Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Jedna napomena vezana za slušalice. U uslovima piše da su slušalice samo za one koji su kupili telefone do 16.02. ali ima i drugi uslov, a to je da je promocija samo za korisnike koji su se prijavili za praćenje Samsung Unpacked događaja
u periodu od 11.1. do 1.2.2023. godine na službenim Samsung kanalima.
Ja se nisam prijavljivao za konkretan događaj ali redovno primam njihova obaveštenja o novim proizvodima i događajima. Tako da mi nije jasno ko sve ima pravo na slušalice.
Da li ti je stigao mail da imas prava na specijalan poklon (buds2)?

To je najbolji telefon ikad napravljen. Promenio sam ih preko 50, al taj je 1 od retkih koji me je oduševio.

Prvo moraš da nam kažeš ios ili Android, a drugo, za šta ti telefon treba? Ultra serija je ozbiljna mašina i ima sve, a ne verujem da ćeš sve koristiti, tako da je glupo bacati pare za nešto što nećeš koristiti. Flip je na primer bolja opcija, ako praviš selfije, a ako si ipak u fazonu slikanja, bez mnogo bespotrebnih opcija, onda iPhone.

Nisam nikad imao Ćaomi, al možda I o njemu treba da razmisliš.

Hvala na brzom odgovoru!
Nemam toliko iskustva, ali slažem se da je Huawei p30 pro dobar, tek sam nedavno počela primjećivati da radi lošije, ali možda sam za to i sama kriva jer je nakrcan svim i svačim.

Što se tiče Ios-a ili Android-a, samo jednom sam imala Iphone, ostalo Androide, ali mislim da mi ne bi bio neki veći problem naviknuti se. Ako uzmem Iphone, ne bi trebala imati problema s povezivanjem na laptop koji nije Apple, je tako?
Dosta koristim telefon, većinom nisu neke previše zahtjevne stvari, ali voljela bih da radi dobro i brzo - da mogu imati otvoreno puno tabova u pregledniku, da mogu Excel tablice otvarati i uređivati, Power Point prezentacije isto itd i da baterija izdrži jedan dan otprilike. Igrice ne igram, ali ponekad gledam filmove i serije preko mobitela. Što se tiče fotografija i videa, bitnija mi je zadnja kamera (rado bi da su fotografije više manje realne, ne unaprijed jako "uljepšane", ali naravno voljela bih da je i selfie što realniji, što manje mutan itd. Kakav je fokus na prednjoj kameri, ako možda znate? Čini mi se da na Huawei p30 pro jako ovisi udaljenost kamere od lica, pa selfie nije baš fokusiran

Pogledao uzivo S23U, koja gromada od telefona, premium osjecaj u ruci, apsolutno prekrasan display uz zmaja unutra..
Za one koje imaju manju saku ne preporucujem, pogledati testove S23+ modela i ako bude sve ok, pazariti. S23U ciglica od velicine.

Jedna napomena vezana za slušalice. U uslovima piše da su slušalice samo za one koji su kupili telefone do 16.02. ali ima i drugi uslov, a to je da je promocija samo za korisnike koji su se prijavili za praćenje Samsung Unpacked događaja
u periodu od 11.1. do 1.2.2023. godine na službenim Samsung kanalima.
Ja se nisam prijavljivao za konkretan događaj ali redovno primam njihova obaveštenja o novim proizvodima i događajima. Tako da mi nije jasno ko sve ima pravo na slušalice.
Ja bih se prijavio ako dozvoljava aplikacija. Najgore sto moze da se desi je da ne dobijes slusalice.

Pogledao uzivo S23U, koja gromada od telefona, premium osjecaj u ruci, apsolutno prekrasan display uz zmaja unutra..
Za one koje imaju manju saku ne preporucujem, pogledati testove S23+ modela i ako bude sve ok, pazariti. S23U ciglica od velicine.
AU ko bi to rekao, dimenzije su poznate odavno... :D

Dimensions.png

Ja sam sad uporedjivao s23 obican sa iphone 13 pro koji imam. Iako su dimenzije tu negde, samsung uzivo deluje mnogo manji od iphone…

Поздрав свима!
Да ли верзије S23 Ultra које се продају код нас на тржишту имају фабрички откључану функцију за аутоматско снимање телефонских разговора?
То питам из разлога јер ми је та функционалност веома важна због посла, тако да сам из претходних С серија узимао телефоне за тржиште Индије код којих постоји та могућност. Хвала!

Fabrički neće biti otključana ta opcija, ali moći će da se menja CSC tako da će raditi i snimanje razgovora.

