Šta je novo?

Diablo IV

Možda su držali grafiku na low pošto je in-game xD
Šta bi ti hteo one njihove nabudžene cinematike i još da se vidi tvoj custom lik sa sve sa bradom kako leprša na povetarcu i zelenom kosom xD.

Pogledaj samo poslednji WoW kakve ima te in-game cinematics to tek izgleda još starije kao iz 2006-te.
WoW je drugo, ovde se makar očekuje neki viši nivo, imali su ipak dovoljno vremena da se potrude. :)

Ovo je ingame render sa nekim filterima. Cilj mu je imerzivnost i da se povežete sa svojim likom. Za Diablo ovo je evolucija. Možda nije vrhunski kvalitet ali igra treba da radi na prosečnoj konfiguraciji.

Kako se ljudi hvataju za ovaj in-engine cinematics da je loš :rolleyes:. Pa biće sigurno bar po jedan ili čak 2 za svaki Act onih njihovih prerendered full blow Blizzard™ cinematica.

A ovakvih in game će biti gomila je se lakše prave i skroz služe svrsi.
Da svaki bude prerender sa detaljnom grafikom i visokom rezolucijom to je strašno puno posla, morali bi da imaju tim od bar 100+ ljudi koji bi samo to radili, ne pravi se jedan takav za 2 nedelje.

PS: Preciznije je reći in-engine jer ovaj se realtime renderuje u engine-u.

Iskreno meni ovaj Diablo 4 izgleda isto kao i diablo 1,2,3...ništa novo tu nema...osim šarenije grafike. Dakle isto...samo drugo pakovanje :) i da 70 evrića :)

Pa izomerijski Hack&Slash ARPG žanr je dostigao neki maksimum, isto kao klasične RTS igre.
Teško je već napraviti nešto novo i inovativno jer zahteva puno detalja i perfekciju.

Sada je bukvalno ostalo Diablo vs Path of Exile vs ostali koji pokušavaju nešto ali im ne uspeva (Wolcen ili Last Epoch u razvoju još). I naravno stara proverena garda Grim Dawn i Titan Quest.

A D4 ostaje da se vidi da li je isto konfuzno šarenilo sa zilionskim dmg. brojevima kao D3 samo zapakovan u Lost Ark mobile like MMO ili dosledan naslednik D2 što se tiče dubine, gameplaya i sve ostalog dobrog.

Ja kada sam video gameplay prvi put mislio sam da sam promašio klip i da gledam Diablo Imortal tako da mi nešto ne uliva poverenje...

Pa izomerijski Hack&Slash ARPG žanr je dostigao neki maksimum, isto kao klasične RTS igre.
Teško je već napraviti nešto novo i inovativno jer zahteva puno detalja i perfekciju.

Sada je bukvalno ostalo Diablo vs Path of Exile vs ostali koji pokušavaju nešto ali im ne uspeva (Wolcen ili Last Epoch u razvoju još). I naravno stara proverena garda Grim Dawn i Titan Quest.

A D4 ostaje da se vidi da li je isto konfuzno šarenilo sa zilionskim dmg. brojevima kao D3 samo zapakovan u Lost Ark mobile like MMO ili dosledan naslednik D2 što se tiče dubine, gameplaya i sve ostalog dobrog.
Last Epoch je igra koja ne zna sta ce ispadne od nje. Nekako je nabacano i dosta stvari je iskopirano iz drugih igara ali ni to nije problem nego sto nema igraca.

Iskreno meni ovaj Diablo 4 izgleda isto kao i diablo 1,2,3...ništa novo tu nema...osim šarenije grafike. Dakle isto...samo drugo pakovanje :) i da 70 evrića :)
Kupićemo preko neke Tursko-Bugarske veze upola cene.

Ovakav cinematic je uvreda za sve dosadašnje. Kao da je fan made ili koncept, mogu slobodno da ga izbace i uštede par MB prostora.
Sad baš pogledao na PS5 dok sam vrteo šta igrati.
Ovo toliko glupo deluje da sam mislio da je neka parodija. Najgori Blizzard cinematic ikada!
Neće ovo biti kao Diablo 3 nego izgleda još gore 😂

taman si ustedeo parice za nesto drugo :)

dobro je, imam jos uvek edit

Poslednja izmena:
Odlican in-game cinematik, bas postavlja horor ton kako i treba da bude.
Kako god napravite lika u igri, on ce biti prikazan u ovom i dosta drugih in-game cinematika koji su tu da popune malo atmosferu.
Verujem da ce kao i ranije izmedju svakog Act-a biti onaj pravi punokrvni visokobudzetni Blizzard cinematic.
Ali meni se ovo bas svidja kao dopuna.

Jos nesto vise od tri meseca, hipi raste :eek:

Počeli da dodaju hype.

