Šta je novo?

Iris TV box mts (nije tema o Iris Go ni Iris Smart aplikaciji)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na HPH07 modelu uspeo sam preko kodova da uđem u meni STB-a promenim aplikaciju za startovanje (da ne bude iris) a to na modelu HP4024 nikako ne uspevam.
Kodovi 1397 pojavljuju meni koji je veoma "prazan" u odnosu na HPH07 meni.
Ako je već pisano, možete li link na post gde je objašnjeno kako promeniti starter aplikaciju?
Ako je nekom lakše može li par instrukcija kako promeniti početnu aplikaciju?
Hvala
Ne možeš ništa da uradiš zato što HP4024 nema iste ''android'' funkcije kao HPH07.

Hvala Miki.
To znači da nije moguće ga koristiti za bilo šta drugo osim kao dodatni STB kod već nekog koji ima Iris nalog?

Nesto preko 60 evra nekog duzi telekom za komad :)

Evo ponovo sam zvao kor centar, zena koja mi se javila opet se vadi kako na parici na kojoj sam nemam tehn mogucnosti za HD, a brzinu neta mogu da imam i do 100 mb, kao jedino mozemo da ti smanjimo brzinu neta na 20 pa da onda imas HD, i ona kaze da su kao trebali to da ti napomenu kada si uzimao paket, a to su naravno precutal, da li je ovo moguce, ili me jednostavno drndaju jer placam 2450 din ukupno sve ovo pa bi hteli da naplate vise.
HD vuče oko 8Mbs, dakle ona nudi da ti umesto 100 stave 20 kako bi apsorbovali gubitak od 8Mbs, zanimljivo.

Resetovao više puta, odradio po uputstvu više puta (sa raznim načinima povezivanja-iz podešavnja ont-a, ručno na dugme, mobilnim preko njegovog wi fi..). Svaki put uspešno povezan, svetli bela lampica, net radi na lan 1 i lan 3 ali iptv na lan 2 ne radi.
I nisam uspeo da se pomoću njegove adrese iz uputstva 192.168.101.1 (ne reaguje uopšte) niti preko dobijene 192.168.1.28 (traži password a nisam konfigurisao) da uđem u podešavanja ekstendera.
Suma sumarum ne vredi osim da jurim provajdera da mi zameni ekstender a ni tu nije veselo jer "baš nemaju na raspolaganju"..
Hvala svima na trudu
Update cele priče..ekstender je neispravan. Doneli su drugi (znači imaju ih) i sve radi kako treba (ako izuzmem sve loše karakteristike Iris softvera).

HD vuče oko 8Mbs, dakle ona nudi da ti umesto 100 stave 20 kako bi apsorbovali gubitak od 8Mbs, zanimljivo.
Ne ja imam paket 50/8 znaci da dobijem 20 kao da bi mi eto radili HD kanali, ali kao najvece moguca brzina na mom broju koja moze da se pusti je 100, A ja koristim 50 koliko mi i jeste u paketu. Neka me neko ispravi ali kakve veze ima oduzimanje internet protoka sa iptv kad iptv radi u lokalnoj mrezi. Ludilo mozga.

Pa za IPTV se "rezerviše" deo ukupnog protoka. Budi uporan sa kol centrom, naići ćeš na nekog stručnijeg, reci da si zvao ranije ali da ti nisu mogli proveriti tačno.

Napiši im mejl, tamo na početnoj strani sajta MTS gde ima rubrika Kontakt centar, pa onda ''pitajte nas'', sve lepo objasni im preko te forme. Ovo ti govorim poučen iskustvom ne konkretno u vezi tvog problema nego drugih stvari koje sam morao sa njima da rešavam, zadnje je bilo odjavljivanje HBO+HD paketa, pisao sam o tome. Ništa chat Mila, ništa FB, ništa što sam ih zvao pa sa troje različitih operatera koji su prebacivali priču sa jednog na drugog nego lepo pisamce pa mi odgovoriše istog dana i posle 2-3 dana konačno odjaviše paket uz izvinjenje i sve ostalo što ide. Prvo uneseš sve generalije pa onda ide poruka od maksimalno 1000 karaktera, posle sat-dva dobićeš povratni mejl da su dobili prigovor i onda procedura ide dalje. Pokušaj još to, pa eto makar i da ti ponude aneks pa opet si dobio konkretan odgovor, ovo preko kol centra je samo mučenje.

Napisali ljudi sta da radis, kakav kol centar. Napises mejl gde ga iskomplikujes sto vise sa tehnickim izrazima, dokumentujes sa skrinsotovima iz modema i posaljes mejl i nadas se da ce da te zove neko iz naprednije tehnicke podrske. Ako to ne upali, ides u poslovnicu i trazis da razgovaras sa nekim sefom ili sa nekim iz tehnicke podrske,

Drugu su isto pustili SD paket na pocetku a ima vrh VDSL liniju(tako mu rekao i tehnicar sto je montirao opremu, 95 Mbs izbacuje modem. Ima paket 50/8 za internet i pustili mu 3 STB-a za televiziju HD paket i sve radi super.

Ne secam se kako je prijavljivao ili kod koga, mozda je i zvao zvao lika sto mu je instalirao opremu kuci posto ga je poznavao.

Poslednja izmena:
Da se vratim na temu. Da li ima bilo koga iz mrežne grupe 021, a da je na set top box dobio ažuriranje Iris 2.0? Da li je ažuriranje automatsko ili je neophodna neka aktivnost korisnika u vezi sa tim?

Nikakva aktivnost vam ne treba osim kada dobijete obaveštenje da vam je stigao Iris 2.0. pritiskate par puta OK na daljinskom i tako da ''aktivirate'' taj novi Iris.

Elem, pisah pre par dana da nema problema na debelom starom boksu ali ipak ima :D nema onoga da zastaje kada radi, da mora svako malo da se restartuje i niz drugih problema koji su bili usko vezani za prethodnu platformu ali dešava mi se zadnjih par dana da kada uveče izgasim boks a sutradan upalim, u bilo koje doba dana, slike jednostavno nema :) prikazuje se interfejs, animacije, menja kanale, sve redno ali bez slike i onda lepo stisnem crveno dugme pet sekundi što je nova inicijalna komanda za restartovanje stb, umesto dosadašnjeg čupanja kabla iz struje ili onog dugmeta pozadi i onda posle restarta naravno radi.

Pa nisu za badava stavili da može sada na daljinskom da se restartuje putem držanja crvenog dugmeta tih par sekundi, čisto radi predostrožnosti;) na HPH07 naravno da nema nikakvih problema. Takođe, napomena još da ukoliko izgasim stari risiver na par minuta ili na sat-dva onda posle i bude slike ali kada se izgasi na više od recimo 6-8 sati onda je prisutan ovaj novi momenat.

Dva puta od jutros zvao, muka mi vise, svi teraju istu pricu.
Vidi ovako, ako je kod tebe tačno to što kažeš, da imaš 50 a može 100.
Ostaje ti 50 i to ti niko ne dira za Net.
Dobijaš dodatno, što ne vidiš, po oko 7 za svaki STB uređaj što ti je tih 20 dodatno ukupno i to je poseban Net, rezervisan samo za televiziju.
Nešto mislim da ti oni lepo kažu a da ti nisi baš najbolje razumeo.
Idi na temu MTS ili Telekom VDSL. Tamo imaš lepo prikazane primere kako sam da proveriš svoju vezu, šta možeš da očekuješ...
Ne vredi ovde pošto ako ti uključe TV evo tebe opet da nemaš HD kanale 🙂

U Novi Sad još nije stiglo ažuriranje.
To mogu da vidim. Ali 021 mrežna grupa obuhvata i sledeća područja:

Bač
Bačka Palanka
Bački Petrovac
Bečej
Beočin
Futog
Srbobran
Temerin
Šajkaš
Vrbas
Žabalj

U većini navedenih mesta uglavnom je mts ADSL ono što je mogućnost da se ima više od terestrijalnog TV signala. Ali idu čudnim pravcem. Krenuli su od juga i istoka, pa stigli na zapad, a sever Srbije su ostavili za kraj. Ako će sve biti prema planu, onda ima još 12 dana da završe taj posao na svim teritorijama, odnosno u svim mrežnim grupama.

Ja sam pre optike imao Box 4 50/8 i imao HD kanale bez problema.Mislim da to hoće da što više ljudi predje na optiku.

Ja sam pre optike imao Box 4 50/8 i imao HD kanale bez problema.Mislim da to hoće da što više ljudi predje na optiku.
Takođe sam pre optike imao mogućnost da pratim HD kanale na ADSL vezi, ali u to vreme za HD paket bila je potrebna mesečna doplata, odnosno HD kanali nisu bili deo osnovne ponude.

Ali kad su ih povremeno otključavali besplatno radili si i na ADSL net 20/2 brzini. A sad se oni tamo samo prave "Englezi"...

Da li postoji opcija na hph07 da se izbegne taman-crn ekran prilikom menjanja kanala? To mi se pojavilo prilikom apdejta na novi iris. Znam da je na g11 moglo to da se promeni, ne znam gde ta opcija ima, ako ima na hph07.

На 4024 промена канала траје 1,5-2 секунде али без црног екрана, остане додуше као замрзнута слика претходног канала док не крене слика новог.

Da li postoji opcija na hph07 da se izbegne taman-crn ekran prilikom menjanja kanala? To mi se pojavilo prilikom apdejta na novi iris. Znam da je na g11 moglo to da se promeni, ne znam gde ta opcija ima, ako ima na hph07.

Ima opcije ali je Iris 2 ignorise, tako da nema resenja.

Иста брзина као на еон боксу, ако ти нешто значи.

Ne znaci mi to nista. Nemam eon, imam hph07, i ako se pojavljuje crno prilikom promene, to znaci da su nesto zabrljali, jer se sada ne javlja. Sada se maltene trenutno menjaju.

Ma, crno nije bitno..Bitna je brzina promene kanala. Ukoliko se crnilo pojavljuje, znaci da se kanali sporije menjaju. A, kao sto si ranije napisao, na tom 4024 nema crnila ali promena traje 1.5-2 sekunde. sto je katastrofa. Jer, kao sto rekoh, za sada, sa starim iris-om, na hph07 promena je skoro trenutna.

Време је релативно, можда пратим занимљиве канале па су промене дуге а ти обрнуто. :)

Apsolutno sporije menja bez svake sumnje, na hph07, u odnosu na stari iris, ako zanemarim zatamnjenje ekrana prilikom promene kanala. Imao sam prilike u dva stana da vidim 4024 prilikom promene kanala. Na prvom brzo menja bez crnila, na drugom dooosta sporije bez crnila, ali sa kratkim zamrzavanjem slike prilikom svake promene kanala. Ista je centrala svima u Smederevu. Cak je i kod oba 4024 isti modem, dakle nema pravila.
Da, svugde je optika u pitanju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno