Šta je novo?

Samsung Z Fold 4/Flip 4

Evo za foliju fold4 informacija direktno iz ovlsacenog servisa: menja se za 4060din, ALI to je samo ako je zaista samo folija spolja otisla, a ako je "folija-ekran" onda je to druga prica. Da bi se znalo da li je samo zastitna folija nastradala, moraju da pregledaju.

Pazario danas fold 4. Telefon je vrhunski, lepo lezi u ruci, bas sam se iznenadio. Kamere su slabije od s22u ali to sam i ocekivao. Ostaje da se vidi baterija kakva je, ali svidja mi se sto ima i light mod, kojeg s22 nema. Ako se baterija pokaze solidno, nema vise candy bar telefona za mene, jos ako fold 5 bude manji tanji sa boljom kamerom i baterijom sreci nema kraja.

Evo za foliju fold4 informacija direktno iz ovlsacenog servisa: menja se za 4060din, ALI to je samo ako je zaista samo folija spolja otisla, a ako je "folija-ekran" onda je to druga prica. Da bi se znalo da li je samo zastitna folija nastradala, moraju da pregledaju.
Imas mozda info i za flip 4 koja je cena? Klasik problem kao na slici.

Prilozi

• Screenshot_11.png
    Screenshot_11.png
    199.3 KB · Pregleda: 97
Znači ama baš nije ni malo unapređen ovaj problem koji je bio i na Flip3 modelu. Strašno.

Imas mozda info i za flip 4 koja je cena? Klasik problem kao na slici.
Nemam, samo sam pitao za fold4.
Znači ama baš nije ni malo unapređen ovaj problem koji je bio i na Flip3 modelu. Strašno.
Ne mora da znaci da nije. Mnogo zavisi i od upotrebe, sve i svasta utice. Citao sam i da temperatura ima uticaja. Recimo kada je bio na hladnom pa udjes na toplo da mu to oslabi foliju pa da puca. Zato treba sacekati malo sa otvaranjem gde ima promene u temperaturi

Temperatura ima uticaja. Video sam na mom Flip4. Folija se odlepila na krajevima, po nekih 3-4mm. Par puta na hladnom kad sam otvarao, skroz se odlepi (celom ili skoro celom dužinom). Kasnije kad otvorim opet vidim da je samo po tih 3-4mm odlepljeno.
Ali svejedno, temperatura ne može nikako da bude opravdanje, niti je moguće koristiti telefon na istoj temperaturi. Niti sam koristio na ekstremnim temperaturama. Prosto su loše to odradili. Bio sam u servisu, kažu da imaju dosta zahteva za zamenom folije (ukupno za oba modela, 3 i 4).

Ako ne utiče kod mene na -30c ne bi trebalo ni u Srbiji da utiče na mnogo višim temperaturama. Nisam imao problem ni sa flip 3 a ni sada sa 4.

Ok, ja sam tako primetio, ne kažem da je to pravilo.

Ok, ja sam tako primetio, ne kažem da je to pravilo.
To je i poenta, da se razlikuju iskustva, ali definitivno je onda istina ovo sto sam ti rekao cim si to primetio. Zato na kraju i pucaju ekrani ljudima jer ne odu odmah da zamene foliju nego tako koriste i onda se osteti ekran. Fold je mozda zasticeniji jer ces retko kada kad udjes u kucu da odmah bas otvoris mob, dok na flipu nemas izbora. Ako nemas garanciju, idi plati bolje za svaki slucaj

Počeo unutrasnji ekran da blinka na fold4. Odobrili mi reklamaciju, tj zamenu. Uredjaj star 3 meseca.
Ne znam šta da radim. Svidja mi se uredjaj, želim da ga koristim, ali ovo mi je stvarno užas. Još se nije otvarao često. Nisam našao da se nešto ljudi žale na ovaj problem na netu. Inače mi je ovo prvi fold uredjaj i baš mi se dopao.

Uzmi novi, ti si prvi koji se žalio na to da znam...nemoš biti baksuz da imaš isti problem 2x za redom ;)

Da li i drugi telefoni fold tipa,imaju ove probleme sa folijom?

U servisu mi rekoše da je samo prva zamena folije besplatna. Posle toga je oko 4k.
Tako da se zna da se pri kupovini telefona planira izdatak od bar još 100eur za 2 godine samo za folije na ekranu.
Jeste besmisleno ako je ta folija deo bez koga se ne može koristiti uređaj i ukoliko garancija postaje nevažeća ako folije nema.
Nije kupac kriv što je Samsung nesposoban da za uređaj od 1100eur napravi foliju koja se ne odlepljuje od prostog korišćenja tog uređaja.
Bio sam jako zagrejan za novi Flip5, ali više nisam toliko. Ne zbog tih 4000din na svakih 6 meseci, već zbog principa. Ne ide to tako...

Kako mogu samo prvi put besplatno da promene? Defekt je defekt, uredjaj u garanciji. Ne razumem kako se brane od tužbe?

Počeo unutrasnji ekran da blinka na fold4. Odobrili mi reklamaciju, tj zamenu. Uredjaj star 3 meseca.
Ne znam šta da radim. Svidja mi se uredjaj, želim da ga koristim, ali ovo mi je stvarno užas. Još se nije otvarao često. Nisam našao da se nešto ljudi žale na ovaj problem na netu. Inače mi je ovo prvi fold uredjaj i baš mi se dopao.
Dobio sam novi uredjaj... Valjda neće biti problema. :)

Pa ekran blinka. Tel star 4 meseca. Nema tackicu. Ne znam kako su mogli uopšte da odbiju :) tražio nov uredjaj, potvrdili da kvar postoji, Samsung odobrio zamenu. Sve prošlo ok, kako i treba.

U servisu mi rekoše da je samo prva zamena folije besplatna. Posle toga je oko 4k.
Tako da se zna da se pri kupovini telefona planira izdatak od bar još 100eur za 2 godine samo za folije na ekranu.
Jeste besmisleno ako je ta folija deo bez koga se ne može koristiti uređaj i ukoliko garancija postaje nevažeća ako folije nema.
Nije kupac kriv što je Samsung nesposoban da za uređaj od 1100eur napravi foliju koja se ne odlepljuje od prostog korišćenja tog uređaja.
Bio sam jako zagrejan za novi Flip5, ali više nisam toliko. Ne zbog tih 4000din na svakih 6 meseci, već zbog principa. Ne ide to tako...
Ide to tako,ako si slepo vezan nekom brendu,i ako si marketinśki omadjijan.

Problem sa folijom je zbog padova,ili zbog čestog otvaranja-zatvaranja?

Poštenije bi bilo,da su rekli da je folija potrošni materijal,koji čuva ekran na pregibu,i da se mora zameniti posle toliko i toliko otvaranja-vremena.
Ovako samo ruše reputaciju.

Zvog otvaranja/zatvaranja.
Slažem se to za potrošnj materijal. Tako ustvari i jeste, stim što traže da se menja u servisu za 4000din.
Inače za padove, ekran na Flip je odlično zaštićen (kada je telefon zatvoren).

Fold 4 je 1800e, ako ih vec pljujes, da bar cifre budu tacne xD
To sto ljudi uzimaju preko operatera jer ne mogu kes kredit u banci pa daju za 1100e, to je druga prica xD

Fold 4 je 1800e, ako ih vec pljujes, da bar cifre budu tacne xD
To sto ljudi uzimaju preko operatera jer ne mogu kes kredit u banci pa daju za 1100e, to je druga prica xD
Priča je bila o Flip seriji, ne Fold. Fold nema tih problema (ne još), jer se ne otvara toliko često kao Flip.

Da, pričao sam o Flip4.

Keš, kartica, kredit, preko operatera... to su sve legalni načini kupovine, pa svako bira kako mu odgovara.

Priča je bila o Flip seriji, ne Fold. Fold nema tih problema (ne još), jer se ne otvara toliko često kao Flip.
I za flip je cena zamene folije 4000? Pa to je bas previse, duplo je manja od fold.

Ja imam fold, preko pola godine star, sve izgleda kao da je sad otvoren. Ni tačka nigde. Izgleda da im je prvih nekoliko meseci ključno. Ako preguraju, onda je primerak verovstno dobar. S21U sam prosledio drugaru a ja zadrzao fold4

Pre neki dan provalio da počinje folija da se diže levo po sredini🤦‍♂️. Pozvao Samsung i kao pošto je u garanciji zameniće bez problema. Kapiram da nije da bi naplatili a i baš ću da pitam koliko bi koštalo. Ðubre🤣 sve u svemu moraće trade-in kada izađe 5. Čudno, ali na flip 3 je držala odlično.
20230509_121847.jpg

Kod mene posle takve male tačke, nakon mesec dana se odlepila po skoro celoj širini preklopa.

Nazad
Vrh Dno