Šta je novo?

PlayStation VR2 (PSVR2) - Opšta diskusija

Probao i završio sinoć RE Village Demo, da vidim o čemu se radi, jer sam zapravo probao VR prvi put i to samo sa GT7
Nije neki izbor igara na raspolaganju a u principu me zanima samo FPS, bilo bi dobro da ima nešto tipa GTA ili Cyberpunk ali teško da će to uskoro.
RE serijal nikada nisam ranije igrao, ne leži mi taj žanr, ali ajde ovo je nekako leglo kao jedini izbor trenutno i mogu reći da je mnogo dobro, posebno reload oružja, koji može da se namesti da se radi i automatski što i nije loše, dok se ne navikne, jer jeste malo konfuzno i neobično, pogotovu ako se mora brzo reagovati.
Vidim da je Gold edition verzija igre trenutno na popustu kod njih na storu, verovatno ću da uzmem to kasnije večeras, nemam pojma o čemu se radi, tj. koja je priča, možda potražim ako ima neki "story so far" fazon da se nadje :)

Sve u svemu jaka fora je VR2, dobar trip.

Malo sam gledao i druge igre i pogledao par klipova na yt, šta znam, u obzir za sada dolaze samo Cosmodread i Red Matter 2
Vidim priča se da bi Hitman trebalo da izbaci PSVR2 verziju, mada ništa zvanično sa njihove strane, takodje Half Life Alex.
To ne bi bilo loše.

Smara što mora 120Hz i HDR da se pali i gasi na različitim setovanjima kad se hoće ta mogućnost i na HDMI i na VR2.
OK, ne može u isto vreme ako su oba uredjaja upaljena, ali ako nisu bilo bi zgodno da sam prepozna koji je upaljen i da na tom uredjaju omogući to.

Razumem, ok je da se zaobidje TV kompletno ali nekad nije baš poželjno sve baš na VR, iako je skroz ok cinematic mode.
Tako da bi upalio HDR na VR moraš prvo da ugasiš isti na HDMI, što je i default.
Zavisi u kom si fazonu i kakav TV zapravo imaš,ok je sve da ide preko VR ali samo kažem da bi mogla da se ubaci i opcija nekog auto detecta ili podešavanja da se upali samo ako je i VR upaljen, tako nešto, nije ništa toliko birtno u principu ali mislim da mogu to da ubace bez problema.

Ne znam da li se razumemo, nema potrebe da palis HDR za VR. Taj HDR je za igre koje nisu u VR a hoćeš da ih igraš sa VR headsetom kao na na velikom platnu.

Pa ne razumemo se, ne želim sve naslove da igram na VR headsetu, samo VR.
Nije da ne valja, nego je težak sam headset, krenulo leto, znoji, ostaju linije na faci itd. :p

E sad, postoje izuzeci, možda ih nema trenutno ali ih može biti u budućnosti, kad bih igrao regular igre na VR, a onda se treba setiti paliti i gasiti u opcijama.
Pa onda vratiti opet kada se želi na TV-u.
Nebitno, kažem moglo je to možda malo bolje da se napravi u opcijama.

Pa ne razumemo se, ne želim sve naslove da igram na VR headsetu, samo VR.
Bukvalno sam ti to i napisao. Ako ne diras HDR onda nemaš ništa ni da pališ ni da gasiš. Ono što igraš na TV ti ima upaljen HDR i gotovo. Ta opcija HDR i 120 hz koje mogu da se upale za VR za obicne non VR igre je glupost i nepotrebno uopste.

Bukvalno sam ti to i napisao. Ako ne diras HDR onda nemaš ništa ni da pališ ni da gasiš. Ono što igraš na TV ti ima upaljen HDR i gotovo. Ta opcija HDR i 120 hz koje mogu da se upale za VR za obicne non VR igre je glupost i nepotrebno uopste.
Iskreno nisam ni probao da vidim ima li razlike, na TV-u je vidim sigurno.
Na headsetu sam probao samo jednu igru non VR, čisto onako reda radi, ali nisam se dugo zadržavao, o HDR-u tada nisam ni razmišljao.
Probaću baš jednom prilikom, znam da je osetna razlika recimo u Cyberpunk ili Calysto protocol, sa HDR i bez njega.
Verujem ti da je to glupost na headsetu, ali samo sam mislio pošto funkcionalnost već postoji, da ako je upaljen headset onda upali HDR i 120Hz na istom,ako nije onda ga upali za HDMI. Prosto je u principu, bila glupost ili ne, kad su već napravili to da može ručno da se odradi, samo to kažem :)

Iz te radoznalosti sam i ja probao, ima razlike ali sam taj koncept igranja u VR non VR igrice je besmislen kad na TV izgleda 100 puta bolje.

Slažem se, probao sam upravo Cyberpunk i Calysto, mislim ok , može da prodje ali kao što si već rekao, besmislen je taj koncept.
Mada Cyberpunk i nije tako loše izgledao, više čidno nekako, zavisi kako koja scena, mada ne može ipak sa TV-om da se uporedi.

btw ovo uzimam za mesec dana kada izadje 100%

Mislio sam da uzmem Synapse ali sam ipak odustao, možda na nekom dobrom popustu kad bude ko zna kad.

Ovih dana cepam Village, kakva igra! bila mi je malo weird na početku, ali sad kad sam se izveštio sa baratanjem oružja a i sa VR generalno, igra je spektakularna.
Trauma pack koji dolazi uz Gold edition pomaže, vrlo dobar gun (Samurai Edge - AW Model-01 Handgun), mahom zbog laserskog navodjenja, mada je i sačmara mnogo dobra ali teško se dolazi do municije za nju, do snajpera još nisam stigao a rekao bih da sam negde na pola igre.
Stvarno ne znam ima li bolja igra trenutno na VR2, probao sam Horizon trial, dobro izgleda i sve, ali nije to igra za mene, silno pentranje a imam strah od visine :ROFLMAO:

Uzeo sam ovo i ovo i iskombinovao(izostavio strap iz prvog). Zaista pravi dosta razlike što se tiče udobnosti i sa ovim bih mogao da nosim PSVR2 satima i da ga ne osetim. Čak i slušalice(Arctis 7P+) mogu da se stave ako se pomeri njihov headband ka zadnjem delu glave i tako i one postaju dosta udobnije.

Uzeo sam ovo i ovo i iskombinovao(izostavio strap iz prvog). Zaista pravi dosta razlike što se tiče udobnosti i sa ovim bih mogao da nosim PSVR2 satima i da ga ne osetim. Čak i slušalice(Arctis 7P+) mogu da se stave ako se pomeri njihov headband ka zadnjem delu glave i tako i one postaju dosta udobnije.
Jesi imao problem sa linijama na licu koje ostaju dugo nakon korišćenja pre nego što si nabavio strap i ako jesi da li ti je to rešilo problem ?
btw jesi sa tih linkovanih sajtova naručio ili sa nekog drugog mesta ?

Jesi imao problem sa linijama na licu koje ostaju dugo nakon korišćenja pre nego što si nabavio strap i ako jesi da li ti je to rešilo problem ?
btw jesi sa tih linkovanih sajtova naručio ili sa nekog drugog mesta ?
Linije na licu su standardni problem za sve VR headsetove. Ovaj strap značajno smanjuje taj problem, ali ne eliminiše u potpunosti.Mada možda nekome i eliminiše skroz, zavisno od oblika glave :)
VR Cover sam sa njihovog sajta poručio. A StudioForm Creative sam isto sa njihovog sajta poručio,ali ne šalju za Srbiju. Pa je to prvo išlo na adresu u Americi, pa onda ka nama.

Počelo je da me izludjuje moram priznati, intenzivnije je nekako postalo (mnogo duže ostaju, satima i satima)
U početku nije bilo toliko primetno i imao sam ih pored čela i ispod očiju, ali brzo su nestajale.
Sada ih nemam uopšte ispod očiju već samo na čelu ali izrazito su duboke, zabrazdile :ROFLMAO:
Neverovatno zaista, fora je što je pre nekoliko dana krenuo malo blur da me nervira pa sam pokušavao da nadjem "sweet spot" i sada gotovo uvek pogodim taj "sweet spot", tj. blura nema zapravo više, ili u jako malim količinima, i to iz prve pogodim, ali zato me linije kidaju, ako neću linije onda imam blur LOL
Čak ni ne stežem pozadi onaj wheel koliko sam ranije to radio, i to izgleda nema veze, novina su "big ass" slušalice umesto PS bubica, možda je nekako od tada sve to i počelo ali mi se ne vraća na bubice, mada ne vidim kakve veze imaju slušalice jer ih stavljam na kraju,preko headseta. jer sam zaista imao problem sa blurom, nekako mi sada ceo paket tj. setup odličan, jedino te linije na licu, čelu zapravo, izgleda malo bizarno, malo više :LOL:

