Šta je novo?

PlayStation VR2 (PSVR2) - Opšta diskusija

Low-Fi izgleda ok, mada vidim da je Indie, ne očekujem puno od nje zbog toga, ne znam tačno u kom je fazonu igra, moguće da je neki "walking simulator" :LOL:

Igram već nekoliko dana Cosmodread, u principu nije moj fah ta vrsta igara, perma death i roguelite, ali nema trenutno baš nekog izbora pa ipak uzmem, možda mi se svidi kao.
Igra jeste na izgled jeftina ali ipak dobro uradjena, solidno sasvim, zvuk i atmosfera pre svega, grafika najslabiji deo.
Nisam bio gledao reviews niti bilo šta, hteo baš namerno da udjem "fresh" i smorio se nakon pola sata, jer sam mislio da mapa ne postoji, i pomislih kako je glupo to jest vrlo teško igrati bez nje, jer ima dosta soba i ko će sve to da popamti, i sinoć nisam mogao da zaspim nešto i pade mi na pamet da pogledam neki review i provalim da ladno ima mapa na levoj ruci, samo treba da se okrene ruka :ROFLMAO: Sigurno je bilo to u tutorijalu ali mi promaklo verovatno jer sam bio preokupiran nečim drugim, pretpostavljam, jer tutorijal je zapravo window koji izadje i nestane nakon par sekundi, dok igraš, pa ako si video video si.
Teška je igra da se nauči ali kad se jednom provali sve onda verujem da je laka za prelazak, ima dobar replay potencijal u svakom slučaju, sa gomilom startnih opcija koje se otključavaju.

Probao i Red Matter 2, kvalitet se vidi od samog starta, grafika zaista impresivna, audio takodje (najbolji do sada što sam mogao da primetim), Subtitles radi LOL, kao i Trophies.
Kontrole dobro odradjene kao i sama mehanika.
Znam da ima čak i oružja i pucanja, nisam mnogo odmakao tako da dotle nisam ni stigao ali verujem da je i to na mestu.
Ko voli avanture, rešavanje zagonetki, topla preporuka.

Neki moj Top 3 za sada :
1. Village
2. GT7
3. Red Matter 2

Uzeo Les Mills Bodycombat i Hubris, hteo i Synapse (kad je bal nek' je bal) ali pre-order je, ima vremena, uzecu to ionako znajuci sebe, iako mi se i ne svidja nesto zbog telekinetickih moci, komplikovano je to isuvise za mene LMFAO, svejedno je uzeo sad ili na dan izlaska, mada ima par dolara popust sa PS Plus sada na preorder.
Hubris mi promakao iz nekog razloga ranije, danas ga tek primetio, valjda je dobar shooter, skida se ...

Bodycombat odlican za vezbanje, trazi odnosno zahteva bas veci prostor (play area) , inace nece ni da se startuje, mada ne vidim neku preteranu potrebu za time.
Mozda kasnije na jacim advanced programima jer sam probao samo prvi onaj inicijalni. Mada ima dole onaj krug na kome se vide stopala koja ti pokazuju kako da postavis noge, izgleda kao ona podloga sto ima da se kupi koja sluzi upravo tome, a i ne vidim cemu bas zahtevanje tolikog prostora, mislim ima warning gde kaze da je to za svaki slucaj da ne razlupas stvari oko sebe, ali moze sve iz mesta da se odradi bez problema, ima drugih igara gde sam se recimo izgubio bas u prostoru i pomerao prilicno da kad sam upalio "See through" dugme nisam bi otamo gde sam ocekivao niti svestan da sam se toliko ispomerao. Ne verujem da ima neka fora sa sklekovima ili sta znam, nesto tog tipa.
Dobro je sto se moze videti skor ostalih.
Umorio me prilicno da sam morao da iskuliram malo, krenulo srce da lupa, mnogo sam zardjao :D
Mada bilo je dosta sparno i popilo se par piva.
Ali skroz ok igra, vidim je kao regularnu dnevnu sesiju, pola sata fazon recimo.
Opustajuce je u isto vreme.

Hubris me iznenadio, solidna igra, plivanje je novina u mom slucaju, vrlo dobro uradjeno, nije los trip uopste.
Ima pentranja kao u Horizon,to me smorilo, jedna deonica je bila toliko tripozna da sam morao da prekinem jer kad sam pao dole bilo je toliko real da mi nije bilo dobro, bilo je pitanje trenutka kad cu da ljusnem na pod i polomim ko zna sta, tako da sam morao da za taj deo promenim play area na seated kao i u samoj igri isto to, onda sam nekako prosao to, bez straha od visine :ROFLMAO:
Nadam se da je to samo u prvom chapteru jer sad kad sam usao u bazu ne vidim potrebu za planinama i stenama, mozda bude kasnije, a mozda samo to meni smeta hahah.

Taman sam mislio da nema Trophies uopste, kad nakon prilicno dosta vremena dobijem Trophy za zavrsen Chapter 1, cini se da nije izdasan u davanju istih kao Red Matter 2 recimo.
Grafika je ipak bolja u Red Matter 2, mada je atmosfera i "realnost" bolja u Hubris.
Rukovanje oruzjem je ok, nista specijalno ali moze da prodje, reload jednostavan, samo se sarzer udari i to je to, mada bi voleo da ima fora da se odradi reload bez da se isprazni municija prvo, mozda i moze to ali nisam siguran, nisam ni trazio da li je moguce, cini mi se da nije.
Laserski nisan radi samo ako se gun drzi sa obe ruke.
Ima par itema u igri koji se mogu pokupiti i staviti u inventar a da pojma nemas sta je to, cemu sluzi i da li ti treba uopste, mada za vecinu stvari ide objasnjenje.

Bodycombat odlican pazar, ovo sve ostalo je zamajavanje koje smori pre ili kasnije, dok je ovo prakticno vrlo (y)
Presao prva tri scenarija, ne mogu da verujem da sam prvi na leaderboardu u sva tri, mada ide mi dobro nema sta.
Na ovim duzim scenarijima od po 15 minuta, ponestane malo daha pred kraj, umori, ali dobra fora generalno, aperkati mi se najvise svidjaju, ovi treneri te loze non stop.
Dobra je i muzika, sve je fino nekako upakovano.

Uzeo i Synapse, trebalo bi za 3 dana da izadje, ne ocekujem puno mada mozda iznenadi.
To bi bilo to, jedino mi ostalo jos RE 4 Remake VR mode kada izadje, to cu uzeti.
Pneumata moze biti dobra ali to nece tako skoro, pred kraj godine bi trebalo da izadje.

Prilozi

• 20230630171735.jpg
    20230630171735.jpg
    163.3 KB · Pregleda: 64
Synapse - prijatno iznenadjen, nisam ocekivao mnogo, grafika vrlo dobra, audio sjajan, kontrole takodje vrlo dobre, btw nisam ni znao da postoji "light" i "hard" pritiskanje L1 ili L2 tastera hahaha, trebalo mi neko vreme da provalim u cemu je tu fora, jer ima fora sa telekinezom i sa eksplozivnim buradima, ako pritisnes "hard" eksplodira odmah a ako pritisnes "light" onda mozes da baratas sa njime, da ga pomeras itd. Ja navikao na "hard" lol. Sama ta telekineza je zapravo mnogo dobro uradjena a mislio sam da ce me to smoriti najvise kod igre.
Svaki put kad pogines imas review kao neki gde ako si obavio neki procenat necega (tipa ubio njih 10 iz zaklona) imas neki upgrade, to je vrlo dobra fora isto.
Pocetak igre me podsetio na Hitman serijal, ti si neki agent a boss lady ti govori sta i kako.
Cak i graficki podseca na Hitman 2 konkretno i prvu misiju, okean, camac, vila.
Tutorijal je btw lagan i informativan, sve na mestu i uvodi te fino u igru.
Nisam mnogo dugo igrao, nekih sat vremena, ali vrlo dobra igra u svakom slucaju, bez sumnje ikakve.

Hitman samo da izadje. ClockWindera sam uzeo na vise preporuka a jos ga nisam upalio nesto me pustio gamemod...

Hitman bi bio pun pogodak, postoje glasine da bi trebalo da se pojavi mada nista zvanicno.
Do tada moracemo da se krpimo nekako :)

btw ovi sto su imali demo kopije za reviews nisu imali taj pocetak sto je meni bio poput Hitmana, jedino su ovi dobili full access dan pred izlazak igre, sad tek uzeo da pogledam i vidim da iz nekog razloga im ne radi subtitles iako je upaljen, kod mene radi, tako da je to malo cudno.

The last Clockwinder odlican, konacno sam uhvatio vremena i samoće nekih 70 minuta.

Jako zanimljiv koncept automatizacije. Svoje poteze snimas i onda klonovi ih ponavljaju. Nije ne znam koja mozgarija ali je drugacija igra i vrlo lepa.

Steta sto je kratka samo 5h ali je odlicna. Ni malo mucnine zbog teleporta i sekvencijalnog rotiranja. Moze i da se iskljuci i da se ide regulare.

Odavno me jedna igra nije zabavila i iznenadila. Predlog da se ceka na popustu tako sam je i ja uzeo.

Posle ovakve igre je apsolutno jasno da bi Portal ili Turing Test bio brutalan za PSVR2.

Uuuu, ovo izgleda dobro, zaboravio sam totalno na ovaj zanr igara, survival, nekada je bio popularan.
Mislim da cu da uzmem ovo, gotovo sigurno.

Slozio bih se apsolutno za prva dva mesta, Synapse je stavljen negde na sredinu liste sa cim se ne slazem, vrhunska je igra i po meni u top 5 sigurno.
Mozda je suvise nova igra pa je to moguc razlog.
Ovo ostalo vise manje, za neke nisam ni znao da postoje, u principu ok ali o ukusima ne vredi raspravljati :D

Ne moze edit, u postu gde je video private sada, iz nekog razloga PS kanal skinuo trejler za Green Hell VR i izbacio novi sada.
Kaze "Available now", a nije, bice sutra :LOL:
Anyway, drugaciji je sada malo trejler, fokus je pomeren.

Nisam inace neko vreme igrao nista na VR, mnogo vruce bilo, nisam bio u fazonu, krenuo lagano zadnjih par dana,
Hubris mi je bio na holdu jer je izasao u medjuvremenu Synapse, pa sam njega nastavio, odmakao fino, slutim da je kraj igre blizu, dobra je igra, AI je prilicno glup mada igra i nije shooter fazon pa nije mnogo ni vazno, osim te igre malo sam vozio i GT7, nevidjen je feeling i dalje, ne znam doduse bez volana kako bi to sve izgledalo, mislim bilo je ok dok nisam imao ni volan ni VR, uglavnom te dve igre sam igrao zanjih desetak dana. Bilo je i par sesija sa Body combat, quick 5 i 10 minuta programi, ne mogu vise od toga :ROFLMAO:

Uzecu sutra ovo, mislim da ce biti hit, meni izgleda sasvim ok.

Nije losa igra, jos sam na tutorijalu, ali solidno sasvim.

btw nisam do sada uzimao screenshotove, probao sada, nesto nije ispalo bas najbolje, ne vidi se sve, ne znam da li je do same igre ili je tako sa VR generalno, mislim nisam ni sa flatscreen igrama probao screenshots...

Prilozi

• Green Hell VR_20230815164650.jpg
    Green Hell VR_20230815164650.jpg
    131.8 KB · Pregleda: 22
  • Green Hell VR_20230815165406.jpg
    Green Hell VR_20230815165406.jpg
    144.5 KB · Pregleda: 21
  • Green Hell VR_20230815165543.jpg
    Green Hell VR_20230815165543.jpg
    342.6 KB · Pregleda: 23
  • Green Hell VR_20230815165900.jpg
    Green Hell VR_20230815165900.jpg
    373.9 KB · Pregleda: 43
Tutorijal bio lagan, usledila filmska sekvenca i najavna spica, krece igra, prvi put se pojavljuje i backpack, koga nije bilo u tutorijalu a pitao sam se gde je lol, moze boga oca da se stavi u njega. Sat je dobra fora, ima kompas i sve potrebne informacije, hud je dobar, sve je dobro zapravo, samo meni vec postalo hard ili nisam u fazonu sada sa ovim da se majam, ima vremena, vracam se na Hubris da probam da ga zavrsim.
Green Hell je klasican survival, tipa Forest i slicnih igara, ista fora, samo razlika ovde naravno je VR, par puta sam se stvarno zentuo na neke zmije i neke male medvede.
Igra ti govori sve sta i kako, tehnicki je dobro odradjena
Tako da nije to problem, ali krenuo da gubim health, pipnuo neku lijanu koja je bila otrovna, treba da nadjem neki cvet da napravim nesto kako bih se oporavio, pala noc, macetu vise nemam, napravio neku sekiru od kamena i drveta, odalamio u vodi 3 ribe, dobra je igra nema sta, ali zahteva vremena, e da ... save nisam provalio da li moze manuelno da se odradi, u suprotnom je smor, barem do sada sto sam primetio, snima automatski kada se zavrsi dan tj. kad odradis zadatke zadate, barem je tako bilo dok je trajao tutorijal, ovako nemam pojma kako se radi, nisam pogledao nijedan video, verovatno ima neka fora kada se napravi vatra mozda neka ili sator neki fazon, ali poginuo sam bio jednom, dobio trophy za to LOL, i vratio me na sam start tog dana, tu se smorio i nastavicu nekom drugom prilikom.

To je i meni privuklo paznju, ako odrade kako treba moze biti dobro.

Zavrsio Hubris btw, kratka je igra, ali ok je.
Dobra misterija, mix vise zanrova, solidno sasvim.

Creed mi je bio na Wishlisti, stigla notifikacija danas da je na popustu sada, do 31.08, malo falilo da uzmem, ali sam provalio da dosta para bacam na te VR igre lol, nisu bas ni jeftine.
Ali logika je bila, sto sam uzimao VR ako ne uzimam igre hahah, popusti su retki za VR naslove, koliko sam uspeo da primetim.
Mislim da je ovo prva koja je na popustu a da me zanimala, sve ostalo sto imam nije bilo na popustu, niti ima nameru da bude, resident evil village mozda jedino.
Problem sa Creedom je da bih je uzeo da nemam Body combat, ovako ne vidim neki smisao, odgledao sam dva review videa danas i sta znam, dobro je za fitnes ako se nema nista drugo tog tipa. Beat Saber je u nekom slicnom tom fazonu ali ta igra me ne privlaci.
Body combat je sjajan, problem je znojenje, sve druge igre a igrao sam ih nekoliko zadnjih par dana, ni kap znoja nakon igranja.
Ovo za 15 minuta igranja raspad, mokar headset skroz, to je jedini bedak, videcu zimi u kom ce biti fazonu.
Ali dobro, intezivna je igra, pored konstantnog rada ruku ima i rad nogu, cucanja itd.

Phasmophobia treba da izadje ovog meseca, to cu da uzmem sigurno.

Samo da se ispravim, ima popusta zapravo i to ne tako losih (walking dead chapter 2 30% i No man's sky 50%), ima ih jos ali ova dva sam izdvojio, slucajno video gledajuci ovaj video ispod, nikad nisam ni gledao ove long podkaste njihove, samo kratke forme, ali ovo sam uzeo da odgledam zbog Green Hell, pa ostalo da ide u pozadini i krenuli da pricaju o trenutnim popustima za VR igre :LOL:
Inace ne bih ni znao, moracu da istrazim malo ovaj No Man's sky, mozda me zainteresuje, ima potencijal cini mi se.

Segment o popustima krece na 01:36:30

No Man's sky mi je nekako promakao, na PC-u sam dosta igrao Elite Dangerous i kasnije Odyssey kad je izasao, koji je bio odlican dodatak btw.
Na zalost nema ga uopste za PS a kamoli za VR
Ova igra nije blizu toj ali nije toliko ni losa, pogledao sam nekoliko videa, zamerke su uglavnom da je blurovana grafika ali da je ispravljena donekle sa patchevima i da developeri godinama rade stalno na igri i unapredjuju je, sto je pohvalno.
Uzecu je, nisam normalan, navukao sam se lol

Tih prvih par minuta nove igre su uvek trip jebg, kasnije zavisi sve hahaha
Ali Synapse i GT7, za mene nema greske nikakve, mogu uvek da "voze", vrhunske VR igre.

Jel uzeo neko No Mans Sky, vidim da ga posle poslednjeg updatea hvale naveliko.

Neckam se, video sam da hvale novi update i da izgleda dobro sada igra, ali sama igra nekako nije za mene. Mozda gresim.
Dobar je popust, razmislicu jos par dana koliko je ostalo do kraja popusta.

U medjuvremenu sam zavrsavao neke igre od ranije, koje nisam stigao da zavrsim jer sam uvek uzimao nesto novo hahah ali malo sam se smirio u tom pogledu.
Trenutno jedino Green Hell nisam zavrsio, dobra je igra, i oni su obecali patcheve, ima par bagova i grafiku su rekli da ce da povecaju rezoluciju, pa sam je stavio na hold dok to ne izadje.

Trenutno bacim neki Synapse session povremeno, njega kad se obrne krece hardcore mode, koji je poprilicno tezi ali moze i on da se savlada.
Takodje dvadesetak minuta do pola sata odvojim i za Body Combat.

Flat ne pipam LOL, mada cu da uzmem Cyberpunk DLC kada izadje uskoro.

Phasmophobia odlozena za Oktobar, to sam planirao da uzmem.
RE4 se ne zna datum, nadam se da ce biti ove godine.

Sinoc resio da nadjem neki tutorijal za total noobs, da vidim o cemu se radi, nasao jedan dobar, lik fino objasnio sve kako treba itd.
Pratio je story direktive, osposobio brod da bi nakon toga uzleteo i ponovo se spustio na istu planetu, tu sam prekinuo.
Okay, igra mi se cini kao neki survival fazon ali u svemiru, resio da uzmem i probam, mahom samo zbog VR-a, inace ne bih.

Izgleda zaista fenomenalno, e sad ne znam kako je izgledala pre ovog zadnjeg updejta ali dobro, verujem da je bilo dosta losije.
Problem koji sam imao je da ne postoji izgleda dugme za pauzu :ROFLMAO:
Tako da sam izginuo nekih 5 puta u roku od par minuta, planeta toxic, rapidno se gubi health, a ne mogu da se snadjem sa kontrolama.
btw ne znam zasto sve VR igre imaju kao default kretanje setovano na teleport, mene to toliko nervira i nema sanse tako da igram, uvek setujem na smooth, valjda vecina ljudi ne moze na smooth zbog motion sicknessa, ne znam.
Elem, sve sto je lik objasanjavo sa kontrolama je palo u vodu jer je u VR totalno drugacije, igrao je na PS5 ali flat.
Snasao se nakon desetak minuta ipak nekako i uspeo da popravim suit i sad treba da odem do broda i popravim njega, tu sam ipak prekinuo jer je mnogo vruce a zbog potrebnog svetla VR-u sam morao i da ubacimn svetlost dana u sobu :D
Tako da igracu je nesto kasnije ponovo, ali nema greske sigurno, kvalitetna je igra, probacu da se ozbiljno pozabavim sa njom.

Odradio par screenshotova ali kao i u vecini VR igara pola UI/elemenata nedostaje a i nije to to kako god, kvalitet je los, ne znam u cemu je fora tu.
Mozda je bolje kad se snima video, to nisam ni probao, sad mi tek palo na pamet. Nebitno.
Dobra fora je kada umres mozes da odes do svog groba i pokupis inventar, to nisam ni video kod ovog lika sto sam gledao tutorijal za igru jer nije ni poginuo hahah

Uglavnom preporuka za No Man's Sky, sati i sati igranja su zagarantovani (y)

Prilozi

• No Man's Sky_20230826155606.jpg
    No Man's Sky_20230826155606.jpg
    314.4 KB · Pregleda: 25
  • No Man's Sky_20230826161933.jpg
    No Man's Sky_20230826161933.jpg
    264.7 KB · Pregleda: 35
Sinoc igrao neko vreme i kad sam pogledao koliko je sati slogirao se, bilo 03:30h, a krenuo nesto oko 22h, nisam ni primetio da je toliko proslo.
A igram stojeci, iako ne mora ova igra stojeci da se igra, cak je preporucljivo sedeci da se igra, probao sam i ok je, ali nije mi to to nekako.
Igra je nevidjena, nisam ocekivao da je u tom fazonu, prakticno zapravo nista nisam ni znao o toj igri.
Igrao sam ranije Elite Dangerous i mislio sam da je najbolja u tom zanru ali ovo prevazilazi i tu igru, maestralno zaista.
Mozda je do VR-a, ne znam kad bi se poredile flat verzije, hmm, ima Elite Dangerous svoje momente, daleko da je losija igra, ali VR iskustvo je ipak totalno drugacije, nije za poredjenje.

Napravio prvu bazu, otisao do prve svemirske stanice, mehaniku sam nekako savladao, treba dosta vremena da se navikne na interfejs.
Mali problem imam sa upravljanjem broda, sigurno da je lakse u flat verziji, u VR koristim ruke da uhvatim kontrole i tako upravljam, mada sam primetio da moze i bez toga, mada mi i dalje heavy i kad se dzojstik koristi, mislim ok je kako god ali trebace mi jos vremena da se naviknem.
Teleportovanje je tripozno odradjeno, moze da se zavrti u glavi lagano :)

Sve u svemu, igra je izbila na top3 moje liste, pored RE Village i GT7, igracu je jako dugo sigurno, za ostale igre trenutno nisam ni zainteresovan nesto.
Raspolozen sam ipak uvek za dobar shooter, tako da RE4 VR kad izadje to ce biti obavezna kupovina.

btw obicno ne gledam reviews i lets play i slicno, volim "blind" da ulazim u igre ali ovo sam morao da vidim malo, cak i pre nego sto sam uzeo igru, a posebno kad sam je vec uzeo, prvu epizodu sam pogledao 2-3 puta cak, uz premotavanje nekih delova naravno, ali dobar posao je odradio lik, pre mesec dana je krenuo sa serijalom, tako da je up to date sa sadrzajem, vidim da ima vise epizoda i da i dalje izbacuje, ali stao sam na prve 3, nije bilo potrebe dalje da pratim, steta sto igra flat verziju ali dobro, gledao sam zbog drugih stvari, mozda nekom bude znacilo.

No Man's Sky | 2023 Guide for Complete Beginners | Episode 1

Eto tamam da skinem i igru sa 1 medta na watch listi. Ionako je najniza cena koju dostize trenutna.

You can do it :)

btw mene zbog taksi uvek ispadne nesto vise, bio se zeznuo kad sam pravio US nalog i stavio Texas ako se ne varam, tek kasnije sam saznao da Aljaska ne placa porez.

Prilozi

• 20230828-182324.png
    20230828-182324.png
    16.9 KB · Pregleda: 23
  • 20230826153056.jpg
    20230826153056.jpg
    98.1 KB · Pregleda: 20
Pa napravi novi nalog ili preseli taj, mislim da imas pravo jedne selidbe godisnje ili sam pobrkao sa necime.

Znam da OnlineID moze da se menja free jedanput, nakon toga je $9.99, nisam gledao za ovo drugo.

A nema veze, sta je tu je, nije toliko strasno u principu.
Ne bih da petljam puno, prvo sam napravio Slovenacki pa tek onda taj US, ne bih jos da dodajem, a selidba bi mozda upalila neke lampice kod njih, bas zbog moguceg izbegavanja taksi. Ne isplati se, barem u mom slucaju.

Puno je 2.5$ na 30$. Prebaci acc na aljasku. I ja sam tako fulio prvi put.

Nazad
Vrh Dno