Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Pitanje: kako recimo na Xiaomi TV Stick i generalno na stickove prikljucite flesku,ili misa ili bilo sta?

On je samo hteo da te posavetuje prvo da uzmeš boks jer je bolji od stick-a u svakom slučaju, a drugo da ti ne treba fleš i cimanje sa prebacivanjem sadržaja na dotični kada imaš rešenje streaming (što je i najelegantnije) ili ako baš voliš download onda puštanje preko mreže.

У недељу иде прва рецензија - амазонова коцка.
Зашто она а не стик? Па јер њега тренутно немам од кога узети, бар не скоро. А сама коцка је добра куповина, било нова, било половна. У сваком случају, добар део приче ће бити како инсталирати апликације којих нема у амазоновој продавници.
Узгред, ако неко има нешто од кодова за инсталацију апликација, нека ми проследи на ПП (нпр ирис смарт и слично). Навешћу и тај начин инсталације.

On je samo hteo da te posavetuje prvo da uzmeš boks jer je bolji od stick-a u svakom slučaju, a drugo da ti ne treba fleš i cimanje sa prebacivanjem sadržaja na dotični kada imaš rešenje streaming (što je i najelegantnije) ili ako baš voliš download onda puštanje preko mreže.
Ako se ne varama koleginica @anicai je pisala da nije mogla da gura 4K putem PLEXa bezicno,vec je morala da povezuje kabelom,al nebitno... nadam se da ce @Salac UE u svojim video snimcima da dosta toga objasni i napravi neku slekciju najboljih uredjaja i da testira dosta njihovih mogucnosti

Ljudi, kako vi rešavate pitanje memorije na mi boxu. Imam eon, iris, Sn, hbo, sky i nemam mesta za kodi.
Kad uđem u storage, piše npr razno - više od 1,5 gb. Kako to da izbrišem i šta je to uopšte?

1. За почетак обриши кеш од апликација. Зна да се доста тога накупи.
2. Постоји тема о ћомијевим штапићима

Da li neko može da napiše kako da instaliram EON na Mi Stick pošto sam na Total TV? Znam ceo postupak, ali se javljaju problemi. Instalirao i u mobilnom i u Sticku Send file to TV, prebacio fajl, medjutim u Sticku preko explorera se ne vidi??? I da dodam, da li je taj fajl običan, a ne TV, i da li će tražiti kod, ne znam. Prvo moram da vidim zašto se fajl uopšte ne vidi? Omogućio sam nepoznate izvore.
Evo post iz druge teme od pre par minuta. Na ovo pitanje sutra kad Salac "obradi" stick, odgovoriš linkom ka videu i to je to.

Edit: sad vidim da je Total Tv u pitanju.... te da nema tv app u okviru paketa😁 milion puta pisano.

Dali vredi,Rockchip čipset RK3318, ili neki drugi bolji

Prilozi

• viber_slika_2023-02-24_23-14-04-822.jpg
    viber_slika_2023-02-24_23-14-04-822.jpg
    89.2 KB · Pregleda: 65
  • viber_slika_2023-02-24_23-14-04-841.jpg
    viber_slika_2023-02-24_23-14-04-841.jpg
    43.8 KB · Pregleda: 55
Daljinski uzasan u smislu vrlo cesto 2x moras pritisnuti za neku komandu, za tivimate, hbo,netflix radi on svoje, ako je bas povoljno uzmi
Kupljen u IT sa instaliranim programi placen 50ev +imam onu bezicnu tastaturu, ovo mi prvi box a treba mi jos jedan pa pitam sta bolje , rockchip,Amlogic ,Alwinner

Prilozi

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    724.2 KB · Pregleda: 56
Amlogic S905X3 ili X4, a ako hoces neki ultra jeftin kineski boks onda moze i S905W2

Da javim samo, ako neko ima problema da mu se običan Xiaomi Mi TV Stick restartuje, ja sam rešio problem danas sa jednim što mi je kod tasta i koji se restartovao.
Uradio sam hard reset, instalirao samo nekoliko neophodnih aplikacija, i najbitnije izbušio sam kućište sa obe strane burgijom 2-3mm maksimalno gusto koliko sam mogao.
Restartovao se na 5-10 minuta ranije, sad je terao 4 sata bez problema i samo je mlak na dodir.

Rešenje je da se takav uređaj baci u đubre i kupi se nešto kršteno.

*** Antara, ja kupio 2 komada i poklonio tastu pošto su mu televizori full HD. Što se mene tiče može i da ih baci, ja sam ih opravio da mu vrše posao i to je to od mene.

Ma kapiram ali štap i kanap večito. Ljudi se nadavaju love za raznorazne stickove 30,40,50e više puta u par godina umesto da uzmu jedan uređaj koji valja.

Pored Xiaomi Box S 4k je sve "jesti hljeb preko pogace"..jeftiniji uredjaj a da sve radi fluidno tesko da moze..imam i x88 pro,nebo i zemlja, a platio vise od xiaomia

Meni je od svega što sam probao na kraju najbolji Mecool KM6 Deluxe... (ne treba mi Netflix,koristim samo za real debrid sadržaj u najvišem kvalitetu).

Probao Shield tv pro 2019, Fire Cube 2nd gen, TANIX X4, Chromecast google tv (prvi), Fire stick 4k i mi box s. .

Na prvi pogled Shield je idealan i stvarno bi bio da nema jedne mane koju sam primetio: postoji mali lip sync problem na različitom nivou zavisno od aplikacije koja se koristi. Postoji podešavanje, ali ne utiče na sve i uvek je "raspar", youtube se ne ponaša isto kao filmovi recimo. Za mene veliki problem, ali za većinu ne bi bio, jer je to razilaženje slike i zvuka stvarno malo, ali ja ga primećujem i vrlo sam osetljiv na te stvari, posebno kad postoje uređaji koji su savršeni po tom pitanju. Kad se gleda side by side, vrlo jasno se vidi. Znači nije ono kao u kung fu filmovima, nego suptilna razlika koju mozak registruje i počne da nervira.

Posebno mi je bilo izraženo kad se automatski uskladi refresh rate (refresh rate aplikacija), tad postane još izraženije umesto bolje. Po ovom pitanju sam u manjini i ponavljam, većini neće smetati.

Upravo to mi je prednost KM6 Deluxe - imaju sopstveno rešenje za refresh rate switching koje radi odlično. Nema lip sync problema nigde. Uz to takođe ima gigabitni lan port, što je za mene obavezno, jer mi wifi uvek očajno radi.

Cube je odličan, ali samo za ljude koje ne nervira fire os, a mene nervira. Pogotovo sad kad ograničavaju promenu launchera itd. Od izgleda UI-a, pretrpanosti, pa nadalje. Ali i bez toga, neke stvari su nemoguće kao npr. lak voice search preko asistenta koji za sekund izbaci rezultate iz određene aplikacije (Syncler-a npr. samo to koristim, najbolje i najjednostavnije rešenje za mene). Google Asistent mi skoro ni za sta ne treba, ali za ovo je savršen. Jedan klik i najlakše moguće do sadržaja koji želim bez drndanja po tastaturi na ekranu. U fire os-u nema qwerty tastature, ako se dobro sećam, što me je takođe mnogo nerviralo.

Chromecast with Google tv prosto nije dovoljno jak za fajlove najvišeg kvaliteta i konekcija je problem (max 100 mbita osim ako vam wifi radi bolje). Inače obožavam chromecast i jednostavna google rešenja, voleo bih da naprave neki novi sa najnovijim android tv-om (tj Google tv-om), auto refresh rate opcijom koja radi savršeno, gigabitnim lan-om i što boljim hardverom. Znam da nema šanse, ***.

Problem kod fire tv uređaja je i što castovanje ne radi onako kako sam navikao na klasičnim google licenciranim android tv uređajima, nego mora sa više klikova da se pozabavi time, nije to to.

Nije ni KM6 Deluxe idealan, ali trenutno najbliži tome od svega na tržištu za mene. Ima onaj moćni mahagoni dizajn ko voli 😂. Verujem da će i oni uskoro izbaciti naslednika sa novim androidom, već izbacuju nove slabije modele. Kod njih nema update-a nikad, doduše... Šta je tu je. Shield je po tom pitanju klasa za sebe.

I kod shield-a neke stvari uvek rade osetno brže nego na svim drugim uređajima, premotavanje kod striminga ogromnih fajlova, recimo. Svi drugi pomalo štucnu ili se sačeka sekund-dva, kod shield-a ništa. MX player je najbolji za to iz nekog razloga, nisam verovao kako ide kroz strimovan fajl od 160 giga na shieldu. Nije da je preterano bitno, ali eto.

Poslednja izmena:
Vrh Dno