Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Pazi, cena android flagship telefona pada značajno u prvih šest meseci, izuzetak je bio s22u zbog globalne nestašice čipova, sećam se da su ljudi čekali i po 3 meseca da dobiju svoj primerak. Sada će biti drugačije, biće puno akcija, poklona i svega, tamo na leto.

Najbolji je trenutak ukoliko si rešio da predješ sa nekog telefona od 1 din na flagship, ali ukoliko već imaš s21u ili s22u, po meni, jednostavno ne vredi. To je neko moje rezonovanje nakon igranja sa S23U.
Hteo sam ja da se razumemo s21 ultra ili s22 ultra ali nije bilo u ponudi A1.

Ne volim ja da jurim najbolje ali u nedostatku izbora, izabrao sam s23u. Ajfon ne volim iako smatram da je to sjajna marka, nekako mi ne paše.

Pazi, cena android flagship telefona pada značajno u prvih šest meseci, izuzetak je bio s22u zbog globalne nestašice čipova, sećam se da su ljudi čekali i po 3 meseca da dobiju svoj primerak. Sada će biti drugačije, biće puno akcija, poklona i svega, tamo na leto.

Najbolji je trenutak ukoliko si rešio da predješ sa nekog telefona od 1 din na flagship, ali ukoliko već imaš s21u ili s22u, po meni, jednostavno ne vredi. To je neko moje rezonovanje nakon igranja sa S23U.
Pada, ali ne toliko. S22U drži cenu i držaće, a S23 Ultra će zbog snapdragona da dugo drži cenu, biće na leto promocija, ali neće to biti ništa bitno. Evo recimo S22 Ultra je u januaru ove godine košto isto u leglanoj prodaji preko operatera kao i u preorderu februara 2022. godine. S Ultra serija je sada glavni proizvod tokom godine, Fold je još uvek dosta skup i nije toliko privlačan većem broju ljudi kao što je to S Ultra model.

Izvinjavam se, na pogresnoj informaciji.
Za bilo koju online porudzbinu, barem meni, preko yettel-a, traze ucesce.
Tako da, ne znam u cemu je problem.
Od 17. ce verovatno moci da se uzme u poslovnici, bez ucesca, ali gubi se dupli memorijski prostor, i ne znam, da li ce ostati ista cena.
1676138672903.png

Mala šala na račun iPhone korisnika, a tiče se orginalnih maski. Kada kukam što su Samsung orginal maske skupe, pogledam cene original Apple maski za iP14 Pro Max i bude mi lakše 🤣🤣🤣

Prilozi

• 20230211_190303.jpg
    20230211_190303.jpg
    105.6 KB · Pregleda: 194
Kada ste već spomenuli maske, za koje ste ono rekli da su ok, Spigen za pristupačnije, a koje za malo skuplje? Vjerojatno će trebati za s23 i s23 ultra. Za staklo ste rekli whitestone dome, s njim i otisak prsta i s pen dobro rade? Je ok i neko jeftinije, barem za s23?
Hvala 😊

Jel dobio neko telefon iz mts , a da je poslovni korisnik?

Pada, ali ne toliko. S22U drži cenu i držaće, a S23 Ultra će zbog snapdragona da dugo drži cenu, biće na leto promocija, ali neće to biti ništa bitno. Evo recimo S22 Ultra je u januaru ove godine košto isto u leglanoj prodaji preko operatera kao i u preorderu februara 2022. godine. S Ultra serija je sada glavni proizvod tokom godine, Fold je još uvek dosta skup i nije toliko privlačan većem broju ljudi kao što je to S Ultra model.
Наравно да неће падати цене у овлашћеним радњама и код оператера који деру кожу са леђа, за остале који су ажурни да се снађу пашће и те како. Ипак је ово 21. Век да зависимо само од локалних пљачкаша.

Jel ima neko da koristi Smart View Wallet Case od Samsunga?
Kako vam se cini?
Meni nekako ne lezi bas najbolje a i kvalitetom bas nisam nesto odusevljen.

Nisam ni ja duze od 14m koliko imam 13PM, ali ako se ponovo vrati Exynos mene videti nece do sledeceg SD😁

Kako vam se cini?
Koristim i na S22U i sada na S23U. Malo je drugačiji materijal na s view coveru za S23U u odnosu na isti za S22U, više je gladak, silikonski. Malo mi je to bilo lepše za S22U. Što se naleganja tiče, kod mene leži savršeno, s tim što su tasteri dosta tvrđi na s view cover za S23U u odnosu na s view cover za S22U.

