Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
veliko otkljucavanje..treba mozda postaviti neke ordere ko hoce sand da kupi

Moj stop loss stoji ponosno i snažno će odgovoriti ako/kada do njega dođu! 😁
Što bi rekli - smorio sam se k'o plovak.

veliko otkljucavanje..treba mozda postaviti neke ordere ko hoce sand da kupi
Koliko otprilike?

Nema sta, imali smo toliko dana i prilike za probijanje, nismo uspeli, ostali smo bez goriva.
Ove vesti oko SEC-a, Krakena i FUD oko staking-a je samo malo ubrzao rasplet, uplasio one koji su juce prodali.

Sad bi bilo dobro da se opet vratimo gore jer ce isti ti koji su juce prodali, sutra da kupe po visim cenama.

Nema vise cetvorogodisnjeg ciklusa, ovaj sto je poceo je poslednji, makar za bitcoin. :)

Može pojašnjenje? Da li BTC ide na nulu, ili će na neki ATH?

1676066332082.png
mozda smo trenutno ovde.. imamo leg dole.. pa kontra kada zavrse neki novi fud

1676066365136.png
sve iznad 19600 moze da bude bull..ali sacekajte da prebaci 22400 ponovo i onda all in :cool:
Necu da pisem NFA, DYOR..niste deca..ovo je NFP - Not for pussy 😅

secam se da su tako ljudi pricali na ovom forumu ovde dok je trajao bull run da vise nece postojati ciklusa i bi tako, al za malo.
Nisam rekao da nece biti ciklusa, nego da nece biti cetvorogodisnjeg, a s obzirom da si na forumu od 2020 ne dopire ti sjecanje bas daleko u proslost.
Ne ide btc na 0, na ath naravno da ce otici, ali nece biti vise ciklusa od 4 godine, vec ce trajati mnogo duze ciklusi i tu mi vise nemamo sta da trazimo, kad kazem mi mislim na male investitore. Vrlo vjerovatno da ce kako godine budu odmicale btc imati uzlaznu putanju kao i do sada, ali to nece biti +-30-50% u danu itd vec u par procenata, mozda ce neki drugi coin imati krace cikluse, ali ako svi budu pratili bitcoin kao i do sada mrka kapa.
Nego hvatajte pozicije dok je vrijeme, da iskoristimo ovo. :)

BTCUSD_2023-01-14_13-06-40.png
Ovaj chart koji sam okacio 14 januara je validan jos uvek. Napali smo gore ka 24500, stigli do 24250 i sada smo se vratili na vrh FTX pada prateci desavanja na ostalim trzistima pre svega kretanje nasdaq.

StableCoini i dalje izlaze:
stable1002.png

Od starih problema nista nije reseno, Samo se gura pod tepih a plus smo dobili SEC protiv stakinga i pauziranje dolarskog depozit/withdrawal sa binance (sto ce opteretiti ostale berze na kojima radi a samim tim i pojacati KYC na istima da bi izbegle odliv dolara) i vidljiv pad vol-a na usd berzama na ovom padu sto znaci da je u US nelikvidno.
Na jednoj strani imamo zelju i hajp sto postaje fundament a na drugoj puno problema koji se smatraju FUD-om a ustvari su to sve realne stvari koje se samo gomilaju kao teg koji bi mogao naglo povuci ka dole.

U medjuvremenu od ovog lokalnog ATH smo imali jacanje dolara, skok kamata na obveznice, debt ceiling se i dalje ceka, nafta lagano raste sto vuce inflaciju, rat u ukrajini se medijski a moguce i realno pojacava i zapad se sve vise uplice, ovo oko balona vestacki zaostrava i veze izmedju US i kine i sve su to stvari koje nisu pogodne za pocetak nekog novog bula ali posluzice kao odlicno opravdanje za losu ekonomiju.

U ovoj novoj situaciji gde nikakvi fundamenti osim FED batine ne vrede i gde se svaka rec Powella vaga 10 puta, marketi hipersenzitivno reaguju na vest da je inflacija u decembru -0.1% pa to preprave juce na +0,1% (verovatno da bi pad CPI u januaru bio veci) bilo kakva analiza gubi smisao. Ja i dalje prateci stvari koje pratim mislim da su sanse za bull minimalne i ocekujem povratak u zonu 17k a uz neki novi problem 13.300 pre nego da preskocimo 24500 i krenemo ka 30k.

Najveći problem je što to guranje pod tepih može da potraje mesecima

I dalje nemam pojma u kom smeru idemo ali sam se malo igrao prethodna 2-3 dana.

Probao sam da daily trejdujem jureci razliku od 6-8 centi na vecu kolicinu i imao sam 5 vezanih ( uspesnih ) trejdova sa nekom zaradom od 400-600eu po trejdu. Nije puno u odnosu na ulozeno ali opet zaradio sam za fee ( za izvlacenje ) ako nista drugo. Vise mi znaci fiat nego kripto trenutno tako dok god nisam zarobljen u kriptu dobro je.

Uglavnom pratim situaciju pa cemo videti. Licnom misljenje da idemo sub 20k samo je pitanje vremena.

Prilozi

• Screenshot_20230212-162243.png
    Screenshot_20230212-162243.png
    306.1 KB · Pregleda: 76
U ovoj novoj situaciji gde nikakvi fundamenti osim FED batine ne vrede i gde se svaka rec Powella vaga 10 puta, marketi hipersenzitivno reaguju na vest da je inflacija u decembru -0.1% pa to preprave juce na +0,1% (verovatno da bi pad CPI u januaru bio veci) bilo kakva analiza gubi smisao. Ja i dalje prateci stvari koje pratim mislim da su sanse za bull minimalne i ocekujem povratak u zonu 17k a uz neki novi problem 13.300 pre nego da preskocimo 24500 i krenemo ka 30k.

Vikali su da je inflacija prolazna, na kraju da vidiš da će da se ispostavi da je disinflacija bila prolazna. Otpuštanja su krenula, recesija je krenula, taman hladan tuš bi bio da inflacija uprkos tome ostane visoka.

Američki bond yield curve izvrnut celom dužinom. Trenutno ti Ujka Sem plaća više da mu pozajmiš pare na mesec dana nego na 30 godina. Yield curve na nemačke vladine onbveznice izvrnut tek drugi put u istoriji. Ovo ima da bude biblijski potop.

Ako, nismo bolje ni zaslužili. Decenija i po stimulusa i šta smo uradili sa time? Promet sportskih kladionica u svetu je skočio 15x u poslednjih pet godina, prođoše oni bolje nego ove kripto kladionice. Kockari se šepure okolo, kažu stigla finansijska nezavisnost, nema više rada, došla nova vremena para iz ničega, biće večito ovako. :rolleyes:

Taj momenat stvaranja para bez da se mrdne dupe sa fotelje i meni nije baš mnogo prijemčiv.
Ali ono, treba imati 00 pa baciti žetone i zavrteti novu turu...za to svim kockarima skidam kapu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno