Šta je novo?

E-uprava Republike Srbije

Koju gresku dobije?
Klasicna.Da nesto nije dobro podeseno i ako test link kaze da je sve ok.Zato sumnjam da je problem mozda do ip adrese iz RSa.Poslao sam email eupravi a ujutru cu da ih zovem.Nadam se da ce da se jave.

Prilozi

• IMG_20230325_201556.jpg
    IMG_20230325_201556.jpg
    203.2 KB · Pregleda: 74
Mada mislim da je taj sertifikat za nove vozače, posle 30. Decembra 2019.
Nije, sertifikat treba svakom profesionalnom vozaču. Do tog datuma se dobijao uz položen vozački ispit a nakon toga se morao dodatno polagati.

Zaključak, ako ćeš profesionalno voziti, uzmi sertifikat i obnavljaj ga. Ako nećeš, zaboravi na C kategoriju. Nebitno je koliko ti važi, da li je imaš ili ne.

Sex je u pitanju. Kosa mi se dize na glavi kad mi se jave iz racunovodstva da im namestim to.
Trebalo bi ucitati dodatne sertifikate .ovo sve instaliraj ,restart pa probaj. Naravno i drajvere za citac kartica.
Klasicna.Da nesto nije dobro podeseno i ako test link kaze da je sve ok.Zato sumnjam da je problem mozda do ip adrese iz RSa.Poslao sam email eupravi a ujutru cu da ih zovem.Nadam se da ce da se jave.

Prilozi

• 3FF66D64-9236-4D0D-A107-B78D4B50CA40.jpeg
    3FF66D64-9236-4D0D-A107-B78D4B50CA40.jpeg
    17.6 KB · Pregleda: 70
Sex je u pitanju. Kosa mi se dize na glavi kad mi se jave iz racunovodstva da im namestim to.
Trebalo bi ucitati dodatne sertifikate .ovo sve instaliraj ,restart pa probaj. Naravno i drajvere za citac kartica.
On koristi ono sertifikaciono telo poste ne licnu.
Probao sam i preko licne .Celik uredno ocita sve njegove podatke ali portal efakture izbacuje gresku.
Racunar je potpuno nov.Juce sve sveze instalirano. Na onim tutorial snimcima na sajtu poste pise da ako onaj kontrolni link kaze da je sve u redu da ih kontaktiramo.E sad pitanje hoce li odgovoriti posto je i ranije slao emailove i nije dobio odgovor.Probacu ujutru da ih zovem mada sumnjam da ce da se jave.Ipak je to drzavno preduzece :)

Ovo si instalirao?

instaliraj sva ona ****** pa probaj I od Poste i za Celik.

Prilozi

• FE23B32C-8086-4C90-B6A8-A474213616BC.png
    FE23B32C-8086-4C90-B6A8-A474213616BC.png
    666.9 KB · Pregleda: 67
@SaleKutuzov
Ako nemaš bekap, opet Pošta. Drugi papiritj 😂
Ма јок не бива. Ово је мало нереално како су направили само са зип фајлом можеш да се улогујеш где хоћеш на било ком телефону овако не може. Мора да ме избаце из система, па да се опет убацим са параметрима и да тад сачувам зип.
@SaleKutuzov
Ako nemaš bekap, opet Pošta. Drugi papiritj 😂
Jer mislim da uopšte nije do parametara jer je Korisnički ID ostao isti na novom papiru, kao email, samo se je registracioni kod promenio. Ostalo je isto jer se vezuje za JMBG jedina opcija da te oni uklone iz sistema i da ti opet ubaciš svoje parametre, s time da sebe obezbediš tako što elektronski sertifikat pohraniš u backup verziju. Ili da ti je oni pošalju ako je imaju u bazi.

Poslednja izmena:
Nije, sertifikat treba svakom profesionalnom vozaču. Do tog datuma se dobijao uz položen vozački ispit a nakon toga se morao dodatno polagati.

Zaključak, ako ćeš profesionalno voziti, uzmi sertifikat i obnavljaj ga. Ako nećeš, zaboravi na C kategoriju. Nebitno je koliko ti važi, da li je imaš ili ne.
Znači šta, imam C kategoriju upisanu u vozačku ali ne mogu da upravljam vozilom koje zahteva C ako nemam sertifikat za koji moram naknadno da polažem?

Znači šta, imam C kategoriju upisanu u vozačku ali ne mogu da upravljam vozilom koje zahteva C ako nemam sertifikat za koji moram naknadno da polažem?
Ne možeš profesionalno time da se baviš. Ne znam šta tačno to znači, ali npr, rekao bih da možeš ako imaš voćnjak, jabuke da prevezeš C kategorijom od voćnjaka do hladnjače ili pijace ali ne možeš da budeš zaposlen ko vozač kamiona. Nisam siguran.

Poslednja izmena:

Prilozi

• Screenshot_2023-03-25-23-12-39-540-edit_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2023-03-25-23-12-39-540-edit_com.miui.gallery.jpg
    213.8 KB · Pregleda: 50
Da li ne radi prijava samo na eFaktura portal?
Jel možeš da potpišeš PDF sa tim sertifikatom u Acrobat Reader ili Foxit PDF reader? Imaš uputstvo za podešavanje Acrobat readera na pošta sajtu (a i na sajtovima drugih CA).