Koristim i na S22U i sada na S23U. Malo je drugačiji materijal na s view coveru za S23U u odnosu na isti za S22U, više je gladak, silikonski. Malo mi je to bilo lepše za S22U. Što se naleganja tiče, kod mene leži savršeno, s tim što su tasteri dosta tvrđi na s view cover za S23U u odnosu na s view cover za S22U.
Nekada su futrole bile od kvalitetnijih materiala.
Nisam ocekivao od samsunga za tu cenu silikon.
Jos na prozoru nema staklo...
I ja sam primetio da su tasteri dosta tvrdi

Da li neko zna, da li u BG-u u Samsung radnji imaju futrole za S23 seriju?
Ima i Delta City i Usce Samsung a i ovako su dobili svi preprodavci sa alija

^I kolika je mesečna rata osiguranja?
U A1 oko 1000 din. mesecno sto je cifra, a i u trenutku preuzimanja telefona je pored mene bila zena kojoj su odbili da poprave telefon preko tog osiguranja (ne znam detalje) ali me je svakako odbilo.
Da li je neko stavljao Mobile Outfitters foliju na S23 Ultra ili neki prethodni Ultra model? Kako se pokazala u odnosu na neka druga zaštitna stakla?
Moje iskustvo sa njima je lose. Ali verovatno zavisi od lokacije i priucenih zaposlenih radnika u tom trenutku koji stavljaju zastitu.
^ Znam da imaju u ponudi u Samsung Store-u u Delta City-u, silikonske i kožne. Ali nisam pazario još uvek.
Cene su uzasne a iskreno i kvalitet nije na najvisem nivou.
Sa folijom možeš da ostaviš i taj koji imaš već, ako imaš. Neće folija njemu da smeta za otisak nikako.
Kod mene je folija napravila razliku u prepoznavanju prsta ali sam stavio najjeftiniju varijantu.

Evo battery usage na svim maksimalnim podesavanjima:

1676146000437.png

Ja sada vec ozbiljno razmisljam, da se prebacim, kod nekog drugog operatera.
Za sve ove godine, kada god sam trazio neki popust, pogodnost za kupovinu novog telefona, apsolutno mi nikada nisu izasli u susret.
Znam da i kod drugih, nije sjajno, ali su barem povoljniji, koliko vidim, konkretno u slucaju kupovine Samsunga S23.
Bio malopre i do Mts poslovnice, da vidim proceduru, oko prelaska, ali sam brzo izasao, kada je radnica rekla, da S23 zvanivno jos nije ni izasao.
Do A1 nisam stigao da odem, viecemo sta oni kazu.

Neće ti niko ni izaći, a posebno ako imaš neki paket od 2500 dinara. Tek se uz top pakete dobija neka pogodnost u smislu cene. Čak ni za firme više nema pogodnosti, pa ako hoćeš malo bolji telefon, bukvalno moraš aparat da vežeš za više brojeva da bi dobio kakvu takvu pogodnost. Ne zaboravi da ovi telefoni imaju mp cenu od preko 140 000.

Paket je od 4000 ( Total Data).
Mozda njima to nije mnogo, ali je daleko od najmanjeg paketa.
20 godina kod njih, nekoliko telefona, uzeto preko njih, poslednji isplacen pre dva dana.
Cela porodica kod njih, nikada ni jedan racun nije kasnio.
I na njihovu cenu, sto paketa, sto telefona, koja je veca nego kod konkurencije, oni ne zele ni da me saslusaju.
Znaci, ja sam spreman da platim paket, koji realno ne vredi toliko, spreman sam da platim telefon, vise nego sto bi platio, npr u MTS-u, i oni kazu, moze, ali 20% od vrednosti telefona prvo dajte.
Nije problem, predjem kod drugih, dve godine brzo prodju, pa onda u krug, ko da vise.

Poslednja izmena:
20 godina kod njih, nekoliko telefona, uzeto preko njih, poslednji isplacen pre dva dana.
I na njihovu cenu, sto paketa, sto telefona, koja je veca nego kod konkurencije, oni ne zele ni da me saslusaju.
Znaci, ja sam spreman da platim paket, koji realno ne vredi toliko, spreman sam da platim telefon, vise nego sto bi platio, npr u MTS-u, i oni kazu, moze, ali 20% od vrednosti telefona prvo dajte.
Nije problem, predjem kod drugih, dve godine brzo prodju, pa onda u krug, ko da vise.

