Sad me teras da se igram ponovo sa 5600x, a mrzi me da flesujem, kamoli da se igram.Kaže samo to, ali ja kažem da kod mene ima vidne razlike.Core 8 recimo mi je "liznulo" 5100mhz na 5900X.
Sad me teras da se igram ponovo sa 5600x, a mrzi me da flesujem, kamoli da se igram.Kaže samo to, ali ja kažem da kod mene ima vidne razlike.Core 8 recimo mi je "liznulo" 5100mhz na 5900X.
Ma ne treba ti dugme, kod Asus-a to radi bez ikakvih problema.Pa nisu nešto mnogo pričljivi osim hvalisanja, evo sad ću da probam -30 all core. Ubacio sam dugme za Clear_CMOS napred na kućištu da ne otvaram ako zatreba.
Na MSI ne moze 100%, a zaboravih da probam na Asus-u.Ja sam mislio da može export na fleš, pa da učita sve opet na novom. Sve je zapamtio osim Curve Optimizera, što je najpipavije, ali sam ga ovog puta našao u broj za svako jezgro pojedinačno.
Scalar x1, LLC auto.Bios ne da više od -30. jel to standardno ?
Šta je sa ostalim nameštanjima, LLC na primer? Ja onako po starinski LLC na max Scalar x10, itd, sve što bih radio na manual OC. Izgleda da pomaže performansama. Ako sve ostavim na auto, skor je priličnp niži.
Cache ne pomaze, samo frekvencija.
@DBraveZ Ajde testiraj Sleep voltage bug ako te ne mrzi. Normal boot, testiraj CB23 i isprati napone. Stavi komp na sleep pa ga probudi, resetuj HWInfo statistiku i ponovo pogledaj napon tokom CB23 testa
Ima i kod mene ali neznam od koje cifre počinje da odbrojava +.Evo ga normal :
Pogledajte prilog 376933
I posle sleepa :
Pogledajte prilog 376934
I koji sad zakljucak da izvucem, da ovaj bug ima pozitivan efekat kod mene..
Menji napon, a jezgra isto boostuju, manje temperature, visi skor u Cinebenchu.
Smesno ali ispada da treba kad upalim PC da odem u sleep, probudim sistem pa nastavim da koristim
Inace nikada ne koristim sleep funkciju, nemam tu naviku.
PS.
U biosu ispod Curve Optimizera imam i opciju CPU Boost Clock Overider, trenutno stoji na Disabled, moze da se podesi na Enabled (Positive ili Negative).
Da li da ukljucim to na Positive i stavim +200 (to je maks vrednost, moze u koracima od po 25) ?
Blizu, ali nije, cak i sa ovim popustom, nazalost ima problematicne dimenzijeSmeo bih da se kladim da je Zalman cnps20x najbolja bb opcija
ID Cooling neki 226xt?Samo da spomenem, nemojte da uzimate Deepcool AK620/AG620 po automatu, nije vise best-buy opcija preko madjara, izasao je novi bolji/jeftiniji dual tower cooler (delimicno crn). Pitajte/napravite temu u drugom delu foruma xD
![]()
Isto za Noctua C14/be quiet! Dark Rock TF2, nemojte ih uzimati vise, konacno je izasao pravi klasican dual-tower kuler sa 134/135mm visine na Ipon-u/KupujemProdajem
![]()
I 207xt je odlican za pare, oko 60e u rangu Noctua d15, mada bucniji podosta.ID-Cooling SE-206-XT (ispod 40 eur).
preskup, 206-XT odradjuje sve dovoljno blizu njega, za 25e manjeI 207xt je odlican za pare, oko 60e u rangu Noctua d15, mada bucniji podosta.
Problem je ako podesiš CO vrednosti na osnovu normalnog boot-a onda će ti sistem verovatno biti nestabilan nakon sleep-a, ali ako ne koristiš sleep onda nema veze.I koji sad zakljucak da izvucem, da ovaj bug ima pozitivan efekat kod mene..
Čitao sam da je opcija zabagovana, ako podesiš bilo šta da će CPU biti zaključan na base frekvenciji. Ali svakako probaj pa javiDa li da ukljucim to na Positive i stavim +200 (to je maks vrednost, moze u koracima od po 25) ?
Koliko vidim po testovima, 207xt je 7-8c losiji od Noctue nhd 15. A Zalman koji sam prelozio je 1-2c bolji od noktue. Isto je ispod 60 i po tom kriterijumu daleko najbolji best buypreskup, 206-XT odradjuje sve dovoljno blizu njega, za 25e manje
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari