Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Nisam probao Liquid Air, ali jesam 2 druge od Spigena. Osnovna mana je što im je bezel oko otvora za kamere višlji od ostatka obloge, pa se telefon klati prilikom stavljanja i upotrebe na ravnoj površini, tj. stolu npr. Mislim da su taj pristup primenili i kod Liquid Air.
Kupila sam masku iz privitka, ne cini mi se da je dio oko kamere visi i da se mobitel klati

Prilozi

• Screenshot_20230222_225420_Samsung Notes.jpg
    Screenshot_20230222_225420_Samsung Notes.jpg
    97.9 KB · Pregleda: 128
ma nema veze sa dozvolama,sta god stavim isto se dogada
ocito da cu se morat pomirit sa tim
Jel ti instagram radi u full screen mode-u? Ako ne radi, prebaci ga u isti i probaj. Ili preko web pregledaca probaj.

ma nema veze sa dozvolama,sta god stavim isto se dogada
ocito da cu se morat pomirit sa tim
Probaj da skineš instander ili aeroinsta, ne može da škodi a svakako su bolji od originala.

pozdrav svima,imam čudan problem na svom s23ultra a vezan je za instagram. Kada uđem u instagram ne mogu nista stisnut i ne mogu skrolat gore dolje nego samo lijevo desno (skrolam prema gore on ide lijevo i obrnuto) i onda nakon toga radi normalno. Skuzio sam da se to desava kada mi se upali obavijest "Upotrebljava aplikacija instagram" (ona zelena točka u gornjem desnom cosku pored baterije).
Takoder probo sam snimat zaslon da pokazem gresku i onda mi se to ne dogada.
Nisam našao nigdje da netko ima sličan problem pa ako netko mozda zna do čega je molim za pomoć, nije neki veliki problem ali ide na zivce
Instaliraj instander umesto tvog instagrama pa probaj.

TOP promenjen u SEK preko Samfw-a, i ide update

Prilozi

• Screenshot_20230223_004644_Software update.png
    Screenshot_20230223_004644_Software update.png
    214.9 KB · Pregleda: 102
Na S23 seriji imaš i više izbora oko CSC-a jer nema eksinosa :)
Imaš ovde sve objašnjeno:

Kupila sam masku iz privitka, ne cini mi se da je dio oko kamere visi i da se mobitel klati

detail_sp681_uh_cc_09.jpg

Odlična maska, videćeš već kad stigne :)

Poslednja izmena:
Na S23 seriji imaš i više izbora oko CSC-a jer nema eksinosa :)
Imaš ovde sve objašnjeno:
Ma prebacih na SEK jer sam video jutros da su pustili njima i tek sad seo za komp da to odradim. Medjutim, vidim da su pustili bukvalno svima, samo ne TOP-u i EUX-a.
Ono sto je bitno prilikom menjanja CSC-a i OTA update-a jeste da sa operatorskog CSC-a mora da se prebaci isto na operatorski, u ovom slucaju sa A1 na Kyivstar. Ruski SER ne bi radio jer nije operatorski, isto kao i EUY. Zato nema OTA update-a kad mi prebacujemo na EUY i EUX.

Ma prebacih na SEK jer sam video jutros da su pustili njima i tek sad seo za komp da to odradim. Medjutim, vidim da su pustili bukvalno svima, samo ne TOP-u i EUX-a.
Za TOP nije čudno, za EUX jeste pogotovo što je EUY prvi dobio.
Možda su nešto menjali sa S23 serijom :)

S918BXXU1AWBD značenje:

S918 - model
B - region (U or U1 - US, W - Canada, 0 or 8- China, N - South Korea, B - Europe, E - rest world (for S23* B merged with E)
XX - free, or operator specific
U - updated features (OR) S - security only
1 - bootloader version (firmware can be updated/downgraded only to same or bigger bootloader version)
A - Android/UI sequence version - starts from A, B, C, ... (Z - beta test)
W - year (... U - 2021, V - 2022, W - 2023, X - 2024, ... )
B - month (A - January, B - February, ... L - December)
D - internal compilation of the month (1...9,A...Z)

S23 Ultra (SM-S918B) INS csc - new OTA ...WBD
Call recording, Call ID/spam, Samsung Pay - everything works.
INS csc = India

Poslednja izmena:
S23 Ultra (SM-S918B) INS csc - new OTA ...WBD
Call recording, Call ID/spam, Samsung Pay - everything works.

INS csc = India
Sa INS ne radi volte. A sta uopste nama znaci Samsung pay/wallet kad ne mozemo da ga koristimo?

Gde si to pročitao?
Ja koliko sam čitao iskustva, radi i voLTE na INS:

Finally I installed INS csc and I notice everything works perfectly. It has HD call and volte...

voLTE zavisi i od drugih stvari, ne mora da znači da CSC zeza...

Gde si to pročitao?
Ja koliko sam čitao iskustva, radi i voLTE na INS:

voLTE zavisi i od drugih stvari, ne mora da znači da CSC zeza...
Pa baš na tom postu što si linkovao, njih par je reklo da im ne radi volte na INS i da je SEK najbolja opcija

Ono sto je bitno prilikom menjanja CSC-a i OTA update-a jeste da sa operatorskog CSC-a mora da se prebaci isto na operatorski, u ovom slucaju sa A1 na Kyivstar. Ruski SER ne bi radio jer nije operatorski, isto kao i EUY. Zato nema OTA update-a kad mi prebacujemo na EUY i EUX.
Netacno skroz.
Bitno je za koju je regiju radjen fon pa na osnovu toga biras CSCove za tu regiju. Ako je fon radjen za U1 a nabacis mu SEK csc, nikada se nece apdejtovati (primer). Ako je za operatera, ne mora mu se stavljati drugi csc za drugog operatera. Bitno je odrediti da li je za USA (U/U1), Kanadu (W), Evropu (B), Koreju (N) ili Kinu (9110) pa na osnovu toga stavljas zeljeni CSC. . .

Settings-Display-Full Screen Apps, mada je Insta uvek radio u full screen mode-u.

Jel si probao da instaliras Instagram Lite? Ako nisi probaj, pa vidi da li se isto i na njemu javlja problem. Izasao je neki update za insta, ja sam ga upravo sada odradio.

Poslednja izmena:
Settings-Display-Full Screen Apps, mada je Insta uvek radio u full screen mode-u.

Jel si probao da instaliras Instagram Lite? Ako nisi probaj, pa vidi da li se isto i na njemu javlja problem. Izasao je neki update za insta, ja sam ga upravo sada odradio.
imam ponudeno samo netflix pod full screen apps
budem probo lite instalirat
nemam nikakav update trenutno za instagram

Može neko pojašnjenje kako se prebacuje?

Gubi li se garancija menjanjem CSC a?
Citao sam da je neki lik dobio dooosta toga menjanjem csc a pored brzi update a.Jaci signal brzi telefon bolju bateriju itd.Prvo me zanima da li se time gubi garancija a drugo koji csc je najbolji za s23 ultra.Radio sam to odavno na galaxy s4 zaboravih 🤣

Citao sam da je neki lik dobio dooosta toga menjanjem csc a pored brzi update a.Jaci signal brzi telefon bolju bateriju itd.Prvo me zanima da li se time gubi garancija a drugo koji csc je najbolji za s23 ultra.Radio sam to odavno na galaxy s4 zaboravih 🤣
Да није добио и 100е уз све то?
Шалу на страну CSC не би требало да има утицаја на све наведено осим којој групи уређаја припада када се пушта OTA - отуд бржи апдејти. Чак што се мреже тиче можда евентуално значи ако је телефон прављен за америчко или азијско тржиште па да се откључају наши Band-ovi у том случају може да буде бољи дометнкоји утиче на батерију.

Ne gubi se garancija, imaš iznad poruke, a i temu na XDA sa svim informacijama.
Ljudi uglavnom menjaju CSC da bi dobili opciju snimanja poziva i da bi kraće čekali OTA ažuriranja.

Poslednja izmena:
Ljudi uglavnom menjaju CSC da bi dobili opciju snimanja poziva i da bi kraće čekali OTA ažuriranja.

Aha sta mislis ILO ili SEK?
Snimanje poziva me ne zanima toliko vise brza azuriranja.Imam i galaxy watch 4 ali to dam resio danteovim resenjem da bih imao ecg i blood preassure opciju.

Pa imaš gore link, tu možeš videti ko dobija brže ažuriranja. Mada još je rano za zaključak jer je telefon tek izašao...

Može neko pojašnjenje kako se prebacuje?
Imas free aplikaciju, https://samfw.com/blog/samfw-frp-tool-1-0-remove-samsung-frp-one-click .
Povezes sa racunarom, udjes u developer mode i dozvolis USB debugging, u aplikaciji prebacis na csc tab, kliknes na change csc, upises SEK, trazice ti da na telefonu ukucas ono #08# ili kako vec, restartovace ti se telefon sam.
Nakon toga pravac software update i imaces azuriranje :D i snimanje poziva, ako je nekom bitno.
Netacno skroz.
Bitno je za koju je regiju radjen fon pa na osnovu toga biras CSCove za tu regiju. Ako je fon radjen za U1 a nabacis mu SEK csc, nikada se nece apdejtovati (primer). Ako je za operatera, ne mora mu se stavljati drugi csc za drugog operatera. Bitno je odrediti da li je za USA (U/U1), Kanadu (W), Evropu (B), Koreju (N) ili Kinu (9110) pa na osnovu toga stavljas zeljeni CSC. . .
Nisam ni rekao da moras da stavis CSC drugog operatera, rekao sam da neces dobiti brzi OTA. Ja sam i s22u ranije i s23u sada prvo prebacio na EUY koji je dobio azuriranje pre 5 ili koliko dana i nisam imao OTA.
Na s22u uopste vise nisam dobijao OTA, cak i kad su na TOP-u izbacili, nisam mogao da skinem dok nisam vratio na TOP.
Sinoc, cim sam prebacio na operatorski SEK koji je pustio azuriranje, instant sam mogao da skinem.
Tebe ne sprecava nista da prebacujes na koji hoces CSC, ali OTA azuriranje neces tako dobiti.

Aj ovo ali u uslovima slabe osvetljenosti i nesto u pokretu , deca , kucni ljubimci ili nesto slicno pa da vidimo pravu stvar 😉

Aj ovo ali u uslovima slabe osvetljenosti i nesto u pokretu , deca , kucni ljubimci ili nesto slicno pa da vidimo pravu stvar 😉
To se nece desiti, ljudi zaboravljate da je ovo telefon. On nema optiku kao foto aparat a ni senzor.
Kakav god da je telefon oslanja se na software da ispegla sliku, znas kakav to treba da je i software pa i hardware da ti omoguci u takvim uslovima trenutno procesuiranje slike.
U najboljem slucaju ce prikupiti sve podatke, gurnuti ih u neki queue i u pozadini ih drljati dok ti okidas novu fotku, i u tom slucaju to sve traje.

Nazad
Vrh Dno