Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Izbindzovao ubice mog oca s06. Ispratio sam caleta u prvu smenu :) Do ujutru do 5 6 sam gledao. ukratko meni je serija vec par sezona dosta losa i ima mnogo nebuloza, pogotovo u 6 sezoni al ajd, morao sam gledati na preskakanje neke epizode, sve u svemu 6/10...

That '90s Show, klasicno relaksirajuca, urnebesna, i ceo vibe me vraca jedno 15-20 godina unazad. :)

Blago tebi, mene razocaralo u potpunosti. Nisam mogao zavrsiti sezonu. Jednostavno to nije to. Jedino mi mali Kinez legao.

Bad Sisters (2022)

Iznenađujuće da ima samo jedan post u vezi ove stvarno odlične irske serije, kreatorke Sharon Horgan koja ujedno i glumi jednu od sestara, s tim da je ovo adaptacija daleko manje poznate belgijske serije Clan, Malin-Sarah Gozin, koja stoji iza jedne Tabule Rase!
Meni je kod ovih odličnih rimejkova problem što nemam snage pogledati i original, bar ne odmah, a da je situacija bila obrnuta, onda bih definitivno propustio ovako dobar rimejk.
Serija je kod mene imala tako dobru i brzu uzlaznu putanju vešto balansirajući između žanrova, od britiš crnog humora, pa do drame i trilera, da sam do polovine znao da se ova mora nagraditi visokom ocenom, osim jednog malog zapažanja koje ću staviti u spojler, a zapravo nije spojler
već stavljam zbog pojedinih članova koji su možda podložni tuđem mišljenju. Bar se meni par put dešavalo da upravo ovde, mada se trudim da izbegavam takav način razmišljanja, pročitam par zapažanja o seriji, filmu, koji je dobar, odličan, ali da dolazi do pada u gledanju, ili da je kraj baš bez veze, i nekako izgubim interesovanje da seriju, film pogledam, pa je odložim za neke posnije dane, jer, ako je to reklo par članova sa kojima delim isti ili približan ukus, onda je to, to. Tako da bi greota bila ne pogledati seriju zato što mi je par epizoda malkice odstupalo od prvog utiska, previše, komično (nazovi) u nekim situacijama da mi nije bilo toliko zanimljivo, razvučeno i ponavljajuće i kada sam pomislio da će i kraj možda biti takav, naravno da sam se prevario jer finale udara u gong
Radnja je jako zanimljiva, izbor glumica je savršen jer su se bukvalno stopile sa tim ulogama i vrlo realno oslikavaju sestre, i ako bih neku trebao izdvojiti to bi svakako bila Grace i zbog onoga što je proživljavala i zbog glume. A naravno izdvojio bih vrhunskog Claes Banga u ulozi John Paul Williamsa i nekako dok sam gutao seriju, došao sam do zaključka da ovakvih toksičnih osoba i te kako ima u bližem okruženju svakoga od nas. Provalio sam da serije sa odličnim uvodnim numerama, budu i nagoveštaj za odličnu seriju, pa tako i ova. Preporuka!

Original (Clan) u ovom slučaju možeš slobodno da preskočiš. Ja remake nisam gledao a zbog originala lako moguće da neću nikad ni pokušavati.

Ne znam šta bih ti rekao... Probaj, mada posle dobrog originala ništa ne ide tako glatko, a ovako si u još u hendikepu, kada ti je izvorna bila loša.

Не знам зашто никада раније нисам гледао серију "24" али ето... Кренуо сам да је гледам и при крају сам прве сетзоне, фантастична серија.

TLoU - 6 Epizoda

I dalje se odrzava dobar ritam, meni se svidja iako je zapravo ceo ovaj gradic iz drugog dela igre, ali fino su uklopili tako da ne narusava toliko pricu i verovatno samim tim prave uvod i u drugu sezonu.

Jedina zamerka je da mi fali malo vise akcije i nasilja kao u igri... koje pretpostavljam ne moze bas u toj meri da bude zastupljena jer ipak je ovo serija, pa zapravo nisi ti interaktivno ukljucen u celu borbu.

Ocekivao sam da ce i povredu Dzoela prikazati kao sto je u igri.i

Foundation - ekstra serija ...koliko materijala ima u knjigama da bi ovo moglo da se razvuče u 20 sezona .
Lee Pace strašan glumac ,zagotivio sam ga još iz Halt and Catch Fire serije .
Jedva čekam drugu sezonu . 8/10
Za sada radnja serije i likovi prilicno odudaraju od serijala Zaduzbina.
Ako budu radili fashback kao do sada mogu da razvuku na 30 sezona.
A sto nije nemoguce ako ubace i Asimovljeva dela o robotima i neke njegove kratke price.
Sto se tice glumca koga si naveo to je to sezona ili dve nakon toga ne bi trebalo da ga bude vise.
Mada ko zna ako razvuku na 30 sezona mozda i dobaci do pete sezone.

Meni je pomalo krivo sto Seldona nisu vise eksponirali u prvoj sezoni (kao sto je recimo u knigi) umesto sto su naglasak stavili na neke sporedne likove.

Rađeno po istinitim događajima.
Serija pokazuje samo ono najbitnije.

Cela priča je mnogo kompleksnija. Ima gomila dokumentaraca ako nekoga bude zanimalo.

Saša Baron fenomenalan.

8/10

TLoU - 6 Epizoda

I dalje se odrzava dobar ritam, meni se svidja iako je zapravo ceo ovaj gradic iz drugog dela igre, ali fino su uklopili tako da ne narusava toliko pricu i verovatno samim tim prave uvod i u drugu sezonu.

Jedina zamerka je da mi fali malo vise akcije i nasilja kao u igri... koje pretpostavljam ne moze bas u toj meri da bude zastupljena jer ipak je ovo serija, pa zapravo nisi ti interaktivno ukljucen u celu borbu.

Ocekivao sam da ce i povredu Dzoela prikazati kao sto je u igri.i
Odlična epizoda, majstorski režirana. Ovo iz poslednjeg spojlera je kako je predstavljeno u igri krajnje nerealno da se preživi u ovakvim uslovima... a i u mnogo boljim da se ne lažemo. Zato mi se sviđa izbor. Pedro Pascal je briljantan, čuvena scena sa njim i Eli u kući jedan kroz jedan kao iz igre. Bella odlična, svaku epizodu sve više vidim u njoj Eli iz igre. Ta scena im je najbolja do sad u seriji po mom mišljenju

Odlična epizoda, majstorski režirana. Ovo iz poslednjeg spojlera je kako je predstavljeno u igri krajnje nerealno da se preživi u ovakvim uslovima... a i u mnogo boljim da se ne lažemo. Zato mi se sviđa izbor. Pedro Pascal je briljantan, čuvena scena sa njim i Eli u kući jedan kroz jedan kao iz igre. Bella odlična, svaku epizodu sve više vidim u njoj Eli iz igre. Ta scena im je najbolja do sad u seriji po mom mišljenju
to je Jasmila rezirala ?

Potpuno upropastiše potencijalno odličnu akciju u kampusu. Prvo sa inficiranima, pa onda sa paravojskom. Baš razočaravajuće. Serija gubi koherentnost i dinamiku zbog različitih režisera za svaku epizodu.

Potpuno upropastiše potencijalno odličnu akciju u kampusu. Prvo sa inficiranima, pa onda sa paravojskom. Baš razočaravajuće. Serija gubi koherentnost i dinamiku zbog različitih režisera za svaku epizodu.
Režiseri nemaju nikakve veze, scenario pišu isti ljudi i to je ono što je bitno. Prve sezone GoT su imale more režisera pa su bile jednostavno fantastične jer je pisanje bilo top notch. Voleo bih i ja da je Univerzitet dobio malo više vremena, taman da se zaokruži sezona na 10 epizoda :) Ali budžet, klasika

Odgledao prve dve epizode Black Mirrora...
Onako, šta znam... Ništa specijalno.
Prve dve epizode su meni isto bile bezveze, posle krecu vrhunske epizode. Od trece sezone Netflix ih je kupio i onda pocinje ludilo koliko su neke epizode dobre.

Opet korektna epizoda TLOU

Dobar zaplet pred kraj, malo su je skratili cini mi se sto u onom selu sto u kampusu..
Ali skroz ok idu poslednje dve epizode. Malo uvoda, malo dosadno, pa malo najava akcije pa akcija.. Nije lose ako nastave ovako

The Batman (2004-2008)

solidna serija. kraj 4. i cela 5. se svela takoreći na Justice League, što je velika šteta jer je serija imala potencijal i bez toga

Prve dve epizode su meni isto bile bezveze, posle krecu vrhunske epizode. Od trece sezone Netflix ih je kupio i onda pocinje ludilo koliko su neke epizode dobre.
E da. Moram da pohvalim glumu "nesrećnika" u drugoj epizodi. Ne odustajem svakako.
Naravno, sutra se gleda treća epizoda.

Opet korektna epizoda TLOU

Dobar zaplet pred kraj, malo su je skratili cini mi se sto u onom selu sto u kampusu..
Ali skroz ok idu poslednje dve epizode. Malo uvoda, malo dosadno, pa malo najava akcije pa akcija.. Nije lose ako nastave ovako

Rekao bih da idu tri poslednje epizode posto je ovo šesta a ima ukupno devet, a čini mi se da će jedna biti i vezana za DLC “Left Behind”.

Rekao bih da idu tri poslednje epizode posto je ovo šesta a ima ukupno devet, a čini mi se da će jedna biti i vezana za DLC “Left Behind”.
"idu poslednje dve" ne ima jos dve, vec poslednje dve epizode su slicne po nekom "redosledu" desavanja gde je pocetak sporiji, pa onda malo dosadniji deo, pa ide akcija i najbitniji deo na kraju epizode

Apropo te price, ovo mi je najsvezije otkrovenje. Mislim, necu sigurno gledati, ali eto cisto da podelim, mozda nekog interesuje.
Da, znam da ovo nije tema za najavu serija, samo komentarisem na temu.

Inace, odgledao ostatak The IT Crowd. Drze kvalitet do kraja, doduse ima mi boljih i manje boljih epizoda. I ona poslednja produzena epizoda mi je isto ok i lep zavrsetak.

Inace, kako sam bio na putovanju, nisam odgledao poslednje dve epizode The Last Of Us, pa ce bas da legne veceras, nadam se.

Kakav propust sbb srbija, gledam seriju prljava značka ili ti the shild preko njihovog video kluba, u odeljku axn i u petoj sezoni nisu ubacili 11. tj poslednju epizodu pete sezone i onda u prvoj epizodi šeste sezone mi "gledali ste" napravi ogroman spoiler i sad mi se ne gleda dalje.... A odlična je serija, ovo pišem da neko ne prođe kao ja...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno