Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Za nekog prosečnog korisnika u koji spada 95% ljudi stikovi su i više nego dovoljni ;)

1. Xiaomi TV Stick 4K
2. Amazon Fire TV Stick 4K Max
3. Google Chromecast with Google TV (4K)

Ostatak "zahtevnih" korisnika uzme neki dobar box i nema zime:

1. Nvidia Shield TV Pro
2. Nokia Streaming Box 8010 (Homatics Box R 4K Plus)
3. Amazon Fire TV Cube
4. Mecool KM7 Plus
...

Ja sam primetio lag na amazon prime
Nisam primetio na HBO max ili netflix
Koristim Nvidia Shield 2019

Mecool km2 nije dobio nijedan update od kada sam ga kupio
Nvidia shield je dobio mozda 15 od kada sam ga uzeo
Bio je android 9 sada je 11 , android 10 je preskoče.
Valjda će biti na 13 android refresh rate

A koji valja npr?
Kao što su i ostali naveli svaki ima neku manu. Ono što sam ja probao: fire tv 4k, Shield 2017 & 2019(koji sada koristim) i Google chromecast with google tv 4k.
Uvek bih pre išao na boks zbog više mogućnosti. Ova lista koju je naveo Stock je realna.
Shield, Homatics 4k r plus, Fire tv Cube, Mecool top uređaji koji postoje. Ako baš mora stick ja bih išao na fire tv 4k max ili ccgtv 4k.

Pa kad kupiš naslednika sa novijom verzijom Android TV skontaš da nema auto refresh rate? 😆
@tambur88 -ov Mecool (što ima Netflix certificate) beše neme tu funkcionalnost?
Samo km6 deluxe to ima, ne bi me čudilo da samo kod top modela ostane i ubuduće.

Inače ja čekam QMS na ovogodišnjim televizorima za seamless menjanje refresh rate-a bez onog sporog zacrnjivanja ekrana. Moraju i aplikacije da podrže, naravno.... Trebaće vremena.

Koji od ova dva?Da ima tise tastere i da mu je ziroskop precizniji?

Prilozi

• Screenshot 2023-02-27 at 22-37-11 287.0RSD 48% OFF Bpr1s_g10s Wireless Air Mouse With Voice 2....png
    Screenshot 2023-02-27 at 22-37-11 287.0RSD 48% OFF Bpr1s_g10s Wireless Air Mouse With Voice 2....png
    279.2 KB · Pregleda: 52
  • Screenshot 2023-02-27 at 22-37-32 634.07RSD 35% OFF Q6 Smart Home Remote Control Wireless Air ...png
    Screenshot 2023-02-27 at 22-37-32 634.07RSD 35% OFF Q6 Smart Home Remote Control Wireless Air ...png
    253.1 KB · Pregleda: 52
Za nekog prosečnog korisnika u koji spada 95% ljudi stikovi su i više nego dovoljni ;)

1. Xiaomi TV Stick 4K
2. Amazon Fire TV Stick 4K Max
3. Google Chromecast with Google TV (4K)

Ostatak "zahtevnih" korisnika uzme neki dobar box i nema zime:

1. Nvidia Shield TV Pro
2. Nokia Streaming Box 8010 (Homatics Box R 4K Plus)
3. Amazon Fire TV Cube
4. Mecool KM7 Plus
...
Kod mene se Mi Stick 4K restartuje, čim kliknem na pauzu u toku filma na RD većem od 70GB

Koji od ova dva?Da ima tise tastere i da mu je ziroskop precizniji?
Ja bi uzeo BPR2S plus, pre svega jer njega nisam imao
Ove druge sam imao ukljucujuci i BPR1S plus koji je odlican, i svi imaju bolji mouse mode od G10s koji ume samo od sebe da su ukljuci.

meni se najvise svidja oblik BPR1S svi drugi su veci od njega i ima jako dobre dugmice.

Koliko je Amazon Cube 2nd generation bolji od Tanix TX4 Pro? Gledam da uzmem novi box. Vidim da Tanix četvorka ima procesor S905X4 koji ubija u performansama po ovim upoređivanjima po Antutu i ostalim sajtovima ovaj moj sadašnji S905X2 (Tanix peticu). No gledao sam Saletovu recenziju Amazonove kocke 2nd i pogledao sam cenu i nije neka prevelika razlika između Amazona i Tanixa, Kocka 2nd može da se pazari na KP za 100 E dok je Tanix 4 oko 8000 dinara, što stvarno nije velika razlika ako je razlika u performansama bolja kod Kocke.

Koliko je Amazon Cube 2nd generation bolji od Tanix TX4 Pro? Gledam da uzmem novi box. Vidim da Tanix četvorka ima procesor S905X4 koji ubija u performansama po ovim upoređivanjima po Antutu i ostalim sajtovima ovaj moj sadašnji S905X2 (Tanix peticu). No gledao sam Saletovu recenziju Amazonove kocke 2nd i pogledao sam cenu i nije neka prevelika razlika između Amazona i Tanixa, Kocka 2nd može da se pazari na KP za 100 E dok je Tanix 4 oko 8000 dinara, što stvarno nije velika razlika ako je razlika u performansama bolja kod Kocke.
50% skuplje i nije neka razlika ??? bgm jes...ajd da je 2000 din pa da covek razume

Antutu је једно, реалан рад нешто сасвим друго.
Tanix TX4 pro нисам имао прилику да користим, па нисам нешто меродаван да причам како ради. А реално, не користимо сви боксеве на исти начин. Када видим за шта све користе људи боксове и како, дође ми да се прекрстим левом и десном руком. А вероватно и многима када ја почнем да с**ем о гледању 4К филмова преко 100GB.
У принципу - пре куповине бокса човек треба да постави приоритете за шта се користи. Штаће некоме нетфликс UHD/DV/DA бокс када ће да гледа нетфликс. Некоме је апсолутно доваљан ћоми стик јер неће убадати флеш да гледа нешто са флеша. Онај коме је то потребно, боље је да одмах узме бокс који има USB улазе. Некоме је битно да може да инсталира емулаторе и игра игре, па му је та могућност уређаја врло важна.
Па чак и нама омражени боксови са рокчип чипсетом могу да се користе нормално за оне којима је довољна једна IPTV листа и јутјуб 1080р.

50% skuplje i nije neka razlika ??? bgm jes...ajd da je 2000 din pa da covek razume
А шта ако је човеку БИТНА подршка за Dolby Vision/Dolby Atmos?

Poslednja izmena:
Antutu је једно, реалан рад нешто сасвим друго.
Tanix TX4 pro нисам имао прилику да користим, па нисам нешто меродаван да причам како ради. А реално, не користимо сви боксеве на исти начин. Када видим за шта све користе људи боксове и како, дође ми да се прекрстим левом и десном руком. А вероватно и многима када ја почнем да с**ем о гледању 4К филмова преко 100GB.
У принципу - пре куповине бокса човек треба да постави приоритете за шта се користи. Штаће некоме нетфликс UHD/DV/DA бокс када ће да гледа нетфликс. Некоме је апсолутно доваљан ћоми стик јер неће убадати флеш да гледа нешто са флеша. Онај коме је то потребно, боље је да одмах узме бокс који има USB улазе. Некоме је битно да може да инсталира емулаторе и игра игре, па му је та могућност уређаја врло важна.
Па чак и нама омражени боксови са рокчип чипсетом могу да се користе нормално за оне којима је довољна једна IPTV листа и јутјуб 1080р.

А шта ако је човеку БИТНА подршка за Dolby Vision/Dolby Atmos?
govorim da nije bas nebitna razlika od 50%...a i ne slazem da je za USB bitan BOX, imaju dodaci u koji se udjene USB stik, takav sam kupio za Amazon FS

Ma ja nisam previše zahtevan korisnik. Kodi, Tivi Mate i po nekad Youtube, to je to.

Što se tiče cene, pa ako je onako osetno bolji nije mi prevelika razlika, razlika jeste naravno, ali ono istrpeće se, nije neki golem problem. Nije Shield od 180 E npr. :D

I na petici ovaj moj setup za Kodi 20 radi prilično dobro, pa sam video da je ova četvorka Tanix, bar po testovima jer drugačije ne znam dok eventualno ne pazarim pa uporedim, brža od petice pa pretpostavljam da će mi i Kodi raditi brže na njoj, a malo brže od ovoga sada meni će biti dovoljno sigurno.

Ne nalazim taj tx4 pro na netu?! Ima tx4 bez pro. Jesi razmišljao o Homatics r 4k lite? Vidim na YT da fino radi.
Uzgred da pitam je l' fura neko Libreelec? I koliko to dobro radi na podržanim uređajima?

Pa da to je taj sigurno, samo ovi naši na KP ubacili Pro. Uglavnom ima taj prosecor Amlogic S905X4 pa kako god da se zove.

Hvala z apreporuke, pogledaću i te ali i još neke. Neću na brzinu ništa da uzimam, pogledaću dobro sve opcije.

kupio jutros na "tvoj nagovor " Tanix 4 ku sa boljim daljinskim za 50 USD, sto je oko 3000 din jeftinije od KP, dzaba, a zaista dere po performansama, prodajem Amazon FS koga imam 2 god i radi odlicno, ali ajde malo da mijenjam...

Ala si odlično prošao. Pretpostavljao sam da bi trebale performanse da mu budu dobre, jer ovaj prosecor koji ima vidim da je u vrhu trenutno Amlogic-ovih. Ja imam 5-icu i stvarno radi prilično dobro s obzirom koliko sam ja Kodi napakovao i da je to ipak ne tako izvikan uređaj. I ova moja 5-ica je Android TV, mogu da povežem aplikacije sa tv-a na uređaj i da kontrolišem preko telefona. Youtube i Spotify rade bez problema. Nisam gledao sa četvorkom kako je, ali pretpostavljam da je isto?

Ala si odlično prošao. Pretpostavljao sam da bi trebale performanse da mu budu dobre, jer ovaj prosecor koji ima vidim da je u vrhu trenutno Amlogic-ovih. Ja imam 5-icu i stvarno radi prilično dobro s obzirom koliko sam ja Kodi napakovao i da je to ipak ne tako izvikan uređaj. I ova moja 5-ica je Android TV, mogu da povežem aplikacije sa tv-a na uređaj i da kontrolišem preko telefona. Youtube i Spotify rade bez problema. Nisam gledao sa četvorkom kako je, ali pretpostavljam da je isto?
ja koristim EON, stremio, HBO, Netflix, tivimate...bez kodija, ma sljakace perfektno, kod FS sam morao dokupiti USB dongle i samo bezicno se povezuje
p.s. placen 40 eur tacno s dostavom, 2 daljinska, i jaca opcija 4/64, akcija je velika na aliju, kad vidim da sam X88 pro platio 70 eur place mi se :cry::cry:

^Kako planiraš da gledaš Netflix, odnosno u kojoj rezoluciji na ovom Tanix-u? Koliko znam oni licence nemaju?

Zato je trebao uzeti za doplatu 20 euro mecool km9 pro sa android 10 sertifikovan. Uz to većina tih android 11 androida ne rade strim TV kanala 50 FPS. Desetke rade.

Uz to većina tih android 11 androida ne rade strim TV kanala 50 FPS. Desetke rade.
E ovo bi mi već bilo bitno. Kako misliš ovo? Jel Android 11 ima nekih problema ili je to pošto nije sertifikovan? Tanix petica vozi 50 fps bez problema. Mislim da je Android 9 u pitanju.

Radi u 60 ali ne radi 50. Vrlo zanimljivo. Usa i Canada TV strim na 60 rade dok sk arene itd na 50 ne rade. Tih problema nema na androidima 9 i 10.

kupio jutros na "tvoj nagovor " Tanix 4 ku sa boljim daljinskim za 50 USD, sto je oko 3000 din jeftinije od KP, dzaba, a zaista dere po performansama, prodajem Amazon FS koga imam 2 god i radi odlicno, ali ajde malo da mijenjam...
Je l' to ovaj? Šta podržava od audio/video formata, HDR, itd?

Ima li sta od android 12 boxeva/stickova da valja?

Nazad
Vrh Dno