Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Posle skoro 4 godine napokon se odlučim da promenim P30 Pro i da predjem na S22 Ultra, ali prema komentarima vidim da telefon ima dosta bagova (pre svega softverskih), što me dosta ohladilo.

Interesuje me da li su ovi bagovi rešeni poslednjim update-om? Da li vredi sada uzeti ovaj telefon za 850-900 EUR (za koliko se moze naci nov na oglasima) ili da uzimam s23 ultra koji se moze naci za cca 1.200 EUR. Napominjem da mi je baterija jedna od bitnijih stavki kod telefona.
Sve je ispravljeno, na 5.1 radi savršeno bez ikakvih problema. Stvarno sam konačno jako zadovoljan radom telefona.
Ja bih ipak kupio S23 Ultra zbog baterije i zmaja i nešto boljeg zvuka i vibracije. I njega će da peglaju mesecima, samo što on od starta nema problema sa restartom.

S23U je pun pogodak Samsunga, sve probleme koje je imao exy su ispravili sa SD. Po meni bolje sačekati da se malo smire cene S23U nego uzeti S22U za 900€.

Hvala svima na odgovorima.

Svestan sam da je S23u bolja, ali je trenutno i skuplja za nekih 35% od S22u što (složićete se) nije mala razlika. Ako su nakon update-a rešeni softerski problemi na S22u, da li zaista vredi platiti 35% više zbog nešto bolje baterije i zvučnika? Nisam ironičan sa pitanjem, stvarno me interesuje da li je tolika razlika, prvenstveno u bateriji?

^ nije samo softver. Bolja kamera, baterija, brze radi i mnogo brze instalacije aplikacija…. Da li se opet neće ponoviti nekom restart to teško ko može da ti garantuje. Ali ti odlucujes na kraju.

Ja bih na tvom mestu uzeo s23u zbog snapdragona i manjeg procenta bagova i zalbi korisnika na snapdragon
Ja sam imao s22u prvih 5 meseci radila ko zmaj , a onda neki abdejt i krenulo po zlu . Trpeo 3 meseca SR..a i prodao ga i kupio ip13pm
Ultra kupljena u Samsung radnji ali ...

Kamera u teoriji bolja, u praksi boje isprane. Mada ispeglaće oni to za par meseci. Taman kad se cene slegnu.😁
^ nije samo softver. Bolja kamera, baterija, brze radi i mnogo brze instalacije aplikacija…. Da li se opet neće ponoviti nekom restart to teško ko može da ti garantuje. Ali ti odlucujes na kraju.

Ja bih na tvom mestu uzeo s23u zbog snapdragona i manjeg procenta bagova i zalbi korisnika na snapdragon
Ja sam imao s22u prvih 5 meseci radila ko zmaj , a onda neki abdejt i krenulo po zlu . Trpeo 3 meseca SR..a i prodao ga i kupio ip13pm
Ultra kupljena u Samsung radnji ali ...
Ne da mi se da predjem sa P30 pro, to je neverovatno :) Izgleda da ne preostaje ništa drugo nego da sačekam još par meseci pa da pazarim s23u, dok se cena malo "slegne"....

Cene ce se sleci u ovim radnjama koje daju garanciju od 1 god . U oficijelnim radnjama nece se sleci . Kada sam kupio s22u u samsungu , gigat , tehnomed , i drugim radnjama tog tipa cena je bila oko 165k dinara . U vecini tih radnji kada je izasao s23u cena je ostala priblizna ili malo je pala . Sto znaci da su celu godinu drzali tu cenu . Ovde ne racunam preordere u tim firmama - radnjama i kod operatera , gde su bile druge cene , ali si ih tesko dobio - telefone .

Apsolutno tačno. Toalet garancije ne računam at all.

^ uvek će biti niskih cena preko KP za telefone sa dve godine garancije. Ima ljudi koji uzmu telefon za 200k i onda ga prodaju za 1000€ a dobiješ validnu garanciju od dve godine

^ uvek će biti niskih cena preko KP za telefone sa dve godine garancije. Ima ljudi koji uzmu telefon za 200k i onda ga prodaju za 1000€ a dobiješ validnu garanciju od dve godine
Evo recimo ja ali niko neće da kupi 😄

^ kako neće, kolega pre 5 dana uzeo S23U sa dve godine garancije, plus osiguranje telefona na 1god i plus dobio potvrdu za slušalice za 1190€.

Ovo ja godinama unazad radim. Uvek nov telefon kupim za cca 30% niže nego u prodavnici.

BTW ako prodaje neko s23u za 1K, uzimam 😅

^ ne bih se složio sa tobom oko kamere, gledao sam direktno poređenje SS i S23.

Pa nije gora ali nije ni bolja.
S22u je dosta konstantija. Kad opali dobro, dosta je bolja fotka na s23, ali cesto ne opali bas najbolje.
Telefoto je ubagovan skroz, slabije fokusira i boje su mu cudne nekako.
Fotkano pre pola sata, i crvena i plava su mnogo svetlije nego što bi trebalo.
Takođe sam ženu fotkao sa 10x šumom pre neki dan, crveni karmin je bio roze i iskakalo je iz fotografije. To sa s22u nije slučaj.
20230223_122437.jpg

^ ne bih se složio sa tobom oko kamere, gledao sam direktno poređenje SS i S23.
Ne znam gde si gledao, ja sa drugarom upoređivao i slike na s23U su nekako isprane i u nekim slučajevima previše izoštrene u odnosu na S22U. Maši fokus češće nego S22U na telefoto kamerama.
Mada ispeglaće to kroz par ažuriranja.

Ne znam gde si gledao, ja sa drugarom upoređivao i slike na s23U su nekako isprane i u nekim slučajevima previše izoštrene u odnosu na S22U. Maši fokus češće nego S22U na telefoto kamerama.
Izostravanje moze da se podesi preko camera assitent-a, picture softening opcija. Medium je najbolji, najprirodniji.

Kolega imao S22U i nije ga prodavao dok nije uzeo S23U pa smo imali jedan dan čisto da uporedimo. Po nama su slike bile bolje nego na S22U ali ne nešto wow, opet možda zavisi i uslovi slikanja. Vidi će se bolje razlika posle update kamere na S23U.

Zove me drug kojem sam prodao S22+, za 4-5 dana mu se 2-3 puta restartovao telefon u sred poziva, smrzne pa se restartuje - klasika. :D
Znao je on za taj problem ali se nadao da će mu se dešavati rijetko ko i meni, ne ovako često :)

Uređaj ima regularnu garanciju od 2 godine, kod ovlašćenog distributera ali ima li svrhe reklamirati, kako dokazati ovo? :rolleyes:

Ja kod moga S22U nemam taj problem vec ihahahaaa. A i ovako sam imao ukupno od Avgusta pa do sada 3x tako da nista nije strasno.
A poslednjih 4 meseca nista.

Nije kamera trenutno bolja na S23U. Imam oba, stvio sam u temi S23 slike za poređenje, noćne fotke S22U vs S23U i S22U daje bolje fotke. Po danu su malo oštrije fotke na S23U, ali zato mi boje deluju prenaglašene na S23U. Generalno posle jednog ili dva update kamera na S23U će dosegnuti vrhunac i bez sumnje to će biti najbolji kamera telefon 2023. godine. No, kamera na S22U je sada baš utegnuta i jako dobre i konzistentne fotke pravi. S druge strane što se video snimka tiče, bez sumnje je video i stabilizacija bolja na S23U.

Zove me drug kojem sam prodao S22+, za 4-5 dana mu se 2-3 puta restartovao telefon u sred poziva, smrzne pa se restartuje - klasika. :D
Znao je on za taj problem ali se nadao da će mu se dešavati rijetko ko i meni, ne ovako često :)

Uređaj ima regularnu garanciju od 2 godine, kod ovlašćenog distributera ali ima li svrhe reklamirati, kako dokazati ovo? :rolleyes:
Венчао си га без попа 👰

A kod mene obrnuta situacija, S22 Ultra radi perfektno od prvog dana, a od kad je došao ovaj februarski One UI 5.1 i dalje radi sve super, ali mi baterija manje drži...
Na WiFi oko sat vremena manji SoT u odnosu na ranije.

^ obzirom na 1,5gb apdejt i potpuno nov UI , samo reset i to full sa wipe cache .

Odrađen factory reset iz rikaverija, nije do toga...

Meni drži baterija nešto bolje, a nisam radio factory ni kad sam prelazio na A13 a ni sad na OneUI 5.1. Radio wipe cache i app booster.😁

Drugari, kako da namestim da automatski snima sve pozive?
Nemam opciju u call meniju "record calls". Neka aplikacija ili nesto, koje su opcije?

Vrh Dno