Šta je novo?

Iris TV box mts (nije tema o Iris Go ni Iris Smart aplikaciji)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Novi interfejs će za većinu matorih biti prava noćna mora, mada kome je i prošli bio bauk neće se ni sa ovim usrećiti. Deluje dobro,
Ja danas dobih i deluje ok,nekako logicno i brze nego prethodna verzija. Najvise mi se dopalo sto su unapredili vracanje unazad jer to cesto koristim. E sad pitanje za vas,da l sam ja izludeo ili mi je slika sad nekako tamnija nego na prethodnoj verziji.Kad promenim kanal sve nekako deluje tamo i kontam kad se skloni sva grafika da ce se slika posvetliti,medjutim ne,ostaje nekako tamna.Da l je i kod vas takav slucaj? Ne kazem sad da je negledljivo,ali kao da su provukli kanale kroz neki drugi mod ili filter

Ja danas dobih i deluje ok,nekako logicno i brze nego prethodna verzija. Najvise mi se dopalo sto su unapredili vracanje unazad jer to cesto koristim. E sad pitanje za vas,da l sam ja izludeo ili mi je slika sad nekako tamnija nego na prethodnoj verziji.Kad promenim kanal sve nekako deluje tamo i kontam kad se skloni sva grafika da ce se slika posvetliti,medjutim ne,ostaje nekako tamna.Da l je i kod vas takav slucaj? Ne kazem sad da je negledljivo,ali kao da su provukli kanale kroz neki drugi mod ili filter
Koji box?
Kod mene na HPH07 još po starom.
Resetovao ga pretpostavio da će povući sa boot-om međutim još nema nikakvih promena.

Koji box?
Kod mene na HPH07 još po starom.
Resetovao ga pretpostavio da će povući sa boot-om međutim još nema nikakvih promena.
Ma odakle znam koji box imam ih vise i beli i crni... ne bih rekao d aje to vezano za uredjaj,pre bih rekao za pretplatnicki broj,jer mi je stiglo u isto vreme za sve uredjaje. Sad gledam opciju PiP i mogu da menjam kanale u malom prozoru na strelice,ali ne mogu da menjam ta dva izabrana kanala,tj.da da zamene mesta programi u malom i velikom prozoru i mesta i audio

Javnite kad vam izgase HBO ;) lane je bilo bogme ''problema'', meni su deaktivirali tek u drugoj polovini ili krajem februara posle više zvanja...ono, hteo da budem siguran da mi neće naplatiti (pošto je kod njih sve moguće), tada sam odjavio preko govorne pošte a sada preko chata i Mile :LOL:

Na osnovu ovih YT isečaka što ih Stock postavio tačno se vidi da nema više sortiranja kanala 👊
Juce oko 11h fiksnim odjavio HBO paket, danas oko 14h ugasili.

Mislim da je rešenje poslati im mail, Jednom sam imao problem sa ruterom. Imam brzinu 50, a bilo mi je otvoreno svega 54 iako sam imao i IPTV pa je maksimalna brzina neta bila 40. Kada sam ih zvao telefonom, rekli su da oni to ne mogu da urade. Onda sam poslao mail sa skrinšotom vrednosti rutera i već sledećeg dana su mi povećali limit na 75 mbps.
Gde se ovo proverava? I kod mene je ista situacija. Brzina download-a nikada ne prelazi 42 Mbs. Upload je oko 7,5 Mbs.

Javnite kad vam izgase HBO ;) lane je bilo bogme ''problema'', meni su deaktivirali tek u drugoj polovini ili krajem februara posle više zvanja...ono, hteo da budem siguran da mi neće naplatiti (pošto je kod njih sve moguće), tada sam odjavio preko govorne pošte a sada preko chata i Mile :LOL:
Odjavio isto preko Mile pre neki dan. Ugasili mi popodne i odgovorili na tviteru da je sve OK. Napisao u HBO temi da ne ponavljam opet.