Moraću da pomerim igranje na tamo negde kasno uveče ili da probam još nešto možda sa pozicijom samog headseta mada zbog blura teško da ću moći i jare i pare.
Najverovatnije ću uzeti nešto poput tog što si ti uzeo, hvala na informacijama (y)

Počelo je da me izludjuje moram priznati, intenzivnije je nekako postalo (mnogo duže ostaju, satima i satima)
U početku nije bilo toliko primetno i imao sam ih pored čela i ispod očiju, ali brzo su nestajale.
Sada ih nemam uopšte ispod očiju već samo na čelu ali izrazito su duboke, zabrazdile :ROFLMAO:
Neverovatno zaista, fora je što je pre nekoliko dana krenuo malo blur da me nervira pa sam pokušavao da nadjem "sweet spot" i sada gotovo uvek pogodim taj "sweet spot", tj. blura nema zapravo više, ili u jako malim količinima, i to iz prve pogodim, ali zato me linije kidaju, ako neću linije onda imam blur LOL
Čak ni ne stežem pozadi onaj wheel koliko sam ranije to radio, i to izgleda nema veze, novina su "big ass" slušalice umesto PS bubica, možda je nekako od tada sve to i počelo ali mi se ne vraća na bubice, mada ne vidim kakve veze imaju slušalice jer ih stavljam na kraju,preko headseta. jer sam zaista imao problem sa blurom, nekako mi sada ceo paket tj. setup odličan, jedino te linije na licu, čelu zapravo, izgleda malo bizarno, malo više :LOL:

Moraću da pomerim igranje na tamo negde kasno uveče ili da probam još nešto možda sa pozicijom samog headseta mada zbog blura teško da ću moći i jare i pare.
Najverovatnije ću uzeti nešto poput tog što si ti uzeo, hvala na informacijama (y)
To što sam uzeo značajno olakšava pronalaženje sweet spota definitivno. A i te linije će ti brže nestajati :) Nema na čemu :)

Iznajmljujem za vikend PS VR2 i radujem se što ću moći da ga probam na Horizonu, GT7 i Resident Evilu. Tinja hajp u meni iako imam ozbiljne rezerve zbog šuma, mure i blura koji neki spominju. I piksela koji se vide. Voleo bih da sam načisto pre nego što kupim to čudo. A potajno se nadam razočarenju kako bih opravdao Vision Pro za sledeću godinu.

Samo imaj na umu da postoji oerfektan sweet spot. U oocetku treba vise vremena da ubodes ali kasnije jako brzo. Ima ona fora ako su slova plava ili crvena, ako su plava guras naocare na gore a ako su crvena na dole. Pazi a mozd aje i obrnuto moras da probas. Sitni ookreti dok ubodes posle milina.

Osećaj uzbuđenja i novosti kada se prvi put proba VR2 kao uređaj te vrste je nezaboravan. Izigrao sam se najviše u Call of the Mountain i ne smeta mi često penjanje. A farbanje zida ili sklapanje oruđa za penjanje i slične mini igre su pravo uživanje.
GT7 je toliko realan u kokpitu i svaka promena vremena se doživi mnogo bolje sa naočarima. Odsjaji su realistični po tabli i volanu i stvarno imam osećaj da sedim u autu. Resident evil sam igrao samo do prvog ubistva zombija, i tutorijal za oružje, video sam kako se hendluje par njih.

Ono što sam primetio u GT7 je da mi je previše zamućeno ispred mene na 70ak metara šta se dešava. Fali mi rezolucije. Takođe kada gledam publiku na tribinama veliki je blur. I naravno mučnina koja se povećava što više igram i pomeram telo, osim okretanja glave. I znojenje je pristuno na glavi. Čak sam i kasnije osećao mučninu.

Drago mi je da sam probao i doživeo VR. Nakon njega mi je bilo čudno da koristim ekran mobilnog telefona. Kao da mi fali 3d osećaj i da nešto nije ok. Neću kupiti VR jer cenim da meni vredi jedno do 100eur 🙃.

Ta mučnina i jeste realna, da ideš 200 na sat i gledaš u tribine bila bi ti muka. Predlog je da se igra u pocetku sa sporijim kabrioletima dok se ne naviknes i da se gleda samo unapred. A sto se tice vrednosti slazem se da ne vredi koliko kosta, maksimalno pola cene. Barem meni kao korisniku i u poredjenju sa cenom same konzol, TVa, AVR i ostalih uredjaja tog cenovnog ranga.

Zavisi od osobe do osobe verovatno, recimo meni je doživljaj neverovatan, vraćanje na flat igre mi nije više zanimljivo nakon ovog iskustva.
Primera radi, probao sam neki dan GT7 na TV-u, nisam mogao da vozim koliko je drugačiji osećaj, baš sam grešio, dok je u VR perfektno sve što se same vožnje tiče, nije ista fora, stvar navike sigurno i brzo bi se korigovalo ali nekako mi sve sitnije bilo i bizarno.
Srećom mučninu nemam, blur je bio problem dok nisam provalio kako da namestim sam headset.

Druga igra koju sam igrao je Village, igram je i dalje, tu sam negde pred kraj rekao bih, sigurno najbolji doživljaj igranja kojeg sam ikada imao, a igram igre još od spektruma i c64 :LOL:
Vrlo dobro odradjena igra, neke mane koje sam primetio su jedino subtitles (za dijaloge) i trophies, ne kapiram zašto to nisu mogli da naprave da radi ali ok.
Generalno trip je priličan, istu igru sigurno ne bih ni igrao na PC-u ili konzoli, bez VR-a.
Res Evil 4 remake sam već stavio u wishlist i čekam da izadje VR mode pa ću da je uzmem.

Možda cena jeste malo jača ali vredi po meni, ozbiljna mana za sada je nedostatak više kvlitetnih naslova, ali verujem da će i to doći vremenom.

PS VR2 je janjeftiniji a ima najbolju tehnologiju. OLED ekran je sjajan. Nocne utrke u GT7 kada vidis varnice, kada se lampica upali na dashboardu.. je neopisiv. Steta samo sto ne rade sa ostalim developerima da ubacuju vise VR igara. Ja sam bio 100% siguran da ce F1 23 biti VR igra. Kad ono, nista.

Ja se i dalje kontam da li ga kupiti samo zbog GT7. Ostale igre, osim RE Village i NMS, su mi gimick. Probao jednom i zaboravio da postoje. Davno davno su sa VR1 govorili da ce biti dosta third person view RPG igara za PS VR1 ali su odustali brzo od toga radi rendanja velikih scena.

Jedino nisam uspio odigrati No Man's Sky. Igra li neko nju? Pretpostavljam da je kick ass.

Da, farovi i varničenja u GT7 izgledaju prilično moćno.

btw ubacio sam Les Mills Bodycombat u wishlist pa ću je uzeti na popustu kad bude, zanimljiv mi taj workout fazon da vidim koji je rad.
Izgleda zanimljivo.

Završio Village, 17 sati i 10 minuta gameplay, standard difficulty.
Ozbiljno dobra igra za PSVR2, teško da će se skoro pojaviti neka bolja pucačina za ovaj VR.

btw gledam odjavnu špicu i video dosta naših imena, 3Lateral je radio na igri, svaka čast (y)
Da su nekako mogli da srede i Voice language da ima na srpskom bilo bi epic hahah, ali razumljivo, malo tržište, nepotreban trošak.

Jeste, pravo uživanje bi bilo... kao filmovi sinhronizovani na Bugarski. Ulazi Leo di Kaprio i kaže здравейте братя

Pa nije baš neko srećno poredjenje ali ok, problem je što iz nekog razloga subtitles ne radi na dijalozima tj. nema ga uopšte a audio (za dijaloge) i nije baš neki kvalitet.
Barem je tako kod mene slučaj, sa slušalicama, probao sam par razlilčitih komada i rezultat je isti bio.
Mučenje je bilo razaznati šta se govori, nije svaki put isto, zavisi do scene, neki put je ok neki put nije.
Možda je 3D audio loše odradjen i ima neke veze sa ovim, nebitno.
Čisto iz tih razloga sam mislio da bi ton na srpskom možda pomogao, ništa drugo.
Više sam to rekao zbog našeg tima, nisam imao predstavu da su radili na ovoj igri.

Firewall je meni bila ubedljivo najbolja multiplayer pucačina na svim VR platformama, naročito sa Aim kontrolerom, tako da očekujem da Firewall Ultra, koji je takodje prisutan u ovom videu, da bude odličan.

Nazad
Vrh Dno