Šta je novo?

Iris TV box mts (nije tema o Iris Go ni Iris Smart aplikaciji)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako se pravi sopstvena lista kanala koju ti zeliš na novoj verziji irisa? Primera radi ne želim da mi bude RTS 2 odmah pored RTS 1.
izbacili
Zvao sm podrsku i zenska mi kaze da se ljudi masovno zale na "izostanak sortiranja kanala" i na "back" opciju
Zalite se sto vise jer jedino tako eventualno moze da se nesto promeni.

meni je to najbitnija opcija. Ovako ko sibicarenje.... cik pogodi gde je kanal, jedino sto ti preostaje je da ucis napamet njihve kodove kanala za 200-300programa

Pravis novi interfejs i onda ga napravis tako da povecas broj klikova korisnika potrebnih da obave istu stvar kao i ranije.
Ranije je "back" taster bilo potrebno pritsnuti JEDNOM da bi izasao u program uzivo a sad lepo moras da kliknes 5-6 puta
Nije cilj plaforme da gledas u meni nego da gledas u program....
Sve u svemu Iris 2.0 je korak unazad - po meni. Nije mi jasno kako neko pravi ovakve stvari .... kako uopste moze da posmatra kao "poboljsanji dozivljaj" ako ti izbaci nesto sto standardno postoji godinama unazad. Kapiram da su zeleli da Iris 2.0 izgleda pribliznije EON-u.

Zvao sam da trazim da mi vrate staru verziju i naravno da ne moze.

Poslednja izmena:
Zdravo svima. Ako mogu 2 informacije:
1. Zna li neko(ili koristi već) da li MTS ima u ponudi CI modul umesto set top box-a?
2. Kako radi android app za TV? Ovo bi mi bila kao zamena za modul ako ne postoji.
Hvala.

Naravno da ne moze stara verzija, kazem treba svima kojima treba back dugme itd treba em da im pisu em da ih svaki dan zovu kako bi eventualno brze ispravili te gluposti sto su napravili.
Zdravo svima. Ako mogu 2 informacije:
1. Zna li neko(ili koristi već) da li MTS ima u ponudi CI modul umesto set top box-a?
2. Kako radi android app za TV? Ovo bi mi bila kao zamena za modul ako ne postoji.
Hvala.
Nema CI modul, samo stb.

ne postoji CI moduli za IPTV koji nudi MTS samo za klasicnu kablovsku ili satelit.
Cuo sam da Supernova ima ali verovatno nije za optiku, neki hibrid.

ne postoji CI moduli za IPTV koji nudi MTS samo za klasicnu kablovsku ili satelit.
Cuo sam da Supernova ima ali verovatno nije za optiku, neki hibrid.
tačno, sad kapiram da je CI ustvari samo za kablovsku a ne za IP.
Ako neko koristi Iris app na TVu umesto STBa, zamolio bih za kratko iskustvo. Dvoumim se između MTSa i Oriona....

Stvarno su smotani ovi iz call centra. Kažu Iris 2.0 radi onako kako je predviđeno na tri modela Set Top Box-a. Od novijih to su: Skyworth HPH07 i Skyworth HP4024, a od starih samo Huawei Q11. Malo sam ih bocnuo time da SBB za platformu EON daje korisnicima isključivo Android STB uređaje.

Kad su malo razmislili pozvali su me na mobilni broj i rekli: "Skyworth uređaja trenutno nema u Novom Sadu, vi kao korisnik možete podneti zahtev za zamenu opreme za TV uslugu i ukoliko sačekate 10 radnih dana, naše kolege će vam doneti u kutiji novi uređaj koji će vam biti priključen i aktiviran. Nakon aktivacije razdužićete i predati kolegama Q11 uređaj, isto onako kao što ste im predali stari ADSL ruter, prilikom uvođenja optičkog internet signala na vašoj adresi."

Ne znam da li je pijan plota ili pokvarena ploča, ali svakako kao papagaji ponavljaju ono što im je naređeno negde odozgo.

Ajde sad, podneo sam zahtev i ispoštovao proceduru, pa ćemo da vidimo šta će dalje biti.
Kako se podnosi zahtev za zamenu uređaja? Posedujem stari debeli beli i Q11.

Zahtev za zamenu opreme se podnosi u nekoj od lokalnih MTS poslovnica. Koliko vidim u gradu kod mene najviše menjaju te stare bele, pošto beli daljinac nema na sebi sve tastere za funkcije koje su došle sa Irisom 2.0.

E da menjanje kanala, preduslov za epi napad.
Umesto da ubrzaju animaciju ili vec oni usporise.

A sitna slova ?
Beli brojevi za volume na "crvenom" baru? I to nije bold broj, vec neki mrsavi i tako sva slova non-bold

Bas razocaravajuce za "standardne" korisnike

izbacili
Zvao sm podrsku i zenska mi kaze da se ljudi masovno zale na "izostanak sortiranja kanala" i na "back" opciju
Čudno je to za back dugme. Ajde ne bi moralo da bude na istom mestu kao ranije, ali ima prostora na daljinskom. Recimo oni obojeni tasteri. Zeleni za teletext, crveni za restartovanje STB. A plavi i žuti trenutno izgleda služe samo za ukras...

Poslednja izmena:
Sto obojeni kad oko OK dugmeta 3/4 rade isto samo zvezdica stavlja/uklanja omiljene?

Lose uradjeno u principu sve

Novi Iris epg više ne prikazuje informaciju redni broj sezone I epizode u serijskom programu, ili za to postoji neka skrivena opcija?

