Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Mislim da na S22 seriji nije to pisalo. Barem se ne secam.

Pisalo na S22 Ultra i piše sa 45W punjačem :)

Screenshot-20230216-224522-One-UI-Home.png

Poslednja izmena:
Razlike između 25W i 45W nisu neke, ali ih ima iako su ovi iz GSMArene koristili stariji 45W punjač (EP-TA845) umesto noviji (EP-T4510).
Tako da je rezultat sa novijim punjačem još malo bolji u odnosu na ovo sa slike ispod:

S23-Ultra-battery.png

Imam novi 45W punjač EP-T4510, ali od 0 do 100% nema šanse da napuni za ovih 59 minuta. Treba mu 1h 4'. Na 30' napunjenost je 64%.
Hmm, odlična cena za maloprodaju. Gde si tačno uzeo? Lanac prodavnica ili kod operatera?
Mene toliko izašao (1175€) na Amazonu kada sam na firmu uzeo uz odbijanje poreza. 🤔
Direktno od Samsunga.

Izgleda :D
U principu skoro uvek će se puniti telefon od 10-20% do 100% tako da je u realnoj upotrebi još kraće vreme punjenja...

Danas dok sam kupovao kod Dr.T slučajno pogledam u staklenu vitrinu a tamo na sigurnom zeleni S23U izložen sa cenom kao kod svih za pred naručivanje, pitam: Da nemate možda krem? odgovor: Ne, samo ovaj jedan nam je još ostao. Prodavac me najljubaznije pita da li sam zainteresovan, objasnim mu da sam poručio krem, ali mi još nije stigao(sutra će biti tačno 7 dana) u GT prodavnici, čovek me pita: Da li želite da otkažete Vašu porudžbinu, i mogu Vam sačuvati telefon do sutra?! odgovor: ne, čekam krem. Zeleni mi nije bio nikada zanimljiv. Verovatno ga nisu prodali do kraja dana, danas su radili do 17.00h, tako da ako neko želi da kupi i odmah dobije Samsung S23 Ultra zeleni - može, čak i kod nas.
Izlazim i razmišljam...da li ćemo ikada saznati zašto su prošle godine napravili haos sa exy koji je pravio prilične probleme ljudima, dok ove godine konačno i mi imamo priliku da kupimo snapdragon u prodavnici sa garancijom i to pre zvanične prodaje....''eh živote lutalico''

edit: ako neko od članova slučajno poznaje nekog ko radi u GT kompaniji, bio bih zahvalan da mi se obrati na pp da pošaljem podatke i ubrzamo ako je moguće isporuku...
Hvala unapred.
Ja radim, nema pomoci se server ne dovede u normalu, nema porucivanja
Za sat i po mi ispraznio sa 61% na ispod 20%, a samo sam instalirao apk i cackao ga.
Koji tel?

@filip555 Da li znaš kada možemo da očekujemo da ćemo moći da preuzmemo telefon u GT mi koji smo ga poručili pre dve nedelje, pre nego što je došlo do problema? Vidim dosta ljudi je dobilo telefon od mobilnih operatera za dan - dva, pa bilo bi dobro da možemo da preuzmemo telefone u GT radnjama sad kad je prošao preorder, da se ne odugovlači to.

Stigao telefončić juče i meni ali nisam imao vremena da se javim, neplanski lud dan juče.

Nakon dosta peripetije oko prebacivanja broja iz MTSa gde su se ljudi maksimalno potrudili da uspore i upropaste proces, sve pohvale za A1.
Koliko god bangavi bili, ispoštovali su ljudi, u ponedeljak uveče poručen telefon, poslat verovatno u utorak i verujem da bi i u sredu stigao kod mene ali zbog praznika je stigao u četvrtak.

Ne znam da li je zbog te male promene u dizajnu ili zato što je skroz crn u odnosu na moj beli s22u sa srebrnim ivicama, ali mnogo ozbiljnije izgleda.

Uzeta obična kineska maska u lokalnoj radnji koja zapravo jako lepo leži, ali to samo dok mi ne stigne Whitestone dome pa da zalepim staklo i pozadi foliju iz Outfitters-a.

Inače jako ozbiljan telefon.
S22u je vrhunski ali ovo je nekako next level.
Nisam verovao da će se tolika razlika videti i dizajnerski i softverski.

Ostaje samo žal za s22u jer su očigledno nesposobni da upeglaju softver ali verujem da će i njega dotegnuti da bude vrlo sličan s23u, pogotovo sad kad se vidi kako zapravo telefon može lepo da radi kad se kockice slože.
20230217_103655.jpg

Prilozi

• 20230217_103609.jpg
    20230217_103609.jpg
    131.7 KB · Pregleda: 33
Moj S23U dolazi večeras oko 6, 7. Uzeo sam neku običnu nillkin masku kao prvu pomoć jer je neočekivano brzo pao dogovor o kupovini uređaja pa nisam imao vremena za naručivanje s interneta. O tom-potom.
Ostaje večito pitanje, da li su i koliko napredovale folije u odnosu na stakla što se tiče zaštite ekrana? Na S21U sam koristio staklo godinu dana, promenio na foliju i posle 2 nedelje ispao telefon pod specifičnim uglom i slomilo se staklo, od tad sam jako skeptičan po pitanju te vrste zaštite iako mi ne ispada telefon često iz ruku, dovoljna je sekunda nepažnje da se uređaj trajno i kompletno sj***

Folije su namenjene da zaštite staklo od manjih ogrebotina a ne da štite staklo od loma pri padu ili većem pritisku. Tu nema nikakvog napretka nema koliko ja znam.

Ja imam mobile outfiters onu skuplju varijantu na iphone 13 pro koji je prilicno tezak, ispao mi je jednom na mermerne plocice i ostao netaknut.

Inace meni je juce stigao s23 obican, zeleni. Izneo bih par utisaka, uz napomenu da sam imao pre s21 koji mi je bio odlican ali sam ga zamenio zbog manjka prostora, 128 je postalo premalo. Iako su dimenzije sa ip13 pro slicne, nekako mi s23 izgleda mali, i sve na ekranu je nekako tesno i uzano da tako kazem. Videcu jos za bateriju treba vremena, mada je za noc skinuo 2% bez sim kartice u njemu, samo wifi, toliko i iphone. Jutros sam ga malo cackao i prilicno je brzo isla baterija dole, ali videcu sutra kad ga bacim u pogon. Ono sto sam primetio je seckanje u skrolovanju povremeno, sto me je iznenadilo, iphone tu deluje fluidnije. Selfi kamera za moj ukus vuce malo na crveno sto mi se nije dopalo iako je ostrija od iphone. Sve u svemu nisam doziveo wow efekat iako sam ocekivao… lepo lezi u ruci i gramaza je taman.
Dacu mu sansu neko vreme pa da vidim da li ide nazad ili ostaje…

Kakva je ta, outfitters zaštita?
Vredi li?
Meni je super, imao sam je na telefonu uvek u poslednjih par godina posto ne nosim maske.
Doduse mislim da mi je telefon ispao jednom u protekle 4 godine, i to sa tipa 15 santima iz dzepa, pa ne mogu da pricam o zastiti ali po onome sto sam video i kako lik lupa svoj telefon cekicem u sred radnje, dobra je zastita.
Plus sto je folija gel, pa je debela i absorbuje udarce, dok zastitno staklo puca odmah. Jedini razlog zasto vise necu foliju na ekranu jeste olovka i jednostavno osecaj kucanja, jer je masnija, olovka koci i jednostavno nije to to, staklo je staklo. Ali pozadi na zadnjoj strani definitivno ide folija.

54€ WD u Sloveniji. Samo da vidim da li fituje na ovaj case sto imam.

Ja sam foliju od 1000 dinara stavio na stari telefon, ona se izradjuje na licu mesta po modelu telefona. To je bilo 2020 godine, nije štucnula što bi se reklo. Za po dzep je super stvar. Za padove nije naravno.

Jedan komad. Stavio sam, pase, ali nije lepo zalepljeno pa sam dobio 10% popusta.

Ja dok sam je imao nijedan mehurić, lepo se pokazala. Malo drugačiji osećaj kada se prstom prelazi preko nje, ali ok je. E sada da li vredi te pare, ne znam.

Koliko je jbn-o tesko da nekoga zamolis da ostanu sve fabricke folije na telefonu kada nesto lepi? Riba sve skinula. Dodje mi da se vratim da je olupam zajedno sa radnjom.

Je l se to Promobi preselio iz Pozeske u Endija Vorhola, to je od Cukaricke padine ka Zelezniku gde je Jysk.

Radi ok otisak. Malo zna da fula, ali dodacu jos jedan. Prethodni sam obrisao pa dodao nakon stavljanja stakla.

Koliko je jbn-o tesko da nekoga zamolis da ostanu sve fabricke folije na telefonu kada nesto lepi? Riba sve skinula. Dodje mi da se vratim da je olupam zajedno sa radnjom.
Znam taj osecaj 😡 bio u jednoj radnji da mi stave foliju i kada je riba krenula sa noktima od 2-3cm da grebe po okviru telefona da skine folije, umalo da je zadavim. I jos se nadrka kada sam joj rekao da ostavi sve kako je bilo.

Budale na kub. Da sam hteo, skinuo bih sam sve folije.

Vrh Dno