Šta je novo?

Diablo IV

Gear score i Paragon leveli su dovoljni da me odbiju.
Opasno mi miriše da će bossovi, questovi i oblasti biti zaključani iza gear scorea, kao u Lost Ark...

Takođe, onaj Azijat je pola sata blebetao o armoru i dmg resistance, i sve šta je rekao je da što ti je lik jači ustvari postaje slabiji. Ne znam da li im je neko preneo da poenta hack'n'slash igara nije to već obrnuto, što si veći level to si moćniji i to treba i da se primeti.
Pojma ovi nemaju šta rade...bitno je samo da izmisle što više gluposti da te nateraju da grindaš u nedogled. Na onoj jednoj tabeli za 8 levela razlike dobijaš +2% dmg resistance. Mašala, srećan grind i welcome to live service...

Poslednja izmena:
5j2r51.png

RT will be available post launch
Klasicno od Blizzarda, moze da se igra i na frizideru. :)

wolf pack

good one :D

Wolf pack...

Ryan Reynolds Reaction GIF

Gear score i Paragon leveli su dovoljni da me odbiju.
Opasno mi miriše da će bossovi, questovi i oblasti biti zaključani iza gear scorea, kao u Lost Ark...

Takođe, onaj Azijat je pola sata blebetao o armoru i dmg resistance, i sve šta je rekao je da što ti je lik jači ustvari postaje slabiji. Ne znam da li im je neko preneo da poenta hack'n'slash igara nije to već obrnuto, što si veći level to si moćniji i to treba i da se primeti.
Pojma ovi nemaju šta rade...bitno je samo da izmisle što više gluposti da te nateraju da grindaš u nedogled. Na onoj jednoj tabeli za 8 levela razlike dobijaš +2% dmg resistance. Mašala, srećan grind i welcome to live service...
Diminishing returns je uvek bio deo Diablo sveta ali ova implementacija mi deluje bas na vrat na nos izvedena.
Interesuje me samo kako ce da je offsetuju, dal itemima dal skillovima. (i.e. u D2/D2R physical immunity cudovista kao barb resavas berserkom, etc.).
Ako bude samo sumanut grind for grind's sake, da, good luck. xD

JEste li čuli za igru Diablo Immortal? E to je to ali malo drugačije.

Znači predviđate da će igra biti vezana za mikro-transakcije? Odnosno da će biti na foru sve može, ali sa parama može odmah...

Znači predviđate da će igra biti vezana za mikro-transakcije? Odnosno da će biti na foru sve može, ali sa parama može odmah...
Ne. Igra neće biti PayToWin kao Diablo Immortal. Samo će moći kozmetika da se kupi.

Bice micro transakcija ali samo u vidu kozmetike, fijasko zvani Diablo Immortal se nece ponoviti da prodaju moci i ostala cudesa da bi igrac bio jaci.

Samo ko ne prati nista, nego misli da je kul hejtovati, pise takve gluposti.

Neupuceni hejteri bez osnova su mi podjednako odbojni kao woke propaganda tim.
Niti ste kul, niti zanimljivi. Procitajte blogove, istrazite malo, pa napisite nesto pametno.

Do sada sam na 5 razlicitih strana cuo "D4 - aha, bice smece sa mikrotransakcijama".
Uvek se ispostavi da osoba nije 2 pasusa procitala o igri..

Sto je jos gore, garantujem da ni ne planira da kupi D4 ali je dosao da pljucne malo oko micro transakcija jer je Diablo Immortals takav i naravno njega je igrao jer nije moro da plati nista dok za D4 nece kupiti jer mu se ne daje 70 ili 80 ili 100 evra za igru. Probace open betu ali i tu ce da nadju pojedinci mane.

Samo ko ne prati nista, nego misli da je kul hejtovati, pise takve gluposti.

Neupuceni hejteri bez osnova su mi podjednako odbojni kao woke propaganda tim.
Niti ste kul, niti zanimljivi. Procitajte blogove, istrazite malo, pa napisite nesto pametno.

Do sada sam na 5 razlicitih strana cuo "D4 - aha, bice smece sa mikrotransakcijama".
Uvek se ispostavi da osoba nije 2 pasusa procitala o igri..

potpisujem.
ostarili smo : )

Niko ne treba da hejtuje igru jer ona još nije van. Kad izađe može da se priča.
Ja nisam neki ljubitelj bilo kakvih igara u izvođenju izometrije ali mislim da je Diablo sinonim za žanr, a mogao bih ga probati ako igra dođe na GP što uopšte nije isključeno ako ih MS kupi.
Kada bi ubacili da ta "kozmetika" može da se "zaradi" i u igri ali da treba dosta vremena i truda bilo bi mega kul.

Cak i da Microsoft kupi Blizzard nema sanse da ce D4 da dodje na gamepass, jer nece sigurno ispustiti sansu da napune jos vise dzepove nego sto su im sada.

Ne verujem da ce kozmetika moci da dropuje iz neprijatelja i na taj nacin da je imas jer onda niko ne bi kupovao nego bi svi igrali i pre ili kasnije bi svako imao sve sto mu se svidja.

Sto se mene tice slobodno neka ostave prodaju kozmetike pa hoce da se razlikuje neka plati a ko nece taj neka igra ovako. Nadam se da ce da ubace da mozes da menjas izgled opreme drugom opremom koju si vec nasao pa tako promenis izgled, sve preko toga mi je suvise.

Za sada je plan takav da posle open beta uzmem standard D4 igru i da je to to, deluxe necu jer me ne zanima gamepass i to da dobijam kojekakve skinove. Uostalom jos nisam 100% odlucio sta cu uzmem, ono sto znam da mi je ultimate bacanje para.

^ ako bi Microsoft kupio Blizzard, D4 bi sigurno došao na gamepass u nekom momentu ako ne i odmah.

Razlog je taj što cela industrija prelazi na pretplatu, to se jako dopada akcionarima i diže cenu kompanije više nego prodaja igre. Zato je Microsoft ubacio flight simulator na GP i mnoge druge ozbiljne naslove. Nisu oni ludi, prate trendove i znaju da će povećati player bazu i eventualne mikrotransakcije uz pomoć game passa.

D4, kakav god da bude gomila (pa i ja) će ga uzeti zbog stare slave. Blizzard odavno nije ona kompanija koja je stekla slavu i status u gaming industriji, ne očekujem od njih ništa više od ostalih.

Dobro da kazemo da dodje na GP i ja imam GP Ultimate i mogu da igram D4 Ultimate koji se prodaje za 100 evra i tamo neko ko je dao 100 evra za igru. I sada zamisli nezadovoljstvo, negodovanje, negativne komentare i sve ide uz to od nekoliko desetina hiljada igraca ili milion koji su dali 100 evra za igru u pre-orderu.

Jednostano nema sanse da dodje na GP a drugo nece ostali dozvoliti toliki monopol Microsoftu da drzi.

Za mene je Blizzard osta najbolji negde do perioda WoW Cataclysm (mada nikad nisam igrao WoW) ili max. do perioda Starcraft II Heart of the Swarm.
I ako sam igrao D3 dosta žalim za tim protraćenim vremenom, mada tada nije bilo ništa pametnije od ARPG, PoE je tada bio duži period Beta a i na kraju nije mi legla igra.

Vidim da se pošteno trude da D4 ispadne kako treba, naravno igra će biti live service. Takvo je vreme da se ne isplati praviti AAA igru i posle da izbaciš jednu ekspanziju svake 2-3 godine.
Samo da ne nabacaju nove sisteme onako ad-hoc kao što su to odradili u Lost Ark, tamo ceo rng. se svodi na to da dođeš u grad i klikćeš da potrošiš nakupljenje resurse, item dropova od monstera nema i to što ima je samo u prvih par sati igre.

Ja uzimam Ultimate ediciju, čak i ako ne bude igra upeglana kad krene u junu tamam ću je iskulirati do kasne jeseni/zime pa tada lagano igranje. Leto najgori period za ovakve igre.

EDIT: Ako se desi akvizicija ActivBlizz. od starne M$ na GP ova igra neće doći tako skoro (ne isplati se čekati), možda tek posle godinu ipo do min. 2 i to mislim da jedino ako prodaja opadne, ovo garant očekuju bar 10-15+ miliona prodatih primeraka u prve 2 godine, jer igra izlazi na sve 3 platforme i još crossplay a za console couch play svako treba da ima nalog.

Poslednja izmena:
^ ako bi Microsoft kupio Blizzard, D4 bi sigurno došao na gamepass u nekom momentu ako ne i odmah.

Razlog je taj što cela industrija prelazi na pretplatu, to se jako dopada akcionarima i diže cenu kompanije više nego prodaja igre. Zato je Microsoft ubacio flight simulator na GP i mnoge druge ozbiljne naslove. Nisu oni ludi, prate trendove i znaju da će povećati player bazu i eventualne mikrotransakcije uz pomoć game passa.
Delim mišljenje. Game Pass će po mnogima ako "dinamično" zaživi ugasiti sve. MS ima ideju da sve (skoro sve) igre budu na GP, nije važno šta ćeš da igraš samo da plaćaš, a kad dođe taj momenat radiće šta požele, čitaj diktirati cenu.
Dobro da kazemo da dodje na GP i ja imam GP Ultimate i mogu da igram D4 Ultimate koji se prodaje za 100 evra i tamo neko ko je dao 100 evra za igru. I sada zamisli nezadovoljstvo, negodovanje, negativne komentare i sve ide uz to od nekoliko desetina hiljada igraca ili milion koji su dali 100 evra za igru u pre-orderu.

Jednostano nema sanse da dodje na GP a drugo nece ostali dozvoliti toliki monopol Microsoftu da drzi.
O dolasku D4 se već dosta priča, tj da bi mogao doći na GP, i zašto da ne?
Nije D4 najveći naslov ikada pa da ne dođe. Dolaze i ostali od MS-a (tipa Bethesda) i biće na GP day one, zašto bi ova igra bila izuzetak?
Stoji da akvizicija još nije gotova, pitanje je i hoće li biti.
Ukoliko hejt igrača koji su već platili igru bude ogroman to im mogu nadoknaditi taman u vidu besplatnog davanja "kozmetike" ili čega već kako bi se napravio dobar balans. Morali bi nešto smisliti.

Zivi bili pa videli ali od te price nema nista. Jednostavno D4 igra koja se zeljno iscekuje i nema sanse da ce da ispuste sansu za brzom zaradom i bogami ogromnom.

Ne razumeš poentu, pretplata je novi "bitcoin" za investitore. To je veće od "bedne" male cifrice za D4. Ogroman novac se ulaže u subscription modele i ti vidiš na svakom koraku.

Videćemo u kom pravcu će sve ići. Ja zagovaram teoriju "sve na jednom mestu" ali D4 izlazi baš u specifičnom trenutku, odnosno u trenutku kad se ne zna da li će ih MS uzeti ili ne.
MS je za politiku GP-a već rekao da će svi njihovi naslovi biti tamo day one.

Mene više interesuju teorije oko dovođenja najpoznatijeg i najpopularnijeg MMO-a, tj WoW-a na GP, a još više o šuškanju dovođenja istog na konzole :oops:
Anyway, šta će reći svim tim pretplatnicima koji ga plaćaju već skoro 20 godina ako dođe na Game Pass...

Pa isto ti dođe ako WoW dođe na GP jer i ovako moraš mesečnu pretplatu da plaćaš za igranje WoW-a. Ovako jedini bonus koji dobijaš su druge igre, mada većina ljudi koji igraju WoW slabo igraju druge igre.

Za dolazak WoW-a na konzole sam jako skeptičan, to mislim da se neće desiti, nije to igra pravljenja za gamepad.

Sa portovanjem Diabla na konzole su se dokazali u D3 tako da tu već vrlo dobro znaju da to može.

Crafting informacije sa wowhead sajta (kojem ne mogu da pristupim) pa kačim video.
Zanemarite Quinna on je malo teatralan :)

planiram da uzmem ovo, ali nisam prelomio da li na PS5 ili PC
poslednjih godina sam uglavnom couch player, tako sam igrao i D3 i nekako me vuce na tu stranu
ima jos neko slicnu dilemu?

Pa mozes i PC da spojis na tv pa da igras sa kauca, bar ja tako radim. D4 ce imati punu podrsku za kontrolere pa tako da ti je sve jedno gde uzmes igru.

Doduse na PS5 ce te igra kosta skuplje i moraces da imas uplacen PS+ ili vec koji deo da bi mogo da igras online. Dok na PC to nemas.

Crafting informacije sa wowhead sajta (kojem ne mogu da pristupim) pa kačim video.
Zanemarite Quinna on je malo teatralan :)

Nema šanse da ga slušam 43 minuta.
A i odakle im sve te informacije kad ništa zvanično nije prikazano, kontam da su iskopali to iz zatvorene bete.

A jedini sajt koji ću da pratim za D4 je https://maxroll.gg/d4

Nema šanse da ga slušam 43 minuta.
A i odakle im sve te informacije kad ništa zvanično nije prikazano, kontam da su iskopali to iz zatvorene bete.

A jedini sajt koji ću da pratim za D4 je https://maxroll.gg/d4
Mislim da su iskoplai iz zatvorne bete. Pogledao sam video. Sve u svemu D3 na steroidima sa dosta više crafting materijala koji se skupljaju (cveće, rude, delovi monstera).

Nazad
Vrh Dno