Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sedma epizoda The Last of Us. Potpuni filler, može se preskočiti cela epizoda bez da se išta izgubi.
Dva ključna momenta koja su se desila krajem epizode su bili očigledni maltene od početka. Ali jedva da nešto doprinosi razvoju i razumevanju likova. Cela epizoda je mogla biti pretočena u par rečenica koju bi jedan od likova izgovorio.
Nervira me ubacivanje narativa iz savremenih problema u SAD. Good guys su "komunisti", bad guys su "fašisti"... Najbitnija stvar da bi se preživelo, poljoprivreda, minimalno pokrivena. Deca u siromašnim društvima moraju da rade i da se navikavaju na realan život, nema modernog detinjstva, a ovde se insistira na kranje opasnoj izolaciji dece.
Možda je nostalgija i "roze naočare" efekat, ali kako više gledam TLoU, prvih par sezona Walking Deada mi izgledaju sve ozbiljnije jer se bave realnim problemima preživljavanja.

Taman kad smo mislili da Last of Us ne može niže potonuti.... I 😂
I onda si homofob, mrzitelj kad kažeš da serija ne valja manje više samo zbog toga nego zbog očajnog kastinga, glume, potpuno izmenjene priče naspram igre.
Toliko je loša da Walking Dead uz sve svoje svinjarije deluje sve više kao masterpiece.

Ja odgledao prve 4 epizode, stopirao, čekam da završe pa da odgledam ostalo.

Pogledao sam The Marvelous Mrs. Maisel.
Uživao sam u seriji, a da me neko pita da mu prepričam o čemu se radi ne bih znao šta da kažem. Naizgled obična, ali lagana, prijatna, sa duhom iz 60-tih, i sa karakteristikom filmova tog doba: brzi dijalozi, momentalni odgovori na prethodnu rečenicu sagovornika. Nadam se da će biti još sezona.

Што се тиче "Последњи од нас" - тренутно гледам епизоде на лап-топу. Када се заврши сезона, морам ухватити времена да погледам на ТВ-у. Наравно DV/DA квалитет. Ову епизоду одгледао тако што сам играо игрицу на телефону и повремено погледао шта се дешава.
Иначе док чекам "потеру " погледах "Сви воле Рала". 15 минута гледам и не верујем шта гледам. Покушавам да се насмејем, чак амог себе голицам, али ништа. А "Рејмонда" могу увек да одгледам и да се исмејем као човек.

Jednostavno ni jedna strana serija koja je preradjena kod nas ne valja. Kopija Seranovih,urgentnog centra,Rale... Prosto to nije nas mentalitet. Jedino sto sam mogao da gledam je donekle glupiranje Andrije i Andjelke.Dzabe bacaju pare za prava. Ja nase serije koje se sad emituju uopste ne gledam osim par njih koje se vecini ne svidjaju ali je nas humor. Kako god meni su Mileva, Slozna braca i Slucaj porodice Boskovic- milion puta bolje nego ove obrade.

Te filer epizode su jedan od razloga zasto u glavnom i cekam da izadje cela sezona neke serije. Drugacije se dozive takve epizode kada se gleda sve u komadu nego kada nedelju dana iscekujes epizodu.

Iz dosade odlgedah "Three Pines"na HBO... iz istog motiva je jedva i zavrsih...
Ne bacajte vreme... mozda 4-5/10, ne vise.
Molina je korektan ali ne moze sam da izvuce seriju, koja je toliko pitchovana na najgoroj streaming plaformi ikada (eee, nemaju ni rejting sadrzaja, ni filtere, nemaju zapravo nista,
nego evo pisajte i pijte svi iz istog korita, ionako ste svi za nas ista goveda...)

Sto se sedme epizode TLoU tiče, filer epizoda sto su mnogi rekli. Stice se takav utisak ali je to zapravo samo zasnovano na DLCu koji je izašao posle prvog dela igre da ispriča malo priču o Eli pre njenog susreta sa Dzoelom.

Epizoda je ok, ali svakako najslabija do sada.
Posto sam igrao igru, znao sam sta mogu da očekujem u ovoj epizodi tj da ne budem iznenadjen kao sa jednom na početku serije.

Očekujem da će poslednje dve biti opet na nivou, potrebno je malo dinamike i akcije svakako.

Krenula Snowfall S06, trebalo bi da bude poslednja. Mada, to su rekli i za S05, pa su pred kraj objavili da će biti još jedna.

The Investigation (aka Efterforskningen) 2020

Konačno nešto zanimljivo i drugačije od severnih Gunarsona u odnosu na ono što sam navikao da dobijam od skandi serija.
Drugačija iz razloga što se ovde ne juri ubica koji se pojavio na blic u prvoj epizodi kojeg je i sam režiser zaboravio da ga je angažovao, nema čudne dece sa noćnim morama i nacrtanim vizijama po papirima, nema ničega od onoga što me odbijalo od ovakvih nordijskih mračnih serija. Vrlo jednostavna, bez aduta u smislu tvisteva i sličnog.
Čak mi je vrlo malo trebalo da je preskočim iz razloga što je urađena po istinitom događaju koji sam ispratio kao dokumentarnu emisiju, ali na sreću nisam.
Ko ne zna, serija se bavi slučajem danskog pronalazača Pitera Madsena koji se vodio kao osumnjičeni za ubistvo švedske novinarke Kim Vol u njegovoj podmornici.
I kad sam već odlučio da ću je gledati nisam se mogao oteti utisku da će to biti serija koja je nabacana činjenicama iz stvarne istrage i da će to biti jedna šetnja kroz interesantan slučaj
ali površnu realizaciju.
Naravno, prevario sam se i mogu reći da se oseti baš ono što fali većini serija ovakvog tipa, znači jedna stvarno surovo realno preneta kompleksna istraga.
Traje sasvim dovoljno bez nekog razvlačenja, naravno i ovde mi se vrzmalo par pitanja, kako i zašto, mislim stvarno za neverovati, ali to ću nadam se nadomestiti pretragom na netu.

Iz dosade odlgedah "Three Pines"na HBO... iz istog motiva je jedva i zavrsih...
Ne bacajte vreme... mozda 4-5/10, ne vise.
Molina je korektan ali ne moze sam da izvuce seriju, koja je toliko pitchovana na najgoroj streaming plaformi ikada (eee, nemaju ni rejting sadrzaja, ni filtere, nemaju zapravo nista,
nego evo pisajte i pijte svi iz istog korita, ionako ste svi za nas ista goveda...)
Cekaj bre nije to HBO produkcija nego Prime.
Ja sam na preskoke pogledao o cemu se radi, priroda mi deluje OK, prica ne mogu da procenim zato sto sam pregledao par od ukupno osam epizoda na FWD...
James Spader stvoren za TV serije. Igrao u The Practice (zadnje dve sezone), pa u Boston Legal (spin off predhodno pomenute) pa u Black List. Na TV-u od 2003. do 2023. I sve su bile gledane, a lista serija u datom trenutku.

I ja sam Blacklist gledao prvih par sezona. Po meni serije i ne treba da traju duže od par sezona. Smori ma kako dobra bila.

Inače, meni je Boston Legal bila top serija. Glumačka ekipa fenomenalna.
Danny Crain you are safe with me...

Posledna TLOU hah prvih par minuta i onda premotas na zadnjih 10. mada moze izmedju po max minut cisto da se pohvata odakle su se nasle i koje ova druga

Outer Range - prolazna serija sa Dark vajbom tako da kome se svidela serija Dark svideće mu se i ovo .Brolin nosi seriju ali i dalje još nešto fali ...6.5/10

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno