Šta je novo?

Samsung Z Fold 4/Flip 4

Ja imam Fold 3 i 70% koriscenja u toku dana(poruke, viber, mail itd) mi je na manjem displeju..a onda kada imam vremena i nisam u zurbi, uzivanje u velikom displeju..

Naravno,to je potpuno realni scenario za vecinu korisnika.Da je manji ekran, bar malo veci,baterija bi bila veca,olovka bi mogla da stane u kuciste,lakse bi se kucalo.
Treba pohvaliti sve sto je na Samsungu dobro,a takodje i kritikovati ono sto nije dobro.
Ako dajemo bezrezervnu podrsku,za sve sto oni naprave,kako onda da ocekujemo poboljsanja?

Sve se slažem ali ono što tebi odgovara ne znači da odgovara i meni, samo sam to hteo da kažem. Da je širi još 1mm meni bi već bio nelagodan za korišćenje jednom rukom. Naravno kada bi ga stanjili (+ da nema gap između ekrana) pa ga onda proširili to bi bila druga priča ali mora nešto i za fold 5,6,7 da se ostavi jel.

Zavisi i šta ko smatra poboljšanjem. Nije svakome veći i širi ekran poboljšanje, nekoga bi to odbilo. Ne može se posmatrati "meni se sviđa, znači to je dobro za sve" ili obrnuto.

Nije moguce,da najvece tržiste na svetu,ne zeli uži ekran.Evo juce se pojavio novi kineski fold,ako dodamo ,ostala 4 proizvodjaca,nikome nije palo na pamet,da stavi uži ekran.
Kako je moguce ,da oni imaju taj luksuz,da odbiju nekog kupca?Koja li je tajna??? :)

OK, rekao si svoje mišljenje X puta. Ne sviđa ti se i to je redu. Svako dalje navaljivanje na tu temu je besmisleno. To što se tebi nešto ne sviđa znači samo to - da se tebi lično ne sviđa; ništa više od toga, i nikoga realno nije briga za to, niti će iko promeniti svoje mišljenje jer se tebi eto nešto sviđa ili ne.
Srećom pa postoji izbor, te svako može da kupi nešto što se njemu čini najboljim, bez da soli pamet drugima.

Poslednja izmena:
Posle nekoliko nedelja sa foldom, mogu da kažem da je ovo izuzetan telefon, i da se na klasične telefone ne vraćam definitivno. Ispunio je sva moja očekivanja za sada. Koristim ga bez kejsa i uživam maksimalno. Baterija je odlična, čak i sa dve kartice, što mi je jako bitno. Za sada sam navukao dvoje kolega da kupe sebi fold 4, možda ih bude još. 🙂
Dok nisu videli kod mene kako se ponaša telefon, bili su skeptični, ali su vrlo brzo promenili mišljenje.

Prihvacena je reklamacija u Yettelu za Flip 4, sto se odlepljuje folija, ali mi je javljeno SMS-om da ce biti popravljen uredjaj, kako da trazim novi uredjaj, na koji nacin?

Jer je uredjaj star 4.5meseci...

Poslednja izmena:
Trebalo je da navedes da ne zelis popravku vec zamenu za novi. Mora se biti uporan.

Citiraj član Zakona i pripreti inspekcijom, nema druge :)

Jel si napisao na papiru da u slucaju prihvacene reklamacije ne zelis popravku, vec novi uredjaj? @nemanjahtc
Ako nisi idi odmah do njih i reci da ti je stigla poruka i da zelis iskljucivo nov uredjaj.

Ja kao vlasnik Fold4 i dalje ne razumem kako je odlepljivanje folije osnov za zamenu telefona?

Zasto ne bi bilo? "Defekt" je da se odlepi, necu zamenu i cao. Zakonsko pravo imam.

Nadam se da će malo kamere da unaprede na flip 5 i ovo je top telefon godine bar za mene.

Teško da će ovakav biti Flip5.
Ako će već da stave tako veliki spoljni ekran, čemu potreba za još jednim manjim? Taj manji bi zbog rasporeda kamera bio širine cca 2cm.
Samo još jedan prikaz šta bi neko hteo da vidi na novom telefonu.

Drustvo, menjam s22 ultra, nisam zadovoljan. Razmisljam da uzmem fold 4, zanivljiv mi je koncept, dosta koristim office i slicne stvari. Da li neko moze da iznese utiske ako koristi fold? Kakva je izdrzljivost, baterija? Hvala

Baterija je vrlo subjektivna stvar. Moj je 95% vremena proveo u stanu, na Wi-Fi-u, nemam FG ili IG instaliran, i generalno sam bio zadovoljan baterijom. Ali nije tako dobra kao S23U. Dok na S22U (Exy) nisam bio zadovoljan baterijom.

Screenshot_20221012_044549_Device care.png

Možda ti to može biti neki reper.

Baterija je vrlo subjektivna stvar. Moj je 95% vremena proveo u stanu, na Wi-Fi-u, nemam FG ili IG instaliran, i generalno sam bio zadovoljan baterijom. Ali nije tako dobra kao S23U. Dok na S22U (Exy) nisam bio zadovoljan baterijom.

Pogledajte prilog 383070

Možda ti to može biti neki reper.
Dobro bitno da nije drasticno losija od s22 ultra. Jedan dan srednje upotrebe meni je dovoljno. A ovako generalno kako si zadovoljan telefonom? Jel nije glomazan u odnosu na s22u? Nemam gde da pogledam uzivo fold.. mislio sam na s23u da idem ali mislim da necu imati osecaj da prelazim na drugi telefon, jeste bolja baterija, kamera itd, ali manje vise isto.

Meni baterija na Fold4 traje slicno kao na S22U, mozda za nijansu duze. Na Fold4 mi cak stoji onaj limit do 85%, uvece odem na spavanje sa ~40% otprilike. Nisam neki heavy user, veliki ekran koristim mozda max 30% vremena, uglavnom sve zavrsavam na malom.
Sto se tice gabarita, Fold4 mi lepse lezi u ruci al oseti se dodatna tezina, pogotovo kad se nosi u dzepu pa moras dobro da vezes petrlu na trenerci :)

Jel nije glomazan u odnosu na s22u? Nemam gde da pogledam uzivo fold.. mislio sam na s23u da idem ali mislim da necu imati osecaj da prelazim na drugi telefon, jeste bolja baterija, kamera itd, ali manje vise isto.
Naprotiv, mnogo bolje leži u ruci, jer je uži, a i to što je deblji ne utiče toliko, koliko to što je uži znači za ergonomiju. Prešao sam na S23U jer sam hteo opet bolju kameru i autonomiju, a i uži ekran mi je išao na živce, jer sam puno grešio pri kucanju. Za rad i konzumiranje sadržaja je dušu dao. 🙂
Daću ga na oglase početkom aprila kada idući put budem u Srbiji.

Sto se tice gabarita, Fold4 mi lepse lezi u ruci al oseti se dodatna tezina, pogotovo kad se nosi u dzepu pa moras dobro da vezes petrlu na trenerci :)

Nemoj da nosish treshice onda nego se oblaci kako dolikuje :LOL:
Salu na stranu, ovo je problem i sa Sasmung ultra serijom kao i sa iPhone Max serijom -> 20 grama je tezi fold, nije to neka razlika.

Da li se zna da li je fold4 malo otproniji na pucanje ekrana i odlepljivanje folije?

Jeste, nema tih problema kao trojka. Još je kod mene Samsung Care + aktivan, da je bila i najmanja tačka reklamirao bih.
Meni sutra ili prekosutra stize fold4, samo je iz EU, i dalje imam trip da se tamo salje malo vise klasa uredjaja. Ne mora da znaci. Imam S21U 256GB Sivi iz nemacke i nikad ni najmanji problem sa njim.
Da li znas jel se sada u servisu menja samo folija ili i dalje menjaju ceo unutrasnji ekran kada udju mehuri pod foliju?

Mislim da sada ide samo folija.

Na mom Flip4 načela se folija na pregibu. Na obe strane po malo. Koristim ga tačno 5 meseci.
Verujem da na Fold treba dosta više vremena da prođe da se to desi, jer se ipak dosta ređe otvara/zatvara.

Meni baterija na Fold4 traje slicno kao na S22U, mozda za nijansu duze. Na Fold4 mi cak stoji onaj limit do 85%, uvece odem na spavanje sa ~40% otprilike. Nisam neki heavy user, veliki ekran koristim mozda max 30% vremena, uglavnom sve zavrsavam na malom.
Zato je flip 4 zakon za sva godišnja doba🤣. Ne oseti se ni u šortsu.

Nazad
Vrh Dno