INS (CSC) - Call recording, Caller ID, Samsung Pay
THL (CSC) - Call recording, Caller ID
XXV (CSC) - Call recording, Samsung Pay

INS (CSC za Indiju) najbolja opcija

Aplikacije za promenu CSC-a:
Samkey (plaća se)
SamFw (besplatna)

Poslednja izmena:
Fabrički neće biti otključana ta opcija, ali moći će da se menja CSC tako da će raditi i snimanje razgovora.

Aplikacije za promenu:
Samkey (plaća se)
SamFw (besplatna)
Šta je negativna strana kad se to promeni? Ako je ima

Nema je osim malo cimanja sa jednom od te 2 aplikacije, ostaju podaci i update normalno stiže.

@Tataki i ja sam imala p30 pro (u stvari imam ga i dan damas, obozavala sam taj telefon, i nisam htela da ga prodajem). Super me je slutio, ali sam primetila koliko je u stvari usporio tek kad sam presla na 12 pro max pre dve godine. Istina malo sam mrzela IOS u samom startu, ali sam se posle navikla.
Sad sam uzela 14 PM i prezadovoljna sam, jer su ispravljene sve te neke zamerke koje sam imala na 12PM.
Razlog prelaska na iPhone (iako sam se nekad klela da ga nikad kupiti necu) je - trebala mi je najbolja video kamera, i kamera sa najreačisticnijim prikazom boja (zbog posla).
Mada mislim da je ovo prvi Samsung kome bih dala sansu, posle dugog perioda, u stvari definitivno bih ga nosila.
Tako da za koji god da se odluci bices zadovoljna, i P30 pro, koliko god da ga volis izgledace ti smesno naspram njih.

@Tataki i ja sam imala p30 pro (u stvari imam ga i dan damas, obozavala sam taj telefon, i nisam htela da ga prodajem). Super me je slutio, ali sam primetila koliko je u stvari usporio tek kad sam presla na 12 pro max pre dve godine. Istina malo sam mrzela IOS u samom startu, ali sam se posle navikla.
Sad sam uzela 14 PM i prezadovoljna sam, jer su ispravljene sve te neke zamerke koje sam imala na 12PM.
Razlog prelaska na iPhone (iako sam se nekad klela da ga nikad kupiti necu) je - trebala mi je najbolja video kamera, i kamera sa najreačisticnijim prikazom boja (zbog posla).
Mada mislim da je ovo prvi Samsung kome bih dala sansu, posle dugog perioda, u stvari definitivno bih ga nosila.
Tako da za koji god da se odluci bices zadovoljna, i P30 pro, koliko god da ga volis izgledace ti smesno naspram njih.
Hvala na odgovoru! 😊
Da, vjerujem da će bilo koji od ova 2 mobitela (ili neki treći, ali isto noviji) biti veliki napredak, ipak je p30 pro sada već relativno star. Premišljam se jer dosta koštaju, vjerujem da su oba super, samo razmišljam koji bi mi za te novce bio bolji dugoročno (opet cca 4 godine, možda malo više ili manje)
Dosta su i Iphone 14 pm i Samsung s23 ultra veliki, kako se vama pokazalo, je ok za korištenje ili bi lakše bilo da je manji mobitel? Ja imam manje šake, ali ne bih baš mali ekran, nikako manji od 6,47 inca koliko sada imam, osim ako je baš otežano korištenje zbog veličine

Da li bi bilo lakse da je manji-definitivno, oba su nesto veca od P30 pro, i dosta teza. Mislim da sam zbog tezine htela da predjem na pro model, ali su ipak na kraju preovladali veci ekran, i bolja baterija.
Ja iskreno mogu da ga koristim jednom rukom, ali nije lako. Na velicinu sam se navikla,itekako, ali da je tezak vala, jeste... Mada su oba tu i po velicini i tezini. Ali ova zelena boja mi je bas bas prelepa.

Aplikacije za promenu CSC-a:
Samkey (plaća se)
SamFw (besplatna)

Ja na s21u držim XID i verujem da ima ista opcija i za s23u, native snimanje razgovora, caller ID, Samsung pay...

Nema ih u A1 u TC Beo, tek od srede ili petka kada im stiže roba.

02.02 sam poručio telefon u pretprodaji, zajedno sa produženjem ugovora. A1 je u pitanju. Dve zanimljive stvari se dešavaju:
1. Već 03.02 mejlom sam obavešten da je paket preko dailyexpress.
Znači li to da su isporukom krenuli ranije ili se ja samo nadam(možda su poslali samo ugovor)
2. Prilikom odabira paketa za obnovu ugovora izabrao sam neo23 čija je cena sa uređajem 2499. Međutim kad sam stigao do tog zadnjeg klika da naučim cena paketa se magično pretvorila u 2999.
Da li ste imali slična iskustava ranije ili sada prilikom naručivanja?

02.02 sam poručio telefon u pretprodaji, zajedno sa produženjem ugovora. A1 je u pitanju. Dve zanimljive stvari se dešavaju:
Znači li to da su isporukom krenuli ranije ili se ja samo nadam(možda su poslali samo ugovor)
2. Prilikom odabira paketa za obnovu ugovora izabrao sam neo23 čija je cena sa uređajem 2499. Međutim kad sam stigao do tog zadnjeg klika da naučim cena paketa se magično pretvorila u 2999.
Sto se tice drugog pitanja, clan porodice je hteo tako da kupi, pa na kraju kod zadnjeg klika, cena je odjednom ispala 500 dinara mesecno vise. Zbog tog bezobrazluka je odustao od kupovine. Tako da to nije problem samo kod tebe...

Imao sam ja, predpostavljam da je svima tako. Pise ti ispod da nisu uracunate promocije i valjda popust za kes (meni su to potvrdili u virtualnom shopu i poslovnici)
Navodno kad ti dodje ugovor na potpisivanje bice tacne cene.

A1 su stari prevaranti, nisu ni ostali puno bolji ali oni su diplomirali prevaru😁
Moj savet je da slikate uslove promocije i da zapretite tuzbom ako naplate vise od prve cene!

Narucen S23U preko mts-a i kad stigne da stigne, note10+ SD me sluzi vec dve i po godine odlicno i ne bi uzimao s23U da nije novog SD i ove akcije za duplo vise memorije.
Jedina ali ogromna mana s23 serije je nedostatak podrske za SD karticu sve ostalo nadam se odlicno. Vidim da ima i flip case za S23U 50e je sto ce i biti moja zastita za S23U kao i do sada na note10+.

Sto se tice drugog pitanja, clan porodice je hteo tako da kupi, pa na kraju kod zadnjeg klika, cena je odjednom ispala 500 dinara mesecno vise. Zbog tog bezobrazluka je odustao od kupovine. Tako da to nije problem samo kod tebe
Pretpostavljam da niste tražili dalje objašnjene od a1.(?)
Imao sam ja, predpostavljam da je svima tako. Pise ti ispod da nisu uracunate promocije i valjda popust za kes (meni su to potvrdili u virtualnom shopu i poslovnici)
Navodno kad ti dodje ugovor na potpisivanje bice tacne cene.
Svakako ću, kad kurir donese ugovor, da proverim šta piše. Ako nije dobro-vraćam nazad.

Kakva je situacija sa maskama? Šta preporučujete za ultru?
Meni je original kožna top, ali je preskupa. Mada i njihova klasična silikonska je odlična. Nema da klizi telefon, jedino zapinje za postavu džepa i skuplja prašinu kao luda.

@Tataki Mislim da ce ti ergonomski vise 'leci' 14 Pro Max u odnosu na Ultru, ali najbolje ukoliko si u mogucnosti i na primer iz Beograda da prosetas do Delta City-a ili Usca i uporedis na licu mesta.
Ja mislim da ce meni Ultra da legne bez problema iako je sam telefon dosta 'visok' sto me je odbijalo svojevremeno od Note 10+ i Note 20 Ultra ako su se tako zvali kad su izlazili, ali eto posle drzanja u ruci s23+ za kojeg sam bio siguran da uzimam vise ni ne razmiljam o njemu vec sam siguran da je Ultra ono sto mi se dopada i sto mi odgovara.

Kad ste punili tel prvi put, kad se skroz ispraznio posle prvog ukljucivanja ili pre?

Korisnici note i ultra serije, koliko koriste s pen i za što najviše? Izgleda kao zgodan dodatak, ali ne znam da li je zapravo korisno
@Tataki Mislim da ce ti ergonomski vise 'leci' 14 Pro Max u odnosu na Ultru, ali najbolje ukoliko si u mogucnosti i na primer iz Beograda da prosetas do Delta City-a ili Usca i uporedis na licu mesta.
Ja mislim da ce meni Ultra da legne bez problema iako je sam telefon dosta 'visok' sto me je odbijalo svojevremeno od Note 10+ i Note 20 Ultra ako su se tako zvali kad su izlazili, ali eto posle drzanja u ruci s23+ za kojeg sam bio siguran da uzimam vise ni ne razmiljam o njemu vec sam siguran da je Ultra ono sto mi se dopada i sto mi odgovara.
Hoću, ići cu ih pogledati u živo pa usporediti, hvala 🙂

Nazad
Vrh Dno