Majko mila, to objašnjava i moj spam u poslednjih par nedelja. Kul, makar znam razlog.A zato se meni odjednom povećao broj spam mailova na e-mail nalogu koji mi je bio u Gigatronu...
Hvala za ovo, proverio sam i samo mi je benchmark na listi.Koliko je Gigatron izjavio, nikakvi podaci nisu kompromitovani niti je došlo do bilo kakvog curenja. To naravno niko ne tvrdi jer hakerski napad nije tu da pogleda cene nego im je cilj ono što mogu iskoristiti u svoju korist. Da proverite da li ima podataka sa vaše mail adrese na internetu tj. da li su kompromitovani potražite na internetu web stranicu za proveru curenja kucajući ključne reči "Data breach checker". Kada otvorite željeni sajt, tražiće vam mail adresu koju želite da proverite. Nakon unosa pojaviće vam se povratne informacije. Što se tiče kazni za kompromitovanje podataka, naravno da postoje. Svi koji poznaju tehnologiju znaju za politiku privatnost koja se bavi zaštitom podataka korisnika, i ukoliko se ne poštuje biva kažnjavana od strane nadležnih organa. Ukoliko želite još nešto da me pitate, slobodno odgovorite, a ja ću se potruditi da odgovorim
I meniA zato se meni odjednom povećao broj spam mailova na e-mail nalogu koji mi je bio u Gigatronu...
Neopterećuj se, moj mail je u 8 baza pa ga i dalje ja kontrolišem a spamova nemam
Pa kad nisu platili otkup 😁 neće hakeri da se sažale nad njihovom sudbinom i otključaju im podatke na lepe oči. Završiće im baza na nekom forumu, uzeće neku siću za to i nastaviće dalje sa životom, a gigatronovi klijenti neka se zlopate sa spam mejlovima i porukama u godinama koje dolaze.Dakle još uvek se bore sa primarnim problemom, zaključanom bazom. Što bi značilo da nemaju backup ili je backupovana baza a softver koji rukovodi bazom nije? Ko zna kakve probleme imaju
Ja najozbiljnije kažem, svaka grupa ima svoje ime i reputaciju (bilo pozitivna, negativna..), nisu anonimusi. To je biznis kao svaki drugi.Ma kakava repuitacija kod nekog / neke skupine ko(ja) nešto krade / otima / ucenjuje?Koliko godina imamo, o čemu pričamo?
![]()
Samo da te korigujem da se rizikuje zbog potencijalnog gubitka, ne dobitka, jer dobitak je po defaultu već tu.Ovde se jasno radi o nebrizi, nemarnosti, tom kockarskom mentalitetu gde se rizikuje sa nečim zbog - pa zbog čega? Pa zbog tog istog razloga zašto i kockar ide da se kocka i da se posle vadi - zbog potencijalnog profita.
Klasičan damage control na balkanski način, ja bih se iznenadio da su se drugačije postavili.
Pa evo i na Bench forumu kad se desi problem u stvari nije ga ni bilo i sve je sređeno po najvišim standardima, kamoli kod jednog Gigatrona![]()
Prvo su štedeli na bezbednosti, sada štede na otkupu i gube 15 dana normalnog poslovanja. Na kraju bi im se najviše isplatilo da su odmah platili otkup.Njima kao da su zaključali neki softver koji koriste za inventar a nemaju backup pa su angažovali programere da odrade noviNe znam šta bi drugo objasnilo izgubljenih 15 dana. Nešto su oni izgubili što je vrednije od 7 dana backupa baze.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari