Šta je novo?

Windows 11

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
Mislim da moze, odes u bios i ukljucis pokrenes ono sto sam ti dao i videces na cemu si. Ali novi win sigurno necec morati da radis.

koji je cpu?

Ne bi trebalo da mu zbog toga nije ponudio update, pošto je 22H2 išao u formi klasičnog Cumulative Update-a, tako da se nije ni vršila provera hardvera.

Ни мени до новембра није понудио апдејт, па сам преко Виндоус 11 Асистента инсталирао.

Ukljucio sam TPM na ploci, ali i dalje dobijam ovakvu poruku.
Morace izgleda nova windows instalacija, ili da cekam jos malo.
Screenshot 2023-01-22 230959.jpg

Probaj da aktiviras ponovo u biosu tpm 2.0 stisnes f10 da snimi izmene izadjes iz biosa pono stisnes da snimi i resetuje racunar pa probaj da ne pokreces asistenta nego bas vidi pod windows da se nije pojavio update.

Izgleda da je ovo verzija windowsa No_TPM_Requirement, verovatno blokirano
Verovatno moze biti da je to u pitanju.

Па тек онда би требало да ти ради.

Nema šanse da je blokirao Microsoft, meni na matorom AMD A8 laptopu iz 2014, bez TPM-a, regularno dolaze svi update-i, čak sam na Insider Beta Ringu, radi kao podmazan. Tu se nešto pokarabasio Windows Update.

@bakara Probaj da, ako te zeza TPM, uz pomoć Rufusa napraviš butabilnu flešku i podesiš da ti ne proverava hardware requirements, pa onda samo pokreneš inplace upgrade, tako će ti ostati svi fajlovi i podaci.

A možeš i ovu skripticu da pokreneš, ako želiš da ti preskoči proveru hardvera prilikom korišćenja zvanične Microsoft alatke za instalaciju upgrade-a:

Poslednja izmena:
Ovde pise da je problem sto nema TPM i kako da se resi

ali nista ne pomaze, dobija male update ali taj kljucni ne moze.
Mislim da ce na kraju morati nova instalacija, nece ovo ovako da prodje.

Manje cu vremena potrositi na novu instalaciju nego na zaobilazenje ovog problema.

Poslednja izmena:
Malo sam testirao en-us_windows_11_business_editions_version_22h2_updated_sep_2022_x64_dvd_840da535.iso u VMware 17
i Pro verzija nudi ove opcije nakon instalacije.

Bilo bi zanimljivo vidjeti šta će se desiti ako se aktivira obični (retail) Pro sa lokalnim nalogom.

Prilozi

• 1674654069071.png
    1674654069071.png
    51.7 KB · Pregleda: 42
  • 1674654100011.png
    1674654100011.png
    61.1 KB · Pregleda: 34
  • 1674654144010.png
    1674654144010.png
    54.6 KB · Pregleda: 31
  • 1674654168162.png
    1674654168162.png
    48.1 KB · Pregleda: 32
Poslednja izmena:
mislim da jeste, bilo je da izaberes small icons pa bude tanji :) e sad kada su tacno izbacili nemam pojma, sad sam trazio i vidim da nema :)

Necu da bude tanji, hocu da bude deblji posto mi je ovo presitno 🤓

Ali da, sada mnogo bolje izgleda od one verzije.

Jel ovako dobro, to je zadnja verzija?
jedino sto ne uspevam da povecam visinu task bara?
To je izbaceno?

Pogledajte prilog 372976
Nema ta opcija, jer je nisu dodali novoj traci, kao ni ostale funkcije iz prethodnij sistema.
Moras da instaliras StartAllBack, koji vraca traku iz prethodnih sistema i onda ces moci.

Nema ta opcija, jer je nisu dodali novoj traci, kao ni ostale funkcije iz prethodnij sistema.
Moras da instaliras StartAllBack, koji vraca traku iz prethodnih sistema i onda ces moci.
vrlo zanimljiv program. Ja koristim stardock start11, ali cu mozda preci na ovaj jer ima vise funkcija.

Pise da 7+ taskbar ne podrzava ovaj windows 11 taskbar

Screenshot 2023-01-25 201919.jpg

Za 7+ Taskbar Tweaker na 11-ki je neophodan ExplorerPatcher instaliran.

Meni radi apdejt normalno na ne podržanom hardweru.
2023-01-26 19_48_32-.png

Мајкрософт олабавио ограничења за Виндоус 11, сад може и на старије машине да се инсталира али само као нова инсталација, преко исо фајла, апгрејд и даље не може.

Update, 8/30/21 8:11 am Eastern: The Verge is reporting that Microsoft might withhold updates from computers running older hardware, so while you might be able to install Windows 11, security could be an issue. Even driver updates may be withheld when older PCs install Windows 11.
Kakvi smarači. Radije bih koristio Windows 7 bez security updates nego Windows 11 bez updates.

a update-i redovni, jel se dobijaju ili ne?

Dobijaju se normalno update-i, ta vest je matora, još iz doba beta testiranja W11. Potrebno je samo malo štelovanja i radiće na svakom računaru, koji je gurao W10.

Vid' stvarno, nisam ni gledao datum već slepo verovao tozovcu ccc :D

Vrh Dno