Šta je novo?

PlayStation VR2 (PSVR2) - Opšta diskusija

Besplatna igra za PSVR 2:

Vi koji imate i VR i volan, jel vam lakse sa VRom ili ne. Mislim sigurno je bolje sa VR ali da li vam je lagodnije, da li tako cepate GT ili na TVu i dalje?

Kako resavate motion sickness? Krenuo da igram GT i odmah krece mucnina pa moram da prekinem.

Najbolje po malo da se navikavaš.

Kad krene mučnina stani, posle opet počni.

Kroz par dana se navikneš.

Problem je sto odmah pocne i posle drzi neko vreme.

Meni isto kod Kayaka i kod GTa pa sam krenuo prvo Horizon po 20ak minuta ili dok mi ne bude muka. Poenta je cim ti bude muka da ugasis ako se inatis onda ti muka bude duze, tako je kod mene. Svakim danom je onda sve manje i manje prisutna mucnina.

P.S. jos nisam probao djumbir kako su savetovale kolege uvek zaboravim da ga kupim, a koliko sam video on je jedan od glavnih sastojak lekova za mucninu.

Ne mogu sada da nadjem a mislio sam da je Tentacular. Video sam na nekom traileru si cudoviste (igrac sa headsetom) a ostali igraci sa gamepadom te u igri gadjaju a ti glavom izbegavas da te pogode. Delovalo mi je kao Tentacular ali ni na jednom gameplayu Tentaculara nisam video taj mod. Zna li ko o kojoj igri je rec? 99% sa siguran da je igrac sa headsetom hobotnica u igri.

Ja sam prvobitno razočaran kvalitetom slike ali se navikne čovek. Imam širok razmak među očima pa teško i sweet spot ubadam.
Za sve ljude koji žele da probaju preporučujem da kupe online. Imaju 14 dana fore zakonski da vrate uređaj bez ikakvih objašnjenja. Samo sve treba da bude prisutno kao i u novoj kutiji.

Svakako, oštrina slike ne može da se poredi ni sa 1080p monitorom po meni (na tome igram inače). Ne treba verovati reviewerima koji pričaju da je theater mode bolji od običnih ekrana. Jeste super OLED i HDR ali je manjak oštrine naporan za standardne igre. Ima dosta pluseva i minuseva vezano za kvalitet slike. Meni dodatno smeta i hromatska aberacija (bude po ivicama dodatna boja, recimo pored belih slova crvena). I veliki problem je i Mura - pikseli nisu uniformno osvetljeni što se vidi kao neki veo preko lica koji se jako primeti u mračnim scenama. To mi je prvi VR čisto radi konteksta. Razočaran oštrinom slike, ali to više nego nadoknađuje iskustvo u VRu. Plus je kontrast odličan. Crne su crne a brightness ume da bude zaslepljujuć kad je full.

Inače, moj unit ima nekoliko zaglavljenih piksela. Jedan se primeti lako na crnoj pozadini kad je loading ili totalni mrak u igri. Ovi ostali su na periferiji i videli su tek kad sam detaljnije pregledao mada nisam našao način da imam jednu boju preko celog vidnog polja pa da lako mogu da proverim. Ne verujem ni da bih ih primetio da nisam igrao Resident Evil koji je dosta mračan. Ne znam kako je kod vas?

E, i neko je pitao za mučninu. Ja sam se toga baš plašio jer recimo odem na karting i ne mogu deset minuta da izdržim da vozim da mi ne bude muka. Isto u GT7 prvih par puta nisam tri krivine mogao da prođem. Par dana kasnije sam ušao u fazon i presrećan sam jer mogu sve da vozim. Moj savet je samo malo po malo. Za početak manje sesije, spori automobili i ravne staze i čim krene neka neprijatnost pauza. Nadam se da će pomoći!

Vi koji imate i VR i volan, jel vam lakse sa VRom ili ne. Mislim sigurno je bolje sa VR ali da li vam je lagodnije, da li tako cepate GT ili na TVu i dalje?

Igram na TVu samo kad mi je Sony u dnevnoj sobi pa nemam gde da namontiram volan. U gaming kutku je volan već instaliran na sto i tu se igra isključivo u VRu, na Thrustrmaster T300RS GT + TH8A shifter. Nema mučnine od koje sam manje ili više patio na Asseto Corsa i Project Cars (Steam VR sa Oculus Quest 2 i gaming laptop). Kuburim s prostorom u stanu ali merkam neku Playseat stolicu za vožnju i to bi onda već bio ozbiljan simulator vožnje.

Ovo jeste prisutno i ja ga primećujem, ali meni ne smeta toliko.

Ček to je onaj grain? Primetio sam ga u GT 7 ali u Horizonu se ne vidi toliko zato sto je jako svetla igra.

Stiglo mi je ovo danas. U poredjenju sa official charging station za Sense kontrolere ovaj ima mnogo jače magnete i mnogo je bolji. Lako se kontroleri stavljaju na njega i stoje čvrsto. Headset se takodje lako stavlja na njega i izgleda lepo. Jedina zamerka je da ne stoji 100 posto stabilno headset na njemu, malo se pomera, ali nije strašno. Sam stand čvrsto stoji na stolu i nema pomeranja. Ako već nemate official charging station, ovo je svakako preporuka. Da, dolazi i AC adapter u pakovanju, ima malo kraći kabl.
.IMG_20230307_191422.jpgIMG_20230307_191419.jpgIMG_20230307_191318.jpgIMG_20230307_191246.jpgIMG_20230307_191241.jpgIMG_20230307_191429.jpg

Ne razumem to je za euro niža cena od regularne cene ili nešto piše na švapskom što ukazuje na neki popust možda?
Moja greška gledao sam dolare, znaci 50 eura snizili. Mozda su se i oni tako zeznuli pa isprave...

Istekao edit

Kada ovo nase napaceno trziste dobija nove kolicine VR2?

Da li mislite da je ovaj ili ovaj magnetni USB-C adapter bezbedno koristiti sa glavnim PSVR2 kablom i USB-C konektorom na PS5?

Izgleda da je Switchback razočarao :( .
Planirao sam da uzmem day 1, ali ću ipak sačekati neki popust. Navodno je igra jako muljava, a i manje zanimljiva od prethodne. Šteta.

Uh, ne znam sta da ti kazem.....
Ja sam morao da je probam cim je postala dostupna i sada prekidam samo zato sto mora da se radi sutra......
Moje licno misljenje je da je igra mnoooogo bolja od prvog dela ( ne samo graficki...)
Zvuk je savrsen, kontroleri se fantasticno ponasaju ( sa desnom skoro nista ne masim ), a tokom igre se stalno pojavljuju sekvence koje te teraju da skaces :D
Posto na nivoima mozes da biras puteve, imas i replay gain....
Jedino me nervira sto ne mogu da ispruzim levo i desno ruke nego se odmah pojavi onaj crveni krug koji kvari uzitak....
Sto se mene tice, nije mi zao potrosene ni jedne funte na ovu igru....

Probao sam i ja Switchback VR. Svakako je bolji od Rush of Blood, prvenstveno zahvaljujući savršeno preciznim kontrolerima i haptic feedbacku. Slažem se i ja da je zvuk odličan. Grafika je morala biti bolja. Jedva čekam da stignem do onih eye blinking delova, što je verujem pri kraju. Igra po okruženjima prati Dark Pictures Anthology igre, pretpostavljam da će biti iz sve 4 okruženja. Po meni je svakako vredna kupovine.

Uh, ne znam sta da ti kazem.....
Ja sam morao da je probam cim je postala dostupna i sada prekidam samo zato sto mora da se radi sutra......
Moje licno misljenje je da je igra mnoooogo bolja od prvog dela ( ne samo graficki...)
Zvuk je savrsen, kontroleri se fantasticno ponasaju ( sa desnom skoro nista ne masim ), a tokom igre se stalno pojavljuju sekvence koje te teraju da skaces :D
Posto na nivoima mozes da biras puteve, imas i replay gain....
Jedino me nervira sto ne mogu da ispruzim levo i desno ruke nego se odmah pojavi onaj crveni krug koji kvari uzitak....
Sto se mene tice, nije mi zao potrosene ni jedne funte na ovu igru....
Jel igras sedeci pa ima setovan onaj manji play area? Setuj veci prostor pa sedi. Mene ti krugovi u seating nerviraju pa postavim veci prostor za igru.

Jel igras sedeci pa ima setovan onaj manji play area? Setuj veci prostor pa sedi. Mene ti krugovi u seating nerviraju pa postavim veci prostor za igru.
A, ok, nikada nisam probao da setujem veci prostor za sedenje, nisam ni znao da moze..... Hvala!!!!!!!

Nazad
Vrh Dno