Meni sve ovo izgleda super, jer će biti mnogo sati istraživanja raznih lokacija i baš me interesuje koliko će biti velika mapa.
Jedino što mi izgleda meh. je kako loot chest na kraju mini eventa samo iskoči iz zemlje to je baš "arkadno".
I vidim da su full dynamic shadows su Off u ovome što su prikazali, ili čekaju da game engine programeri ubace RT Shadows. :D

Hajde da vidimo, od mene preorder svakako nece dobiti, previse su ****** napravili prethodne 3-4godine da opravdam to.
Ako igra bude pristojna po izlasku, rado cu je kupiti. Sto da nahranim 14godisnjaka u meni sto radi kontinuiteta.
Ono prema cemu gajim radoznalost je ponajvise optimizacija za stariji hardver, naravno ne neki 9800XT i 2001e ali ono, kako ce ovo raditi na kartama starim par godina.

Oni će ladno uzeti više para na kozmetici nego što su na D3 Action house dok je bio aktuelan :D

Ovo je ništa što se vidi u klipu. :)

Videćeš kad krenu alternativni izgledi armora, oružja, alternativni efekti spellova, razni petovi (koji samo trčkaraju), krila heroja itd.
Što se mene tiče sve je to OK, dok ne krenu da provlače neke P2W ili P4C stvari za prave pare.

Mlatiće oni ogromnu lovu samo na battle passu koji će biti verovatno max. 10$/€ po sezoni (i tako 3x puta godišnje) to će bukvalno ispasti kao opcijona pretplata za igranje D4 plus se dobije šarenilo za customizaciju.

Može jedino da bude malo problematično u PvP, zaleti se neki šareni heroj na tebe i ne znaš koja je klasa dok te ne udari ili baci spell.
To me nervira u Dota 2 jer stalno moram da radim mental mapping da skontam koji šareni heroj je koji i šta može da mi uradi.

U Valorant je to odrađeno na dobar način. Kozmetike koje ne smetaju suparničkim igračima tokom igre, znači nema alternativni izgled agenta ali zato sve puce, finisheri, vfx i zvuk istih sve može da se menja.

***a kada moze poe... :D

u poe kao da namerno prave default looks za armor i oruzja krsh, ne zelis ni da gledas na sta lici, samo kupuj, a najjeftiniji armor koliko 30-40$ :D

Znači u novoj "Dijaboli" biće mikro-transakcija da se use*eš ili?...

Pricamo o kozmetici, ne razumem sta je problem?
Ko oce da kupuje to, neka kupuje, ne vidim kako to utice na gameplay..

***a kada moze poe... :D

u poe kao da namerno prave default looks za armor i oruzja krsh, ne zelis ni da gledas na sta lici, samo kupuj, a najjeftiniji armor koliko 30-40$ :D
Bukvalno. Providno je šta rade. Sva sreća pa daju armore kroz challenge. Meni se lično ne svidja taj njihv art style armora. Imam par na wishlisti i to je to. Videćemo šta nam spremaju za PoE 2. Nadam se da će D4 dobro proći da se malo i GGG trgne i ubrza razvoj.

Pa ovo je na official kanalu, ja mislio nešto fan made.

Inače sutra:
"Tune in tomorrow on twitch.tv/diablo @ 7PM GMT for the #DiabloIV Developer Update Livestream.
Get Beta details, insights into the open world and much more."

5j2r51.png

RT will be available post launch

Verovatno modifikovani D3 engine...UI definitivno ima D3 look.

Vuče više na engine korišćen u D2R koji mnogo bolje izgleda od onog šarenog u D3.

Grafika u D2R može fino da se podesi, a takođe može i da bude zahtevna dosta na Ultra na velikoj rezoluciji.

Pokazali sad baš dobar Barb gameplay koji je imao dosta grafičkih efekata aktivnih, osvetljenje je na mnogo boljem nivou čak i od D2R.

Sem malo informacija o armoru ništa nisu pokazali. Valjda će biti nešto detaljnije na blogu. Sve mi ovo deluje suviše casual (za moj ukus).

Pa polako pokazuju stvari. Par puta su spomenuli da će biti live stream za vreme bete, pa opet neki posle.

Najbitniju stvar oko armora koju su rekli kako su rešavali astronomske dmg. brojeve iz D3.
Pokazali neke nove armor dizajne tokom priče, koji izgledaju baš lepo.

Ko je skeptičan bolje da sačeka kad počne early access beta jer će biti dozvoljeno streamovanje.
3 klase dostupne u EA beti i vikend posle u open beti dostupnih svih 5 klasa.

• Initial Casualty Title: earned by reaching Kyovashad with one character.
  • Early Voyager Title: earned by reaching Level 20 on one character.
  • Beta Wolf Pack Cosmetic Item: earned by reaching Level 20 on one character.
A maximum of 10 characters can be made per Battle.net account. After reaching Level 25 with one character, we recommend you try repelling demonic hordes with additional classes to find your favorite. While progress will transfer from Early Access to Open Beta weekends, all characters made during these weekends will be deleted once the Beta ends.

Pre pocetka Early Access bice moguce da se skine igra i doceka pocetak bete da se igra od prvog minuta pustanja.

Nazad
Vrh Dno