@milan.ns: 192.168.1.1 iz browser-a, telekom/telekom pa se tu gledaju parametri veze.
Imaš temu gde se oko toga pričalo. Actual rate za download je oko 50000 samo za net, pa još po 8000 posebno po STB-u. To ti zavisi od linije. Na vdsl-u sam imao oko 75000 sa HD paketom i tri STB-a. 50 je išlo na net i ostalo za TV. Maksimum rate za download je bio preko 100.000.

Повратак на претходни канал на 4024 ради када се кликне на стрелицу уназад (лево доле од ок).

Ja sam juce dobio neki adejt (Nis), ali nista ne primecujem da se promenilo bilo sta. Verovatno nije taj.

Niko da mi odgovori,da l je i kod vas slika posle apdejta nekako tamnija,al naglasenija?

Реците ми ако је иптв бокс везан ланом само за иптв стрим, где упграде система тражи сд картицу, како они шаљу упдате?

kad menjam kanale prve 2 sekunde slika je usporena posle ide normalno. da li tako treba ili kod mene nesto nije u redu?

Nisam nešto obratio pažnju, mislim da postoji zasenčenje u donjem delu ekrana pri ulasku na traku kajrona (biranju sadržaja, trenutna emisija itd), ali da se izgubi prilikom gašenja istog
koje naravno traje čitavu večnost.

Nisam nešto obratio pažnju, mislim da postoji zasenčenje u donjem delu ekrana pri ulasku na traku kajrona (biranju sadržaja, trenutna emisija itd), ali da se izgubi prilikom gašenja istog
koje naravno traje čitavu večnost.
to da,al kad to prodje kao da ostaje isti tonalitet... ako me razumes sta zelim reci... i recimo kad pogledas odnos crvene i crne boje,kao da su naznacenije,kao da imao na sebi neki filter u odnosu na pre. Recimo kao kad na TVu probas standard mod i recimo filmski... bar je to moj osecaj.Mislim,navikne se covek na sve,al cini mi se kao da je ceo ambijent na ekranu tamniji

to da,al kad to prodje kao da ostaje isti tonalitet... ako me razumes sta zelim reci... i recimo kad pogledas odnos crvene i crne boje,kao da su naznacenije,kao da imao na sebi neki filter u odnosu na pre. Recimo kao kad na TVu probas standard mod i recimo filmski... bar je to moj osecaj.Mislim,navikne se covek na sve,al cini mi se kao da je ceo ambijent na ekranu tamniji
Da, da razumeo, obratiću pažnju, mada nešto sada razmišljam, nesvesno sam par puta sebe uhvatio u tom razmišljanju kao da slici fali malo svetlosti, ali to je bilo pre ove zadnje promene interfejsa. Možda neki subjektivni osećaj, starost tv (možda je pre do ovoga... moj lg je 2014 ona, najpopularnija lb serija), ali i dalje je kvalitet slike jako dobar generalno.

Реците ми ако је иптв бокс везан ланом само за иптв стрим, где упграде система тражи сд картицу, како они шаљу упдате?
Ne razumem kakvu sd karticu traži Iris za update.
Puste update kroz taj IPTV stream. Nije da to prvi put rade...

Tako je,trazi sdcard da se povuce update sa kartice,online nije moguce uraditi upgrade.

Када сам ишао на упдате система исписао да тражи сд. Ако могу упдате кроз иптв, могу ли омогућити још неке стрим сервисе.

Koliko sam ja isprobavao nije moguce jer box nije otvoren.

P.S.
Upravo se radi instalacija ali nije novi interfejs,slucajno upalio tv i nahvatao instaciju.

Verzija software-a nakon update-a je 2.6.7

Prilozi

• IMG_20230202_132158.jpg
    IMG_20230202_132158.jpg
    49.1 KB · Pregleda: 66
Poslednja izmena:
Када сам ишао на упдате система исписао да тражи сд. Ако могу упдате кроз иптв, могу ли омогућити још неке стрим сервисе.
Telekom Srbija od samog starta IPTV servisa za isti koristi svoju internu mrežu. To je mreža zasnovana na IP protokolima, koristi isključivo privatne adrese i nije na internetu.

Možeš to da računaš kao mrežu sa par miliona uređaja (Iris box-eva) koja je bazirana na internet protokolu za komunikaciju, ali je sama sebi dovoljna. Nema nikakve veze sa globalnim internetom. I striming serveri i klijenti su svi u toj mreži.

Da bi se omogućio pristup globalnom internetu sa Iris Box-a isti je neophodno povezati na pravi internet, a da li za tim postoji želja, da li je lako izvesti, to je posebno pitanje.

Uz ovakvu postavku stvari, Iris je platforma na svojoj sopstvenoj mreži i nema interneta.

Možda ti u podešavanjima box-a stoji Always HDR.

Možda ti u podešavanjima box-a stoji Always HDR.
Ja to prijatelju moj na OLEDu i ne gledam,jer bih se samo pretvarao i lagao sebe da je gledljivo.Nazalost nemam uslove ni za HD kanale i slika sa IRISa na oledu bar za moj ukus deluje ocajno.Posto mnogo pratim Arene,igraci na utakmici deluju bukvalno kao iz vremena Amige.Svako oko sebe ima neko prosirenje,krzotine,kao da su pikseli... i ne samo igraci i grafika je takva... svaki tekst,logo oko sebe ima te krzotine da je zaista iritirajuce. Mogu zamisliti koliko je to tek ocajno na 65 i vise inca.

Inace,kako bih docarao to oko tamnije slike,recimo kada promenis kanal i pojavi se ona tamnija IRIS grafika i posle kada nestane,uopste ta povrsina koja je bila pod grafikom ne postane svetlija,nego zadrzi taj tonalitet grafike. Ako razumes. Mislim,kompletna slika je takva.... ustvari vec sam se navikao,nije nista strasno,ali kazem primetio sam tu promenu

Донели из мтс трећи 4024, требали одмах али била два на почетку. Овај трећи, иако исто 4024 је верзија система 2.5.6 а ови други 2.6.5 или нешто слично. На овом задњем нема опције за упаривање бт даљинског. Да ли ће се сам надоградити на већу тј новију верзију и тиме појавити опција бт упаривања или је то што јесте и само замена уређаја решава проблем бт даљинског?

Ja to prijatelju moj na OLEDu i ne gledam,jer bih se samo pretvarao i lagao sebe da je gledljivo.Nazalost nemam uslove ni za HD kanale i slika sa IRISa na oledu bar za moj ukus deluje ocajno.Posto mnogo pratim Arene,igraci na utakmici deluju bukvalno kao iz vremena Amige.Svako oko sebe ima neko prosirenje,krzotine,kao da su pikseli... i ne samo igraci i grafika je takva... svaki tekst,logo oko sebe ima te krzotine da je zaista iritirajuce. Mogu zamisliti koliko je to tek ocajno na 65 i vise inca.

Inace,kako bih docarao to oko tamnije slike,recimo kada promenis kanal i pojavi se ona tamnija IRIS grafika i posle kada nestane,uopste ta povrsina koja je bila pod grafikom ne postane svetlija,nego zadrzi taj tonalitet grafike. Ako razumes. Mislim,kompletna slika je takva.... ustvari vec sam se navikao,nije nista strasno,ali kazem primetio sam tu promenu
Da, razumem te. Ako stvarno tako ostane, onda kao da je neki bag. I ja čekam apdejt, pa ću baš videti, obratiti pažnju.

Inače, imam 65 mini led 8K i HD kanale i slika deluje lošija nego na drugom od 49 incha 4K.
To je i za očekivati, nažalost, jer je signal 1080i, plus veliki tv. Jedino odmakneš se 10m i onda je super. :)
Донели из мтс трећи 4024, требали одмах али била два на почетку. Овај трећи, иако исто 4024 је верзија система 2.5.6 а ови други 2.6.5 или нешто слично. На овом задњем нема опције за упаривање бт даљинског. Да ли ће се сам надоградити на већу тј новију верзију и тиме појавити опција бт упаривања или је то што јесте и само замена уређаја решава проблем бт даљинског?
Trebalo bi da povuče apdejt, naravno.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno