Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Не знам да ли је правило, али моје 3 последње пошиљке су ми послали као RB..SG када сам изабрао AliExpress Standard Shipping. У свакоом случају је боље пробати ту варијату него CSFSG које шаљу преко Мађарске са ознаком LA..HU, а које путују спорије од нерегистрованих пошиљака.
Tako i treba da bude, standard=registrovana, economy=neregistrovana. Aliexpress ima neka pravila oko posiljaka koje prelaze vrednost 10eur i to uvek bude registrovano, bez obzira da li je pisalo economy ili standard. Prodavci tu nemaju kontrolu. Ja preferiram neregistrovano jer zaobidje carinu i stigne za mesec dana, a registrovana stigne za 10 i zaglavi par nedelja na carini, jos mi i naplate.

@sasa022

Aj baš da vidim šta će biti, javiću se ovde u petak sa novim informacijama

Epilog priče, poštar greškom dostavio paket na tudju adresu....videće da obidje par kuća i proveri da li će mu vratiti paket nazad (što je malo verovatno ako nisu vratili sami do sada) a ako mu ne vrate vratiće mi on lično novac, izvinuo se i priznao grešku što je realno mega retkost danas.
Eto ima i poštenih poštara, nije sve tako crno ali da smo ološ od naroda jesmo i to onaj najgori. Samo kradi i otimaj

Epilog priče, poštar greškom dostavio paket na tudju adresu....videće da obidje par kuća i proveri da li će mu vratiti paket nazad (što je malo verovatno ako nisu vratili sami do sada) a ako mu ne vrate vratiće mi on lično novac, izvinuo se i priznao grešku što je realno mega retkost danas.
Eto ima i poštenih poštara, nije sve tako crno ali da smo ološ od naroda jesmo i to onaj najgori. Samo kradi i otimaj
Realno greska je njegova i odgovornost je njegova. Posiljka je zaduzena na njegovo ime .

@ironmanbg
Ne samo praćenje, ima i obezbedjenje dok se ne uruči, poštar se ne odvaja od nje.
Cela tema piše o registrovanim i neregistrovanim pošilkama. Ux (unregistered) bez obzira da li je poslata sa Joom, AE, Baya ili iz Babušnice je neregistrovana pošiljka.
Aha, znači R je za registered, U za unregistered, samo to staviti u prvi post i zaključati temu 😀 realno.

Realno greska je njegova i odgovornost je njegova. Posiljka je zaduzena na njegovo ime .

Naravno ali realno mogao je i da se napravi lud i da kaže da mi je uručio paket i ajd ti dokazuj da nije, ovako je ispao korektan i rekao da je on zasrao stvar. Mene više izludjuju ti likovi koji nisu zvali da vrate paket a pritom imaju moj broj telefona na istom.

@ripkid
Eto tebi paketa ako ne već sutra, poštar na tudjem terenu :ROFLMAO:

Ma ti dripci kod kojih je paket verovatno ćute i čekaju ko cave da vide da li će neko da potražuje isti u narednih nekoliko dana pa ako se niko ne javi onda naravno da ga otudje. Klasičan mentalitet zaostale palanke.

Naravno ali realno mogao je i da se napravi lud i da kaže da mi je uručio paket i ajd ti dokazuj da nije, ovako je ispao korektan i rekao da je on zasrao stvar. Mene više izludjuju ti likovi koji nisu zvali da vrate paket a pritom imaju moj broj telefona na istom.
Pa i nije mogao ,posto ti nisi potpisao za posiljku onda bi sebi natovario i falsifikovanje sluzbene isprave. Da se to pokrije morao bi neki od direktora poste da ga zastiti ...
Problem sa tim likovima je sto ni postar ne zna kome je tu posiljku dao ,jer je ocito on potpisao i mogu da se prave naivni.

Poslednja izmena:
Pa i nije mogao ,posto ti nisi potpisao za posiljku onda bi sebi natovario i falsifikovanje sluzbene isprave. Da se to pokrije morao bi neki od direktora poste da ga zastiti ...
Problem sa tim likovima je sto ni postar ne zna kome je tu posiljku dao ,jer je ocito on potpisao i mogu da se prave naivni.

To je istina, lično sam video baš sada kada sam bio u pošti taj listing gde su potpisani ljudi sve lažnim potpisima unapred pre bilo kakve dostave paketa. Znam ja inače za tu njihovu šabansku praksu ali me zabrinulo to što na ovim paketima sa Alija stoji ono "No Signature" ili kako već, što će reći da se uručuju bez potpisa inače.

Pa skoro niko nema shipping policy sa required signature kad su u pitanju smešno mali iznosi, a naročito nemaju kineski prodavci i sajtovi, i pogotovo kad se izabere njihova džabana dostava.

Pa skoro niko nema shipping policy sa required signature kad su u pitanju smešno mali iznosi, a naročito nemaju kineski prodavci i sajtovi, i pogotovo kad se izabere njihova džabana dostava.

Ma sve to stoji nego rekoh možda i ovi naši zbog toga ne traže potpise za stvari sa Alija ali ipak su izgleda svi inostrani paketi pokriveni potpisom. Kao što kaže @dedamrsoje i da neko hoće zapravo ne može da te *****e sem ako ne misli da odgovara. Tako da eto da ljudi znaju da su pokriveni sa te strane a prema meni su juče u pošti bili bog zna kako fini i predusretljivi a poštar mi se izvinjavao jedno 5 puta što će reći da ih je prpa. Meni bilo pomalo čudno :D
Jel bilo nešto vredno/bitno?

Pa zavisi kako tumačiš vredno/bitno.....za mene jeste i vredno i bitno, sama vrednost paketa je 50€ kao što rekoh

Poslednja izmena:
Pa to sa potpisima je posledica sveopšteg primitivizma ovog društva, ljudi navikli da prave ******ske prečice, jer im je teško da dve sekunde odrade proceduralije civilizovanog života, da se preda i potpiše pošiljka, da se baci smeće u kantu za đubre itd itd. Jezivo društvo gde elementarne stvari ne rade kako treba.

Pa to sa potpisima je posledica sveopšteg primitivizma ovog društva, ljudi navikli da prave ******ske prečice, jer im je teško da dve sekunde odrade proceduralije civilizovanog života, da se preda i potpiše pošiljka, da se baci smeće u kantu za đubre itd itd. Jezivo društvo gde elementarne stvari ne rade kako treba.

Upravo tako, umreće za tih pola minuta i manje dok ne nadje ime na listingu i dok se taj neko ne potpiše. Krše zakon otvoreno ali isto tako sada će ovaj poštar morati da plati cenu šefovog boljenja medjunožja i to iz svog džepa....naravno nastaviće i dalje po starom. Zapravo sada kada razmislim i ne treba da mu vrate paket pa neka se nauče lekciji. Jebote ono ni da pogledaš čije je ime na paketu prilikom primopredaje, da ne poveruje čovek.

Za to treba mnogo vise od 2 sekunde . Postar treba da se popne do ulaznih vrata stana ,gde mozda i nikog nema . A moze i da ubaci posiljku u postansko sanduce i sam se potpise . Cenim da tako moze da ustedi i 10 minuta , ako ima vise takvih slucajeva moze da ustedi i sat ,dva. Doduse svesno rizikuje da ce eventualnu gresku morati nekad i da plati iz svog dzepa.

Ma bilo je i da im kažem gde da potpišem, a oni ma nema veze, a stoje mi na vratim sa spiskom u ruci. Taj slom mozga je potpuno nejasan, šta time dobiješ, zašto tako radiš, ne znaju ni oni sami. Divljina obična. No da budemo načisto, ista kurcobolja je često prisutna svuda, prijatelji su u zapadnoj evropi prodali svoju malu dostavnu firmu koja je radila za nekoliko većih i kao partner preuzimala deo kontigenta, iz razloga što nisu mogli da nađu tri krštena vozača/dostavljača, sve zato što je te ljude bolelo dupe i za same sebe, a kamoli za druge i okruženje neko u kojem borave i rade.

Za to treba mnogo vise od 2 sekunde . Postar treba da se popne do ulaznih vrata stana ,gde mozda i nikog nema . A moze i da ubaci posiljku u postansko sanduce i sam se potpise . Cenim da tako moze da ustedi i 10 minuta , ako ima vise takvih slucajeva moze da ustedi i sat ,dva. Doduse svesno rizikuje da ce eventualnu gresku morati nekad i da plati iz svog dzepa.
Ma ovde kod mene u naselju su sve kuće, niti treba bilo gde da se penju niti imaju problema sa parkiranjem i slično nego eto stoji im ta navika, a i kao što kažeš idu na to da svesno rizikuju ali opet šta da je neka bitna pošiljka u pitanju, da je nešto što ti je hitno i sl. ? Da ga isprebijaš ko vola

Pa zavisi kako tumačiš vredno/bitno.....za mene jeste i vredno i bitno, sama vrednost paketa je 50€ kao što rekoh

Pa to je popriličan iznos, uopšte nije malo. Razmišljao sam u pravcu ako ne uspe da pronađe paket i bude morao poštar da nadoknadi, kao što je rekao, iz svog džepa, kako će to ići. Verovatno za nešto jeftino ne bi bio problem ali ovako... hm baš me zanima kako će reagovati kad mu kažeš da je trošak 50€.

Pa to je popriličan iznos, uopšte nije malo. Razmišljao sam u pravcu ako ne uspe da pronađe paket i bude morao poštar da nadoknadi, kao što je rekao, iz svog džepa, kako će to ići. Verovatno za nešto jeftino ne bi bio problem ali ovako... hm baš me zanima kako će reagovati kad mu kažeš da je trošak 50€.

Pa rekao sam mu odmah koliki je trošak, poslao sliku porudžbine i sve i rekao je kao ok nema problema u fazonu kao poručuje i on sa Alija, konta sve....kao zasro sam izvini bla bla.

Aha, znači R je za registered, U za unregistered, samo to staviti u prvi post i zaključati temu 😀 realno.

LA**HU je takodje registrovana..

Jel neko kome je skoro stigao neki Singapurcanin zna da kaze da li je kod nas dobio broj u formatu RR**RS ili je stigao sa onim svojim RB**SG, jer sam primetio da su ovim ostalim kodovima kao sto su LA**HU i LB**LT poceli da dodeljuju ove brojeve i uopste nemas pojma kada stigne kod nas, i kada ce ti stici kuci.. samo dodje postar jedan dan i donese u formatu RR***RS...

LA**HU je takodje registrovana..

Jel neko kome je skoro stigao neki Singapurcanin zna da kaze da li je kod nas dobio broj u formatu RR**RS ili je stigao sa onim svojim RB**SG, jer sam primetio da su ovim ostalim kodovima kao sto su LA**HU i LB**LT poceli da dodeljuju ove brojeve i uopste nemas pojma kada stigne kod nas, i kada ce ti stici kuci.. samo dodje postar jedan dan i donese u formatu RR***RS...
Ja imam jedan takav, LAxxxHU i to praćenje ne vredi 5 para. Baš ću nadgledati šta se dešava i šta će pisati na paketu jednom kad stigne.
1676736118174.png
Pa rekao sam mu odmah koliki je trošak, poslao sliku porudžbine i sve i rekao je kao ok nema problema u fazonu kao poručuje i on sa Alija, konta sve....kao zasro sam izvini bla bla.
Aha, ok onda samo izgubljeno vreme.

Niko nije rekao da pracenje vredi ili ne vredi nego da je u pitanju registrovana posiljka gde prilikom urucenja moras da potpises da si primio istu..
A vec sam objasnjavao da su statusi losi i da ide jako sporo, do duse meni kada je stizalo mene su zakacili decembar i januar pa ne znam da li je i sada tako..

Ja sam rekao da ne vredi 5 para, malopre. Moje lično mišljenje.

Kad ti se pojavi na sajtu nase poste oko 5 dana prodje i dolazi do tebe

Ja imam jedan takav, LAxxxHU i to praćenje ne vredi 5 para. Baš ću nadgledati šta se dešava i šta će pisati na paketu jednom kad stigne.
Pogledajte prilog 376815

Aha, ok onda samo izgubljeno vreme.
Na sajtu nase poste se pojavio prijem ali bez novog broja, dakle LA...HU.

Kod mene ovako izgleda, prvi put sam dobio ovu varijantu, do sada uvek preko LT.

Jan 17, 2023, 18:05 Aliexpress-Cainiao Received by logistics company. Accepted by carrier
...
Jan 28, 2023, 15:00 Aliexpress-Cainiao Leaving from departure country/region
Feb 11, 2023, 11:01 Aliexpress-Cainiao Arrival Arrived at linehual office. BUD-Linehaul
Feb 16, 2023, 20:00 Aliexpress-Cainiao Received by local delivery company
Feb 17, 2023, 08:23 Serbia Post Reception

Moja krenula 16.01
Jan 31, 2023, 17:00 Aliexpress-Cainiao Leaving from departure country/region
Posle ovoga nista jos

@Animal
Lx su isto pošiljke sa praćenjem ali je vidljivo samo ako naša pošta i pošta slanja (HU ili LT) imaju potpisan sporazum.
@ripkid
Da li su dripci ili je sam poštar pokušao da odradi pitanje je . Moj poštar iako smo dobri uvek donese na potpis bez obzira da li je pošiljka iz Kine ili odavde, desilo se da je u imenu bilo slovo viška pa ispada da je primalac žensko i vratio je pošiljku mada mi nije ni bila namera da primim tu vrstu pošiljke :D

Zanimljivo je da se sa poštom iz naših ustanova, poput suda i ostalih, ne šale tako sa potpisima.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno