Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

S23 ima staklo pozadi, jel tako?

Jel svi kupujete ultru? Nikoga ne zanima običan 23?
Moj posao su fotografije i video, uhvatio sam sebe da retko kad koristim desktop za to, sve više radim na xiaomi pad 5 i s21u, tako da mi je što veći ekran must have, sad samo čekam leto i ako se s23u pokaže kako treba, eto ga i kod mene. Po nekoj mojoj računici S23 ne vredi tih para, bolje uzeti s21fe.

Moj posao su fotografije i video, uhvatio sam sebe da retko kad koristim desktop za to, sve više radim na xiaomi pad 5 i s21u, tako da mi je što veći ekran must have, sad samo čekam leto i ako se s23u pokaže kako treba, eto ga i kod mene. Po nekoj mojoj računici S23 ne vredi tih para, bolje uzeti s21fe.
+1 ali nisu svi fotografi ovde valjda... Baš je nastala neka euforija oko Ultre pa rekoh da li nikoga ne interesuje manji telefon. A i po količini postova u temi , pojam "skupo" je vrlo relativan

Ja na primer nosim samo kompaktne telefone tj. ove od 6.1” ako je to kompaktno. Kapiram da ovo nije mesto da se prica mnogo o drugim modelima osim o najskupljem (da li i najboljem?), ali tema je jedinstvena za sva tri modela tako da… inace ne mislim da manji modeli deluju “jeftino” uopste. U ruci deluju vrlo lepo i premium, nista losije od npr iphone 13pro/14pro barem po mom ukusu.
Ima nas koji ne volimo da nosimo monitore u dzepu ili torbici…
A poredjenje s21fe i s23 je smesno. Fe izgleda kao obican plastikaner, bazeli ogromni… ako pricamo o premium utisku…

A funkcije, generalno, mislim na poredjenje S21Fe i S23?
Razmisljam da predjem, sa S20Fe na S23.

Poslednja izmena:
Aplicirao za sluške i ako se nisam prijavio za unpacked. Ali mi je mail stigao da mogu da iskoristim pravo za slušalice. Videću kakav ću odgovor dobiti

Prilozi

• Screenshot_20230206-115040_Kiwi Browser.jpg
    Screenshot_20230206-115040_Kiwi Browser.jpg
    95.2 KB · Pregleda: 110
Kako stvari stoje, malo ljudi ovde želi kompaktne telefone. Navika ili nešto drugo, ali S23, pa verujem i S22 ima malu prođu. Ipak svaki brnad uvek puca na Ultra-e, Max-eve itd. Tu se mlati najviše para.
Увек сам имао велике телефоне, ал сам сад чврсто одлучио да је доста и да ћу узети компактни напуцани модел, кад год се појави.
Јако ме иритира што је ѕ2х саката верзија ултре. Наравно мислим на камеру и оловку.

Требутно сам најближи томе да се вратим сонију, кад дође дан. Они једини, уз асус (и мооожда ip14 pro) испуњавају моје критеријуме компактних телефона. Остаје проблем батерије, који је, ***, директно везан са габаритима.

Sony nekako nije ispratio trendove, baš kao Nokia. Da jesu, bili bi ozbiljni igrači i rame uz rame sa drugima. Na kraju se sve svodi i na prirodu posla, potreba za korišćenjem itd. Meni kao nekome ko je u IT-ju odgovaraju što veći ekrani. Čak sam zažalio što nisam uzeo S8 Ultra tab, nego S8+. Nekako je sve preglednije na većim ekranima, ali imaju i svoju cenu. Ni jedan ne košta ovoliko papreno, i to svi znamo, ali prečesto glava ne razmišlja racionalno kada se pojavi parče tehnike koje je novo.

Ipak ne daju slušalice ko se nije prijavio za unpacked 😀
Bez obzira da li mu je stigao mail.

Prilozi

• Screenshot_20230206-122736_Kiwi Browser.jpg
    Screenshot_20230206-122736_Kiwi Browser.jpg
    102.3 KB · Pregleda: 103
A funkcije, generalno, mislim na poredjenje S21Fe i S23?
Razmisljam da predjem, sa S20Fe na S23.
S23 би коначно требао бити прави флегшип после дуго година, јер коначно долази са моћним чипсетом и бољом батеријом, досада је FE била много боља куповина...

Sony nekako nije ispratio trendove, baš kao Nokia. Da jesu, bili bi ozbiljni igrači i rame uz rame sa drugima. Na kraju se sve svodi i na prirodu posla, potreba za korišćenjem itd. Meni kao nekome ko je u IT-ju odgovaraju što veći ekrani. Čak sam zažalio što nisam uzeo S8 Ultra tab, nego S8+. Nekako je sve preglednije na većim ekranima, ali imaju i svoju cenu. Ni jedan ne košta ovoliko papreno, i to svi znamo, ali prečesto glava ne razmišlja racionalno kada se pojavi parče tehnike koje je novo.
Све се слажем, већи екрани су прегледнији, и углавном је бољи доживљај. Ал опет, често има момената где је мнооого једноставније да се барата са компактним телефоном, ипак нисмо сви два метра ко Кутија :)
А Сони гура неку своју луду, авангарда причу. Мени си то свиђа, њихови телефони су квалитетни, рекао бих у равни са самсунг ом и јабуком, али им је маркетинг буља, као и неке софтверске бубице. Њихов мануелни камера мод је бруталан.

Никако да налетим на ѕ23 у Барселони да их видим уживо.
Ако ѕ23u избегне дечије болести, биће озбиљан домаћи за остале.

Ja imam s20 i neckam se za s23.. s23 je čak i za nijansu manji od s20 ali najviše me zanima baterija i koliko dugo može da drži na s23

@Pejkara Mislim da ce baterija biti odlcina na najmanjem, malo su digli kapacitet u odnosu na s22, a Snap za sada obecava, ne bi trebalo da bude problema

Da uzmu obican s23, stave 200mpx, dodaju rec Ultra svi bi presli na manji tel i pricali kako im svaka cas sta su spakovali u mali uredjaj. Jednostavno reci Ultra, Max, razdvajaju “nesto” toliko da se gubi interesovanje skoro pa skroz za nesto sto je jednako dobro…

Potrebna mi je vaša pomoć oko odluke da li uzeti S23 ultra ili 14PM. Zanima me i mišljenje onih koji koristili oba sistema. Najbitnija mi je dobra baterija, procesor, generalno performanse uređaja. Igram Pubg i još neke manje zahtevne igrice, kontam da bi ostale app svakako dobro funkcionisale na oba sistema. Kamera mi nije od presudnog značaja kao što se to potencira trenutno na recenzijama.

Ko voli velike ekrane, Fold je tu neprikosnoven. Lično volim telefone sa velikim ekranom i zato samo kupujem Ultra modele. Pri tome Samsung uvek diferencira Ultra model od regularnih modela, te svakao da se na Ultra modelu nalazi sve najbolje što Samsung u tom trenutku nudi.

Poslednja izmena:
GADGET CITY u Novom Merkatoru će od sutra imati oreginalne Samsungove case.
Sad sam pričao sa njima,kad sam uzeo S23 Ultru.
Kome treba da znate.
Skoknuću do njih da pogledma. Nego da li original Samsung case-ove ili su to neke kopije.

Vrh Dno