Šta je novo?

E-uprava Republike Srbije

Dokumenta se sva proveravaju pod obavezno. Iz licnog iskustva pricam kad sam morao po novu saobracajnu zbog pogresno unetog broja sasije automobila. Gubljenje vremena i zivaca zbog tudjih gresaka (mada realno i moja sto nisam proverio).

Ti si super prosao, ja sam zboj jednog pogresnog broja u broju sasije morao da idem na vestacenje i sve regularno da platim kao da sam ja napravio gresku.

Pozdrav,
Video sam da je neko još ranije prokomentarisao o eSandučetu, odnosno kada se ode na eSanduče gore stoji poruka 'Сандуче је онемогућено за приступ', da li je neko uspeo da reši taj problem ili moraju oni da se kontaktiraju direktno da reše to?

Dobro jutro svima.

Imam jedno pitanje, dakle na sajtu CEOP-a (https://ceop.apr.gov.rs/ceopweb/sr-cyrl/) "potpisujem" dozvole preko licne karte, dakle uvek je licna karta u citacu, da li postoji mogucnost da potpisujem kod njih na sajtu bez licne karte u citacu uvek?
Cesto putujem po Srbiji, moram da imam licnu kartu kod sebe, a opet firma ne moze bez moje licne karte.

Castim piće za pomoć!

Koliko znam, eUprava priznaje i elektronski potpis izvađen u pošti koji isto važi 5 godina, dobija se na USB flashu (ne treba čitač) i košta 5000 din.

Druga opcija je ConsentID aplikacija sa potpisom u cloudu, kojom se može logovati sa telefona na skoro sve servise eUprave.
Pitanje je samo može li na taj CEOP, znam sigurno da ne može na ePorezi, svi ostali koje sam probao rade.

Poslednja izmena:
Dobro jutro svima.

Imam jedno pitanje, dakle na sajtu CEOP-a (https://ceop.apr.gov.rs/ceopweb/sr-cyrl/) "potpisujem" dozvole preko licne karte, dakle uvek je licna karta u citacu, da li postoji mogucnost da potpisujem kod njih na sajtu bez licne karte u citacu uvek?
Cesto putujem po Srbiji, moram da imam licnu kartu kod sebe, a opet firma ne moze bez moje licne karte.

Castim piće za pomoć!
Privredna komora Srbije izdaje sertifikate za zaposlena fizička lica koja su ovlašćena da zastupaju pravno lice.
(detalji u pp)

Bog vam zdravlja dao!

Najvise mi odgovara da uzmem taj usb flash stick jer to zvuci odlicno i nekako najjednostavnije za isvesti!

Ne zelim da ovlastim fizicko lice da potpisuje umesto mene, bar ne za sada, ali videcu vec u ponedeljak ujutru da zovem postu i da se raspitam kako se uzima taj usb flash!

Bog vam zdravlja dao!

Najvise mi odgovara da uzmem taj usb flash stick jer to zvuci odlicno i nekako najjednostavnije za isvesti!

Ne zelim da ovlastim fizicko lice da potpisuje umesto mene, bar ne za sada, ali videcu vec u ponedeljak ujutru da zovem postu i da se raspitam kako se uzima taj usb flash!
Nije potrebno da se daje ovlascenje drugom fizickom licu, uzima se kes za lice koje je sada ovlasceno, kes se uzima na usb stiku koji uvek stoji u firmi. Tako radimo kod mene u firmi godinama.

Dantes, znaci ja idem u posti sa licnom kartom i trazim da se napravi usb stik za mene preko kog cu moci da potpisujem elektronski, dobijam stik i ubacim u racunar, svaki put kada treba nesto da se potpise, samo izadje prozor za pin, unese se pin i zavrsi se posao isto kao da je licna karta u citacu, jesam u pravu?

Ne.
Ides u Privrednu komoru, napraviš stik za tebe kao ovlasceno lice firme. Taj stik stoji u firmi i kada je potrebno da se nesto potpise stavi se taj stik unese pin i gotovo.

A reci mi da li se to placa?

/da li mozda mozes da mi nadjes link uputsva kako to da zavrsim?

Стан у коме живим је подељен на три дела, ја и мајка живимо у њему, брат не живи.
Мени је стигло пореско решење у е-сандуче први пут после пар година, а њој није.
Да ли њој ој треба да стигне папирно решење? Иста је адреса доставе.
Ако је салдо у минусу зелено, то значи да сам у претплати?

@faca
Ko je registrovan, tj. ima esanduce, resenje dobija samo tu (papirno ne dobija).
Ko nije registrovan, dobija samo papirno.

Menu stigao mejl da mi je pristiglo poresko rešenje u e-sanduče, odem tamo, a tamo ga nema...
Ostali računi od infostana i mts-a su tu i redovno pristižu, tako da ne znam kad i gde i da li će to na kraju u sandučetu da se pojavi uopšte.

Nisam uspeo da rešim a sve sam probao.
Kontaktiraj ih putem ove kontakt forme, ja sam im rekao da mi je onemogućen pristup za eSanduče, ovo sam dobio kao odgovor na email-u.
Čekam ponedeljak/utorak da vidim da li su namestili.

Preporučio bih ti da prilikom kontaktiranja uneseš email od naloga koji i koristiš na eUpravi, zatim da im u poruci odmah i naznačiš da se taj problem dešava na nalogu koji je kreiran sa tim email-om, čisto da ne moraš da se natežeš sa njima 10 puta preko email-a o tome koji je tvoj nalog itd itd...

Prilozi

• 1.PNG
    1.PNG
    24.7 KB · Pregleda: 46
Menu stigao mejl da mi je pristiglo poresko rešenje u e-sanduče, odem tamo, a tamo ga nema...
Ostali računi od infostana i mts-a su tu i redovno pristižu, tako da ne znam kad i gde i da li će to na kraju u sandučetu da se pojavi uopšte.
Nemoj da brkaš portal za plaćanje Infostana, ... sa E-upravom. To su nezavisne stvari.

Poresko resenje na imovinu stize u eSanduce na eUpravi, racuni od infostana/mts stizu na e.Sanduce.rs

Uspešno odradio juče backup ConsentID na starom telefonu i restore na novom, proradilo iz prve👍

Ima li još neko problem kad proba da uđe u esanduče da dobija grešku "Грешка у пријави, поново унесите информације, промените тип пријаве или контактирајте администратора"?

Huawei tel,dodati gservisi,consent id radi.Medjutim,id nosioca gazdinstva je napavljen bez gservisa i zaboravio sam lozinku back up-a misleci da je id neupotrebljiv.
Moj id radi,obrisem ga,vratim,sve ok radi preko portala,sve usluge dostupne.
Pitanje je hocu li morati proceduru ispocetka ako izbrisem postojeci i napravim novi id nosioca gazdinstva.
Pri tom mislim na unosenje biljne strukture u katastar,podnosenje zahteva za podsticaje,jer vec sam sve odradio el. potpisom.
Da li promena eID-a znaci da sve mora ispocetka?

Ne.
Ides u Privrednu komoru, napraviš stik za tebe kao ovlasceno lice firme. Taj stik stoji u firmi i kada je potrebno da se nesto potpise stavi se taj stik unese pin i gotovo.
Kvalifikovani digitalni sertifikat se uvek izdaje na fizičko lice (JMBG) i on zamenjuje potpis tog lica, nikako ne treba da se ostavlja bilo gde, to je kao kada bi ostavili vaš otisak prsta negde, olako shvatamo celu priču oko sertifikata.
Koliko znam, eUprava priznaje i elektronski potpis izvađen u pošti koji isto važi 5 godina, dobija se na USB flashu (ne treba čitač) i košta 5000 din.

Druga opcija je ConsentID aplikacija sa potpisom u cloudu, kojom se može logovati sa telefona na skoro sve servise eUprave.
Pitanje je samo može li na taj CEOP, znam sigurno da ne može na ePorezi, svi ostali koje sam probao rade.
eUprava priznaje (mora) sve sertifikate koje izdaju zvanična sertifkaciona tela u Srbiji (MUP, HALCOM, eSmart, PTT i PKS) naravno i svoj sertifikat koji izdaje Kancelarija za informacione tehnologije.
Što se tiče CEOP-a najbolja varijanta je da se otvori nalog na eUpravi i tamo aktivira sertifikat u klaudu koji je besplatan i važi (mislim) 5 godina. Ako lice nema nalog na eUpravi može da ode do najbliže Pošte (ne sertifikacionog tela) da mu izdaju parametre za pristup, onda će preko ConsentId aplikacije može da se prijavi na portal eUprava i aktivira sertifikat u klaudu.
Sve je objašnjeno na njihovom portalu.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Vec je sve prijavljeno i predatu na pks.rs, gotovo sada, cekam da se izradi usb i toliko, bitno da mogu da potpisuju u moje ime kad nisam u firmi

Nazad
Vrh Dno