Na žalost, tako je. Ni mi u yettelu ništa bolje ne prođosmo. Tek uz dva broja (5000 dinara) smo dobili neke realme za ok novac (povoljnije nego u regularnoj prodaji). Ako se gledao jedan broj, onda je npr. bilo jeftinije kupiti u bilo kojoj regularnoj maloprodaji nego kod njih uz paket.

To je nepoštovanje korisnika. Definitivno beži od njih.
Nekada su futrole bile od kvalitetnijih materiala.
Nisam ocekivao od samsunga za tu cenu silikon.
Jos na prozoru nema staklo...
I ja sam primetio da su tasteri dosta tvrdi
Da, sećam se da sam na A6 plus 2018 iamo orginal preklopnu koja je bila dosta kvalitetna a to je A serija, ta nije imala smart mogućnosti preko prozorčića, ali opet je bila dosta kvalitetna. Meni se lično jako sviđa sto nema stakla na prozorčiću, na taj način možeš da fotkaš dok je poklopac preklopljen na leđa telefona. To mi je bilo baš dobro na S22U i drago mi je da su to zadržali na S23U. Meni najviše smeta izbor boja za preklopne s view covere, trebalo bi da budu raznovrsnije. Koju boju si ti kupio s view covera-a?

Ako poručim 16.02., jel bi uvažili kao molbu da isporuče iza 20.02. pošto neću biti u Srbiji? Do 16.02. važi promocija, jel tako?

Kapiram da sve sto se naruci do 16-og ulazi u pre-order. Pa kad stigne stigne...

Preuzeo veceras U Delta City (Samsung radnja). Slobodno samo lavanda i crna/grafitna boja koju sam i izabrao. Odmah otisao i stavio foliju na ekran i uzeo nillkin futrolu na preklop sa zastitom za kamere. Za nijansu fluidnije radi. Prebacivanje podataka sa 22U na 23U proteklo brzo. Za nijansu se S22 U vise grejao ali to nije toplo vec mlako skoro pa i da ne osetis pod rukom. Rano je za beriju ali nakon instalicije i prebacivanje fajlova, stelovanje, itd.. Od 75% koliko je frabricki napunjen otislo je nekih 17%. Videcemo kako ce baterija da se ponasa u narednim danima. Iskljucio sam brzo punjenje jer mi to nije potrebno...

Poz

Baterija mi bolja nego na S22U, ali mislim da još telefon uči i to će tek da se slegene.

To je nepoštovanje korisnika. Definitivno beži od njih.

Da, sećam se da sam na A6 plus 2018 iamo orginal preklopnu koja je bila dosta kvalitetna a to je A serija, ta nije imala smart mogućnosti preko prozorčića, ali opet je bila dosta kvalitetna. Meni se lično jako sviđa sto nema stakla na prozorčiću, na taj način možeš da fotkaš dok je poklopac preklopljen na leđa telefona. To mi je bilo baš dobro na S22U i drago mi je da su to zadržali na S23U. Meni najviše smeta izbor boja za preklopne s view covere, trebalo bi da budu raznovrsnije. Koju boju si ti kupio s view covera-a?
Crnu

Prilozi

• 20230211_195516.jpg
    20230211_195516.jpg
    206.7 KB · Pregleda: 121
@Famagusta, Jel ona baš crna ili više grafitna?

Kad gledam ove vaše skrinšotove potrošnje baterije, vidim da i dalje Samsung ima previše bloatwera. Neko je napisao 60 gb za sistem, pa to nije realno. Taj telefon je u startu ugušen bez ikakvih naših aplikacija. Nisam neki ljubitelj klot Androida ali ovo je previše.

Kako vam se cini?
Nije to to a i tasteri za glasnocu i power taster jedva rade pod pritiskom t.j. pritisak mora da bude bas jak sto ume da nervira, ovako mi se cini da je bas oklopljen jer je na poledjini maska deblja zbog objektiva kamera(deblja je od objektiva). Videcu da isecem ispupcenja za tastere pa da budu samo otvori mozda ce biti bolje. Sto se tice samog telefona za sada je ok malo je tezi i glomazniji sa ovom original maskom ali je sve stvar navike. Ima jedan jedan problem sa onim sistemskim obavestenjima na donjem delu ekrana elem dugo stoje na ekranu pa me nervira tako je bilo i sa Note 10+ pre android 11 pa su to resili sa 12com t.j. drasticno skratili trajanje tih prozora sa obavestenjima. Jel ima neki nacin da se potpuno ukinu ta obavestenja?

Vrh Dno