Šta je novo?

AMD Radeon RX 6000 Thread

Hm, sad ni meni nije jasno, ne znam jeli gledam nešto pogrešno... Tako piše u Adrenalin drajveru, max. frekvencija 2700 i napon 1200, kad ništa ne menjam. Ako je to to...?
Napravio sam i nakon igre screenshot.

Prilozi

• Screenshot 2023-03-08 151516.png
    Screenshot 2023-03-08 151516.png
    1.2 MB · Pregleda: 47
  • Screenshot 2023-03-08 233548.png
    Screenshot 2023-03-08 233548.png
    372.2 KB · Pregleda: 47
Zbunio te je slider za max frequency u adrenaline software, fora je sto je 100% overclocked, i kod mene je 2800 max, ali sve preko 2581 je OC, mozes videti isto i na specifikacijama za tvoju kartu. Mozes da potvrdis da je OC ako izaberes onaj "auto overclock GPU" preset, javice ti da je popeo frekvenciju na oko 2600. U svakom slucaju uspeo si da smanjis temperature sa undervoltom tako da mozes i da ostavis tako ;)

Screenshot 2023-03-09 at 01.12.16.png

AMD 6800 XT od Gigabyte-a ce da dolazi sa vecim hladnjam od uskoro, stari manji hladnjak odlazi u penziju.

Zadnji voz za SFF ljude da pokupuju manji model xD

GIGABYTE-6800-GAMING-1.jpg

Poslednja izmena:
Neverovatno... Uglavnom su radili kontra foru :)
Rev1 prvih mesec dana dok prođu review-i, posle proizvode osakaćene Rev2.

Zar je prvobitna verzija bila toliko vrela?
Ova nove deluje ogromna u poređenju, bar na ovim fotkama...

Neverovatno... Uglavnom su radili kontra foru :)
Rev1 prvih mesec dana dok prođu review-i, posle proizvode osakaćene Rev2.
Rev2 je bio jer su karte LHR, rev3 jer su karte imale Hynix rev2 memoriju koja se klokuje kao luda. Nema to veze sa sakacenjem.
Kod ploca mozda, kod grafika nema veze sa vezom.
Rev2 i 3 AMD nemas, samo rtx3000, i to rev2 za sve LHR, a rev3 samo 3060ti.

AMD karte nisu bile LHR, samo nVidia.
Postoji samo jedna rev2 rx6xxx Gigabyte AMD karta, a to je Master(velika mogucnost da je to XTX karta, nova revizija cipa, a i karte, rev1 je xt, rev2 je xtx).
Nvidia karte rev2 su LHR karte(druga oznaka cipa), rev3 su karte sa Hynix rev2 memorijom.
Dusan je rekao da izbacuju rev1 za testove, pa posle sakate, sto nema veze sa vezom.

Kod 3060ti gaming oc pro se desilo ovo što sam napisao. Nisam konkretno mislio na 6000 seriju nego generalno gigabyte i što ne znaš na čemu si sa njima iako imaju dobre proizvode. Da ne idemo više u off...

Kod 3060ti gaming oc pro se desilo ovo što sam napisao. Nisam konkretno mislio na 6000 seriju nego generalno gigabyte i što ne znaš na čemu si sa njima iako imaju dobre proizvode. Da ne idemo više u off...
REV2 oznaka ti je bila za sve rtx3000 modele koji su LHR, inace rev1 su non LHR modeli.
REV3 kod Gigabyte OC PRO(koji imam i koji kopa), jedina razlika u odnosu na REV2 je sto ima Hynix rev2 memoriju, a REV2 Gigabyte OC PRO je imao Samsung.
REV3 Giga OC PRO je losa karta, dobra za Gaming, ali ukoliko je iz rudnika, postoji mogucnost da zvekne svaki cas. Imao sam dve, jedna crkla memorija u roku od 20 dana, druga kopa i dalje, inace bilo karti na reklamaciji pun k.
GAMING OC sa druge strane ima Samsung memoriju samo, i karta je odlicna.
Sto se Gigabyte-a tice i to da ne znas na cemu si, to za b550 ploce je bilo smesno, mislim na rev2 ili kako su ih vec obelezili, nigde informacija koji vrm niti bilo sta, tu su mislim osakatili pojedine ploce.
Izvinjavam se za off.

32W, 32-bit-na, 2GB AMD RX 6300 (low profile, single slot):

72l9gQ0rLjdG5rvz.jpg

kako 32-bitna? 🤯

Pa da bi bila što jeftinija (2GB memorije i džabalesku PCB) i da bi OEM-i mogi da stave na listu fičra eksternu grafiku.

P.S. Ima li neka srpska reč za fičr u ovom smislu? Predlažem novu reč sposobina (sposobnost + osobina).

Fičr (bolji izgovor bi bio fićUr) ne znači ništa, ako misliš na Feature ja bih preveo kao "Odlika"

"Bacac slike". Sa 2GB VRAM.

Negde se spominjao ovaj problem skoro ali ne mogu da se setim gde, pa ću ovde..

Imam 11x6700xt ali na jednom kompu se dešava da povremeno baca narandžastu boju na monitoru i no signal. Ono što me najviše čudi je da u device manageru grafička je bukvalno disable-ovana, i drajveri nestanu.

Pošto je u pitanju igraonica, ne znam da li je nekome dosadno da to radi stalno, i dešava se samo na jednom kompu. Odradim reinstall drajvera sa DDU i sve radi ok neko vreme pa ispočetka.

Pročitao sam negde da je to sa "no signal" neki problem sa drajverima. Danas sam vratio neke stare ali na brzinu, bez DDU, nastavilo se isto.

Ideje?

Negde se spominjao ovaj problem skoro ali ne mogu da se setim gde, pa ću ovde..

Imam 11x6700xt ali na jednom kompu se dešava da povremeno baca narandžastu boju na monitoru i no signal. Ono što me najviše čudi je da u device manageru grafička je bukvalno disable-ovana, i drajveri nestanu.

Pošto je u pitanju igraonica, ne znam da li je nekome dosadno da to radi stalno, i dešava se samo na jednom kompu. Odradim reinstall drajvera sa DDU i sve radi ok neko vreme pa ispočetka.

Pročitao sam negde da je to sa "no signal" neki problem sa drajverima. Danas sam vratio neke stare ali na brzinu, bez DDU, nastavilo se isto.

Ideje?
za pocetak, izrotiraj grafe, uzmi jednu sa kompa gde 100% nema problema i ubaci u ovaj, pa ako radi kako treba, nisu drajveri, a ovu "problematicnu" ubaci u komp gde nemas problema.....
tako ces odmah otkloniti sumnju jel drajver ili ne.

Sta moze da bude ovaj zvuk? Jako je tih, mora da se prisloni uvo na kuciste da bi se culo, ali kao da dolazi neko pucketanje iz grafe, kao da je metalni zvuk. Odnosi se na ovo sto se cuje sa prekidima svake 1-2 sekunde. Ovo u pozadini je ventilator od napajanja
Fanovi ugaseni jer PC idle-uje, temperatura oko 40-50C

Nista ne cujem, ali pretpostavljam da je coil whine. Moze da se desava i u 2D, kad npr browser renderuje odredjene animacije sa sajta, skrolovanjem stranice itd.

Iz nekog razloga mi posle gasenja ili posle restarta izbacuje poruku default wattman settings has been restored. Uopste nece da mi pamti podesavanja. OC radjen po njima kako su oni odredili, ventilatore sam namestio tako u normali, samo da iskljucim onaj zero RPM i digao sam snagu za 20W. Napon default. Ceo dan upaljen komp tako gaming ili surfovanje i ne bude nista, ne puca, ali pri restartu ili gasenju se vraca na default. Taj bag se vuce kod mene vec nekih 5-6 verzija sigurno. Zanimljivo na W10 nisam imao taj problem. Kod W11 stalno.

Ima tu, a nasao sam i u Event Vieweru

Kod:
The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.

I kod mene se to desava Win 11 Rx 6700 xt Sve default nema nikakvih nestabilnosti. ali kad sa odradio upgrade sa WIn 10 pocelo je.

Kada sam kupio RX 6800XT i počeo da se bakćem andervoltom, dešavalo mi se da izbaci nasumično "default wattman settings has been restored", uglavnom prilikom isključivanja kompa. Onda sam poslušao nečiji predlog iz ovog treda i reinstalirao Win 11 i posle toga problema više nije bilo. Posle reinstalacije redovno sam updejtovao drajvere, ali problem se više nije pojavljivao.
Tako da bi mogli da probate čistom instalacijom 11-ke. Znam da je smaranje, ali meni je pomoglo.
Čisto da napomenem da sam posle reinstalacije onemogućio Gigabajtov RGB Softver da se pokreće da vindovsom. Pre reinstalacije vindovsa sam umeo da popijem plavi ekran, kad bih pokušao da promenim podešavanja osvetljenja. Na Gigabajtov softver se svi živi žale, pa je kod mene možda i on nešto zezao.

@Djilkosh_Ns problem je negde drugde u samom windows-u ili nekim aplikacijama, drajver samo vidi da Windows evidentira da nije ugasen/restartovan kako treba i resetuje podesavanja.

Cista instalacija odradjena 10ke pre mesec dana, pre 5-6 dana radio upgrade na W11.

Neverovatno mi je da na 10 se ne desava, na 11 desava.

Vidim ja da cu na 10ku da se vratim, jer ovi posle 2 godine ne mogu da isprave greske. Menjao napajanje mislio da to pravi problem, na kraju eto W11.

Nazad
Vrh Dno