Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Pitali u A1 da prebacimo broj , rekli nam da mozda moze 1 god 50% za neo surf, ali ne veruju, kao probace da posalju zahtev, znaci nema za sve popust :D i ako smo bili tamo dugo godina :D

Išao u A1, do 16.02. je akcija za S23 takp da to tada mpram vudeti da naručim telefon i Neo23.

Jedno pitanje za Neo 23 tarifu ☺️

Ove aplikacije koje su besplatne za korišćenje u sklopu tarife. Konkretno za fejs. Jel taj neograničen net važi samo za čet,ili može da se fejs opušteno skroluje i gledaju snimci?
Video, audio snimci koji su okačeni na FB a linkovani tj. source im gleda ka npr. YouTube/Soundcloud, onda znaj da će ti se skidati net sa glavne tarife. Ali ako je video/audio uploadovan na samom FB, onda si dobar.

Isto ti je tako i sa ostalim chat aplikacijama Viber, WhatsApp... Sve je dobro dok se interno shareuje, ali ako ti neko pošalje link ka nekom sajtu ili video sa izvorom prema YouTube i ako pustaš/klikćeš u samom aplikaciji, ipak se to ne računa na protok za tu aplikaciju nego za generalni protok tarife koju imaš.

Preneo broj iz mts u A1 i potpisao na 24 meseca za Neo 23, bez telefona. Kakve su mi opcije za raskid tog ugovora, prelazak na prepaid ili prenos kod drugog operatera? Ugovor potpisao proslog meseca pred kraj.

Preneo broj iz mts u A1 i potpisao na 24 meseca za Neo 23, bez telefona. Kakve su mi opcije za raskid tog ugovora, prelazak na prepaid ili prenos kod drugog operatera? Ugovor potpisao proslog meseca pred kraj.
Koliki je otkazni rok ugovora, piše li?
Obično je 30 dana.
Ja sam jednom tako otkazao.

Otkazni ugovor? Pise da ako raskinem govor, treba da im platim sve pretplate do isteka 24 meseca. Zar nije to ukinuto kao protivzakonito?

Plaćaš punu cenu za tih dva meseca koliko su koristio, jer je to verovatno povoljnija opcija. 24 meseca plaćaš samo ako je to manje od povoljnosti koje si dobio

Podneseš zahtev da ti obračunaju penale za raskid ugovorne obaveze po najpovoljnijim uslovima (to vreme koje si bio na postpejdu), potpišeš, platiš i onda si slobodan da prebaciš broj na pripejd.

@Misha976
Pises im na mail obavezno da imas pisani trag. Kazes u mailu da trazis otkup ugovorne obaveze i da ti posalju oba nacina sa specifikacijom. Onaj njihov nepovoljniji i onaj povoljniji. Sacekas par dana da ti posalju mali. Oni ce ti poslati dva nacina sa rokom placanja i kad platis nemas vise obaveza prema njima.
Ja sam imao jaka losa iskustva sa njima, lupali su neke cifre tipa 6000, a meni ostalo 4 meseca intarife razlika po 500 dianara.
Pisan trag ti je bitan da mozea da ga prilozis zastiti potrosaca ako pocnu da lupaju cifre.

Broj nakon prenosa moze ponovo da se prenosi posle 3 meseca cini mi se?

Do avgusta 3 meseca, od prvog avgusta konačno stupa na snagu novi pravilnik, kojim se skraćuje na 2

nisu ni kod mene isto zvali za prepaid broj.ja slucajno ugasio i upalio telefon gde bila a1 kartica i tek tad je pokazao da je sim iskljucen i onda sam ubacio novu karticu u njega.
Pozdrav

Konacno dobio odgovor od njih da ne mogu se opet vratiti kod njih jer sam preneo vec broj od drugih, i rekao sam da nisam dobio ponudu zato sam presao, tako da jos 3 broja sad jedva cekam da ih prenesem.

@Misha976
Pises im na mail obavezno da imas pisani trag. Kazes u mailu da trazis otkup ugovorne obaveze i da ti posalju oba nacina sa specifikacijom. Onaj njihov nepovoljniji i onaj povoljniji. Sacekas par dana da ti posalju mali. Oni ce ti poslati dva nacina sa rokom placanja i kad platis nemas vise obaveza prema njima.
Ja sam imao jaka losa iskustva sa njima, lupali su neke cifre tipa 6000, a meni ostalo 4 meseca intarife razlika po 500 dianara.
Pisan trag ti je bitan da mozea da ga prilozis zastiti potrosaca ako pocnu da lupaju cifre.
Ja nisam jos sastavio ni prvi mesec kod njih, mreza je uzasna. Predpostavljam da ce pokusati da traze celu predplatu za 23 meseca?

Ja sam preko telefona, tacnije samo sam razgovarao sa nekom gospodjom i dogovorio produzenje ugovora na neo surf paket 1000 din pretplata, ali ugovor na potpis nisam dobio, danas sam platio i prvi racun sve regularno. Da li je imao neko ovakvu situcaiju?

Ja sam preko telefona, tacnije samo sam razgovarao sa nekom gospodjom i dogovorio produzenje ugovora na neo surf paket 1000 din pretplata, ali ugovor na potpis nisam dobio, danas sam platio i prvi racun sve regularno. Da li je imao neko ovakvu situcaiju?
Kako si dobio Surf za 1000, ja upravo potpisao za 1500?

Jedno pitanje, bio sam danas do a1 da pitam da li mogu da uzmem nov telefon uz ugovor na kome je UO do juna. Devojka mi rece da mogu ali da ce mi biti naplacena jedna dodatna pretplata uz sledeci racun… znaci placam dve pretplate sledeceg meseca (2X1900 rsd) i onda placam novu pretplatu? To kao neka naknada sto mi omogucavaju da ranije uzmem aparat?

I jos jedno pitanje, koliko u call centru znaju o dostupnosti uredjaja u poslovnicama? Samsung s23 me zanima… kada sam uzimao prosli put s21 tacno su mi rekli gde je bilo…

Jedno pitanje, bio sam danas do a1 da pitam da li mogu da uzmem nov telefon uz ugovor na kome je UO do juna. Devojka mi rece da mogu ali da ce mi biti naplacena jedna dodatna pretplata uz sledeci racun… znaci placam dve pretplate sledeceg meseca (2X1900 rsd) i onda placam novu pretplatu? To kao neka naknada sto mi omogucavaju da ranije uzmem aparat?

I jos jedno pitanje, koliko u call centru znaju o dostupnosti uredjaja u poslovnicama? Samsung s23 me zanima… kada sam uzimao prosli put s21 tacno su mi rekli gde je bilo…
Sačekaj da ti stigne mail da možeš besplatno da obnoviš ugovor, znači u martu mesecu ćw ti stići taj mail.

Ja sam pričao sa podrškom i uglavnom se plaća rata za telefon ako nije sve otplaćeno.

Kod mene je takva situacija da sam rate sve otplatio i da imam prava na obnovu ugovora bez penala nekih..

E sad, razmišljam malo o Yetelu, malo o MTS.

Videću da izboksujem nešto što je najbolje za mene.

"I jos jedno pitanje, koliko u call centru znaju o dostupnosti uredjaja u poslovnicama? Samsung s23 me zanima… kada sam uzimao prosli put s21 tacno su mi rekli gde je bilo"

Možeš na sajtu videti u kojim radnjama ima.

U A1 nakaradno što se menja cena tarifa ako ide mobilni uz nju.

Nigde logike ako već prodaju na rate telefone.

Sačekaj da ti stigne mail da možeš besplatno da obnoviš ugovor, znači u martu mesecu ćw ti stići taj mail.

Ja sam pričao sa podrškom i uglavnom se plaća rata za telefon ako nije sve otplaćeno.

Kod mene je takva situacija da sam rate sve otplatio i da imam prava na obnovu ugovora bez penala nekih..

E sad, razmišljam malo o Yetelu, malo o MTS.

Videću da izboksujem nešto što je najbolje za mene.

"I jos jedno pitanje, koliko u call centru znaju o dostupnosti uredjaja u poslovnicama? Samsung s23 me zanima… kada sam uzimao prosli put s21 tacno su mi rekli gde je bilo"

Možeš na sajtu videti u kojim radnjama ima.
ja sam telefon platio u kesu odjednom kada sam potpisivao UO, a uhvatio bih ovu promociju za Samsung s23 i neo 23….

ja sam telefon platio u kesu odjednom kada sam potpisivao UO, a uhvatio bih ovu promociju za Samsung s23 i neo 23….

Onda ne znam šta ga tupe. Mislim da možeš da raskineš ugovor bez plaćanja penala, samo bi platio obaveze ako ih imaš. Bolje to proveri sa još nekim iskusnijim iz A1.

Ali ja hocu da produzim ugovornu obavezu, zato mi je cudno. Zar ne bi trebalo da mi se doda nova ugovorna obaveza na staru i to je to?

Verovatno su mislili da oćeš da obnoviš uo i to možeš najranije 3 meseca pred istek uo. A ti želiš da dodaš telefon na ugovor i to možeš bilo kad. Samo im napomeni da želiš samo da dodaš telefon na već postojeću ugovornu obavezu, a ne da je obnavljaš.

A jos sam lepo pitao jel mogu da uzmem telefon i devojka mi tako rekla… kao morate da platite jos jedan iznos tarife uz sledeci racun…

Ne slušaj savete ovde nego pozovi kol centar. Vidim da pišeš da si prethodno uzeo telefon, svako od nas tumači na svoj način i veruj da nema pravi odgovor jer vidim da ti predlažu raskid, dodavanje telefona na ugovor(kako kad već ima?), itd.

Vrh Dno