Šta je novo?

Google Pixel 7

Bezicno je neefikasno punjenje. Previse bacene struje i toplote, gimmick obican. Jeste zgodno da ga bocnes u nesto ili autu da se puni al meh...

A ima ljudi kao ja koji ne koriste bezicno punjenje nikad. Ne jer imam nesto protiv, nego trenutno nemam potrebu za isti.
Msm lepo je imati, ali nije svima presudno niti potrebno. Kabl je kabl, svakako ga samo nocu punim i tjt.

Ja noću ostavim svoj telefon na wireless punjač, pogana navika mi postala :D Kabl ponekad kada hoću da dopunim brže.

Meni bi bežično dobro došlo jer ja imam odvajkada naviku sa telefonima da kad god sam uz komp priključim telefon na USB i dopunjujem ga tako. Nije loše to ni za bateriju, sporo dopunjavanje naspram brzog punjenja može značiti praktičnu razliku u očuvanju baterije na duže staze, na recimo 2+ godine.
5W bežično punjenje je maltene ekvivalent USB 3.0 sa kompa koji ga dopunjuje 4.5W, a višak toplote pri tako sporom punjenju je zanemarljiv.
Jedina razlika je što je praktičnije staviti telefon nego prikačiti ga.

Koji preporucujete onda bezicni punjac za tako npr radni sto da ga samo spustis dok sedis za kompom?

Vise ne bodemo kablove u mobilne, pokrio sam stan sa 4 wireless punjaca 15W. Veca je sansa da unistimo USB-C ili iphone lightning port stalnim bockanjem.

Ja sam imao ovaj i posle 4dana sam ga bacio u kantu. Previše je klizav za pixel koji se koristi bez kejsa, to jest mob lagano sklizne sa njega i padne, bačene pare.
Zato sam naručio pixel stand 2 iz De.

5W, a taman i taj brick sto imam stari je isto 5W..

Nije ni poenta po meni da ga prebrzo napunis na bezicnom, ako treba brzo ubodi ga na kabl, ovo je da ti se dopunjava dok si prakticno i zaboravio da si ga stavio na bezicni, inace bi bio samo na stolu a ovako ti se i dopunjuje.. i manje se greje kad je sporije bezicno.

Koja je poenta bežičnog punjenja?
Služi samo noću da puni ili sporo da puniš?
Sto bih punio sporo ako mi treba pun za pola sata?

Google-Pixel-Fold-1670508154-0-0.jpg

Koja je poenta bežičnog punjenja?
Služi samo noću da puni ili sporo da puniš?
Sto bih punio sporo ako mi treba pun za pola sata?
Onda ga ubodes na kabl, meni sluzi kao mesto na stolu gde bi telefon i inace stajao i umesto da se ne puni sad se puni..

Za sta 1800$ rodjaci...
Očekivana cena, zar si mislio da će prvi foldable Pixel biti jeftiniji? Pa još u vreme inflacije i ostalih problema.
Najavljena 1800$ cena je oko 1530$ iz 2019. godine, a tada je npr. specijalna edicija Huawei Mate 30 RS Porsche Design startovala sa cenom od 1700€, što bi danas bilo preko 2000$.

Svaka roba nadje svog kupca, ali za sada ni blizu ne razmisljam o savitljivim telefonima. Prosto nisu ono sto sam zamisljao a i ne vidim im mnogo poente. Nadam se da ce ici pixel u dobrom smeru. Ako nista bice savitljivi telefon sa najboljom kamerom.

Nazad
Vrh Dno