Sve u svemu Iris 2.0 je korak unazad - po meni. Nije mi jasno kako neko pravi ovakve stvari .... kako uopste moze da posmatra kao "poboljsanji dozivljaj" ako ti izbaci nesto sto standardno postoji godinama unazad. Kapiram da su zeleli da Iris 2.0 izgleda pribliznije EON-u.

Zvao sam da trazim da mi vrate staru verziju i naravno da ne moze.
Za mene je unapred i ako moze da se dodatno poboljsa.
Podsetnik im nije radio kako treba.
Kada nesto premotam i treba da predje,kao kod ostalih provajdera na sledeci program,nekad iskoci, a nekada ne,da li zelim na TV uzivo ili na sledecu emisiju,sada je podrazumevano da ide na sledecu emisiju.
Ali,slazem se da treba ovo jos doterati kako treba.

Ovo kratko sto sam isprobao IRIS 2.0 je daleko bolje od stare verzije koja mi izgledala kao izbljuvak retardiranog mozga. Da napomenem da imam poslednji model STB uredjaja, jednostavno je koriscenje televizije bilo mucno, pogotovo radio kanala.
Sada je sa 2.0 verzijom sve dosta brze i malo ima vise smisla barem meni koji sam koristio dugo godina EON. Sta su zeznuli od naprednih fuknkcija iz stare verzije ne znam, jer staru nisam hteo da pipnem stapom :D

Ako neko koristi Iris app na TVu umesto STBa, zamolio bih za kratko iskustvo. Dvoumim se između MTSa i Oriona....
Kratko da odgovorim pa neka moderator premesti tamo gde treba. Iris smart aplikacija je klonirani Iris Go za mobilne uređaje. Koliko znam, samo preko STB-a su dostupni baš svi kanali iz ponude. Aplikacije su još uvek nepotpune u tom smislu.
Oprostite za off, ima gomila tema na forumu i podforumima. A ja pratim samo još dve osim ove.

Poslednja izmena:
poenta je da u odnosu na IRIS 1 ovaj novi IRIS 2 te tera da mnogo vise klikces po daljinskom. Ima neki stvari koje se cesto koriste koje su bila na 1-2 klika raniej a sada su na 5-6

Drugo sto je veoma bitno je to sto si raniej imao mogucnost da donekle sortiras kanale a sad nemas nikakvu mogucnost. Tako recimo u prethodnoj verziji sortiras kanale i onda imas 10 kanala koje gledas i svi su u nizu a sad da bi preleteo preko tih 10 kanala koje gledas treba da se nakucas brojeva po daljinskom, svaki je trocifreni pa na ok

Nije poenta te platforme da gledam samu platformu ma koliko ona lepo izgledala u dizajnerskom smislu vec suprotno - da sto manje gledam platformu a sto vise program na TV-u
To je po meni bio problem isti i kod prelaska sa D3 na EON ....D3 ruzniji ali funkcionalniji a EON lepsi ali nepotrebno komplikovaniji.

Novi Iris epg više ne prikazuje informaciju redni broj sezone I epizode u serijskom programu, ili za to postoji neka skrivena opcija?
Izbacili kao i mnogo toga drugog pametnog što je imalo funkciju :)
Sada je EON ex user friendly aplikacija :)

Naviknem se ja na sve, nije to problem.
Na Back dugme sam već zaboravio da je postojalo.
To što sam prekinuo i hoću da nastavim da gledam, odem u Home meni i tamo je, tačno gde sam stao.
Na ulazak u EPG (programska šema) se još uvek navikavam ali ide na bolje, sve manje klikam TV dugme :)

Manje više mi nešto i ne smeta toliko promena osim što mi dođe povremeno da ga polupam zbog MUTE dugmeta.

To je kod za hp4024,na njega radi i nakon update-a na 2.0

#1397# neće da radi na Q11. Možda zato što Q11 nije android uređaj.

Vrlo su siromašne sistemske opcije, naročito od pojave Iris 2.0. nemam iskustva sa tim kako je bilo ranije.

Na Iris 1.0 kad sam pustao da ide ubrzano x2 ili x4 brzinom citao sam prevod normalno ,tako sam gledao brdo serija ubrzano.

A na iris 2.0 kad pustim ubrzano x2 ili x4 , jedva se nazire prevod od bara dole na kom su strelice i komande ?

Jel ima neka komanda da se taj dole bar ukloni da mogu da citam prevod.

Unapred se izvinjavam ako je ranije pisano i poznato je al reko malo da razbijem ovo sto se pise i kuknjava ( dobio sam 2.0 i razlike u odnosu na 1.0 ) jedino sto moze samo na q11 a na hph07 ne moze a hp4024 nemam pa ne znam a to je code #1234#
IMG20230315185226.jpg
da se vidi kakav je streaming
IMG20230315003850.jpg
Ide uskoro liga pa da krene ( koliki je meni a zasto je meni mali ili veliki ) 😆😉😁👍🤣😂😂🤣 normalno mislim na bitrate 😂🤣😂🤣😁😁😁

Sta znam meni Iris 2 radi mnogo fluidnije od Iris 1, intuitivnije. Ja ne koristim Fav listu, bolja mi je ovo opcija sort kanala po zanru i onda udjem i pogledam. Ako hocu dokumentarni klik unazad na listu i onda klik unapred i nadjem sta mi treba. Samo sa strelicama i ok. To mi lakse nego da trazim obojenu dugmad po daljinskom i back dugme. Unazad lepo mota emisije, manje buguje. Ranije kad premotavam na brzini 64x je htelo i da zabaguje, sad ide to ok.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno