Kako meriš signal extendera na boxu?
Naravno, extender zelim da mi bude zaseban WiFi AP od rutera i IPTV dedicated.Ekstender lanom u modem??!
Fabricki je otkljucana mreza, sa nazivom mreze na donjij strani extendera. TS-***** nesto....password nije naziv ekstendera..
Ljudi procitao sam temu necu da kazem kopmletnu ali onako fin deo.. i nigde nisam nasao da je neko imao problem koji imam ja. Imam hph07 instalirao sam ATV launcher instalirao button mapper sve to super radi dok se ne iskljuci uredjaj kada ga iskljucim i opet pokrenem on ode na fabricki launcher i onda opet moram da kucam kod 1397 i udjem u accecibilitu pokrenem button mapper i onda tek stisnem na daljinskom komandu koju sam stavio na button mapperu da udje u ATV launcher i tako svaki put ... Ne razumem kako da resim da to zapamti . Da li moze neko mozda da mi pomogne ?
Box ne može da radi bez kabla baš zato je i potreban ekstender. Ekstender preko wi fi mreže uzima sa modema signale i na njegove lan izlaze (ima 3 kom) kačiš box (jedan izlaz je za iptv) ili komp i sl (dva izlaza za net) i naravno dodatno širi wi fi signal.Ja nemam potrebu za pokrivanjem velikog prostora optičkim signalom, pa mi ekstender nikada nije bio potreban. Mada sam video tamo na mts sajtu da sada sa ovim paketom mogu da ga dobijem za džabe, samo ne znam šta bih sa njim. Ruter dobro baca signal u dve sobe u prizemlju kuće. Ali tu ukupna površina nije veća od 75 kvadrata. Ekstender se, koliko sam shvatio, koristi samo kada postoji znatno veća udaljenost rutera i računara ili set top box-a. Ali stvarno nisam još nigde video ni čuo da neki od mts STB uređaja može bilo kako da radi bez kabla.
I kod mene je tako pa ja ili ne isključujem uređaj ili sve isto kao ti ako ga uključim. Ako iz bilo kog razloga resetuješ stb, a taj reset može na više načina, onda on zapamti ulazak u ''smart'' mod i tada ne treba da kucaš kod i ulaziš u podešavanja. E sad, ako stb želiš da koristiš samo za ove ''android'' opcije ali ne i za klasičan mts iris tv onda ima opcija u podešavanjima da se namesti da direktno pri paljenju stb uđeš u launcher koji želiš, pisano je o tome ovde.Ljudi procitao sam temu necu da kazem kopmletnu ali onako fin deo.. i nigde nisam nasao da je neko imao problem koji imam ja. Imam hph07 instalirao sam ATV launcher instalirao button mapper sve to super radi dok se ne iskljuci uredjaj kada ga iskljucim i opet pokrenem on ode na fabricki launcher i onda opet moram da kucam kod 1397 i udjem u accecibilitu pokrenem button mapper i onda tek stisnem na daljinskom komandu koju sam stavio na button mapperu da udje u ATV launcher i tako svaki put ... Ne razumem kako da resim da to zapamti . Da li moze neko mozda da mi pomogne ?
Pokusavao sam sta god da uradim kao da nesacuva eto bukvalno tako i onda iznova sve. Ne znam evo iskreno cackam vec neki dva dana ali nisam probasao resenje. Svakako hvala ti na odgovoruNamesti na buton maperu, recimo da dugo držanje # otvara taj atv lanucer. To tako radi kod mene bez problema...
Upravo to .Treba mi samo za ATV launcher. Aj pokusacu da iskopam, jer sam listao i nigde nisam nasao bas to .. ali verovatno sam preskocio , pokusacu da nadjem. Hvala ti na odgovoruI kod mene je tako pa ja ili ne isključujem uređaj ili sve isto kao ti ako ga uključim. Ako iz bilo kog razloga resetuješ stb, a taj reset može na više načina, onda on zapamti ulazak u ''smart'' mod i tada ne treba da kucaš kod i ulaziš u podešavanja. E sad, ako stb želiš da koristiš samo za ove ''android'' opcije ali ne i za klasičan mts iris tv onda ima opcija u podešavanjima da se namesti da direktno pri paljenju stb uđeš u launcher koji želiš, pisano je o tome ovde.
Ovo što ti je MJ napisao nije konkretno rešenje, to je predlog da dugim držanjem # uđeš u launcher a to je isto kao i da ti je podešeno kratko držanje # kao što je meni recimo. Znači, ako ti ne treba Iris tv nego samo da ulaziš u ATV launcher onda prelistaj unazad pisao je neko šta se traži i šteluje u podešavanjima.
Resetovao više puta, odradio po uputstvu više puta (sa raznim načinima povezivanja-iz podešavnja ont-a, ručno na dugme, mobilnim preko njegovog wi fi..). Svaki put uspešno povezan, svetli bela lampica, net radi na lan 1 i lan 3 ali iptv na lan 2 ne radi.Bilo je pre godinu dana sigurno, mislim da je za prvi put bez lozinke a da sam ja stavio naziv uređaja jer mi je copy/paste odmah pri ruciIzvinjavam se.
Ima na ovom uputstvu na zadnjoj strani oko lozinke.
Resetuj ga fabrički i isprati opet mts uputstvo, ne povezuj kablom, bar probaj da ispratiš korak po korak.
Menjao kabl i vratio lan 3 na iptvZameni lan kabal koji ide od extendera do stb-a, prosto isključi svaku mogućnost za grešku.
Jel si lan 3 na ont-u vratio za tv?
OK. Dobri su ti argumenti za korišćenje ovog parčeta hardvera, ali sad ga više nema u online mts shopu među ponuđenim uređajima. Ne znam da li postoji opcija da ga dostave na kućnu adresu kad se podnese zahtev preko call centra, ili mora vlasnik usluge da ode i preuzme ga u najbližoj poslovnici. Kao što rekoh, kod mene u kući je signal sasvim OK, ali extender verovatno može da poveća pokrivenost dvorišta signalom. Trebao bi mi onda treći STB koji bih možda mogao da stavim u garažu zajedno sa ekstenderom, ako nekad taj objekat prepravim u dodatni deo stambenog prostora.Nije tema o wifi ekstenderu ali je deo opreme za Iris STB koji omogućava da dodatni stb, u daljim prostorijama, može da se spoji bez razvlačenja mrežnog kabla.
Postavi se kod STB uređaja i poveže sa parčetom kabla za stb.
Problem je što radi samo pod određenim uslovima kao što je Huawei modem npr. Tehničari ili ne znaju, ili ne žele da se zamajavaju sa tim, pa se vrti tema oko toga jer očigledno da korisnici imaju problema sa povezivanjem.
Takođe, za 1 dinar se isplati uzeti jer je odlična stvar, makar samo da poveća domet wifi signala. Nokia modem koji je stigao sa optikom je na istom mestu gde mi je bio vdsl modem (leva polovina npr.) i nema domet u celom stanu. Ekstender sam stavio u desnu polovinu i pokrio lepo stan. Kod mene je stara gradnja, armatura i slično, 100nak kvadrata...
Pripada više u ovu temu nego postovi za modifikaciju stb uređaja. Za neki uređaj nekog provajdera ste napravili neku temu o modovanju...
Menjaj onda...Menjao kabl i vratio lan 3 na iptv
Koliko sam ih razumeo sad samo tako i rade, poruči se telefonom i dostavi se na adresu. Nema više u poslovnici da se uzima...OK. Dobri su ti argumenti za korišćenje ovog parčeta hardvera, ali sad ga više nema u online mts shopu među ponuđenim uređajima. Ne znam da li postoji opcija da ga dostave na kućnu adresu kad se podnese zahtev preko call centra, ili mora vlasnik usluge da ode i preuzme ga u najbližoj poslovnici. Kao što rekoh, kod mene u kući je signal sasvim OK, ali extender verovatno može da poveća pokrivenost dvorišta signalom. Trebao bi mi onda treći STB koji bih možda mogao da stavim u garažu zajedno sa ekstenderom, ako nekad taj objekat prepravim u dodatni deo stambenog prostora.
Sada je drugačije. Oni proveravaju jačinu wifi signala, pa u zavisnosti od toga na kolikoj udaljenosti je potreban dobar signal oni donose i instaliraju extender, samo ukoliko se utvrdi da je to zaista neophodno. Takvu informaciju su mi upravo saopštili iz Call centra. Jedino je cena za neke pakete (kao što je moj Box4 Plavi) ostala ista 1 dinar mesečno. Izgleda da im extenderi lagano nestaju sa zaliha.I meni su tako dostavili, prošli februar pri uvođenju optike. Stiglo za koji dan post expressom na kućnu.
Ovaj SMS sam dobio posle telefonskog razgovora:Sada si potpisao ugovor ili...
Nisam mogao da ga dobijem pre prelaska na optiku jer tada važeći ugovor nije imao tu ponudu.
Kod prelaska na optiku sam ga uzeo pri potpisivanju novog ugovora.
Pusti mail na: [email protected]
To im je online prodaja, traži samo da ga kupiš po ceni koja je aktuelna na osnovu njihove ponude i tvog ugovora sa njima. Ne komplikuj puno, ako ti sleduje ne bi trebalo da ima problema. Ovi iz korisničkog se trude da izbegnu šta god mogu 🙂
Sada na osnovu "smetnje", oni odlučuju šta će biti dalje.Poštovani,
Vasa prijava problema u radu servisa je evidentirana u bazu podataka Telekom Srbija, pod brojem:1-127563591293.
Vas mts
Probaj sifru: telekomResetovao više puta, odradio po uputstvu više puta (sa raznim načinima povezivanja-iz podešavnja ont-a, ručno na dugme, mobilnim preko njegovog wi fi..). Svaki put uspešno povezan, svetli bela lampica, net radi na lan 1 i lan 3 ali iptv na lan 2 ne radi.
I nisam uspeo da se pomoću njegove adrese iz uputstva 192.168.101.1 (ne reaguje uopšte) niti preko dobijene 192.168.1.28 (traži password a nisam konfigurisao) da uđem u podešavanja ekstendera.
Suma sumarum ne vredi osim da jurim provajdera da mi zameni ekstender a ni tu nije veselo jer "baš nemaju na raspolaganju"..
Hvala svima na trudu
Nije tacno da ne može bez utp kabla. Radi preko wifi. Napravi se poseban ssid za iptv i na njega kacis stb. hp4024 je u pitanjuBox ne može da radi bez kabla baš zato je i potreban ekstender. Ekstender preko wi fi mreže uzima sa modema signale i na njegove lan izlaze (ima 3 kom) kačiš box (jedan izlaz je za iptv) ili komp i sl (dva izlaza za net) i naravno dodatno širi wi fi signal.
Super ako je tako. Moj box jeste HP4024. Ako može na pp ili ovde uputstvo kako to odradim.Nije tacno da ne može bez utp kabla. Radi preko wifi. Napravi se poseban ssid za iptv i na njega kacis stb. hp4024 je u pitanju
I ja imam HP4024. Sad i mene zanima uputstvo. Video sam opciju wifi enable/disable na STB-u. Ako sve može bez kabla, onda će mi valjda pod pristojnim uslovima dati i treći STB. Samo da prethodno pozitivno reše moj zahtev za dodelu ekstendera.Super ako je tako. Moj box jeste HP4024. Ako može na pp ili ovde uputstvo kako to odradim.
Super ako je tako. Moj box jeste HP4024. Ako može na pp ili ovde uputstvo kako to odradim.
I ja imam HP4024. Sad i mene zanima uputstvo. Video sam opciju wifi enable/disable na STB-u. Ako sve može bez kabla, onda će mi valjda pod pristojnim uslovima dati i treći STB. Samo da prethodno pozitivno reše moj zahtev za dodelu ekstendera.
E to za sada nisam ni ja resio.Uspeo sam da namestim BOX 4024 da radi preko WiFi po uputstvu sa 136 strane.
Pitanje je samo da li se moze WiFi nekako sacuvati da je ukljucen i kada se restartuje box (nestanak struje).
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari