dobiti zamenu za jedan mrtvi piksel, ako je par komada i na nezgodnom mestu sasvim sigurno da ce da se reklamira, ali i u tom slucaju mora da se ceka standardno kao i za svaku reklamaciju 45 dana zakonski rok (u praksi dve, tri nedelje ovisno o prevozu). Nama do sada niko jos nije vratio/reklamirao monitor."
Sad sam proverio sa jednom COOL ugarskim prodavcem i ovo mi je napisao što se tiče garancije i mrtvih pixela....znači,ako se potrefi da po sred ekrana ima 1 (možda i dva) dead pixel- to mi je što mi je,nema garancije i vraćanja...
A znajući sebe,izludjivalo bi me da stalno gledam u taj mrtvi pixel u sred ekrana 🙁
Btw,apdejtovao sam My Gear
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari