Šta je novo?

Video nadzor - iskustva i saveti

Predaleko za hdmi 😂

NVR je sa svom mreznom opremom u ormaru kod ulaza, morao bih neki hdmi od nekih 6,7 metara da provucem kroz buzir kroz koji vec ide koaksijalni i utp do tv-a.

Nevidjenu gimnastiku izvodim kad moram da povezem NVR direktno sa nekim monitorom. Hikvision nema iste opcije u podesavanjima preko ip adrese i kada se direktno povezes hdmi kablom na snimac.
Skoro mi se nekako bio poremetio bitrate na substreamu dve kamere, morao sam da nosim tv 55-icu u predsoblje i da jurim dugacak hdmi kabl da resim to.

Da dodam, ako nekome mozda zatreba. TinyCam monitor pro app - odlicno radi na android televizoru. Stream ide preko rtsp porta, daljinski od tv-a je skroz funkcionalan, lako se sve podesava. Cena je oko 400 rsd.
Meni zavrsava sve sto sam zamislio 🙂

Nisam siguran da kapiram. Kako kroz lan kabl? Pored snimaca mi je i switch i svi lan kablovi koji idu kroz zidove do rj45 uticnica svuda po stanu.

Edit: je l na ovo mislis?

Poslednja izmena:
Skapirao sam kad sam video da u stvari postoje dva adaptera u paketu. Hvala, probacu i tu opciju, zasto da ne.

Nisam siguran da kapiram. Kako kroz lan kabl? Pored snimaca mi je i switch i svi lan kablovi koji idu kroz zidove do rj45 uticnica svuda po stanu.

Edit: je l na ovo mislis?
mozes nvr da stavis kod tv, pa ga utp kablom povezes sa switch-om. Tako bi ti bilo zgodnije za koriscenja misa prilikom podesavanja i pregleda snimaka i za striming.

I kod dahua smartpss mora da se otvara jedna po jedna kamera, ali treba da ima neki preset pa da na klik otvoris sve kamere u rasporedu kojim zelis.

Ima mogućnost kreiranja preset i možeš da ih napraviš koliko je potrebno, a dupli klik ih otvara.

A ukoliko nećeš da mešaš kamere sa više lokacija/NVR uređaja, može dvoklik na sam uređaj i on otvori sve kamere.

Ovo koristim vec 3 godine i radi posao. Na vecoj duzini kabla se mogu ocekivati smetnje, pikselizacija, sneg. Ali radi...

Ne ide ta varijanta. Imam tri kamere, postavljeni vec keystone moduli, sve i da hocu da produzim ta tri kabla, nema sanse da ih provucem kroz buzir do tv-a, posto su u istom vec coax i jedan mrezni.
Pristup preko browsera daje vecinu podesavanja, a za stream na televizoru sam nasao aplikaciju koju sam pomenuo i koja mi super odradjuje posao...imam kao backup i ekstender koji je bakara pomenuo.

Pazljivo citam vasa iskustva i savete oko video nadzora.Nemogu da vas bas uvek pratim jer su me godine i nove tehnologije pregazile.Ja bih vam samo ukratko napisao moje iskustvo oko montaze dve Wi-Fi kamere Reolink RLC-410W.Obe su povezane na 5GHz i koristim njihovu APP.Obe kamere kontrolisem preko mobilnog telefona.Instalirao sam i Reolink Client za Windows tako da i preko lap topa kontrolisem kamere.Isto tako mogu da i preko deljenje ekrana na Hisense tv mogu bezicno da pratim kamere sa lap topa ili mob.tela.Isto tako kamere dozvoljavaju da preko Share Camera i skeniranja QR Coda to isto mogu da rade i moja deca koja su otisla na razlicite strane sveta.

Da li može neko da potvrdi da postoji Imou (ili neka druga) kamera koja, kad je povežem kablom na lokalnu mrežu, bez dodatnih troškova cloud servisa, može da:
  • snima sadržaj 24/7 na SD karticu
  • šalje obaveštenje za motion detection
  • live stream sadržaj može da se gleda van lokalne mreže na Android telefonu i Windows PC-u
  • sav sadržaj snimljen na SD karticu može da se pregleda van lokalne mreže na Android telefonu i Windows PC-u i, po potrebi, preuzme
  • motion detection sadržaj snimljen na SD karticu može pojedinačno da se pregleda van lokalne mreže na Android telefonu i Windows PC-u i, po potrebi, preuzme
Da odgovorim sam sebi na jednu od ovih nedoumica. Kontaktirao sam Imou support, rekli su da bez plaćanja Imou Protect usluge nije moguće pregledati ni preuzimati sadržaj snimljen na SD karticu. Godišnja pretplata iznosi $30 po kameri ili $100 za do 5 kamera, pa bi u mom slučaju za dve kamere pretplata bila $60 godišnje, odnosno praktično vrednost jedne njihove nove kamere. To mi se ne isplati.

Da li postoji proizvođač koji ovako ne uslovljava pregledanje sadržaja na SD kartici?

@n1tr0dr

nesto si pogresno razumeo ili si lose postavio pitanje.

• snima sadržaj 24/7 na SD karticu
  • šalje obaveštenje za motion detection
  • live stream sadržaj može da se gleda van lokalne mreže na Android telefonu i Windows PC-u
  • sav sadržaj snimljen na SD karticu može da se pregleda van lokalne mreže na Android telefonu i Windows PC-u i, po potrebi, preuzme
  • motion detection sadržaj snimljen na SD karticu može pojedinačno da se pregleda van lokalne mreže na Android telefonu i Windows PC-u i, po potrebi, preuzme

Ovo sve kamera radi u lokalnoj mrezi bez placene imou cloud usluge.

Imou premium usluga nudi sve to bez ikakve kartice i bez lokalne mreze, potrebno je jedino kamera i internet konekcija i nista vise...i to mora da se plati.

Da li postoji proizvođač koji ovako ne uslovljava pregledanje sadržaja na SD kartici?
Kod mog jeftikaner kineza mogu da pristupam bez pretplate sadržaju sd kartice + sve ostalo što si naveo.
Naravno, ostaje to da je jeftikaner kinez, sigurnosno bušan i pitanje je koliko će potrajati zbog upitnog kvaliteta uređaja ali nije neophodna pretplata da bi se koristio pa odvaži gde ćeš platiti, na mostu ili ćupriji.
Konkretno ova cam, mada nije bitno šta piše na njoj, sve su one potekle od Hangzhou Xiongmai Technology.
Screenshot_2023-02-27-14-55-08-24_57e717c094f371a1dada6567a1123b99.jpg

nesto si pogresno razumeo ili si lose postavio pitanje.
Pitao sam dva puta da potvrdim, prvi put je rekao da sadržaju sa SD kartice može da se pristupi kad se uzme kartica i ubaci u PC, ali sam ga opet pitao i naglasio da želim udaljeni pristup SD kartici i rekao je da ne može bez pretplate. U aplikaciji, kao jedan od benefita pretplate, navedeno je preuzimanje sadržaja sa SD kartice. Jedino da je mislio na to kad sam ga pitao, a da čisto pregledanje može bez plaćanja, mada je to i dalje bezveze..

imou.png

@Poolmaker Hvala.

Tu je nešto pogrešno interpretirano i verovatno se misli na cloud snimke i pristup njima pošto kada to imaš plaćeno ne treba SD kartica, u tome i jeste cela poenta.

Jeste čudno, ali ko zna, možda na taj način žele da podstaknu i one koji bi koristili SD kartice da pređu na njihove servere. Među komentarima nekog yt snimka naišao sam da je ovo ograničenje uvedeno pre 3-4 meseca pa bi bilo dobro da potvrdi ili negira neko ko i dalje pristupa SD kartici svoje Imou kamere i preuzima njen sadržaj, a ne nalazi se na adresi kamere.

Pa gomila nas koristi imou kamere uključujući i mene.

Da odgovorim sam sebi na jednu od ovih nedoumica. Kontaktirao sam Imou support, rekli su da bez plaćanja Imou Protect usluge nije moguće pregledati ni preuzimati sadržaj snimljen na SD karticu. Godišnja pretplata iznosi $30 po kameri ili $100 za do 5 kamera, pa bi u mom slučaju za dve kamere pretplata bila $60 godišnje, odnosno praktično vrednost jedne njihove nove kamere. To mi se ne isplati.

To nije tacno ,evo kartica od 60GB snima svaki pokret od 05/12/2022 do sada , tri kamere Imou

Prilozi

• viber_slika_2023-02-27_20-26-21-717.jpg
    viber_slika_2023-02-27_20-26-21-717.jpg
    32.7 KB · Pregleda: 33
  • viber_slika_2023-02-27_20-26-21-812.jpg
    viber_slika_2023-02-27_20-26-21-812.jpg
    58.4 KB · Pregleda: 32
Kakva je aplikacija kod Reolinka ? Da li je pouzdana, da li ima bagova, ogranicenja ?
Gledao sam ponudu 4G kamera i uglavnom se njihove nude, ostali retko, neke no-name, nisu bas jeftine.

jel neko probao da koristi aplikaciju drugog developera za svoje kamere / DVR osim aplikaciju proizvodjaca svog uredjaja?

jel to moze?

ja koristim dahua aplikaciju na imou kamerama i to lepo radi preko P2P
da li je jos neko probao tako nesto

Probaj sa "ip camera viewer" ima dve besplatne verzije. Nisam probao, ali verijem da besplatne imaju neka ogranicenja.

Nazad
Vrh Dno