Šta je novo?

LG Televizori

Ima li nekog načina da se u ovom WebOS 7.0 doda prečica za određeni web sajt na Home Screen Menu,kao što je moglo na ranijim verzijama WebOS-a?

Mišljenje o televizoru LG Televizor 70NANO763QA.AEU ?
Na Shoppsteru i Tehnomediji trenutno na akciji za 99k ( LINK )

Taj od 70 inca ima VA panel koliko se ja secam, inace kao model nije los.

S obzirom da sam početnik sa podešavanjima na LG WebOs sistemom zamolio bih nekog dobrovoljca da mi objasni šta znače oznake kod color temp. npr. C20, C50 ili B20 itd.

Da li je neko radio root na 3.34.70 fw? za C1

Ima li neko lg qned tv.
Deluje mi ok

55QNED813QA​

No nisam siguran posto je novija tehnologija, nisam uopste upucen u lg nano tehnologiju, ako dobro kontam ovo je mix nano i quantum dot.
Gledam neke review-e na youtube, deluje mi skroz ok, skoro pa kao oled, plus sto je ok na svetlu.

Treba mi za ps5, imao sam samsungov qled tako da ne bih na nesto losije od qled-a a oled ima fine cene.

Ima li neko lg qned tv.
Deluje mi ok

55QNED813QA​

No nisam siguran posto je novija tehnologija, nisam uopste upucen u lg nano tehnologiju, ako dobro kontam ovo je mix nano i quantum dot.
Gledam neke review-e na youtube, deluje mi skroz ok, skoro pa kao oled, plus sto je ok na svetlu.

Treba mi za ps5, imao sam samsungov qled tako da ne bih na nesto losije od qled-a a oled ima fine cene.
Imam ja 65QNED996PB 8K tv.
Dvoumio sam se između Qned i OLED-a.
Otpao je odmah zbog mogućeg burn in, ne želim da razmišljam o tome.

Qned je približan OLED-u, duplo bolji od NANO.
Jedina zamerka je na primer oko prevoda vidi se malo belo okolo i nekim mračnim jako scenama (blooming). Ali kasnije ne primećuješ to.

Za filmove i igrice je ekstra, pogotovo Dolby Vision.

Ma ne uopšte se ne primećuje blooming glavna mana ove tehnologije.
OLED vs LED.jpg

Како без хдми 2.0 подржава хдр, 4К@60, долби висион и сл?

Да, то стоји... кад већ купује нов тв боље да је што модернији.

^ pokušajte prvo da isključite TruMotion, ako i dalje ima ghosting-a isključite TV iz struje na neko vreme(bar sat vremena - preporučeno 24h), ako ovo ne pomogne aktivirajte Pixel refresher (isključite TV samo power off - ne iz struje! opet sat vremena, može da se ponovi 2-3 puta), u slučaju da se ghosting i dalje pojavljuje -> servis.

Nema pravila kad se deva ghosting. Nekad na YouTube na 4k demo snimcima, nekada na obicnom sdr-u. Evo sad cu da obratim paznju na f1 trci, sk 4k

Na Web OS 3.0 ne radi.A na 5.0 sam proveravao ,može da otvori početnu stranu, ali ništa ne može da pusti.Na 7.0 nisam ni probao.Treba mi za 3.0.
Izvinjavam se unapred u znam da ovo nihe tema ali bicu kratak..Zaboravi na to...Ja imam Lg model iz 2019-2020..konkretno 603/v..43.inca 4k..bla,bla..web.os.3.0..mogao sam da strimujem ali u jednom trenutku to vise nije moglo..Laksi nacin povezes tv sa lap-topom..ili racunarom i eto filmova...Jos jedbom se izvunjavam moderatoru ako sam nesto lose napisao..

Filips full HD i Nvidia shield pro
Kada podesim da mi ne radi transcode onda ne mogu da smanjujem i pojačavam zvuk , moram preko daljinskog od TV i onda zeza netflix, slika sjecka.
Jel ti ukljucen dolby processing u shield settings?

Nije , kada ga uključim onda ne mogu da pojačavam i smanjujem ton na Nvidia shieldu
20230320_171051.jpg

Zdravo dobri ljudi nemam iskustva sa TV-om pa reko da svratim do ovde do ove teme da vidim sta kazete za ovaj model TV-a LG 50UQ75003LF cena mu je na akciji oko 380e nemam mogucnost za skuplji TV recimo do negde 450e moze, imam TOTAL TV bitno mi je da sliku tera u 60fps realisticno komsija ima neki philips nije smart a sliku tera u 60 fps bas lepo izgleda i da mogu da instaliram IRIS SMART aplikaciju pise da je dostupna na uredjaje webos iz 2022, svi mi preporucili LG za ovako nesto sta mislite moze li ovaj LG to dali vredi za te pare nzm koji tip EKRANA IMA IPS ILI VA ima li neko iskustva sa ovim modelom ili slicnim pozz najlepse vam hvala.

50 je VA, 55 je IPS. Ja sam uzeo 50ku zbog boljeg kontrasta i zato sto se TV uvek gleda direktno.

Izvinjavam se unapred u znam da ovo nihe tema ali bicu kratak..Zaboravi na to...Ja imam Lg model iz 2019-2020..konkretno 603/v..43.inca 4k..bla,bla..web.os.3.0..mogao sam da strimujem ali u jednom trenutku to vise nije moglo..Laksi nacin povezes tv sa lap-topom..ili racunarom i eto filmova...Jos jedbom se izvunjavam moderatoru ako sam nesto lose napisao..
Hvala!Na 7.0 Stremio radi savršeno.Na 5.0 takođe radi.Ali na 3.0 neće.Pretpostavljam da je nekad radilo.A to je jedini način da LG TV povežem sa RD nalogom.Možda je moguće i preko PLEX aplikacije,ali je podešavanje znatno komplikovanije i niko mi nije potvrdio da je probao isto.

Kod mene na lg nano76 (2022) je webos 3.x.x.
Nema nadogradnje.Samim tim nece stremio.
Mislim da je bilo azuriranje prvi put,ali sam odbio zadnji put azuriranje jer je bagovao hbo max,sad u zadnje vreme kad proveravam azuriranje nema ništa.Dal ima način,a da se ne radi factory ?
A nisam proveravao kad je izbacivao azuriranje koja je verzija,kontam tv iz 2022 valjda treba da je zadnja.

Ozbiljno se razmisljam da umesto monitora predjem na C2 od 42"

Da li neko od clanova ima iskustva?

^ jedino moraš paziti na statičku sliku da ti ne stvori duhove. Koliko znam ne daju garanciju na to

Већ сам постављао у Сони теми, у принципу је изричито непрепоручљиво користити Олед као монитор. Појава Burn in - A је готово неминовна, поготово код новијих модела(qd oled), додуше LG је W - oled..

iscitao sam pola reddita, pogledao tonu YT klipova, rtings review i burn in test (onaj gde su nekoliko razlicitih oled TV-a drzali upaljenim tipa god dana)
Burn in vise nije problem, pogotovu od CX/C1 pa i C2 modela. Bukvalno ne mozete naci sliku C2 pa ni C1 TV-a koji im burn in.

Imam kuci philips oled807 od 65" (isti panel kao C2) i slika u PC modu, kontrast, crna (oled jelte) su me ostavili bez daha.
I za 850e koliko kosta 42 C2, ne moze se kupiti iole normalan 4k 32" IPS monitor.

@Чичарито Jedino ako ga iskljucivo koristi za gaming i posle toga ugasi. Ovako će sigurno imati burn in samo pitanje za koji vremenski period

Poslednja izmena:
iscitao sam pola reddita, pogledao tonu YT klipova, rtings review i burn in test (onaj gde su nekoliko razlicitih oled TV-a drzali upaljenim tipa god dana)
Burn in vise nije problem, pogotovu od CX/C1 pa i C2 modela. Bukvalno ne mozete naci sliku C2 pa ni C1 TV-a koji im burn in.

Imam kuci philips oled807 od 65" (isti panel kao C2) i slika u PC modu, kontrast, crna (oled jelte) su me ostavili bez daha.
I za 850e koliko kosta 42 C2, ne moze se kupiti iole normalan 4k 32" IPS monitor.
Па ако ти није проблем, и све је супер онда пазари 🙂

Nazad
Vrh Dno