Zamolio me neki drugi da mu zamenim probnu online jer ističe za 15 dana, a ja imam čitač.

Mene zanima da li probna može da se menja tek kad istekne ili može 30 dana unapred kao obična?
Edit: red reči

Može li neko da pomogne?
Pošto nema ličnu sa čipom majka je pre mesec dana izvadila potrebne parametre u pošti, da bi mogla koristiti e-agrar. Instalirali smo consentid aplikaciju, očitali QR kod, sve je uredno radilo.
Pre par dana telefon se pokvario. Uzela je novi, instalirali ponovo aplikaciju, učitali QR kod, zadali pin, međutim dobijamo poruku: ID has already been enrolled i ne možemo dalje. Probao sam ručno uneti korisnički ID i lozinku, ali isto. Šta uraditi?
Nazvao sam eAgrar, pa mi je tu rečeno da tražim novu lozinku na pošti, a možda ne bi bilo loše da napišem mejl (telefon naravno nemaju) eUpravi da bi resetovali nalog. :rolleyes:o_O

Da Proverio uredno regestriju i javni i privatni kljuc.Zvacu ujutru pa ako resim napisacu ovde ako jos nekom bude trebalo.
Ako imaš ispravno instaliran softver sertifikacionih tela probaj da se prijaviš na portal eUprava, link je https://euprava.gov.rs/ pa Moja eUprava - Prijava, iz iskustva sa tim portalom mislim da je najbolja opcija koristiti Google Chrome, takođe grešku koju si dobio (priložena slika) možeš rešiti tako što ćeš da isprazniš keš iz Browser-a, restartuje ga i probaj ponovo da se prijaviš

Ево да јавим да ради само у инкогнито моду.Такво просто решење ми никад неби пало на памет :) Немам појма што избацује грешку у нормалном моду .Немам ни један addon.
Хвала свима на помоћи

Ево да јавим да ради само у инкогнито моду.Такво просто решење ми никад неби пало на памет :) Немам појма што избацује грешку у нормалном моду .Немам ни један addon.
Хвала свима на помоћи
Browser ti je iskeširao nešto, probaj da brišeš keš, vremenski opseg oduvek, restartuj ga i probaj da se prijaviš.
X puta sam dobijao takvu poruku i to je (najverovatnije) rešenje, mada najvažnije da si nekako uspeo da se prijaviš :)

treba mi pomoć.
da li neko ima iskustva sa instalacijom ConsentID na rutovanom telefonu, da li ima problema? da li mogu preko magisk-a i modula da je sakrijem, tako da aplikacija ne zna da je telefon rutovan, kao što može da se uradi za google pay i neke ebanking aplikacije?

Otac ima staru LK i ne koristi pametni telefon. Mogu li ja u ConsetID da dodam i njega (ja već koristim)?

U istu ConsentId app ne može više od jednog ID-a? Meni je makar izbacio takvu grešku kad sam pokušavao da dodam jos jedan ID / da skeniram QR kod.

Znači moralo bi igranje sa nekom "Dual Apps" varijantom da kloniraš ConsentId app pa da na istom telefonu imaš 2 puta isti app.

Pozdrav svima!

Imao sam problema sa Consent ID aplikacijom kako sam već jednom istakao ovde, jer mi se telefon updatovao pa ConsentID nije htela da radi.

Dakle kada pristupite aplikaciji obavezno napravite backup verziju svog ID broja jer je on svojevrsni digitalni otisak visoke autentifikacije i time vam garantuje lični identitet, a vama praktičnost jer možete da uđete u aplikaciju sa bilo kog mobilnog u slučaju da vam se isti pokvari ili kupite novi.

KORACI ZA OTKLANJANJE PROBLEMA U CONSENT ID aplikaciji - "GREŠKA":

1) Napišite mail na
[email protected]
sa svojim generalijama JMBG, email, ID broj i zatražite da vam nalog bude obrisan.
2) Sačekajte da vam odgovore i potvrde isto putem maila
3) Tek tada idite u Poštu ili PSS da uzmete nove parametre i obratite pažnju da li je ID broj drugačiji MORA da bude drugačiji
4) Odradite skeniranje koda i pokrenite je
5) Uradite backup verziju i sačucajte na google drive, flash memoriji, kompjuteru gde vam volja.

Mail od IT uprave o deaktivaciji https://prnt.sc/KWsOA8007qcA
P.S. Molim administratore foruma da ovo istaknu na vidno mesto jer je muka zaista velika, a i način funkcionisanja aplikacije je malo "zavrten" da što više ljudi vidi i reši lakše svoje probleme! Živi bili svi!

Отвори детаљан приказ

Отвори детаљан приказ

Koliko dugo se čeka za izvod iz matične knjge rođenih na eupravi?

Hvala na odgovoru.
Ne znam zašto sam očekivao da se to dobija odmah.

Да ли је тај извод у сандучету валидан ако га одштампаш?

treba mi pomoć.
da li neko ima iskustva sa instalacijom ConsentID na rutovanom telefonu, da li ima problema? da li mogu preko magisk-a i modula da je sakrijem, tako da aplikacija ne zna da je telefon rutovan, kao što može da se uradi za google pay i neke ebanking aplikacije?
Ne moraš ništa da kriješ, radi normalno.

Nazad
Vrh Dno