Šta je novo?

Amazon Fire TV

Pozdrav drugari, uzeo bih Fire TV Stick 4k Max pa imam nekoliko pitanja ako ima iskusnijih da mi pomognu:
1. Posto bih kacio na AVR marantz pozadi, hoce li daljinski moci da lepo dobaci
2. uzeo bi Netflix a imam amazon prime i HBO max (preko supernove) Hoce li moci sve to da se koristi bez bacanja nekih magija
3. Radi li lepo Dolby atmos
Hvala i nadam se da nisam preterao

1. Ако може да добаци када је стик убоден у ТВ - онда може
  2. Све ће радити најнормалније
  3. Наравно да ради лепо
Ниси претерао ;)

Другари, јел има неко активан код да скинем на 4к Макс, Ирис смарт апликацији??? Покушао сам ове кодове које сам видео не ради ни један, на сваком коду пише грешка или ти ерор, ако неко има код за Ирис смарт апликацију био бих му захвалан!!!

316900

Nije direct link al snacices se.
316900

Nije direct link al snacices se.

Pozdrav drugari, uzeo bih Fire TV Stick 4k Max pa imam nekoliko pitanja ako ima iskusnijih da mi pomognu:
1. Posto bih kacio na AVR marantz pozadi, hoce li daljinski moci da lepo dobaci
2. uzeo bi Netflix a imam amazon prime i HBO max (preko supernove) Hoce li moci sve to da se koristi bez bacanja nekih magija
3. Radi li lepo Dolby atmos
Hvala i nadam se da nisam preterao
1. Kod mene radi na yamaha risiveru a smjesten je iza komode i u sumi kablova
2. Kod mene su sve tri aplikacije direktno dostupne u amazon store na sticku
3. radi odlicno, pravo uzivanje. Samo je problem sto prije tog uzivanja moram da ispratim familiju iz kuce jer ja to malo vise pojacam a njima svima smeta :)

Hmm,da li ste sigurni da Tv Stick 4K Max podrzava Dolby Atmos u smislu da sa izvora samo prosledi Atmos signal direkt u risiver (passtrough) bez nekog njegovog dodatnog upmix-a?

Koji receiver kada nema nikakvu mogucnost povezivanja osim sa tv?
U opcijama postoji passtrough za audio.

Pa ubode se direktno u HDMI u risiveru. A Dolby Atmod podrzava najnormalnije. Kod mene radi perfektno na Yamaha risiveru. Evo i zvanicne informacije sa sajta
The Fire TV Stick, Fire TV Stick 4K, and Fire TV Stick 4K Max all support Dolby Atmos audio. The Fire TV Stick Lite is the only one that does not support Dolby Atmos audio. In order to get Dolby Atmos audio, you must be using a Dolby Atmos-enabled soundbar or A/V receiver.

Covek je bocnuo stick direktno u AV risiver,isto kao i ja,samo kod mene je "obican" 4k,nije max,i kod mene nema passtrough u opcijama za zvuk...

Sorry, iz nekog razloga sam mislio da je čovek pitao za mi stick 4k, čak sam i temu permutovao. Mi stick ima passtroguh opciju. Na ftv je ja nisam video.
Sada mi druga stvar nije jasna, šta će passtrough na samom sticku kada ide direkt u risiver?

passtrough znaci da zvuk samo prosledjuje risiveru u izvornom obliku, onako kako ga dobije, ne dekodira ga on, sve prepusta risiveru. Sto je mnogo bolja opcija, jer risiver tome sluzi.

a pitanje posto se povela diskusija. Sta je bolje , da recimo Eon box radi dekodiranje ili da prosledi na TV na koji je zakacen sistem zvucnika povezan preko optickog kabla?

Jedno pitanje za vlasnike fire stick 4k. Jel ima neko da mu je instaliran zadnji update i da koristi bez problema 3rd party launcher? Negde sam pročitao da su blokirali mogućnost korišćenja 3rf party launchera.

Au. Šteta. Dodali su podršku za Dolby true hd passthrough i još neke sitnice. :-(

Сад одлучи шта ти је битно - квалитет звука и неке ситнице, или почетни екран у којег гледаш највише минут?

Bitno mi je oboje. Glupo je što uslovljavaju svoje kupce.
Nije njima. Zive od reklama koje ubace na taj ekran. Glupo je nama.
A realno, ja ne kapiram vise sta ljudima smeta launcher. Bukvalno mi je to najmanje bitno.
Imam 3 korisne precice na daljincu (i cetvrti amazon music) i 6 komada kojima se pristupa za sekund.
SVE OSTALO me svakako ne interesuje i ne bi mi ni trebalo u bilo kom launcheru.
Preporuke za gledanje svakako ne bih trazio na home screen uredjaja.

Pa smeta mi to što imam na ekranu deset gluposti koje mi ne trebaju, a ne mogu da stavim na daljinac deset aplikacija koje koristim. 😋

Pa smeta mi to što imam na ekranu deset gluposti koje mi ne trebaju, a ne mogu da stavim na daljinac deset aplikacija koje koristim. 😋
kupi shield kao ja i onda nema nista na ekranu osim 10 aplikacija koje koristim... zato shield kosta 3 puta vise nego amazon stick i ne ubacuju reklame... ne moze i jeftino i da sve bude kako covjek hoce

Nije stick 4k max uopste jeftin, potpuno mu je normalna cena kao i svi ostali stikovi. Mislim samo da je Shieldu prenaduvana cena.

za 35e koliko bude kada je na akciji, mislim da je cena i te kako jeftina. Koristio sam 4k max i prosledio ga roditeljima, da bih posle za sebe uzeo shield. ne kazem da shield vredi tih para, ali moje iskustvo je mnogo bolje nego sa firestick-om

Ja pricam o normalnoj ceni koja je oko 70e, a ne o ceni koja bude 2 dana godisnje. Mozda ima i Shield negde na nekoj akciji za black friday za 50e, ne znam.

Па ако вам смета амазонов изглед, узмете неки од андроид ТВ сертификованих уређаја. На пример Mecool KM2/KM +, Ћомијев штапић...
Није једино шилд сертификован, има их још.

Не убацује ништа рекламе кад се пропусти кроз Pi-hole. YT углавном да, ал’ ту су већ опасни играчи. Ништа (посебно) не смета са почетним приказом 4K Max. Приоритети се истакну, поређају, прегледно представе…

Nazad
Vrh Dno